HellHound Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 lazim tabii kiyafet zorunlulugu yoksa zengin cocuklari cebinden iphone'u cikarinca, ailesi cep telefonu alamayacak gelir seviyesindeki cocuk "ama uzerimizde ayni kiyafet var" diye kendini avutamaz, aralarindaki ekonomik sinif farkini dert eder falan, yazik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 cunku sirinler gibi mavi onlukle gezince herkes esit zannediyor kendini, komunizm var memlekette saniyor 2+2nin cevabini bilmeyen cocuklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 kravat ve ceket giymekten cidden zevk alıyorum ben, mazallah hala lisede lsaydım takımla mı gitmek zorunda kalacaktım yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 paticik gibi cogunlugu 20 yas alti kisilerden olusan bir forumda haliyle destek gelicek hatta bende lisede olsam YURRU BEAAAH diye alkislardimda biz surunduk uniformalarla gelicek nesillerde surunsun gerci uniformaya olan destegim kizlara etek pantolon ozgurlugu verince bitti yani cok kotu bir hariketti o :( sansa lisedeyke nucundan kiyisindan teget gecti bizi pantolon devrimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Yav soyle olsa tek tip kiyafet olsa bayanlarda: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 dostum uyucak kız var kız var bence kızlar standart olsun xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 üniforma iyidir. ama sıkı sıkıya alınmış kararları şekli şemali olmaması gerek. kravattır, yakanın tamamı ilikleme, ceket giyme, şu bu olmasın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Prawler said: Nimet Hanım devrim yapıyor Galatasaray Lisesi'nde on iki yıl okudum, ilk, orta, lise... On iki yılda bir tek gün bile kravat takmadım okul içinde. Zaten "bir tür tersten mahalle baskısı" da vardı okulumuzda ve kravat takmaya, iki dirhem bir çekirdek gezmeye kalkan alay konusu olurdu. Bizde "forma" yoktu. Göğüs cebi GS armalı lacivert ceketimiz vardı ama kâğıt üzerinde... O da imparatorluk devrinden, Mekteb- i Sultani günlerinden kalma "arkaik" bir anıydı (eskiden "gayın-sat" tabii bu harfler)... İlkokul çayları dışında hiçbir arkadaşımın sırtında bir tek gün görmüş değilim. Robert Kolej, Alman Lisesi gibi "iyi" okullarda da yoktu. Batılı eğitimcinin kafası böyle saçmalıklara basmazdı. Onlar faşizmi 1945 yılında bitirmişlerdi. Haaa, kız okullarında, Notre Dame de Sion'da falan vardı ama orada amaç kızların cinsel çekiciliğini ortadan kaldırmak, onları çirkinleştirerek bizim gibi çakalların sulanmalarını önlemekti... Allah için biz de hiç yapmadık öyle kaka şeyler! Ceket ve kravat, "maarif mekteplerine" mahsustu. Çünkü biz birey olarak yetişiyorduk, onları robot yapmak istiyorlardı. Ankara'nın bize bu açıdan gücü yetmiyordu... Sıradanlaştırmak için çok çalışmışlar ama Galatasaray'ı öldürememişlerdi!... Meslek hayatımın başından beri, sivil okullarda forma, önlük vb. gibi uygulamaların son bulması için mücadele ettim. Bu benim şerefimdir. Şimdi bu işi başarmak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya nasiptir. Kendisini ayakta alkışlıyorum, arkamdan itin kopuğun ne diyeceğini bile bile... Nimet Hanım (pardon, bürokrat olsaydım Sayın Çubukçu diyecektim), çocukları rahat bırakacak. Onlara zorla kravat taktırmayacak, ceket giydirmeyecek. İlkokullardan da önlüğü kaldırıyor. "Toza toprağa bulanmalarını önler" gibi ahmakça gerekçeler ortadan kalkıyor. Çocuklar karafatma gibi dolaşmayacaklar. Nimet Hanım hap kadar çocuklara faşist yeminler ettirilmesini de önleyecek. Çocuklar artık varlıklarını bize armağan etmeyecekler, tam tersine biz kendi varlıklarımızı, büyümeleri, gelişmeleri için onlara armağan edeceğiz. Nimet Hanım, "çocukların kendilerini özgür ve mutlu hissetmelerini" istiyor. Çocuklar baskıdan, ana-babalar da gereksiz masraftan kurtulacaklar. (Fakat yanlış bir adım atar da "daha hafif bir tür forma" getirmeye kalkarsa iki elimiz de yakasında olur... Herkesin kravat takmasıyla, diyelim herkesin "çiçekli gömlek" giymesi arasında