Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sakaryali said:

insanlık tarihi başka hz Ademle başlar.

sakaryali said:
homo erectusla homo sapiens türlerinin olması onların akıllı bir insan olduklarını göstermez, bu konuda hiç bir delil yoktur.

sakaryali said:
çünkü bilim yapıyoruz

http://img.moronail.net/img/4/5/1245.jpg
Mesaj tarihi:
Hayır burda konumuzun dışına çıktık anlatmak istediğim hiç bir şey kendi kendine olmaz bu evrim bile olsa.
ALLAH her şeyi kendisinin yarattığını söylerken ALLAH adına böyle bir iddada bulunmam büyük bir hezeyan ,iftira olur.
Mesaj tarihi:
Sonradan var olmak ,yok olmak bunlar zaman içindekiler için gecerli kanunlardır. Zaman ve mekanın yaratıcı için geçerli değillerdir, çünkü zaman mekanla beraber sonradan ALLAH tarafından yaratılmıştır yaratan ALLAH'tır. zaman ve mekan yokkende ALLAH vardı. Zaman sonra yaratıldığı için ALLAH tan bir saniye önce, bir saniye sonra gibi kavramlarda mantıksız kalır,çünkü zaman yoktuki ALLAH tan bir saniye önce veya sonra gibi kavramlar olsun.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Sonradan var olmak ,yok olmak bunlar zaman içindekiler için gecerli kanunlardır. Zaman ve mekanın yaratıcı için geçerli değillerdir, çünkü zaman mekanla beraber sonradan ALLAH tarafından yaratılmıştır yaratan ALLAH'tır. zaman ve mekan yokkende ALLAH vardı. Zaman sonra yaratıldığı için ALLAH tan bir saniye önce, bir saniye sonra gibi kavramlarda mantıksız kalır,çünkü zaman yoktuki ALLAH tan bir saniye önce veya sonra gibi kavramlar olsun.

http://1.bp.blogspot.com/_goBhoejcGm0/SYdX-PMTUII/AAAAAAAAHAo/QDTz681WkUs/s320/Joe+Pesci.jpg
Mesaj tarihi:
sakaryalı said:

Ne kadar yıl gecerse gecsin Binlerce yıl önce yasamış, firavun ramsesin beyni bizim beynimizle organik bakımdam aynı, bu da gösteriyorki o zamandan bu zamana bir değişme olmamış bu yüzyılımızdan sonra binlerce yılda gecsede insan beyninin organik olarak aynı kalacağına delildir.

Evrim yavaşlayabilir, hatta son noktaya ulaşan organın evrimi devam etmez zaten. Kaldı ki 6000 yılda insan evrimi gözlemek pek mümkün olamaz zira evrim bu kadar büyük ve kompleks organizmalarda çok daha uzun zamanlarda gelişir.

6000 yıldır aynı olması ileride değişmeyeceğinin kanıtı değildir. Lütfen yani. Lütfen. Böyle bir mantık yok.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

Allah yok, kimse seni islediğin gunahlar icin affetmiyecek. Sadece sen kendini affedebilirsin, tabi vicdanına yedirirsen. işlediğin günahlar hep üstyünde kalacak. Yaptğın her kötü şey hep üstünde kalacak.

Öldüğün kimse senı kucaklayıp, evet yarattığım varlık,ben var olacilecek en yüce şeyim ve seni affediyorum demiycek.

Asla pesinden koştuğun o sonsuz kurtulusu bulamıyacaksın cunku yok. Sende biliyorsun olmadığını,asla olduğuna tam olarak inanamıycaksın.

Yalanların peşinden koşucağına kendi içine baksan, kendi kendini affetmek için yaptığın kötülükleri bedelini bu hayatta ödesen.
Namaz kılarak oruc tutarak hacca giderek değil, gercekten iyilik yaparak ödesen, zaten kendi kendini affedebilecek gücü bulucaksın.

Şiir gibi yazmış adam titreyip kendime geldim
Mesaj tarihi:
bana da aynı organın hem boşaltım hem de seks için kullanılması kötü bi dizayn gibi geldi geçen düşündüm de, tabi böyle bir şeyi sorgulamak pek gelmiyor aklımıza herkes böyle çünkü.
Mesaj tarihi:
Ateist felsefeci Anthony Flew da ateist inançlarına aykırı olmasına rağmen Big Bang teorisinin yaratılışı delillendiren bir bulgu olduğunu itiraf ederken sözlerine şöyle başlamaktadır:
"İtiraflarda bulunmanın insan ruhuna iyi geldiğini söylerler. Ben de bir itirafta bulunacağım: Big Bang modeli, bir ateist açısından oldukça sıkıntı vericidir. Çünkü bilim, dini kaynaklar tarafından savunulan bir iddiayı ispat etmiştir."
-DNA'yı keşfeden Francis Crick'tir. Crick, DNA'da keşfettiği inanılmaz derecedeki kompleks yapı karşısında, yaşamın kökeninin tesadüfle açıklanamayacak bir mucize olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştır. Crick, koyu bir evrimci olmasına rağmen, DNA'nın mucizevi yapısına şahit olduktan sonra yazdığı eserinde açıkça ortada olan bir gerçeği şöyle ifade etmiştir:
"Bugün sahip olduğumuz bilgiler ışığında, dürüst bir adam ancak şunu söyleyebilir: Bir anlamda hayat mucizevi bir şekilde ortaya çıkmıştır."
Mesaj tarihi:
-Harvard Üniversitesi'nden ünlü bir genetikçi ve evrimci olan Richard Lewontin, "önce materyalist, sonra bilim adamı" olduğunu şöyle itiraf etmektedir:
"Bizim materyalizme olan bir inancımız var, 'a priori' (önceden kabul edilmiş, doğru varsayılmış) bir inanç bu. Bizi dünyaya materyalist bir açıklama getirmeye zorlayan şey, bilimin yöntemleri ve kuralları değil. Aksine, materyalizme olan a priori bağlılığımız nedeniyle, dünyaya materyalist bir açıklama getiren araştırma yöntemlerini ve kavramları kurguluyoruz. Materyalizm mutlak doğru olduğuna göre de, İlahi bir açıklamanın sahneye girmesine izin veremeyiz."
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...