Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Hagii

Öne çıkan mesajlar

Bir de şeyi anlamıyorum.

Allah'ın güçleri tarafından gerçekleştirilen eylemler neden tarih boyunca yer değiştirmiştir? Neden yüz yıllar önce, gök gürültüsüne daha büyük varlıklar yapıyor (bu varlıklar'ın Allah olduğunu farkediyoruz tabi bir süre sonra) iken ya da ülkelerde toplu ölümler oluyorken, şimdi bu olayları fiziksel ya da biyolojik olaylara bağlıyabiliyoruz.
Eskiden, Allah'ın var ettiğine inandığımız olaylar, şimdi nerede?
Şu anda açıklayamadığımız, yani kendi var oluş nedenlerimiz, evren neden var, olmasa olmuyor muyduk? gibi, soruların arkasında Allah'ı buluyoruz.
Ama, 1000 yıl önce hastalığa Tanrı dışında bir cevap bulamıyan insandan benim ne farkım var? Biyolojik olarak aynı, sadece bilgi birikimi farklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical ve Ardeth güzel yazıyorsunuz. Karşıda islami düşünceyi savunabilecek hoşgörülü birileri olsa keşke güzel bir tartışma izlerdik. Ama kimle sorgulama üzerine muahbbete girsem. Günaha giriyoruz diyip kaçıyorlar. Bende inanan taraftanım. Ama sürekli bir sorgulama mevcut. Hiçbir türlü sorularıma cevap alamıyorum ve Ardeth in dediği ''insanileştirerek düşünerek anlayamıyoruz belkiye'' geliyorum ve yaratıcının olduğuna inanıyorum. İnce bir çizgi. Kimimiz sağında kimimiz solunda kalıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bi önce sorduğum soruda, hastalık gibi olayları da Allah yarattı sadece açıklamayı biyolojik de bulabilirsin demeyin, eskiden, hastalığın tanrı tarafından bizzat uygulandığına inanılıyordu, yani bakteriyi aslında Allah yarattı, hastalığı o yapıyor, o zaman hastalığı zaten o yapıyordu vs derseniz, gene bakteri neden var? (var olmak için) peki bakterinin barındığı evren neden var? Gibi şu anda cevaplayamadığımız soruya geliyorsunuz. Yani gene cevap veremediğimiz sorunun arkasında kalıyor cevaplar.
Sosyal ağlarda paylaş

ALLAH(C.C) ruhundan üfledi demek insana hayat bahşetti demektir yanlış anlaşılmasın ALLAH(C.C) kendinden bir parça olarak insana ruh verdi demek değildir ALLAH(C.C) parçalanmaz ,bölünmez varlığı sabit olarak değişmeden durandır Ondan ne bir eksilme, ne bir artma olur ALLAH(C.C) hayat sahibidir ,hayatı verendir manası budur bunu yanlış anlamayın lütfen bunu böyle bilin ALLAH(C.C) kendinden bir parca bize vermemiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman başa geri dönüyoruz tanrı insanı neyin ebediyeti için yarattı ve neden bunu yaptı. tabi bu sorunun cevabını illa anlayabiliyor olmamız gerekmiyor ama daha bunu anlayamazsak tanrı-insan ilişkisi konusunda temel hususları kabul olarak almış oluyoruz ki düşünecek bir çok şey ortadan kalkmış oluyor bu durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tabiki sorgulayacaksın ama alaya almadan ,alaycı tavırlar içine girmeden sorgulayacaksın zaten niyetin halisse samimi ise dogruyu görüceksin ALLAH(C.C) kimseyi kendine iman etmeye zorlamıyor, bu konuda serbest bırakıyor ama inancsızlıgının sadece kalbinde kalmasına musade ediyor, ahiretteki sorumluluğu da kişinin kendine bırakıyor imana karşı savaş açmanada asla müsade etmiyor zaten bu sorgulama hakiki imana ulaşmak için bir araçtır sorgulayın.

