Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cuce said:

TEroileri yazıyım istiyorsun yani ,iyi yazıyım ozet gecicem. Tanrıda ozet gecmiş nedense herşeyde

Moleküller tümüyle şans eseri bir şekilde tümüyle şans eseri ama doğru miktarda enerjide, ve tümüyle şans eseri doğru basıncta, tümüyle şans eseri doğru sıcaklıkta bir araya geldiler ve ilk basit karbon bazlı proteinleri oluşturdular.

Ardından tek hücreli canlılar, cok hücreli canlılar, amfibikler sürüngenler memeliler ve memelilere dahil olan insan.

insanın oluşuşu budur.

acıkladım işte
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

abvblizzard said:

Allahın varlığını ıspatlamak allahın var olduğunu kabul ederek arguman kurarsanız olmaz ama bu iş.

:S

Abi şunu söylemek istiyorum
sen bişey atıyosun ortaya
sonra o ortaya attığın şeyi baz alarak argumanlar kuruyorsun.
Sonra bu argumanlarla ilk ortaya attığın önermeyi desteklemeye çalışıyorsun.
Şimdi burda argumanların tabi ki önermeni destekleyecek çünkü zaten onun doğru olduğunu baz alarak kurdun onları.
Yukarda adam allahın varlığını kurandan ıspatlamaya çalışmış işte onu diyorum.
Mesaj tarihi:
Yani şans eseri öylemi kusura bakma ama buna inanmak bana göre cok saçma evrende halen harika olarak meydana gelen o kadar çok şey varki ben bir heykelin kendi kendine tesadüfen şans eseri var olduuna kabul etmek ne kadar saçma ise evreninde şans eseri var olduğunu kabul etmem o kadar sacmadır.
Aynı şekilde bir heykelin heykel traş tafafından yapıldığını kabul etmek ne kadar dogru ve mantıklı ise heykelden daha mükemmel bir yapıya sahip olan evreninde bir YARATICI TARAFINDAN YARATILDIĞINI KABUL ETMEK O KADAR MANTIKLI VE DOGRUDUR
Mesaj tarihi:
aquila said:

netice 1 erkekle 1 kadın olsa, şu an hepimiz akraba evliliğinden özürlü olurduk.

Ama akraba evliğliğinden sakat çocuk olmasının sebebi genetik yapılar benzer olduğu için aynı çekinik 2 hastalık geninin karşı karşıya gelme olasılığının artması.
Bir nevi hata kontrol mekanizmasını kaldırıyorsun.
İlk 2 insanda genetik hastalık yoksa akraba evliliği de sorun olmaz.
Ama allah yok yine de.
Mesaj tarihi:
İLK İNSANLAR HAKKINDA BİLMEDİĞİN BİR ŞEY VAR ALLAH ONLARA NASIL EVKENECEKLERİNİ BİLDİRDİ İSTEDİKLERİ ŞEKİLDE EVLENEMEDİLER HATTA KABİL BU YÜZDEN HABİLİ ÖLDÜRDÜ İLK KATİL OLDU.
Mesaj tarihi:
henüz yetemiyoruz açıklamaya o yüzden şans eseri diyoruz. bundan 100 sene önce açıklanamayıp şu an sebebi bilinen pek çok şey var. bilim kademeli olarak ilerler, belki 100 yıl sonra belki daha erken bir zamanda bizim şans eseri dediğimiz şeyleri de açıklarlar.

tabii ki istediğine inanmakta özgürsün ama allah var anlıcaksın gibi böle tehditvari şeyler komik oluyor. ben gidicem cehenneme, sen ne diye bağırıosun, doğru yol gösterdin sen bana ben gelmiyorum. günahı boynuma. oh wai...
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Yani şans eseri öylemi kusura bakma ama buna inanmak bana göre cok saçma evrende halen harika olarak meydana gelen o kadar çok şey varki ben bir heykel bile kendi kendine tesadüfen şans eseri var olduuna kabul etmek ne kadar sacma ise evreninde şans eseri var olduğunu kabul etmem o kadar sacma
Aynı şekilde bir heykelin heykel traş tafafından yapıldığını kabul etmek ne kadar dogru ve mantıklı ise heykelden daha mükemmel bir yapıya sahip olan evreninde bir YARATICI TARAFINDAN YARATILDIĞINI KABUL ETMEK O KADAR MANTIKLI VE DOGRUDUR
,

