Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Ya ben de sana soruyorum madem Tanrı var onu yaratan ne.

angutmusun arkadaşım ?
tanrının yaratıcı olduğunu ve tek olduğunu, ilk olduğunu savunan bi adama sen kalkıpta tanırıyı kim yarattı diyemi soruyosun.
götünüzden bişiler uydurup adamı kenara sıkıştırmaya çalışıyosanda mantıklı şeylerle yap.
Mesaj tarihi:
Ha angutum kermit angutum. Oradaki paradoksu anlayamıyosun gelip angut diyosun.

O Tanrı hep vardı diyor sonra "bu kadar şey hep var mıydı?" diyor sanki çok saçma bişey söylüyomuşum gibi. Ama aslında aynı şey. Başı ve sonu olmayan varlıktan bahsedyoruz. Ona göre Tanrı bana göre sadece doğa.
Mesaj tarihi:
arkadaşım sen dediğimi anlkamıyosun
adam senelerce şurda tanrının tek olduğunu
ilk onun olduğunu savunuyo
sen bu adama tanrıyı kim yarattı peki diyemi soruyosun.
hani şu adama bu soruyu sorman mantıksız işte. tanrıdan önce yoktu kimse diyecek. tanrı zamandanda öçnceydi vs diye basit cevaplar verecek.
Mesaj tarihi:
E tamam mantıksız zaten. Ama kndisi bir varlığın her zaman var olmuş olduğuna inanırken bizim de evrenin hep var olmuş olduğuna ve yaratılmamış olduğuna inanmamızı mantıksız buluyor. Öyle olmadığını kanıtlamak için bu mantıksız soruyu soruyorum. Ciddi ciddi cevap vermesinibeklemiyorum heralde dsfsdf
Mesaj tarihi:
kalkıp zamanı tanrı yarattı öyle bi kavramda yoktu diyecek al başıan belayı.
bu arada farinal şu topicte 100 lerce kişi aynı troll girişiminde bulundu ama kimsede kalkıp o yazdıklarını ciddiye almadı. başka yollardan dene.
Mesaj tarihi:
işte diyorum bak
o inançlı adam kalkıp "zamanı tanrı yarattı" diyecek buna adım gibi eminim.
ha bide bişiler sorup saçma olduğunu anladıktan sonra
"zaten ciddi cevap beklemiyorum ben. adamı trollüyorum" demende her zaman çok başarısız.
Mesaj tarihi:
Bu sorunun saçma olduğunun farkındayım ve bişey kantlamaya çalışıyorum abi. Yeni fark etmedim yani en baştan amacım buydu. Ne sanıyosun beni abi sen? lol

Ha adam biz hiçbişey demesek de susmuyo ki. Kendi kendine uplıyo. Ayrıca böyle şeyler yazsın yine uzun uzun konuşsun diye konuyu uplayan sensin, neden benim adama mantıksızlığını fark ettirme çabalarıma bok atıyosun. Madem özledin sakaryalıyı, adama uzun uzun yazdırıyorum işte sevin oku mutlu mutlu
Mesaj tarihi:
iyide o saçmalıyo
sağdan soldan internetten bulduklarını
kurandan bulduğu ayetlerin türkçe anlamlarını buraya c/p ediyo. sorsan bi kere kuranı okumuşmu desen zannetmiyorum.
sende kalkıp saçma saçma şeylerle tanrının olmadığını savunuyosun daha komik oluyosunuz işte.
bende kalkıp ikinizide saçmalıyosunuz diyorum mutlu oluyorum.
Mesaj tarihi:
İyi de ben onun saçmaladığını kanıtlamak için saçmalıyorum işte.. Aman neyse, sana laf anlatmaya çabalamak yersiz. Sakaryalıya anlatmaya çabalamak da yersiz de yollar kapatıldı, çağıramıyorum kimseyi. Boş vakit çok yapacak daha iyi bi işim yok :D
Mesaj tarihi:
kermit said:

işte diyorum bak
"zaten ciddi cevap beklemiyorum ben. adamı trollüyorum" demende her zaman çok başarısız.

işte abi inanmak böyle bişey, siz tanrıyı maddeye zamana ölçeklere koymaya çalışıyorsunuz ama bizim inandığımız dinde Allah öyle kavramlarla ölçeklerde filan bulunmuyor..

tek ölçek olarak sonsuzdur deniyor ki bu da bi ölçüm sayılmaz..

ne zamandır var gibi bi soru inananların yüzünde tebessümden başka bişey yapmaz..
Mesaj tarihi:
Coder said:

kermit said:

işte diyorum bak

işte abi inanmak böyle bişey, siz tanrıyı maddeye zamana ölçeklere koymaya çalışıyorsunuz ama bizim inandığımız dinde Allah öyle kavramlarla ölçeklerde filan bulunmuyor..

