Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Farinal said:

1- Kitaplar saçma sapan. Tek tek örnek veririm çok istersen ama gerek yok herhalde hepimiz biliyoruz saçmalıkları kitaplardaki.

neye göre saçma ?
incilde yada kuranı kerimde insanlık adına. hırsızlık yapma, adam öldürme, yalan söyleme bunlar saçmamı ?
o dönemdeki yaşayışla bu dönemde tabiki dağlarca fark var. garip saçma şeyler tabikide var şimdiki döneme göre. ama kalkıpta "hepsi baştan sona saçma yazılanların" dersen sen saçmalarsın.
said:
2- Bu dinlerin çoğu iddaları bilimle çürütülüyor.

bilim zaten dine karşı arkadaşım. eğer dine karşı gelmeseler şu anda bilim bu kadar ilerleyemezdi.
zaman geçtikçede bilim artık tanrıların ve dinlerin yalan olduğunu kanıtlamaya kastı.
said:
3- Epicurus'un mantık yürütmesi bile çürütür Tanrı'nın varlığını.

epicurusun söylediklerinden banane ?
said:
Bu söylediklerim bu dinlerin tanrıları için geçerli. Ha tanrının olduğuna inansaydım bile zaten ona tapmazdım çünkü ben sizin taptığınız tanrıyı tapılacak bir tanrı olmaya yaraşır görmüyorum.

dua etmek tapmakmı demek ?
tapmak bana göre şöyle olabilirdi. "hadi tanrı için kurban edelim birisini" budur bana göre. ama dua etmek kendi iyiliğin için, sağlığın için ailen için dua etmek tapmaksa sana göre saçma.

said:
Tanrı bir gereklilikten çıkmıştı ortaya OK, kabul. Ama işlevini yitireli çok zaman oldu ve yarardan çok zarar getirdi neredeyse dünyaya. Artık böyle şeylere ihtiyacımız yok. İnsan hakları, hayvan hakları, laik ahlak... böyle değerlerimiz var.

tanrının getirdiği zararı bana bi söylermisin ?
ha bana kalkıp müslümanlar hristiyanlarla birbirine girdi dersen o tanrıyla alakalı değil insanların gerizekalılığı ile alakalıdır.
sen tek bir tanrıya inanıp genelde aynı değerleri taşıyon (bana göre farkları yok. benim dinden aradığım şey insanlıktır. ibadetler yada neyin haram olup olmadığı umrumdada değildir.) ikiside insan olman için aynı şeylerden bahsediyosa ne ala. ama bunun farkına varamıyosan sen ve birbirinie savaş açıyosan salaksındır işte. yada bi insan günah işledi diye elini kolunu bacağını kesip, yada idam ediyosan. (bu sadece müslümanlıkta yok, hristiyanlıktada var.)
tanrıyla alakası yoktur.
Mesaj tarihi:
işte insanların abartmadan (bakın abartmadan) allahın varlığına inanmaları size saçma gelemmeli.
hepiniz bişeye inanırsınız bazen. elinize bi taş geçer uğur getirdiğine inanırsınız belki.
insanlarda allaha inanıp dua ederek onun kendilerine bi şekilde yardımcı olacaklarını düşünüyolar. bu saçma gelmemeli. inanmasalar ne yararları olacak ? yada ne zararları ?
Mesaj tarihi:
kermit said:

Coder said:

kermit said:

işte diyorum bak
o inançlı adam kalkıp "zamanı tanrı yarattı" diyecek buna adım gibi eminim.
ha bide bişiler sorup saçma olduğunu anladıktan sonra
"zaten ciddi cevap beklemiyorum ben. adamı trollüyorum" demende her zaman çok başarısız.

işte abi inanmak böyle bişey, siz tanrıyı maddeye zamana ölçeklere koymaya çalışıyorsunuz ama bizim inandığımız dinde Allah öyle kavramlarla ölçeklerde filan bulunmuyor..

tek ölçek olarak sonsuzdur deniyor ki bu da bi ölçüm sayılmaz..

ne zamandır var gibi bi soru inananların yüzünde tebessümden başka bişey yapmaz..

senin anlamadığın burda beni niye ateist gibi göstermen.