Yahu kabul etme meselesi değil bu, kanıtlama meselesi. Heykel heykel diyip duruyosun ama, manasız bir arguman sunuyorsun. Heykel zaten insan yapımı bir objeyı anlatmak için kullnılan bir kelime, "bir heykeli bile insan yapıyosa" demek, "su islaksa o zaman tanrı var" demekten farksız.

Tesaduf, ve şans konusuna vurguladım, cunku biliyorumki sende vurgulıycaksın. Insan aklı matematik diye birşey bulmuş. Bu matematiğin yaptığı şey, evreni objektiviteye izin vermeden tanımlamak. Tesadüf/şans/olasılıkta matematikle tanımlanan kavramlar. Eğer her yuzyıl 1/1000000000 ihtimalle, gerekli elemanlar yanyana gelip, ilk proteini oluşturabiliyorsa, bu ilk proteinin oluşunumun mümkün olduğunu gosterir. Yanı bu kabulde bir sacmalık yok, aksine gayet mantıklı.

Tanrının varlığını ise "acıklıyamadığımız" şeylere dayandırıyorsunki, zamanındada acıklıyamadığımız ama artık acıklıyabildiğimiz olaylara dayandırılırdı tanrı kavramı yuzyıllardır. Bilim her adım attığında, matematik her yenı bir adım attığında, Dinde sırdaki adıma dayandırıyor kendini. Birşeyin acıklanmıyor olması, oraya illa ilahı bir varlığın konmasını gerektirmez.

"evrenın nasıl başladığını bilmiyoruz demekki orda tanrı var" demek bircok kızılderili kabilesinin "etrafımızdaki herşey nasıl hareket ediyor, biz nasıl yuruyoruz ruzgar nasıl esiyor, ateş nasıl yanıyor su naısl akıyor, demekki hepimizin içinde aynı güc var hepimizin icinde ruhlar var, hepimiz aynı değerdeyiz" demesinden farksız.

Aslında cok farklı, ikincisi cok daha super, şirin, ve karizmatik.
Mesaj tarihi:
Bakın kimsenin son nefese kadar cehenneme veya cennete gidecegi belli değil bu son nefeste kendisine bildirilecek kimseyi de tehdit etmedim bu benim haddim değil yanlış anlaşıldıysam özür dilerim
Mesaj tarihi:
YERE HARF ATSAM KİTAP OLUŞMA OLASILIĞI TRİLYONDA BİR BU DA SONSUZA TEKABÜL EDİYOR İŞBU DURUMDA NASIL MOLEKÜLLER KENDİ KENDİNE OLUŞMUŞ OLABİLİR BİR DÜŞÜNÜN TAMAM MI
Mesaj tarihi:
kaldiki biz sadece aklımızla bu sonuca varmıyoruz dini kaynaklard aynı şeyi söylüyor Peygamberlerde aynı şeyi söylüyor, ondan sonra gelen evliyalarda aynı şeyi söylüyorlar harkulade hallerine şahit olan çok insan var (mucizelerine ve kerametlerine) bunca delil var iken neden hala inkar anlamıyorum
Mesaj tarihi:
Chemical said:

Ama hiç bir çeviri hatası istemiyorum, her şey birebir olacak, bir anlam çıkartılacaksa benim çıkartmam lazım, yoksa başka birisinin Allah'ım olmasına izin veririm, çünkü o kitaba hiç bir sorgulama ve dünyevi mantık uygulamaya çalışmadan güvenicem.
Güvendiğim sözlerin, bizzat Allah'ın sözlerinin Türkçe mealleri olmasını isterim.

