ZERO-G Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 fir3blad3 said: dps amar demişsin. amarr ı seçtim şu an maller kullanmaktayım. Fakat laserler kanser ediyor insanı. çoğu zaman missliyorlar her nekadar optimal range te olsamda. Birde fitlere baktım genel medium pulse laser 1 kullanılmış. bunlar çok vurabilen silahlar değil. Kaldıki beyaz kristal kullanıyorum. Nasıl dps sini artırabilirim. Şu an çevremden duyduğum kadarıyla missile ler çok vuruyor ve misslemiyorlar(mış). Energy Turretlar tech II kullanana kadar kanser eder insanı. Hele bir de güneyde değil de kuzeyde Guristas missionlarına yeterli skill pointe sahip olmadan çıkıyorsan delirirsin hatta nefret bile edebilirsin. Sana birkaç tavsiyede bulunabilirim : 1. Skillerini geliştirene kadar Guristas görevleri yerine Domain’de Sansha Nation ve Blood Raiders görevleriyle meşgul olabilirsin. Böylece EM/ THER resistleri yüksek olan Amarr shipleriyle Guristas’a nazaran daha rahat bitirebilirsin görevleri. Ayrıca verdiğin damage de gözle görülür bir fark gözlemleyebilirsin. 2. Amarr’larda Frequency Crystal’lerin nelere etki ettiğini ve hangi mesafede hangi frequency crystallerinin kullanılacağını tecrübe edinmelisin. Çünkü oyun dinamiklerine göre Amarr’ın diğer ırklarla artı/eksi farkları bu bölümde kendini göstermektedir. 3. Damage arttırmak için low slotlara Heat Sink II fitleyebilirsin. 4. Ve en önemlisi Damage için Gunnery, Deffence için Mechanic ve Engineering skilerini train etmen gerekiyor.
DERT3 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Ayrıca Amarr lazerlerinin sağı solu belli olmuyor.Örneğin Optimal range + falloff menzilinde iken bazen maksimum damage bazen minumum damage verebiliyorsun yani silahın random damage olayı çok oynak optimal menzil dışında.Bu yüzden Gunnery olayında yan skillerini 5 yapana kadar adam kanser olabiliyor. Armor tank olayı tepede amarr da bu yüzden ırk lar arasında en sağlam tank yapan ırklardan biridir.
ZERO-G Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 O olay randomize değil Önder, mesafe, tracking ve hedefin hızı ve açısından kaynaklanıyor. Trigonometrik bir hesaplama sadece. Sabit hedeflerde 100 salvodan 1 inde bile farklı damage vurmaz Amarr yani random değil...
fir3blad3 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 dedim missile olayına gireyim. o yüzden drake aldım. heavy missile kullanabiliyorum. fakat hangi tip missile kullanırsam kullanayım 30-35 hasar geçemiyorum o da max. genelde 20 civarı seyrediyor. Missile ler hep böylemi? Skilli artırsam ballistic control falan taksam max 50-60 olur bu. Tabi işin içinde bunların reloadları uzun sürüyor. Seri ilerlenmiyor mu bu gemiyle missionlarda ? Laserlerime laf ediyordum ama crit falan attığında 300'ü gördüğüm oluyordu.
DareJedi Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 %1000 yanlis fuze secimidir. Gerci karsidaki geminin hizi boyutuda cok onemli missile icin ama mission icin genellikle missile iyidir. Gorev sayfalari var oradan gidecegin gorevin hangi fuzeleri istedigine bakarsan daha rahat edersin.
fir3blad3 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 aynı tip gemiye karşı thermic, em, explosive, kinetic... 4ünüde denedim.Bide bunlar heavy missile 100 civarı bile vurmaları gerekiyor yazılana göre. mission sitelerinden baktığım hasar tipiyle vurduğumda hakkaten fazla vuruyor diğerlerine göre fakat dediğim gibi genel olarak az vuruyorum. gemiyi riske atmamak için level 2 görevlerde denedim. daha tam oturtamadım setupı. bi kaç tank skilli eksik. dron/elite frigate/cruiser larda aşşa yukarı yukarda yazdığım şekilde vurdu.
fir3blad3 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 birde evemondaki drake setuplarında hep large core defence field purger kullanmışlar. Drake e baktım rig size a medium diyor. nie large kullanılmış? 2sininde özellikleri aynı halbuki.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 eskiden rigler, size spesific değildi o zamandan kalma olmuş olabilir.