ben paticikte sakaryalıyla benden başka müslüman yok sanıyordum :)
Mesaj tarihi:
Kermit çok güzel yazmışsın da Tanrı'nın zararı derken zaten Tanrı'nın insan üretimi olduğunu kabul ederek başlıyor adam. Bu yüzden de Tanrı zararlı demek insanoğlu kendine zararlı demek zaten. Yani haklısın da adam da çok farklı bir şey söylememiş gibi geldi bana

dinlerdeki saçmalıklar derken de birbiriyle çelişen sayısız açıklama ve bilime ters düşen bilgilerden bahsediyordur heralde, "hırsızlık yapma, adam öldürme" gibi emirler saçma değil, çok güzel şeyler zaten
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

Saçma geliyor diyen yok hacı, isteyen istediğine inansın. Bazı insanların buna ihtiyacı var, benim yok. Kimseyi de inancından dolayı yargılamam.

işte sen demiyosun saçma diye
ama şu topicte baktığında allaha inananlara gerizekalı muamelesi çekilince onlara saçma geliyo.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

dinlerdeki saçmalıklar derken de birbiriyle çelişen sayısız açıklama ve bilime ters düşen bilgilerden bahsediyordur heralde, "hırsızlık yapma, adam öldürme" gibi emirler saçma değil, çok güzel şeyler zaten

işte sen kalkıpta o kitaplar baştan sona saçma ya dersen ona ben itiraz ederim
o zamana göre inen kitaplar o zamanın yaşayışına göre.
tabiki saçma şeyler var. şu anda yapamıyacaın uygulayamıyacağın şeyler.
Mesaj tarihi:
Tanrının getirdiği zarar;

Din adına yapılan belki de yüzmilyonlarca insanın ölümüne sebep olmuş katliamlar, insanlığın karanlık çağlarında yine din adına bilimsel ve ahlaki gelişime darbe vurulmuş, insanlar insanlık dışı şeyler yapmış ve insanlık ileri gidebilecekken geriye gitmiş.

Ha bunlar kitapta yazıyor mu ? Hayır. Tam terslerini yapın diye yazıyor mu ? Bazen evet, bazen hayır.

Peki bunların sebebi insan mı ? Yaratıcısı mı ? Kuralları mı ?
Mesaj tarihi:
onların sebebi insan
savaşların sebebi insan.
2 taraflıda suçlular. sana savaş aç demiyor. kalkıp durduk yere sağa sola saldır demiyor kitapta. ama şunuda söylüyor canına malına zarar gelicekse heryol kabul.
Mesaj tarihi:
kermit said:

nileppezdel said:

Yok ben de baştan sona saçma demiyorum. Genel olarak Tanrı karakteriye ilgili kısımları saçma buluyorum ama verilen öğütlerin çoğu iyi öğütler, saçma değil. Dönemine göre de mantıklı tabi
Mesaj tarihi:
kermit said:

nileppezdel said:

tanrı geleceği bilen tek varlık değilmidir? neden gelecektede uygulanabilecek şeyler içeren bir kitap indirmemiş ?
Mesaj tarihi:
kermit said:

onların sebebi insan
savaşların sebebi insan.
2 taraflıda suçlular. sana savaş aç demiyor. kalkıp durduk yere sağa sola saldır demiyor kitapta. ama şunuda söylüyor canına malına zarar gelicekse heryol kabul.

Doğru cevap.

Din olmasaydı insanlık çok daha kötü bir yerde olurdu şuanda, buna da kabul.

Din kavramı ortaya çıktığında insanların buna ihtiyacı vardı, çünkü belli bir gelişmişlik seviyesinde olmayan insanı birşeye inandırmanın en kolay yolu onu korkutmaktır. Ve bu yüzden de din, insan elinden çıkan gelmiş geçmiş en kusursuz tasarımdır. Bugün darth vader kostümüyle afrikanın bilmemne köyüne gitsen, ses değiştiren cihazlardan kullanarak onların tanrısı olabilirsin. Üzerinize alınmayın ama demek istediğim şey, cahil insanı inandırmanın en kolay yolu onu korkutmaktır.

Tamamen kişisel düşünceme göre;
Din, artık insanlara yeterli değil. Çünkü insanlar dinden daha güçlü. İnsanlar artık inanmak için korkmak değil, bilimsel kanıt, mantık arıyorlar. Gelişmiş ülkelerde dine bağlılığın giderek düşmesini buna bağlıyorum.

Peki cahil olmayan ama inanan adam neden inanıyor ?