Aynısından bulan varsa banda haber etsin. Yorum istemiyorum.
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

sonuç olarak, bu şekilde olduğunuz yerde dönersiniz. çünkü hepimiz insanız ve psikoloji sınırlarında düşünüyoruz. bu sınırlarda da sürekli bi boşluk var doldurulması gereken. ihtiyaç sadece. kendi bulabileceğin yolu başka üstün varlığın yardımıyla bulabileceğin yanılgısı sadece; ki böylece karşındaki engeller altında ezilmiyorsun, yenilsen bile.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

kaldiki biz sadece aklımızla bu sonuca varmıyoruz dini kaynaklard aynı şeyi söylüyor Peygamberlerde aynı şeyi söylüyor, ondan sonra gelen evliyalarda aynı şeyi söylüyorlar harkulade hallerine şahit olan çok insan var (mucizelerine ve kerametlerine) bunca delil var iken neden hala inkar anlamıyorum

Yahu ilk haçlı seferlerinden birinde de müslümanların kampına meteor parçası düşüyor. gel de bu adamlara anlat şimdi tanrının onların tarafında olmayıp da müslümanlardan nefret etmediğini? nasıl anlatacaksın?

link (burda altta yazıyor olay):

http://books.google.com.tr/books?id=-F3p5aCFOB0C&pg=PA244&lpg=PA244&dq=first+crusade+meteor&source=bl&ots=V6zc1BykOi&sig=D5OGlYKgHUoy-p7pNAVZKhCcVQg&hl=tr&ei=AjOcSsL-F6S7jAf15NHbDQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=10#v=onepage&q=&f=false
Mesaj tarihi:
Heykel meselesi anlamayan arkadaşa tekrar anlatıyorum neden bu örneği verdiğimi, bunda ben bir mantıksızlık görmüyorum. insanda aynı şekle sahip olduğu için anlamanız acısından heykel bir örnekti madem bu heykeli yapan bir sanatkar heykeltraş var , var oldugunda şüphe yok öyleyse aynı şekle aynı hatta sahip ondan daha üstün olan, canlı ve akıllı olan insanı var eden bir sanatkar YARATICI var nasıl bir heykeli yapan bir heykeltraşın varlığından şüphe etmiyoruz onu gözümüzle görmesekde var oldugunu biliyoruz bir heykele bakınca heykeltraşının varlığını anladıgımız gibi insana bakıncada onun bir YARATICI tarafından var edildiğini anlıyoruz ve bundan zerre kadar şüphe etmiyoruz aynen heykeli yapan sanatkarın varlığından şüphe etmediğimiz gibi bunun neresinde mantıksızlık var bir söyleyin bakalım.

Tesadüf meselesine gelince nasil bir tesadüfki, bu tesadüf hep denk geliyor, her gün binlerce insan aynı şekilde dünyaya geliyor ,hepsinin 2 gözü 2 kulağı var 2 ayagı 2 kolu var ve hesinden önemlisi hepsi canlı bir varlık olarak dünyaya geliyor bu nasıl tesadüf ALLAH(C.C) aşkına her gün her saat doğum hadisesi ,bu var oluş hep tekrar ediyor senin dediğin rakama bak her yüzyılda 1/1000000000 birde olayların tekrarlanış sıklığına bak hep isabet ediyor nedense burdan anlaşılıyorki kainatta zerre kadar tesadüfe yer yok bu kainattaki var olan düzen ve kanunlar kainatın tek bir elden bir YARATICI tarafından var ediidiğini gösteriyor.
Mesaj tarihi:
Erke videosu hakkında diyeceklerim var o labarauvar ve ordaki makinalar düzen tesadüfen var olmuş, kimse o düzeni kurmamış bu buluşda tesadüfen olmuş hepsi tamamen tesadüfen var olmuştur.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...