Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 her insan günahlarına göre bir yerlere gitcekse doğumda ölen bebekler neye göre yargılancaklar ahiret gününde?
BonePART Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 sakaryali said: Harun yahyaci değilim ,ben başlı başına kendi araştıran bilime meraklı biriyim.Söylediğim gibi H2O'nun formulunu ,NACL'un un formulunu ne ben yazdım , ne harun yahya harun yahyada beni ilgilendirmiyor, o kendi cematinin lideri ben ise hiç bir cemaate mensup değilim , ben etrafımdakileri ve kendimi yaratılmış bir sanat eseri olarak gören inanan sanattan , Sanatkara ulaşmayı amac edinmiş bilimi amac değil araç olarak gören biriyim. Abi ciddi ciddi arastiriyosan H20 ve NaCl olayinin kimyasal bir birlesim oldugunu, bu maddelerin atomsal boyutta birlestigini bu sebeble fiziksel ozellik degistirdigini bilirsin. Yane 1 protonlu Hidrojen atmouyla 2 protolu helyum nasil farkliysa Na ile NaCl de oyle 2 farkli molekuldur. Tuzla suyu karistirip tuzlu su yapmak degil bu yane. Atomsal boyutta birlesiyor.
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Yargılanmayacaklar buluğa ermeden ölen coçuklar cennet kapısında anne babalarını bekleyecekler, hatta onların cennete girmesine vesile olucaklar. Cennetlikler dünyadaki yaşlarına bakılmaksızın gençler sûretinde inşa olunacakları gibi, cennetlik çocuklar da, vefat yaşları ne olursa olsun çocukluğun en güzel çağında ana-babalarına ebedî bir eğlence, sürur kaynağı ve göz aydınlığı olmak üzere yeniden inşa edileceklerdir (Cennet çocuklarının farklı yaşlarda inşa edilmeleri de mümkündür Çünkü çocukluğun her bir evresinin ayrı bir güzelliği ve tatlılığı vardır Cennet çocukları için vildan ve ğılman kelimelerinin kullanılmasında bu duruma işaret edildiği de düşünülebilir Böylece vildan’ın küçük ğılman ise daha genç çocuklar için kullanılmış olması muhtemeldir) Dünya hayatındaki en büyük manevî zevklerden birisi hiç şüphesiz sevimli, neşeli küçük çocuklardır Bu durum, cennet hayatının en güzel yönlerinden birisinin bu çocuklar olacağına işaret etmektedir
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Evet bende bunu biliyorum bu bileşiğin atomsal boyutta olduğunu, ama nasil bir tesadufki bileşiklerden biri bir atom eksik veya fazla olsa ortaya başka bir madde çıkıcakken çıkmamış.Nasil bir tesadüf bu?
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 bir eksik bir fazla o bileşiklerde mevcut dünyada
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 sakaryali said: Yargılanmayacaklar buluğa ermeden ölen coçuklar cennet kapısında anne babalarını bekleyecekler, hatta onların cennete girmesine vesile olucaklar.hangi ayette yazıyor, merak ettim
BonePART Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 sakaryali said: Evet bende bunu biliyorum bu bileşiğin atomsal boyutta olduğunu, ama nasil bir tesadufki bileşiklerden biri bir atom eksik veya fazla olsa ortaya başka bir madde çıkıcakken çıkmamış.Nasil bir tesadüf bu? bi atom fazla bi atom eksik bilesikler matematik olarka mumkun olmadigindan yok na atomu bir elektron verip +1 pozisyonuna gecen bi atom bilesiklerde cl de bi elektorn alip -1 pozisyonuna geldiginden na cl oluyor nacl 2 olmasi mumkun deil matematik yuzunden mesela carbon +4 te -4 te olabilen bi atom cok fazla bilesigi war o yuzden
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Kurandaki ayetlerde her şeyi detaylı olarak anlatılsa idi kuran tek bir kitap olmaz ona kütüphaneler yetmezdi. ALLAH Kuranda detaydan bahsetmez.Onun tefsirini Peygamberine(s.a.v) bırakmış, oda bunları anlatır fakat kendinden değil, yine ALLAH'ın bildirdiği şekilde anlatır. Kurandaki ayetlerin her biri bir hazine odasının anahtarı hükmündedir.Her bir odada büyük hazineler vardır, fakat bunları görmek için o kapıların kilitlerini açmak lazım.Her ne kadar bu hazine odalarına girsekde herkes kendi taşıyabileceği kadar hazine alıp çıkar bu hazinelerden ancak Peygamberi dinlemekle en güzel şekilde istifade edilir Peygamberimiz(s.a.v) bu konuda görevini eksiksiz yerine getirmiştir, bilmemiz gerekenleri bize bildirmiştir bazı konularıda(ALLAH'ın ZATI , Kader , Ezel ve Ebediyet) fazla irdelemeyin bu böyledir ,böyle kabul edin aklınız bunlara yetmez ,siz buna güç yetiremezsiniz demiştir.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 şu postun üzerine bişey yazılamaz zaten daha, logic too perfect
barnacle Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 islamın en büyük bugı hadis muhabbeti ya. o öle dedi bu böle dedi vs.. açık açık yazılsın kitapta bilelim arkadaş. ya da her 100 yıl için peygamber yolla. update yap.