hiçbir fark yoktur. Amaç, "tek tip" ilkesini ortadan kaldırmak olmalıdır.) Bu bir devrimdir. Nasıl askerin sivil mahkemelerde de yargılanabilmesi bir devrimse, bu da bir devrimdir. Bu gibi devrimleri ne hikmetse "göbeğini kaşıyan cahil halkın oylarıyla seçilen karşıdevrimciler" yapıyorlar bu ülkede!... Karşıdevrimci Nimet Hanım bu yolda... Haydi, bozkır devrimcilerini görelim... Ne diyeceklerdir, nasıl karşı çıkabileceklerdir? "Forma, gençlerimizi kutsal bir vatan görevi olan askerliğe hazırlar" mı diyeceklerdir? "İsmet Paşa'mızdan bize yadigâr kalmış bir cumhuriyet uygulamasıdır" mı diyeceklerdir? "Tornadan çıkmış tek tip insan yetiştirmek istiyoruz" mu diyeceklerdir? "Çocukları zapt-ü rapt altına almak, çatlak sesler çıkarmalarını önlemek gerekir" mi diyeceklerdir? Yoksa, kendilerini solcu sanıp "forma sınıf farklarını ortadan kaldırır" mı diyeceklerdir, toplumda yapamadıkları eşitlemeyi okulda çoluk çocuğa zorla uygulatıp? Evet, göbeğini kaşımayan temiz aile çocuklarının tepkilerini görelim... Adam ağır saçmalamış, neden mi? 1- "Kaldırmak şerefim" dediği "sivillerde önlük uygulaması" tek tip olma amaçlı değil, fiziksel bir durum ihtiyacının gereğidir. Doktorlar neden önlük takıyor mesela, adamın kafası buna basmamış. 2- İlkokul çocuklarına ailelerinin 10'ar çeşit giysi alacağı kadar zengin bi ülke değiliz. O batı ülkelerinde burdaki fakirlik yok. Adamın gittiği elit okullarda da fakir veletler yoktur doğal olarak! Millet önlük alamıyor her mevsime özel giysiyi nasıl alacak! 3- Devlet okullarında giysiyi serbest bırakırsan farklı ekonomik grupları karışık olduğundan giysilerin ekonomik gelire göre olması küçük yaşta psikolojilerini kötü etkileyebilir. Düşük ekonomik gelirli çocuklar zengin çocuklara özenebilir..vs. Adamın kafası buna da basmamış, tutturmuş bi faşizm! 4- Amaç baskıyı bitirmekse ilkokuldaki gerekli olan "andımızın" baskısıyla evdeki aile baskısı karşılaştırılırsa ikincisi 100 kat fazla çıkar. Andımız uygulaması baskı falan yapmıyor aksine bu ülkenin bireylerinin bilinçaltına küçük yaşta birlik beraberlik fikrini aşılıyor, bu düşünce yapısı da bu ülke için şart. Kaldıran da bilmeden bölücülüğe destek vermiş olur bu kadar basit. 5- Askerin sivil mahkemede yanlış yargılanmasına devrim diyerek zaten beyin kıvrımlarının yapısını ortaya koymuş, fazla da uzatmaya gerek yok kimin ne olduğu ortada zaten. Kısayol olarak çalıştığı medya grubunun adına falan bile bakmak yeterli. Böyle saçma sapan "özgürlük" muhabbeti adı altında hayattan bi dönem yedikleri kişisel darbelerden intikam almak için milleti galeyana getirmeye çalışıyolar ya, nasıl asabım bozuluyo gördükçe. "Amerika'nın Irak'a özgürlük götürmesi" falan gibi iğrenç bi söylem bu. Adamın amacı özgürlük falan değil bu bariz bi gerçek, sadece bi takım eksik düşünceli insanlara kendini masum göstermeye ve süslü yalanlarla kabul ettirmeye çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 WoT quotelamak teknik olaraka mumkun olmasin allahaskina nedanko, sana sesleniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 ahahaha. pek mumkun degil ayrica ben karsiyim serbest kiyafete. Turkiye sartlarinda karsiyim, insanimiz bi onluk u, bi takim elbiseyi bile zor aliyor. Bir cocuk her gun degisik bi kiyafet giyerken, bi cok cocuk hep ayni kiyafeti giyecek, cocuklara cok zararli bir uygulama bu. kesinlikle karsiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Başka bi konu başlığı olarak üniformanın gerekleri de ayrıca sıralanır hatta. Ama tabii ki olay üniforma düşmanlığından ya da "tek tip olmaya karşılık"tan ibaret değil, temelinde dediğim gibi asker düşmanlığı, hayatta bi dönem yenilmiş kişisel darbeler, hayatta istediği yere ulaşamama acısı falan yatıyor olabilir. Bunlar olmadıkça kimse "şerefim" diye büyük konuşamaz yani gerekçeleri belli basit bir olayın kaldırılmasına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 onluk kaldirilmali bence, o kalksin yeter, onluk+yakalik, yoksa uniforma kotu bisey degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4755367.stm Love it or loathe it, school uniform is a part of growing up for countless children around the world. But a suggestion that it should be made compulsory in German schools has sparked fierce debate. Justice Minister Brigitte Zypries put forward the idea after two Muslim girls were expelled from a school in Bonn for wearing burkas. A national school uniform was a "simple solution" to prevent such problems in the future and mask the differences between rich and poor, she said. For many, however, school uniform is irretrievably tainted by its association with the Nazi era and Hitler Youth. So what do school uniforms represent in other parts of the world? Prussian model In Japan, boys in secondary school wear an outfit modelled on 19th Century Prussian army uniforms. Called the gakuran, it consists of a dark jacket with stand-up collar and buttons down the front, worn with trousers. Girls, on the other hand, wear a dress called the sailor fuku, based on European naval uniforms. But as Christopher Hood, director of Cardiff University's Japanese Studies Centre, points out, the designs have nothing to do with Japan's own military past. Rather, they date from the establishment of the formal education system in the 1870s, when Japan looked to Germany, France and Britain for ideas. Interest in school uniform is strong in Japan, he adds, with fashion parades to show off different schools' latest twist on the designs. Even characters in manga, or cartoons, are often dressed in gakuran. And, as in many countries, uniform policy is strictly adhered to. "There's a set length for skirts and teachers would take out tape measures to check," Dr Hood told the BBC News website. "Of course kids in Japan, like everywhere, look for ways to bend the rules." Religious issue Within Europe, Britain has long been viewed as the country of school uniform. Generations of parents have marshalled children into shirts and ties, blazers and oddly-shaped hats. A recent legal case took the issue of school uniform into different territory, with student Shabina Begum fighting a school in Luton for the right to wear a jilbab, a traditional Muslim gown. Although the House of Lords eventually ruled in favour of the school, there is little doubt the issue of how to accommodate religious beliefs with school uniform policy will flare up again. Meanwhile in France, a law passed in 2004 banning Muslim headscarves and other "conspicuous" religious symbols in French state schools remains contentious. Unifying uniform For children in many African countries, school uniform can be a source of pride, a reminder of a colonial past - or a huge financial burden. Unesco education adviser Susan Nkingyangi, based in Kenya, says the introduction of free primary education in some African countries has been a mixed blessing to the poorest families. "The idea behind uniform was that it unifies students so rich and poor look alike. But in reality, they cost parents often what they cannot afford," she said. Many children have only one uniform, she says, and that may be all the clothes they have. By the end of a year, the uniform is often "pretty shabby" and the child often subject to bullying. 'Incredibly naive' Josef Kraus, president of the German teachers' union, called Ms Zypries "incredibly naive" to think introducing school uniform would resolve problems of religious integration and social discrimination in schools. Speaking to Netzeitung website, he also warned that Germany had a "problematic tradition" as regards school uniforms. A spokesman for the German justice ministry stressed Ms Zypries had made only a suggestion - and it was down to individual federal states to decide. What she had in mind was not the British-style school uniform, he added, but rather a kind of standardised clothing "to strengthen school identity". A violent history lies behind the recent emergence of school uniform in the US, says David