Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tasarım mükemmel değildir.

şimdi bunu sakaryali adlı kullanıcı üzerinde kanıtlayalım;

1.sorularda mi yi ayrı yazarız
said:
peki o zaman bogaz köprüsümü mükemmel , yoksa insan beynimi

2.noktalama işaretleri... biz bunları kullanırız.
3.complike ne be?
said:
complike düzenin

neresi mükemmel be bunun! kaç senedir dünya üzerinde bi Türkçe bilgisini işleyememiş, öğrenenmemiş..

sonuç : arkadaşın tasarımı kesinlikle mükemmel değil.

ha bi de savların süper saçma be baba..
Mesaj tarihi:
İlk insandan kastımız homo sapiens sapiens'tir ve evet onunla aynı organik yapıya sahibiz kalıtımsal ufak farklılıklar dışında. Sen gidip homo erectus'un beyniyle benimki aynı diye düşünürsen belki de yanılmıyorsundur ama bu doğal değildir korkunçtur.
Mesaj tarihi:
Noktalama işaretlerini kullanmamam, beni yaratanın suçu degil, benim bu konuda dikkatsizliğimdir.Her insan hata yapar hata yapıyor diye onu yaratan suçlanamaz çünkü hatayı insan yapar.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Bilgisayar yazılımsız ne işe yarar eger beyin organik bir bilgisayar ise ki bilim öyle söylüyor o zaman yazılımı varmıdır varsa nasildır nedir nerdedir ?

temeli bilmemkaç yüz yılı adam gibi ilerleyişi de iki basamaklı sayıları aşamayan bilgisayar tarihini milyon yılla kıyasylıyorsun, naaptın ya.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

yani ilk insanın beyni ile günümüzdeki insanın beyni aynı.Tek bir atadan geldigine göre, herkesin beyninin aynı olması beyinde evrim omadığını gösterir.

aynı değil ki. evrim var işte.
Mesaj tarihi:
Hatalı kul yaratmak da hata olrak nitelenebilir. Ki şeytanı da kötü insanları da -ki Allah için zaman yoktur ve seçimlerimizi bilir dolayısıyla yaratırken kötü olduğunu biliyor- kötülüğün ta kendisini de yaratan Tanrı için "kötülüğü yaratmıştır o zaman o da kötüdür" gibi sığ ama düşününce hiç de fena olmayan bir cümle kurabiliriz
Mesaj tarihi:
fly kac milyon yıl gecerse gecsin beyin aynı komplike organik bilgisayardır bu gerceği yıllar değiştirmez, beynin kendisi donanımdır, donanımın işlev görmesi için yazılıma ihtiyac vardır. Donanım işlev gördüğüne göre beyninde bir yazılımı vardır ben bunu demek istedimki geçen milyonlarca yıl beynin çalışma şeklini değiştirmez.
Mesaj tarihi:
Değiştirir aslında. Aynı anda çalışabilen yüzdesi değişiyor en basitinden de milyonlarca yılda beyin de ufak ufak evrim geçirmiştir diğer organlarımız gibi. Yazılım olsa da gelişir ki. Windows 95, 98, ME, XP, Vista, 7 gibi
Mesaj tarihi:
Tamam organik yapısı da evrimleşebilir ihtiyaç ortaya çıkarsa. Güçlü olan hayatta kalır, güçlenmek için evrim gerekir. Besin zincirinin tepesinde ve teknolojiye bağımlı insanoğlunun doğal evrim sürecinden koptuğunu söyleyebiliriz bence. En azından genetik mühendislikle 100 yıl içerisinde çocuklarımızın hangi özelliklere sahip olacağını seçebiliyor olacağız =)
Mesaj tarihi:
Tesadüfün var olduğunu söyliyenler bana su molekülünün yapısının nasil oluştuğunu anlatabilirmi h2o 2 hidrojen atomu bir oksijen atomu birleşmiş su olmuş hidrojn sonderece patlsyıcı yanına ateşle yaklassan havaya ucacagın kesin digeri oksijen son derece yanıcı bir gaz bunları nasil bir tesadüfki bu özelliklerinden soyutlamış son derece yararlı su haline getirmiş nedir bu işin sırrı? bunu hangi tesadüfle açıklayabilirsiniz?
Mesaj tarihi:
Tuz, kimyada sodyum klorür (NaCl) ismiyle bilinen beyaz kristal yapılı bir bileşiktir tek başına Na yani sodyum son derece patlayıcı bir madde , cl clor da son derece zehirli bir madde bu iki madde nasıl olmusda bir araya tesadüfen gelmişlerde tuz oluşmuş? sodyumu patlayıcı özelliginden soyutlanmış cloruda zehirleyici özelliginden soyutlanmış? Tuz olmuş sofralarımıza gelmiş bunu nasil bir tesadüfle izah edebilirsiniz? hiç mi düşünmüyorsunuz, anlamıyorsunuz bir etki var , hala inkarmı edeceksiniz bana bunu hangi tesadüfle açıklayabilrsiniz ? denemesi bedava yarın alın bir sodyum birazda clor karıştırın bakalım şöyle tesadüfen bir savurun ,bakalım ne kadar tuz ortaya cikacak ?
Mesaj tarihi:
Bu olayi tesadüfle bir izah et veya bir miktar sodyum ile bir miktar cloru şöyle bir savur bakalım, görelim tesadüfen ne kadar tuz ortaya çıkacak? sıra karabiberede gelicek .
Mesaj tarihi:
yahu hala anlamadın mı allahın varlığı öyle ispatlanmaz

peki allah nasıl var oldu dedikleri zaman apışıp kalıyorsun
o hep vardı cart curt
forumda başka konularda var abi oralara bak bi hava al kendine gel rahatla sen mi kurtarcan dünyanı D:
Mesaj tarihi:
şaka eğlence vs. bi yana, sakaryalı ciddi ciddi tartışmaya girip uğraşıyor yani, helal olsun demekten kendimi alamıyorum. şahsi kanaatimce bunlar tartışılacak konular değil. yine de azmine hayran kaldım yani. hem de paticik forumlarında. helal.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...