Flassh Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 bi patch gelse de rahatlasak yeni patch e yetemiyor mu nedir
Flassh Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 gerçi yaşlandı artık doğaldır eskisi gibi değil
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Yok yahu bi sefer yazmış atmış aşağı işte, abandonware olmuş artık ondan patch çıkarmıyo adam.
Sylian Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Konuyla çok alakası yok ama her zaman merak ederdim belli ki sakaryalı bu işleri iyi biliyor bi cevap versin şuna; Şimdi iki müslaman halk birbiriyle şavaşınca ölenlerden hangisi cennete gidecek? (Misal Kuveyt vs. Irak, Irak vs. İran)
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Irak-İran savaştı zaten geçmişte 80lerde, ama sonunda cennet gibi yerlere gidenler sadece Amerikalı silah tüccarları oldu:D
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Zerre kadar iman sahibi herkes eninde sonunda cennete gidecek ALLAH'ın vaadi bu şekilde.Adam öldürmek adami ancak müslüman olduğu için öldürürse dinden çıkarır. Dinden çıkmayan (Bir insan çıksa bile ölmeden tevbe ettikten sonra oda aff edilir muhim olan ölmeden önce tevbe etmek) iman sahibi herkes varsa günahı cezasını çekecek veya şefaate, affa uğrayacak bu yüzden bu dünyadan ne kadar günahla gelirsen gel Şirk günahı ile gelme buyuruyor ALLAH(C.C.).
Fly Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 sakaryali said: fly kac milyon yıl gecerse gecsin beyin aynı komplike organik bilgisayardır bu gerceği yıllar değiştirmez, beynin kendisi donanımdır, donanımın işlev görmesi için yazılıma ihtiyac vardır. Donanım işlev gördüğüne göre beyninde bir yazılımı vardır ben bunu demek istedimki geçen milyonlarca yıl beynin çalışma şeklini değiştirmez. mesajı alamamışsın biri diğerinin bin katından uzun bir geçmişe sahip ; aralarında analoji kurmaya çalışmak baştan hata.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 allahın olmadığını biraz tarih bilen herkes rahatça bilir zaten. benim için allaha en yakın varlık augustus caesardır
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Ne kadar yıl gecerse gecsin Binlerce yıl önce yasamış, firavun ramsesin beyni bizim beynimizle organik bakımdam aynı, bu da gösteriyorki o zamandan bu zamana bir değişme olmamış bu yüzyılımızdan sonra binlerce yılda gecsede insan beyninin organik olarak aynı kalacağına delildir. Pach isteyenlere duyurulur , bu dünyada yeni bir pach gelmesi gibi bir şey olmayacak ALLAH kendisi zaten buyuruyor insan aciz muhtaç bir varlık diyor bu aciziyet ve muhtaçlık ebediyete kadar devam edicek bizim ALLAH a olan ihtiyacımız hiç bitmeyecek . ALLAH bu kainata öyle bir patch hazırlıyorki hatta buna patch demek eksik kalır, yeni bir sistem demek doğru olur. adı ahiret hiç bir şey bu dünyadaki gibi olmayacak emin olun burda ALLAH'ın hikmeti tecelli ediyor , ahirette kudreti tecelli edicek.