Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zeitgeist 3

Necro

Öne çıkan mesajlar

zeitgeist in komunizm le alakasi yok. olomasi icin bi kere icin isinde isci olmali varmi?
dunyadaki uluslarin birlesmesi gibi birsey munkun olamaz. peki ya komunizimde, orda direk herkez birlesip komunizim e donuscek demiyor once sosyalist devletler artcak cok sonra bunun bi ustu komunizim olcak iste yani birlesme icin direk deyil once bi sosyalist duzen gerekli.
suan sosyalist cumhuriyet seklinde olan ulkeler var.
bknz chinna vietnam latinler falan filan.
dunya disi varlik olayi sacmaliktir.
tek yol 3cu dunya savasidir
Sosyal ağlarda paylaş

İşçi sınıfının yerini makineler almaya başlıyor. İşçi sınıfından mı bahsetmek daha mantıklı yoksa teknolojiyi sınıfları kaldırmakta kullanmak mı ?

Zaten bugünün çoğu sosyalisti artık işçi sınıfının iktidar mücadelesinden çok, ezilenlerin iktidarı olmaya çalışıyor. Yani bu biraz da tutunacak bir dal aramaya benzer.

Zeitgeistin anlamı zaten "Zamanın ruhu" demek. Sosyalizm bir zamanların ruhuydu fakat artık geçerliliğini yavaş yavaş kaybediyor. Teknoloji, bilim ilerliyor ve sınıf farklarını kaldırmak için yeni düşünceler ortaya çıkıyor.

İşte zeitgeist.
Sosyal ağlarda paylaş

herşey bi yana bence zeitgest'ın popüler olması iyidir.
Venus Project'i bi kenara bırakalım.Öne sunduğu argumanlar az çok kafası çalışan bir insanı araştırmaya düşünmeye itmekte.
Dünyadan bihaber olan dönemimiz için çok güzel bir araçtır.
Nitekim gayet maddi durumu yerinde veya değil,hiç birşey okumayan,etmeyen,ilgilenmeyen insanlara bile ufak bi aragaz veriyor bence öğrenmek,araştırmak konusunda.
İyidir iyi.
''Çok popüler ıyk'' tandansındaki kişiler de bugün sevdikleri,yedikleri,içtikleri,düşündükleri,savundukları herşey yarın popüler olunca onları da sevmeyi,yemeyi,içmeyi,düşünmeyi,savunmayı bırakıyorlar düşündürücü birşekilde.
Antipopülizm pek popüler vallaha.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Anti-Sol değilim abi. Ben artık sosyalizmin yozlaştığına inanıyorum. Evet belki 20.yy'da sosyalizm bir çare olabilirdi ama nasıl sanayi devrimi ve burjuva devrimi, komunizm gibi bir ideolojiye yol açtıysa, gelişen teknolojide zamanımızın ruhuna uygun bir ideolojiye yol açacaktır. Bunlardan biri işte venus project.
Sosyal ağlarda paylaş

az sonra izlicem çıkmış haberim yok.

ben etrafımda insanların bazı şeylerin farkında olduklarını gördüğümde mutlu oluyorum açıkcası. o yüzden bence zeitgeistin varolması çok iyi bişey.

venüs projesi olur olmaz bilmiyorum da, olmasının kesinlikle hepimize çok daha faydalı olacağını biliyorum. olur demek gerçekten salaklık gibi görünüyor gel gör ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Diyorsun ki fikirlerini anlatmak için köprü altında çalışsınlar.
Aileden milyoner değillerse, parasız bu kadar insana ulaşmayı başarmayı nasıl bekliyorsun?

bilmem valla linux'un çeşitli versiyonlarında gönüllü çalışanlar linux'un yayılması için sipariş verene bedava linux cdsi gönderiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nedir bu fikirlerini yaymak için parayla satıyorlar mantığı?

fikir satmak, araba satmak gibi birşey değil. arabayı satmak için fabrika lazım, fabrikadan bayii götürmek lazım. araba satacak adamın para istemesi gayet doğal yani.

adamların sitesinde bile doyurucu doğru düzgün bir bilgi yok. ucundan anlatmışlar birşeyler, sonrası şu kadar para. millet internete kütüphane koymaya üşenmiyorken, zeitgeistçıkarın bu kadar ketum davranması fikirlerini paylaşırken ddüşündürücü geliyor bana.

adamların dünyayı değiştirme iddiasında fikirleri var ve parasını vermeden yasal yollardan erişemiyorsun bu bilgilere, iyi mi? o paralarla projeler çiziliyor, bilimsel çalışmalar yapılıyor deniyor. e tamam başlarken lazım diyelim, sonrasında bu projeleri paraya çeviremiyorlarsa gene düşündürücü.

zerre inanmıyorum samimiyetlerine.
Sosyal ağlarda paylaş

Zietgeist ile Venus Project AYRI kavramlar.
Peter Joseph, senin benim gibi bir adamken bu ise kalkisiyor. Sonra o projeye destek vermeye karar veriyor.

CUNKU, diger butun sistemi elestiren belgeseller kitlesine birsey sunamiyor fakat Zietgeist sunuyor. Venus Project zeitgeist ile var olan bir proje degil, 30 yildir uzerinde calisilan, defalarca medyada konu olmus bir proje.

Gerekli bilgiler veriliyor konferanslarda, radyo programlarinda. Sitelerinde acikca full dokumantasyon yapmamalarinin bir nedeni vardir, sormak lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...