Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Görsel merkez harekete geçiyor ve gözünde canlandırıyorsun sonra ellerine komut gitmeye başlıyor ve düşünceni maddiyata dönüştürüyorsun mesela benim bunları klavye tuşlarına basarak yazmam gibi. Bu bile çok basitinden bir açıklamadır. Mucizevi, ilahi şeyler beklemeye gerek yok
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Peki beyin yani organik bilgisayarmı daha karmaşık komplike işler yapıyor şu an dünyadaki en gelişmiş maddi bilgisayarmı?

Beyin yapıyor da bu evrimin zaferidir zaten Tanrı'nın kanıtı değil. Ki asla da beyinle eş kapasitede bile bilgisayar yapılmaz zaten kolay kolay. Sonra bir bakarsın T3: Rise of the Machines
Mesaj tarihi:
Bemde rasgele olduğunun ispatını istiyorum bana ispatlayın ,bende bunun rast gele olabileceğine hiç ihtimal vermiyorum çünkü dünya nüfüsü 5 milyarı gecti ve gecmişte ne kadar insan geldi bilmiyorum nasil bir rast gele oluşki, bu kadar rastgele complike bir organik bilgisayar rast gele oluşuyor? rastgele oluş ihtimali kacta kactir peki bu rast gele oluş sonucu insan olan her cinsel ilişkide nasil bu kadar tekrarlanmış?
Mesaj tarihi:
insan oglunun mukemmel olmasi gerektigini kim soyledi ki tanrinin yarattigini kanitlamak icin?

evrmin tanri kavramini imkansiz hale getirdigini soleyen adamin evrime inanmayan adamdan pek bi farki yok benim icin
Mesaj tarihi:
Aslında rasgele değil ki. Şans. Evrime rasgele demek komik bir cehalettir çünkü evrim belli bir sistemle işler.

Ki her üremede bir mucize gerçekleşmiyor, hayallerini yıktıysam üzgünüm :( , zaten genetik kod var yani ortak bir gen havuzu var insanların. Sevişince sadece yenisi yaratılıyor rasgele değil zaten üreme de tamamen planlanmış bir şeydir. Belli bir olasılığa göre ki bu olasılıklar senin seveceğin 1/4 tadında küçük olasılıklardır genelde, genetik özellikler belirleniyor ve yavru dünyaya geliyor
Mesaj tarihi:
BonePART said:

insan oglunun mukemmel olmasi gerektigini kim soyledi ki tanrinin yarattigini kanitlamak icin?

evrmin tanri kavramini imkansiz hale getirdigini soleyen adamin evrime inanmayan adamdan pek bi farki yok benim icin

Tanrı kavramını imkansız hale getirmez ama 3 semavi dindeki Tanrı'yı imkansız hale geitirir. Kandırmayın kendinizi yani. Net bir şekilde anlatıyor şu akdar günde şunları şunları şunları şu şekilde yarattım diye. İnancınızla elinizdeki bilimsel donanım uyuşmadığında birini seçmeniz lazım, birbirine başarısız bir şekilde uydurmanız değil.

@BonePART: sana laf sokmak için demedim bu arada suçlama yok yani genel olarak konuştum 3 dinle evrimi bağdaştırmaya çalışanlar için
Mesaj tarihi:
Kainattaki muhteşem sanat fevkalade hikmet ve sürekli düzenlilik tesadüfü şiddetle reddediyor. Bu yüksek hakikati matematiğin uygulama dallarından biri olan ihtimaller hesabıyla da göstermek mümkündür.

Önce şansa bağlılık veya rasgelelik diyebileceğimiz tesadüf kavramını kısaca açıklayalım. Herhangi bir olayın veya varlığın hiçbir kasıt irade tercih ve ilim kullanmadan rasgele meydana gelmesi tesadüftür. Mesela bir topçunun herhangi bir hedef tespiti ve ayarlama yapmadan başlattığı rasgele atışlardan birinin bizce bilinen bir hedefe isabet etmesi tesadüftür. Top arabasının veya sistemin manevra kabiliyetine göre yapılacak milyonlarca atıştan sadece bir tanesinin yeri hedeftir.
Şansına güvenerek tesadüfen bir kaç düşman tankını tahrip etmek isteyen bir topçuya mevcut en büyük orduların cephanesi bile yetmez.
Mesaj tarihi:
evrim 3 semavi dindeki tanrı kavramına uymuyo diyosunuz
e tamam peki o zaman bi yaratıcı var mı inanabildiğin, aklında diyosun, ona da yok diyosunuz

nası olacak
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

kitaplar "hey dostum işte bi gün duruyordum ve hey.. dedim neden olmasın.. bi insan yaratıverdim" demiyor ki..

ne okudunuz olm siz?
ahuahuah

Kuran tam olarak demiyor da eski ahit ve yeni ahit çok net diyor. Bi gün de tatil vermiş kendine işte şabat günü dsfsdf

@fede: Bir yaratıcı kavramı var kafamda ideal olan ama onu bile mantıksız buluyorum. Çünkü herşeye kadir olan varlık hiçbirşeye ihtiyaç duymamalıdır. Dolayısıyla herşeyi ama herşeyi yapabilen varlık yapmaz.
Mesaj tarihi:
Konunun biraz daha açıklığa kavuşması için bir misal verelim. İçinde alfabenin 29 harfi bulunan bir torba düşünün. Bir torbaya elimizi sokarak çekeceğimiz harflerle NİZAM kelimesini yazmak istiyoruz. Her çekişten sonra çektiğimiz harfi tekrar torbaya koyuyoruz. Böyle bir sistemle NİZAM kelimesinin yazılma ihtimalini hesaplıyalım. Bu çekişlerde alfabenin 29 harfiyle yazılacak 5 harflik manalı ve manasız kelimelerin sayısı; birden yirmi dokuza kadar olan sayıların birbirleriyle çarpımının birden yirmi dörde kadar olan sayıların çarpımına bölünmesiyle elde edilir. Bu da “on dört milyon iki yüz elli bin altı yüz”dür. Bunlardan sadece bir tanesinde harflerin dizilişi NİZAM kelimesini meydana getirecek şekildedir. Yani NİZAM kelimesinin tesadüfen yazılma ihtimali on dört milyon iki yüz elli bin altı yüzde birdir. Beş harfli on dört kelimenin bir paragrafta rasgele yazılma ihtimali 14 250 600 üzeri 14’te birdir. gördüğünüz gibi tesadüfe yer yok
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

dasaaa said:

kitaplar "hey dostum işte bi gün duruyordum ve hey.. dedim neden olmasın.. bi insan yaratıverdim" demiyor ki..

ne okudunuz olm siz?
ahuahuah

Kuran tam olarak demiyor da eski ahit ve yeni ahit çok net diyor. Bi gün de tatil vermiş kendine işte şabat günü dsfsdf

@fede: Bir yaratıcı kavramı var kafamda ideal olan ama onu bile mantıksız buluyorum. Çünkü herşeye kadir olan varlık hiçbirşeye ihtiyaç duymamalıdır. Dolayısıyla herşeyi ama herşeyi yapabilen varlık yapmaz.

peki islamın kendisinden once gelen dinler asimile oldu diye indirilebilme ihtimalini dusundun mu,yahut allah cok din olsun savassınlar falan mı demistir
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...