Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi //Rahatsızlık

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

Bizim ufaklık bir süredir eskisi gibi yemeyi kesmişti zaten, şimdi de rahatsızlanmış bayağı.

Arkadaş telefonda anlattı, tuvalete çıktığında hiçbir şey yapamıyormuş hayvan, yaptığında da azıcık ishal şeklinde oluyormuş. Yemek yemiyormuş zaten, sürekli yatıp arada sırada (ağrıdan sanırım?) miyavlıyormuş.

Ne olabilir bunun sebebi? Maraş'ta veteriner olmadığından buradan soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi veteriner yok şehirde diyorum ya.

Ev hayvanlarıyla ilgilenmiyor adamlar, daha önce de rahatsızlanmıştı bir kere, şehirdeki bütün veterinerleri aradık, adamlar ya "Biz büyükbaş hayvanlarla ilgileniyoruz sadece" diyorlar, ya da "Sabaha çıkmaz o" falan diyorlar. Veteriner diyor bunu bir de, allahın öküzü.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer basit bir zehirlenme/hastalık vb değilse,

erkek mi kedi? benim genelde erkek kedilerde denk geldiğim belirtileri aynı böle tuvalet yapamama, yemek yememe, hep yatma olan, üremeyle akalalı organlarda yada bağırsak civarında olan bir kanser var, erken farkedilirse iyileşebiliyorlar.

acilen ciddi bir veteriner.
Sosyal ağlarda paylaş

erkek kedimi, huzursuz oluşu ve idrarını yapamama sorunları nedeniyle vet.e götürdüğümüzde, böbreklerinde kum olduğunu, ve kumun tıkaması nedeniyle idrar yapamadığını öğrendik, Vet. masaj, ilaç ve sonrasındA da uygun mama ile sorunu halletti, ama biraz daha gecikseymişiz, çok acı verici bir işlem olan sonda takma olayı gerekecekmiş, daha da gecikseymişiz, sonda da işe yaramayıp, hayvan ölebilirmiş.

Sizinki de çok ciddi bir olaya benziyor. Mutlaka veterinere götürülmesi gerek bana kalırsa. Çok çaresizsseniz, karnına masaj fln. yapmayı deneyin, belki bir antibiyotik, ağrı kesici (eczanelerde satılıyor kediler için olanları) verebilirsiniz. Ağızdan veremiyorsanız, tüylerini en çok yaladığı yerlere sürün ilaçları.

Çok acı çekiyorsa, ve tedavi ettirmeniz imkansızsa, uyutma yoluna gidin derim, çok üzülerek...
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

Abi veteriner yok şehirde diyorum ya.

Ev hayvanlarıyla ilgilenmiyor adamlar, daha önce de rahatsızlanmıştı bir kere, şehirdeki bütün veterinerleri aradık, adamlar ya "Biz büyükbaş hayvanlarla ilgileniyoruz sadece" diyorlar, ya da "Sabaha çıkmaz o" falan diyorlar. Veteriner diyor bunu bir de, allahın öküzü.

AHAHAHAHAHA töbe yarabbim
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

Arkadaşım bugün aradı, olay muhtemelen 1-2 günlüktür daha.

Sanırım hakikaten ciddi bir şeyler var, zira hiç basit bir açıklama yapılmamış.

En iyisi Antep'e veterinere götürmek gibi görünüyor.

Asteroth,

Kediyi en kısa zamanda (hatta bir an önce) veterinere götürün.

Bulunduğun yerde veteriner yoksa otobüse yada bir vasıtaya atlayıp en yakın şehirdeki bir veterinere götürün. Yoksa yazık olacak. Hayvan beslemek sadece önüne yemeğini koyup, arasıra sevmek değil. Bu tip durumlarda mutlaka elinden geleni yapmalısın.

Umarım sağlığına kısa zamanda kavuşur.
Sosyal ağlarda paylaş

Kedi beslemenin bir sorumluluk olduğunun farkındayım fakat önceden de söylediğim gibi, ben İstanbul'dayken kedi Maraş'ta olunca yapabileceklerim sınırlı oluyor. Neyse ki ucuz atlattık bu olayı.

Kedimiz iyileşti, ilerde benzer bir problemle karşılaşan olursa diye yazayım ne olduğunu.

Veteriner yok demiştim şehirde, aradık taradık birkaç veterinerle görüştük (İstanbul, Mersin vs.), sonuç olarak kastan bir iğne yapılmasını tavsiye ettiler. Ağrı kesici, bulantı kesici ve antibiyotikten oluşan bir iğneyle kendine geldi. Biraz bitkin bu aralar ama yine oyununu oynuyor, bana anlatılandan çok daha iyi durumda şu anda.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok geçmiş olsun. Fotoğrafları bekliyoruz öyle iyileşti demekle olmuyor (:

Ben de pek emin değilim ancak biz insanlara göre çok çok ufak oldukları için en küçük şeyler bile onlar için tehlikeli olabiliyor,
1gün wc ye gitmemeleri fln bile tehlikeli diye biliyorum
insanlar kendileri gibi düşünüyor aman 2gün dayansın ne olacak ya da haftasonu gitmek zor olur ptesi gideriz vs
Sosyal ağlarda paylaş

Mümkün olan en kısa zamanda vet.e gitmesi iyi olur. Böbreklerde kum fln. varsa, protein içeren yiyeceklerin oldukça azaltılması gerekiyor örn. Ya da başka bir rahatsızlığı varsa antibiyotiğin devamı, özel diyet v.s. gerekebilir. Önemli bir hastalığı varsa, söylediğin ilaçların bir kez verilmesi, ancak geçici bir rahatlama sağlaması dışında, tedavi açısından fazlaca bir işe yaramaz. Hayvanları Koruma Derneği de mi yok Maraş'ta? Genellikle H.K.D. de veteriner oluyor. Hiç vet. yok ise, H.K.D. ne başvurabilirsiniz. (Kedinin acı çekmesini, ya da kediyi kaybetmeyi istemiyorsanız, koşulların biraz daha zorlanması şart.) Geçmiş olsun...

edit: kısaca, evde birlikte yaşanılan akraba, arkadaş, v.s. hasta olduğunda neler yapılıyorsa, aynıları evimizde beslediğimiz diğer canlılar için de yapılmalı. Htta onlar daha çaresiz, ve tamamiyle bize bağımlı oldukları için, çok daha fazla özen gösterilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...