Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt dışı ( İsveç ) eğitim

firatram

Öne çıkan mesajlar

İnternette herhangi bölüm bilgileri bulamadım fakat bulduğum bilgiler, üniversitelerin devlet üniversiteleri olması ve ücretsiz olması ve sadece bazı bölümlerin ingilizce eğitim vermesi.

Sanırım o bazı bölümleri öğrenmek için danışmanlık şirketlerine gitmeliyim. Dediğim gibi daha yeni araştırmaya başladım.
Sosyal ağlarda paylaş

studyinsweden diye googledan arat önce. o sitede istediğin her türlü bilgiye ulaşırsın. her şey. isveç konusunda danışmanlık veren firma yok bildiğim kadarıyla, zaten gerek yok. online olarak hallediyorsun herşeyi ve studyinsweden sitesi yeterli fazlasıyla. arama motoru sayesinde şehir şehir arayabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında dolaylı bir yoldan İsveç'te kalıcı olarak yaşamayıda düşünüyordum. Sanırım evliliklerde öyle bir hak doğuyordu dün okumuştum bir yerden. Bu denklik dışarıda okuyup Türkiye'de o mezuniyet belgesinin işlevsel olması hakkında galiba. Ama yinede İsveç'te temelli kalmak diye bir ihtimal düşük. O yüzden önemli galiba denklik. hmm...
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bi supporter bulman lazım once kendine paracıklar su misali akar gider o yörelerde.turkiye haric avrupa ulkesinden gelen sahıslara kredi mevcuttur.malmöye derse gidiyodum bi zamanlar ordan biliyorum.ama sunu belirtmek gerekirse gerçekten nitelikli bi öğrenci olman lazım başarısızların barınamadıgı bir yer.yani paran varsa çok git takıl oralarda derim egerki başarı için gidiyosan hakikaten sıkı ders disiplinie sahip biri olman lazım.hevesdir geçer diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

supporter dan kastım para gelecek birisi.ben erasmus olarak gitmistim bence en mantıkslısı burda universiteye gir erasmus la öğrenci gönderen bir bölüm olsun,daha sonra 4. yılında erasmusla git oralara bir arkasasımında yaptıgı gibi yuksek lisansa oraya basvur ve orda kal.hacettepe gıda müh. bölümü öğrencisiydi arkım bu arada.
penthin blogdaki fotoları görünce anımsadım altında bir bisiklet elinde bir harita girip cıkamayacagın delik yok adeta :)
Sosyal ağlarda paylaş

yaşanılacak yer değil açıkçası. türk adamı boğar orası, ha eğitim için çok iyi. birçok üniversitesi ilk 500de zaten. yükseği fln de yaparsın orada, süper kaliteli bir eleman olarak geri gelirsin. ha elinde bir daha kullanmayacağın bir dil olur o ayrı :)

okulları kaliteli ama. öss gerekmiyor isveç için. eğer çok ciddiysen yardımcı olabilirim, msnden fln. epey araştırmıştım hem lisans hem yüksek lisans için.

msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Yüksek lisans için konuşmak gerekirse, başvuruları şubatta başlıyordu, gmat, toefl vs. olmadan bile sadece yüksek ortalamayla kabul almak olası. Tabii burs çıkması zor biraz, burs çıkmadığında da aylık 1k lira kadar bir giderin olacaktır orada. Yüksek lisans programları genellikle 3 dönem. (Mühendislik programları 4 dönemdi sanırım)

Ben de geçen sene bu zamanlarda araştırıyordum ama bakalım. Belki bu sene başvururum. Ortalamam düşük olmasaydı keşke.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...