Peki, ben diyelim, sorguladım düşündüm, ama cevabı bulamadım.
Ben gerizekalı mıyım?
Gerizekalı olduğum için cehenneme mi gideceğim?
Ben gerizekalı olsam, Allah'ı anlamasam, ama benim dışımdaki insanları etkileyen her şeyi Allah'ın isteklerine göre yapsam, cehenneme gitmemim tek nedeni, düşüncelerim değil midir?
Sosyal ağlarda paylaş

sonuç olarak, bu şekilde olduğunuz yerde dönersiniz. çünkü hepimiz insanız ve psikoloji sınırlarında düşünüyoruz. bu sınırlarda da sürekli bi boşluk var doldurulması gereken. ihtiyaç sadece. kendi bulabileceğin yolu başka üstün varlığın yardımıyla bulabileceğin yanılgısı sadece; ki böylece karşındaki engeller altında ezilmiyorsun, yenilsen bile.
Sosyal ağlarda paylaş

ALLAH(C.C) insanı yarattı ölümünden sonra ona ebedi hayat bahşetti sor bakalım kendine kaç yıl yşamak istersen 100000 sene yetermi veya 100 milyar sene ama bunu sonu ölüm olucak istermisin böyle bir hayat yaşarken bilrsinki bu sneler bir gün bitecek ve öleceğim böyle bir hayat çok uzun olmakla beraber insana üzüntü vermeye devam eder çünkü bir gün bu zaman bitecek ve ölecektir. yoksa ebedi bir hayatmı istersin yok olmak çok kötü bir düşünce değilmi nefsin cehennemde olsa ebedi hayat isterim diyor sana için aslında cehennem büyük bir azap olmakla beraber kafirlere bu cihetten bakılırsa rahmet sayılabilir.
ALLAH(C.C) insanın bu ebedi yaşama arzusunu bildigi için ona ebedi hayatı vaad etmiştir onu memnun etmiştir teşekkür etmemiz lazım değilmi.
Sosyal ağlarda paylaş

En tehlikeli soruyu soruyorum hadi bakalım.

Benim öldürdüğüm bir insan hiç bir kötülük yapmamışsa cennete gitmez mi?
Bir insanın kötülük yapabilmesi ve sorumlu tutulabilmesi için en azından bir 12 yaşına gelmesi gerekmiyor mu? Ondan öncesi çocuk, bebek, anlamaz.
Ben, bir müslüman, hristiyan veya yahudi olsam ve Allah'ın varlığına inanıyorsam ve başka insanların da bu doğru güzel yolu seçmesini sağlamak istemem mi?
Ama fark ediyorum ki, insanlar inatla günah işliyor, inanmıyor, sonunda cehenneme gidiyor acı çekiyor, halbuki Allah'a inansa, böyle bişey olmayacak.
Peki ben niye herkezi doğduğu an öldürüp cennete yollamıyorum?
Biliyorum, sonsuza kadar cehennemde yanıcam, ama ben sonsuza kadar yansam da, ailem, arkadaşlarım ve ülkem, sonsuza kadar cennette yaşasa.
Sosyal ağlarda paylaş

var olan dinlerin "ton"u ve sahip olduğu anlayışı üzerinden böyle extrapolasyonlar yapınca (kendine verilen aklı kullanmalı insan, en önemli olan iyi olmaktır) garip durumlar ortaya çıkıyor bu da beni dinlerin %100 doğru bilgiler olmasına yerine birer yorum ya da açıklaması çabası olduğu fikrine götürüyor kısmen.
Sosyal ağlarda paylaş

sakaryali said:

Onun hitabına hesap sorulurken muhatap olacaklar sonra ALLAH bir daha o inkar edenlere ebediyyen hitap etmeyecek onları zelil kılıcı bir azabın içinde bırakacaktır

allah beni çok eblek yarattığı için onun varlığını bir türlü anlayamıyor, sırf beni aptal yarattığı için varlığını inkar ediyorsam, yani onun varlığını anlama yetilerinden yoksun isem, nasıl olur da kendisinin yarattığı bu zavallı mahlukatı, aptallığı nedeniyle varlığını kabullenemiyor diye cezalandırır, zelil kılıcı bir azabın içinde bıraktırır anlayamıyorum. ya da haydi çok eblek değilim ama, gene de onun varlığını kabul etmeyecek kadar anlayış-kavrayış kıtlığım var. e kendin yaratmışsın beni böyle cibilliyetsiz, nasıl kıyarsın o zaman cehennem ateşlerinde yakmaya, akıllı yaratsaydın da inansaydım. bu kadar adaletsiz bir tanrı olabilir mi. böylesine yüce anlamlar yüklenen bir tanrının daha anlayışlı, makul, olgun, hoşgörülü, affedici, vicdanlı, merhametli olması gerekmez mi. inanmıyor mu...hooop yakalım, inkar mı ediyor...cuuupp zelil kılıcı bir azabın içine bırakalım. e çok daha basit, üzerine kitlelerin hiçbir anlam yüklemediği sıradan bir birey olarak, ben bile daha yumuşak, hoşgörülü, affedici, insaflı yaklaşıyorum ilişkide bulunduğum kişilere.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...