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 sakaryali said: Ne kadar yıl gecerse gecsin Binlerce yıl önce yasamış, firavun ramsesin beyni bizim beynimizle organik bakımdam aynı, bu da gösteriyorki o zamandan bu zamana bir değişme olmamış bu yüzyılımızdan sonra binlerce yılda gecsede insan beyninin organik olarak aynı kalacağına delildir. Pach isteyenlere duyurulur , bu dünyada yeni bir pach gelmesi gibi bir şey olmayacak ALLAH kendisi zaten buyuruyor insan aciz muhtaç bir varlık diyor bu aciziyet ve muhtaçlık ebediyete kadar devam edicek bizim ALLAH a olan ihtiyacımız hiç bitmeyecek . ALLAH bu kainata öyle bir patch hazırlıyorki hatta buna patch demek eksik kalır, yeni bir sistem demek doğru olur. adı ahiret hiç bir şey bu dünyadaki gibi olmayacak emin olun burda ALLAH'ın hikmeti tecelli ediyor , ahirette kudreti tecelli edicek. homo erectusla homo sapiens beyni aynı mı ? binlerce yıl önceki firavun zaten bizim tayfadan binlerce yıl dediğin nedir la 1-2 gün gibi bişi herhalde aynı olcak.
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Homo erectusla homo sapiens bu iki tür maymun türünden olan insandan önce dünyada yaşamış bir tür olabilir. fakat insan değildir insan tamamen başlı başına ayrı bir varlıktır . bu iki canlı türünün yaşamış olması insanın atası olmasını gerektirmez seninde dediğin gibi firavun bir insandır. insanlık tarihi başka hz Ademle başlar. homo erectusla homo sapiens türlerinin olması onların akıllı bir insan olduklarını göstermez, bu konuda hiç bir delil yoktur. Ben bunlar bu dünyada yaşamamış demiyorum, yaşamış olabilirler ama insan değillerdi ,maymunsu bir tür veya başka bir tür olabilrler diyorum insana yapı olarak benzemeleri insanın atası olmalarını gerektirmez.Bu konudaki en büyük deliler fosiller evet insandan önce, insansı(insana benziyen) varlıkların yaşamış olabileceği fosillerden anlaşılıyor ama dikkat edin bunlar insan değil, maymunsular maymuna daha çok benziyorlar, ben bu ihtimalide göz önünde bulundurmanız gerektiğini düşünüyorum ,çünkü bilim yapıyoruz bilim her ihtimali inceler.Maymunların bile kendi aralarında kafatasları farklı, bir şempanze ile bir orangutanın veya fındık maymunu olarak bilinen küçüçük bir maymun türünün kafatası yapıları birbirinin tam aynı değil. Dünyada ilk canlıların görülmesi: Evrimciler tarafından Kambriyan patlaması diye bilinen patlama ile 50 çeşit canlı türünün birden ortaya çıktığını bulunan fosillerden ögreniyoruz. Chars darwinin türleri kökeni kitabının, teorinin güçlükleri bölümünde, kitabin 6. kısmında bahsediliyor bakarsanız görebilirsiniz.Sonraki devirlerde de canlı türlerinin 35 türe düştügünü fosillerden ögreniyoruz neden homo erectusla homo sapiens türlerini ayrı bir canlı türü olarak kabul etmek varken , organik bakımdan insandan çok farklı olduğu gayet net ortada iken ,israrla insanın atası olarak kabul etmeye çalişiyorsunuz? bunu bir türlü anlamıyorum. darwin bile bunu itiraf etmiş isteyen türlerin kökeni kitabının teorinin zorlukları , kısım 6 ya müracat edebilir.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 abi orası öyle tabii. mesela sende yaşıyorsun. insana benziyorsun falan. ama insan olmanı gerektirmez bu doğru.
Cassiline Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 "7 defa güncellendi. Son güncelleme 01/03/2010 16:36 tarihinde sakaryali tarafından yapılmıştır." said: İşte evrimin kanıtı.
Öne çıkan mesajlar