Bana tek cümleyle neden inandığınızı söylemenizi rica edebilir miyim ?
Mesaj tarihi:
mightee said:

kermit said:

nileppezdel said:

tanrı geleceği bilen tek varlık değilmidir? neden gelecektede uygulanabilecek şeyler içeren bir kitap indirmemiş ?

geleceği bilip bilmediği hakkında benim bilgim yok.
ben %100 inanç sahibi bi insan değilim. ama burda yazdıklarımın çoğunada bakarsan tanrının varlığını savunan kişininde adam akıllı savunmasını, saçma sapan kaynaklar getirmemesini, tanrının varlığının olmadığını anlatan adamada aynısını söylüyorum. tanrı yok diyip kestirip atmak yada tanrı var diyip kestirip atmaktan farkı yok saçmalamanın.
geleceğini bence sen kendin belirlersin. sana yollar sunar belki tanrı ama sonuçta sen seçersin. belkide onun elinde sana ait 2 gelecek vardır. şyöe diyim bu 2 gelecek olayını. össye girip adam gibi çalışıp bi yer kazanıp okuyup bi iş sahibi olup güzel bi gelecek kurmatka senin elinde, "lan ne okuycam koyarım götüne" diyip serseri olmakta senin elinde sonuçta.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

şu anki dünyayı insanları, çevrende görebileceğin herşeyi yaratan bişeyin olmaması bana saçma geliyo oyüzden inanıyorum.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

abi bu saçma bi soru. cevabı da 'inanıyorum çünkü inanıyorum' gibi birşey olur.
Mesaj tarihi:
kuranda zilyon yerde gaybı allah bilir yazıyor.

tanrının ne etkisi var eğer hepsi benim elimdeyse.

ayrıca össye adam akıllı hazırlanırsan kazanırsın. ne çalışcam lan dersen kazanamazsın bu kadar basit. tanrının bir etkisi yok.

şu lafa da uyuz oluyorum: sen çalış gerisini allaha havale et. o en hayırlısını bilir. ben çalıştımmı ne ihtiyaç duyacam tanrıya bilmemneye.
Mesaj tarihi:
@kermit: Ben mesela Müslüman arkadaşlarımdan Allah'ın insanların yapacağı tüm seçimleri zaten bildiğini duydum sıklıkla. Hatta bu yüzden özgür irade mantığı kafama yatmıyor. adem o yarattı ve madem ne seçeceğimizi biliyor o zaman neden atıyor cehenneme? Yani anlamsız geliyor. Öyle işte.. :)
Mesaj tarihi:
ya iyide işte sana bi hayat sunuyo
ve geleceğin senin elinde
o geleceğini tanrı bilir olayı bana göre saçma geliyo
bana göre geleceğini kendin çiziyosun ve sonuçlarınada cennet cehennem olarak katlanıyosun.
Mesaj tarihi:
bak nilep aynı anda yazdık aynı şeyi.
geleceğini bilebilir belki ama dediğim gibi belkide
bi iyi yönünü bi kötü yönünü bilir.
yani bi yolda ilerlerken 2 yol çıkar. sağdakine gidersen ne olacağını soldakine gidersen ne olacağını biliyodur.
ama sağı ve solu sen seçiyosun.
Mesaj tarihi:
kermit bence sen iman bilgilerini tazele abi tamamıyla inanmadıkça tam anlamıyla iman edemezsin, tam anlamıyla iman edemeyince hurileri kaçırıyosun ona göre =)
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

@kermit: Ben mesela Müslüman arkadaşlarımdan Allah'ın insanların yapacağı tüm seçimleri zaten bildiğini duydum sıklıkla. Hatta bu yüzden özgür irade mantığı kafama yatmıyor. adem o yarattı ve madem ne seçeceğimizi biliyor o zaman neden atıyor cehenneme? Yani anlamsız geliyor. Öyle işte.. :)

bu geçmişi olan bir paradox zira. üstüne okuyacak tonla şey bulabilirsin.
Mesaj tarihi:
mightee said:

kermit bence sen iman bilgilerini tazele abi tamamıyla inanmadıkça tam anlamıyla iman edemezsin, tam anlamıyla iman edemeyince hurileri kaçırıyosun ona göre =)

ben %100 inançlıyım demiyorumki
inanıyosamda diğer insanlar gibi abartarak değil.
müslümanım diyosam kalkıpta alkol kullanmıyım demiyorum. o benimle allahın arasında bişi. cezasını ven çekerim.
bana kalkıpta bende tam tamına inanıyorum. kuralı kuralına herşeyiyle dersen hadi ordan derim.
şu dünyada kimse yoktur tam tamına müslümanlığı yaşıyorum diyen.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...