Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Hagii

Öne çıkan mesajlar

ALLAH(C.C) bizi yarattığı gibi bizi bir anda yokda eder o buna kadirdir, fakat bu onun varlığına bir zarar vermez var olması için hiç bir şeye muhtaç değildir ALLAH(C.C) bizi neden yarttığı meselsine gelince ALLAH(C.C) insanı ebediyyet için yaratmıştır sen bir hiç iken sana akıl vermiş, hayat vermiş çeşitli nimetler vermiş sen küstahça ALLAH(C.C) hesap soruyorsun teşekkür edeceğine.
İstek olmadan eylemin gerçekleşmesi mümkün değildir ama bir şeyi yapmak istemek kendi varlığının devam etmesi için gereken bir şart değildir eylem gerçekleşmesede eylemi yapan eylemi yapmadan önce var olduğu gibi eylemi yapsada yapmasada varlığına zarar gelmez o yine var olmaya devam eder var olmak için eyleme muhtaç değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

@ Ardeth
Söylediğin mümkün tabi. Biz aklımızın aldığınca insani verilerle yorumlamaya çalışıyoruz. Ama yinede bu soruyu sormaktan kendimi alıkoyamıyorum. Eğer bir tanrı varsa neden insanları neden yaratmış olabilir? Tanrı yoksa bütün evrenin başlangıcı nasıl gerçekleşti? Bunu da anlamaya yetemiyoruz/m. 2 ucu kakalı deynek.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan aklım ile tanrıya inanacak bir mantık bulmakta zorlanıyorsam, sorguluyorsam günaha girmiyor muyum? Mesela Allah'ın güçlerini kendi mantığımca sorgulamaya çalışmam yanlış değil mi? Ama bu mantığı kullanmayanların da başka insanlar tarafından kullanıldığını ve başka amaçlara yöneltildiklerini görüyoruz, mantıklı ol zeki ol, ama bana karşı kullanmaya çalışma diye bir fikir tehlikeli değil midir? Senden daha zeki bir insan, senin Allah'ı sorgulamama açığını kullanarak çok kolay bir şekilde seni yönlendiren olmaya başlamıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

sakaryali said:

ALLAH(C.C) bizi yarattığı gibi bizi bir anda yokda eder o buna kadirdir, fakat bu onun varlığına bir zarar vermez var olması için hiç bir şeye muhtaç değildir ALLAH(C.C) bizi neden yarttığı meselsine gelince ALLAH(C.C) insanı ebediyyet için yaratmıştır sen bir hiç iken sana akıl vermiş, hayat vermiş çeşitli nimetler vermiş sen küstahça ALLAH(C.C) hesap soruyorsun teşekkür edeceğine.

eheheh onları "vermeseydi" bu şekilde düşünemezdim. nolcak şimdi? =) bi de tanrı varsa, ama kanıtlanamıyosa, varlığını sorgulamak küstahlık falan da olmaz. bunun küstahlık olduğunu savunmak, "tanrı" konsepti hakkında en ufak fikrin olmadığının kanıtıdır resmen :D
Sosyal ağlarda paylaş

allah insanı ebediyyet için yaratmıştır ne demek oluyor tam olarak? bence bu yazdığın o soruya cevap değil. hatta cevap olmaktan çok uzak.

zaten "küstahça hesap soruyorsun" kısmı iyice saçma olmuş, yazanın yanlış yorumlaması. tanrı insanı meraklı bir varlık olarak yarattıysa insan da doğası gereği merak edecek tabi. her şeyi anlamaya çalışıyorsa tanrıyı niye anlamaya çalışmasın. hesap sormak değil bu.
Sosyal ağlarda paylaş

sakaryali said:

Müslümanlık inancına göre ben sorgulamadan körü körüne Allah a inanmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Sorgulayacaksın tabiki. Aklını, mantığını kullanacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

bu durumda yazdığın şey o soruya nasıl cevap oluyor onu anlayamadım açıkçası. insanı neyin ebediyeti için yaratmış? kendinin mi? sanmıyorum. evrenin mi? neden evren var o zaman? insanın mı? o zaman soruya geri dönüyoruz neden ebediyen insan olmak zorunda.

yoksa bizim varlığımız tanrıya, tanrının varlığı bize mi bağlı? ya da biz tanrının bir parçası mıyız vb
Sosyal ağlarda paylaş

Ama diyorsun ki, Allah'ı sahip olduğum tek mantık ile sorgularsam (yani her eylem bir ihtiyaç ve istek doğrultusunda gerçekleştirilir, bunun geçerli olmadığı dünyevi bir örnek veremezsin.) ve bir cevap alamazsam, günaha giriyorum.

Allah'a inanmamı sağlıyacak bir mantık geliştirildiğimde, Allah olmayan varlıkların beni kontrol etmesi için sadece daha zeki ve güçlü olması gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki sorgulayacaksın ama alaya almadan ,alaycı tavırlar içine girmeden sorgulayacaksın zaten niyetin halisse samimi ise dogruyu görüceksin ALLAH(C.C) kimseyi kendine iman etmeye zorlamıyor, bu konuda serbest bırakıyor ama inancsızlıgının sadece kalbinde kalmasına musade ediyor, ahiretteki sorumluluğu da kişinin kendine bırakıyor imana karşı savaş açmanada asla müsade etmiyor zaten bu sorgulama hakiki imana ulaşmak için bir araçtır sorgulayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bu durumda yazdığın şey o soruya nasıl cevap oluyor onu anlayamadım açıkçası. insanı neyin ebediyeti için yaratmış? kendinin mi? sanmıyorum. evrenin mi? neden evren var o zaman? insanın mı? o zaman soruya geri dönüyoruz neden ebediyen insan olmak zorunda.

yoksa bizim varlığımız tanrıya, tanrının varlığı bize mi bağlı? ya da biz tanrının bir parçası mıyız vb

tanrinin parcasiyizdir ruhundan uflemis cunku.
Sosyal ağlarda paylaş

sakaryali said:

ebediyyet için niye bize ihtiyaç duymuş diyor adam.
Sosyal ağlarda paylaş

sakaryali said:

Tabiki sorgulayacaksın ama alaya almadan ,alaycı tavırlar içine girmeden sorgulayacaksın zaten niyetin halisse samimi ise dogruyu görüceksin ALLAH(C.C) kimseyi kendine iman etmeye zorlamıyor bu konuda serbest bırakıyor ama inancsızlıgının sadece kalbinde kalmasıma musade ediyor imana karşı savaş açmanada asla müsade etmiyor zaten bu sorgulama hakiki imana ulaşmak için bir araçtır sorgulayın.

burda alaya aldığımız direkt senin uslubun yalnız. ha mehdiyim ben diyosan, ayağımızı denk almasını da biliriz tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman tanrının tanımlandığı haliyle var olması için bizim de var olmamız gerekiyor (termodinamik yasalarına benzedi sdf). fakat bu durumda tanrı neden bizi ruhundan üfleyip yarattı? bu normal dışı bir süreç mi yoksa tanrının tanımında mı var? tanrının tanımında varsa sorgulamaya gerek yok zaten tanım olarak alıp bunun sonuçlarını çıkarmak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...