Brunsma, assistant professor of sociology at the University of Missouri-Columbia. School uniform began to appear in the 1980s, he says, when it was introduced in some urban areas to tackle the problem of "kids shooting each other over designer sneakers". But it only really took off in 1996, when the then President Bill Clinton endorsed school uniforms in his annual State of the Union address as a way to stop what he called the "gang problem". In less than a decade, school uniform has been adopted in about a quarter of all US primary schools and perhaps 12% of secondary schools, Prof Brunsma says. "People were arguing that it would level economic inequalities... and create an atmosphere in school where students would feel part of something bigger than themselves," he said. However, 10 years of research have shown that "emphatically there really is no difference between students who are forced to wear uniforms and those who are not". "In fact I've found some very small but significant negative findings on academic achievement," he concludes. It's a school report Germany may be well advised to study. Yani Engin Ardıç'ın ve birkaç çocukluk anısının gazına gelip "hadi kaldıralım" demenin anlamı yok. İstenirse bir gecede rahatlıkla bir yasa çıkartılabilir bu konuda. Ama gerekli mi? Sonuç ne olur? Bunların iyi ölçülüp biçilmesi lazım. Bakın BBC'den bir makale, eski değil 2006'ya ait. Bizde hangi sebeplerle üniforma bulunuyorsa Avrupa'daki bazı ülkelerde de aynı sebeplerle bulunuyor, hatta dünyanın öncü ülkelerinde de. Ve bu uygulama hiç olmamış olan veya bizim tartıştığımız gibi daha önce kaldırmış olan diğer bazı ülkeler de bizdekine benzer sebeplerle tekrar şart koşmayı düşünüyorlar. İlla ki yapıp hatalı olduğunu görüp sonra da "biz hata yapmışız" demenin alemi yok. Okul üniforması tek tipleştirmek için değil, Engin Ardıç'ın da aslında makalesinde belirttiği gibi sınıf ayrımının okullarda kaldırılması içindir. Eğitimimizin Avrupa'yı yakalaması gereken onlarca sorunu varken böyle suni işlerle uğraşılmasını anlamıyorum. Aslında anlıyorum da, neyse hadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 t-shirt - pantolon - etek.. bunlara ek olarak hiçbirşey olmamalı. kış aylarında da bir kazak. hepsi okul tarafından belirlenmiş şeyler olmalı yani uniforma olmalı. ceketmiş suetermiş kravatmış yok ipli garip şekilli kravatmış okul çorabı okul saç tokası vsvs olmasın bunlar. en sadesi neyse o.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Tek tip, katı kurallarla belirlenmiş kıyafetler de başkaldırı oluşturuyor okullarda. Kendi okulumda idare ile o konuda inatlaşan, cezalara da aldırmayan adamlar gördüm. ha serbest kıyafet de kötü, bu yıl bursada bi okul uyguladı sanırsam, çok değişik görüntüler ortaya çıkmış diye duydum. Ne çok sıkacaksin ne çok serbest bırakacaksın abi, sıkınca ters tepiyor, serbest bırakınca da ipin ucunu kaçırıyoruz. Azıcık rahat bi uygulama geldi mi, hemen suistimal eder öğrenci milleti, böyledir bu. O yüzden daha rahatlatilmis ama serbest olmayan bi şekle girmesi lazım bu işin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 okula eğitim için gelinir, moda fashion tv de izlenir. ikisinin ayrımını yapamayan bir adam engin ardıç. ayrıca olay okula başörtüsüyle girilsin yauu olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Üniformaya, özellikle kravata ve genel olarak "devlet giysisine" karşı olmalarının sebebi türbanı çarşafı devlete sokmak işte. Dediğim gibi bi yerlerinden kuyruk acıları var ki özgürlük edebiyatıyla falan süsleyerek "şerefimdir" diye iddialı konuşabiliyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 fizban said: kravat ceket kaldırılsın, üniforma olarak belli bir tshirt pantalon getirilsin. sınıf farkı derdi de olmaz böylece. bunun türevi bir şey yazmaya gelmiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 balon said: fizban said: kravat ceket kaldırılsın, üniforma olarak belli bir tshirt pantalon getirilsin. sınıf farkı derdi de olmaz böylece. e