tek ölçek olarak sonsuzdur deniyor ki bu da bi ölçüm sayılmaz..

ne zamandır var gibi bi soru inananların yüzünde tebessümden başka bişey yapmaz..

senin anlamadığın burda beni niye ateist gibi göstermen.
Mesaj tarihi:
kermit said:

kalkıp zamanı tanrı yarattı öyle bi kavramda yoktu diyecek al başıan belayı.
bu arada farinal şu topicte 100 lerce kişi aynı troll girişiminde bulundu ama kimsede kalkıp o yazdıklarını ciddiye almadı. başka yollardan dene.

ister alsın ister almasın ister troll olsun ister olmasın bu gerçeği değiştirmiyor: allah yok. bunu yani anaokulundan mezun olan her insan anlayabilir harbi komik bişi
Mesaj tarihi:
hayır mantıklı bi şekilde açıkla
sağdan soldan çalarak değil
sana göre niye allah yok açıkla eyvallah diyim bende sana.
saygı duyarım.
ama kalkıpta allah yok anaokulunda bile bunu anlarsın dersen ben sana hadi git bi çay koy derim.
nilep bile kendine göre bişiler savunuyo ama sende oda yok.
Mesaj tarihi:
olm sağdan soldan çalmak dediğim
birisi açıklamıştır allah şu şu nedenlerden yok ondan bahsediyorum.
bu topicte arar bulur illaki bizde farkına varmayız
ama sana kalksam
"lan fatih allah yok, yani biraz beynin olsa naaokulundan sonra allahın olmadığını anlarsın" desem bu beni salak durumuna düşürmezmi ?
Mesaj tarihi:
İslamiyet, Museviliğin, Hristiyanlığın Allah, Tanrı ne dersen de o büyük herşeyi gören herşeye kadir yaratıcısı YOK.

Niye yok?

1- Kitaplar saçma sapan. Tek tek örnek veririm çok istersen ama gerek yok herhalde hepimiz biliyoruz saçmalıkları kitaplardaki.
2- Bu dinlerin çoğu iddaları bilimle çürütülüyor. Satır arası okuyup yorumlamaktan bahsetmiyorum düz bir şekilde alındığında (Evrim yok biz zart diye yaratıldık geyiği mesela) saçmalık olduğu ortaya çıkıyor.
3- Epicurus'un mantık yürütmesi bile çürütür Tanrı'nın varlığını.

Bu söylediklerim bu dinlerin tanrıları için geçerli. Ha tanrının olduğuna inansaydım bile zaten ona tapmazdım çünkü ben sizin taptığınız tanrıyı tapılacak bir tanrı olmaya yaraşır görmüyorum.

Ama efendim ben illa bir spritüalizm yaşamak istiyorum diyorsanızda Pantheism (tu)

Tanrı bir gereklilikten çıkmıştı ortaya OK, kabul. Ama işlevini yitireli çok zaman oldu ve yarardan çok zarar getirdi neredeyse dünyaya. Artık böyle şeylere ihtiyacımız yok. İnsan hakları, hayvan hakları, laik ahlak... böyle değerlerimiz var.
Mesaj tarihi:
Allah bana göre neden yok ben açıklayayım sevgili Gökalp.

Çünkü ben fiziksel olarak görmedim ve/veya varlığını hissettiren birşeye tanık olmadım. Dünyada yaratılış dışında herşeyin ama HERŞEYİN bilimsel bir açıklaması var bana göre, yaratılış ise çözülemeyen ve hakkında teoriler üretilen bir konsept. Birgün olur da yaratılış teorilerinden Allah'ın veya yaratıcı bir gücün varlığını kabul eden bir tanesi kanıtlanırsa ben o zaman inanmaya başlayabilirim. Ama şu durumda Kur'an dan ayetlerle bak burda yazdı, oldu gibi savlara gözü kapalı inanacak kadar güçsüz hissetmiyorum kendimi. Çok zor durumlarda da kaldım hayatta, ama hiçbir zaman bir kurtarıcıya veya mistik bir güce yalvarmadım ve ihtiyaç duymadım.

edit: Bu arada tanrının varlığını 100% reddetmiyorum, ama dinler kesinlikle safsata bana göre. Farinal'in dediği gibi insanların kurallara boyun eğmesi için gerekli olan şey "korku" iken dinler ortaya çıkmış, ama artık korkuya değil mantığa ihtiyacımız var insanları birşeye inandırabilmek için.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...