DareJedi Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Missile skillerinden ziyade drone skillerini kasmanda fayda var en azından scout drone veya normal drone gibi skilleri lvl 4 yapman çok fazla zmnda almamış olur ancak çok faydasını görürsün emin ol.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 ZERO-G said: O olay randomize değil Önder, mesafe, tracking ve hedefin hızı ve açısından kaynaklanıyor. Trigonometrik bir hesaplama sadece. Sabit hedeflerde 100 salvodan 1 inde bile farklı damage vurmaz Amarr yani random değil... bu cok doğru değil, falloff'daysa hedef, her zaman dmg'da oynama olucaktır. falloff+falloff'da ise target, bu sefer vurma ihtimalide düşücektir. Optimalde ise critical vurma mevzusu ortaya cıkar. yanı sabit hedefe vurukende şans faktoru var.
Moss Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Eger mission ve pve yapaacksan en iyi secim missile dolayisiyla caldari turret ile mission ( eger skillerin cok iyi deilse kanser eder) bunun yani sira cok iyi drone skilleri ile ishtar myrmidon ve dominix gayet rahat mission ve ratting yapabilir.. Olay pvp ye gelince missile biraz daha geri planda kaliyor drake cerberus harici missile uzerine pvp yapilabilecek ucuz ve az skill isteyen gemi malesef yok (t1 cruiser ve raven i saymiyorum bana gore raven pvp de gereksiz bi gemi yerine scorpion kullanmak cok daha yerinde bi secim) bu sebebten pvp icin turret en iyisi.Pvp de drone kullanmaya gelince eger drone a skill veren bi gemiye binmiyosan sadece dps icin extra damage olur ama drone base gemilerde cidden cok can yakar.. Simdi amarr gemileri ile mission yapmak skiller az iken gercekten izdirap fakat izdirap diye caldari skillerine baslamak ise yanlis secim olur.Biraz daha disini sıkıp skilleri oturtursan gayet basarili sekilde her mission u yaparsin ozellikle abbadon diye bi gemi varken = )
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 navy dominix pve icin en ideal gemi olacaktir heralde, onun yanindada navy phoon
DareJedi Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Bu arada navy gemiler demisken Dominion ile navy gemilerde degisiklikler olacak forumda yazmislar.
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 sadece navy gemilerde degil, pirate faction gemilerdede degisiklik olucak. t2 fighterlar,super cap change, cyno change vs vs yeni bir topic acip orda toplamak lazim bende cok bakamadim.
Moss Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 vindy bufflanirsa minmatar bs 5 kasarim yoksa navy domi almak icin plex runlara devam porbe skillerini kasiyorum 1 hafta sonra ver elini paralar /
Leila Kanz Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Moss said: vindy bufflanirsa minmatar bs 5 kasarim yoksa navy domi almak icin plex runlara devam porbe skillerini kasiyorum 1 hafta sonra ver elini paralar / ya neyine senin navyler factionlar al raveni adam gibi complex yap, patlarsa flnda uzulme, enflasyon yaratiosunuz gemi fiyatlarinda :D:D
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 vindy kötü durudamiki? cuv cuv ateş ediyo, vın vın mwd basıyo, tor tor da tamir oluyo, vız vız da drone ucuruyo. e tamam işte?
Moss Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 24, 2009 simdi teker teker gelin = ) Leiala bacim o senin dedigin para yokken olur ayrica caldari bs skilli yok bende :D Cuce dostum en ezik faction shiplerden birisidir kendisi ona bakarsan navy mega aynisini yapmakla beraber cok daha ucuz : )
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 gila yeni patchde baya bufflaniyor.
BlindArcher Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Az önce oyunu kurup ırk seçip, bir iki görev ile, skilleri sıraya dizip çıktım. 2 soru sormak istiyorum. Minmatar / Vherokior / Drifters seçtim. Ama ırk seçiminin ne gibi bir farkı olduğunu anlayamadım. Forumlarda hızlı bir arama ile herhangi bir fark olmadığını öğrendim. Doğrumudur? (Eski konularda fark var, yeni konularda fark yok gibi anladım. Oyunda birşey değişmiştir belkide) ikinci sorum ise, oyunda geri dönülmez bir hata varmıdır? Yani "şunu şunu şunu yaparsan, geri dönüşü yoktur" diye bileceğiniz birşeyler varmı? Mesela, öğreneceğimiz skill sınırlıdır, yada ırkı bu şekilde açtığım için diğer türk arkadaşlar ile bir araya gelemem felan gibi... Şimdiden teşekkürler.
Aven Vox Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 öncelikle , oyun içinden "scalar academy" ve "merkez" kanalına girip oradan daha hızlı yanıtlar alabileceğin kanaatindeyim. ama sanırım "merkez" sohbet kanalı. fazla soru sormak ne derece dogru olur orda bilmiyorum. neyse.... Minmatar seçimi çok iyi olmuş. PVP için birebir ve Filoların vazgeçilmez askerleridir :) Fakat ağır silah kullanılar. O yüzden ilk başlangıcta ve sonralarında görev yapmak sana cok eziyet gelecektir. O yüzden bir an önce sosyalleşmeni , gorev yapmayı yavaş yavaş bırakmanı ve bir oyuncu şirketine dahil olup diğer oyuncular ile zaman geçirmeni öneririm. Oyuna NPC (Non-Player Corporation) yani bilgisayar kontrolunde olan , oyuncuların kurmadığı bir şirket içerisinde başlarsın. Uzun vadede hiç işine yaramaz... Karakter yaratma aşaması önceleri önemli idi . Fakat artık değil. Gözüne hitap edecek şekilde bir karater yaratman yeterli. Önemli olan hangi meslek grubuna dahil olup , karakterini en dogru şekilde geliştireceğin. Savaşçı mı olucan ? Ticaret mi yapıcan ? Maden mi kazıcan?(ıyyy). Bunların hepsini yapabilecek kapasitede karakter geliştirmen sana cok cok uzun bir zamana mal olacak ve oyun içerisindeki aktivitelere katılmanı yavaşlatacaktır. Bu da "geri dönülmez hata var mı?" sorunun yanıtıdır bence. Eğer karakter gelişim planını dogru yapmaz isen , ileride çok pişman olursun. "Evemon" programını yükle. Skill gelişim planları oluşturma , gelişimin süreleri , kitap önerileri gibi konularda sana çok yardımcı olacaktır. Yeni başlayan oyuncular genelde Gallente olurlar. Çünkü turk şirketleri galente toprakları içerisinde veya yakınlarında idi. Fakat hiç birşey farketmez. Atla gemine , onların bulundugu sisteme git.Gallenteye ait NPC şirketlerin sana vereceği görevleri yap ilk başta. Herşey yavaş yavaş düzene girer merak etme. En önemlisi de , Yapay zeka zaten seni en güzel şekilde TUTORIAL görevler ile eğiterek , temel bilgileri aşılayacaktır. Tutorial sonunda büyük oranda birçok soruna yanıt bulacaksın.
BlindArcher Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Tamamdır. Gallente nin başlama yerine gidip, gemiyi park ettim :P. Oranın görevlerini alarak başlarım. Teşekkür ederim.
Glatheros Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 karakter gelisimi ile ilgi soyliyebilecegim teksey, bir yol secip sadece onun uzerinde yogunlasman, ilerde o karakter ile kazanacagin isklarla baska karakter alabilirsin cunku. Birde daginik trainli karakterlerin fiyatlari daha dusuk oluyor, o yuzden birseye yogunlasirsan, karakterinden maximum performansi alabilirsin. Oyunun her hangi bir alaninda isinin ehli olmak 30-40m sp istiyor, o yuzden 2. bir alana yonelmek anca belli bir noktaya geldikten sonra olabiliyor. Elbette dusuk splerle bile, HAC lari perfect ucurabilirsin sadece dogru train yapman yeterli, bu noktada 100m spli adamda o gemiye binse sende o gemiye binsen ayni performansi alacagin icin spnin onemi fazla yok. Minmatar tercih olarak orta yoldur, PVP de ise yarar PVE de ise yarar ama, fleet gemileridir hep, gercek potansiyellerini ancak fleetteyken gorebilirsin, tek takilirken diger irklardan daha zayif olabilirler ama fleetle birlikte cok is yaparlar. Minmatarda BS olarak sana Typhoonu oneririm, oyundaki en iyi support bs si bence. Hac olarak kalabalik fleetlerde muninn iyidir (sniper), kucuk roam veya gate camplarda ise vagabond (tackler, hizli ve ceviktir), rapier ise her fleetin olmazsa olmazi. Logistic gemilerindede Scimitar pvp icin en uygun olanidir. Assault frigate classinda Wolf belkide oyundaki en iyi AF. Yanliz missile ustune cok yogunlasma Gunnery i halledene kadar, hem Shield hem armor skillerini kasman gerekece, hem missile hem gunnery, bu yuzden minmatar diger irklara gore daha fazla sp ister, ama yeterli sp varsa diger irklardan cok daha ustundur.
DERT3 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Turk oyuncuların tamamı gallente ye takılmıyor genelde jeti-su Avar corp undaki (namı diğer scalar academy) arkadaşlar genelde dodixie civarında gallente görevi yapıyorlar ancak minimatar 3 damage vurduğundan dolayı PVP de vazgeçilmez oluyor. Caldari görevi türk arkadaşların sayısı da hiç azınsanmıyacak kadar çok. Bu arada bir corp a girmeden önce oyunun trial kısmında mantığını kavramalı ve sana uygun olup olmadığına karar verdikten sonra paralı üyelik alıp bir corp agirmelisin. 1.600.000 skill point e kadar % 100 bonus lu olarak karakter kasabiliyorsun. bu learning gurubundaki skilleri kasmak için kullanmanı tavsiye ederim. başarılar dilerim.
Öne çıkan mesajlar