insanlar kafasına göre t-shirt kafasına göre pantolunuda ayarlar yine sınıf farkı çıkar bir yerlerden . üstünde okul arması olur t-shirtlerin? zaen okl arması olan ürün sadece okuldan tedarik edilir pantalo9n dediğin yine düz gri okul pantalonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Bence okulun kendi secimine bırakılmalı bu karar. boylece gelir seviyesi birbirne yakın ogrencileri olan okullarda ( özel okullar gibi) serbest bırakılır . sorun da cıkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Baggio said: Nedir peki savunduğun, anlamadım ki şimdi ben. Mevcut durum: "Zaten gömleğin markasından, ayakkabıdan sınıf farkı gene oluyor." Süper bakanımızın savunduğun çözümü: "Bari serbest bırakalım iyice uçurum olsun." Bu yapılacağına olduğu gibi kalsaydı yani, savunulacak yanı yok. Yok illa bir şey yapılacaksa da okullar kendi kıyafetini kendisi sağlar, başka bir şey giyilmesine izin verilmez. Bunlar da gömlek+kravat+ceket yerine tişört falan olur, kimse sıkılıp bunalmaz. cozum, cocuklara iki kıcı kırık pantolonla ayakkabıyla gomlekle bişey olmadığı değişmediğini anlatmak. baskada cozumuyok yanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Mortis said: valla uniforma çok sıkıcı bişey olsa da çoğu zaman bugun ne giyecem düşüncesinden kurtardı bizi lisede ortaokulda yıllarca. Hani seni kıyafet opsiyonun vardır giyersin de işte düşük gelirli insanlar sürekli aynı kıyafetlerle okula gelicek vs daha bi eşitsizlik olacak göze batıcak. kendimden örnek veriim ben Üsküdar Amerikan mezunuym , lisede serbesttik nerdeyse orta okulda değildik, ama orta okulda t shirt ve pantolon şeklinde bi uniformamız vardı, liseye geçince her gün ne giyeceğimi düşünmekten geriliodum haha. iste sorun bu, sen yine az bucuk duzgun bir insansın, sen bile "kiyafet" yzuunden kasılıyosan baslaraı nası kasılıyodur. Mevzu genlerı su komplekslerınden kurtarmak. Okul dediğinin gorevı bu değilmi zaten? "ogretimci değil eğitimci eğitimci!!!" diye cığıran ogretmenler adam gibi bişi eğitseya bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 BabacumMostors said: fizban said: kravat ceket kaldırılsın, üniforma olarak belli bir tshirt pantalon getirilsin. sınıf farkı derdi de olmaz böylece. bunun türevi bir şey yazmaya gelmiştim +1 ildeniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Eğitimde çok ciddi sistem sorunları yaşanan bir ülkede, icraate böyle bir konuyla dalış yapan o milli eğitim bakanının aklına şaşarım. İyi niyetli olduğunu zerre kadar düşünmüyorum. Engin efendiye gelince...Eğitim sistemimizin tek ve en acil sorunu bu imiş gibi adam nasıl bir hırs, nefretle yazmış. Okadar belli ki demek istedikleri, içinde kalıp ta açıktan söyleyemedikleri... Türbanın yolunu orta öğretimde de aşmaya çalışma çabaları, en azından okullarda türbanın yasak olmasını, tek tip giysi söylemleriyle bağdaştırmaya çalışma girişimleri, gene okul formasını, asker üniformasıyla benzeştirmeye çalışarak, buralardan bir yerlere varmaya çabalayarak bir nevi asker nefretini kusması, ama yuta yuta kusması şeklinde bir yazı olmuş. Sinir herif. Buradaki orta öğretim gençliğinin okullarda serbest giysi olayına sıcak bakması çok doğal. Bireyin kendisini; davranış-düşünceleri kadar, dış görünümü, giyim-kuşamıyla da ifade edebilmesi kadar doğal bir şey yok. Ama okul forması dışında giyebileceği en fazla 1-2 giysisi olan çocuklar, ergenler için bu tür şeyler gerçekten çok önemli. Kendini farklı, ezik hisseden ve bununla başetmekte zorlananlar mutlaka olacaktır. Bu nedenle özellikle bizimki gibi bir ülkede okullarda forma olayının sayısız yararı vardır. Kaldı ki bir çok gelişmiş ülkede de, çeşitli yararları nedeniyle formanın tercih edildiği sürüyle okul var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Bir "maarif mektebi" mezunu olarak diyorum ki; lacivert ceket-gri pantolon kimseyi robot mobot yapmaz. Aslında hiç bi bok yapmaz. Kılla tüyle uğraşacaklarına ne "öğrettikleriyle" uğraşsınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar