Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köyden/Dağdan Şehre Göç

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Valeron said:

nasıl ki izmirdeki adamın en doğal hakkı van da yaşamaksa, vandaki adamında aynı hakkı istanbulda yaşamaktır.

Yok ööle bişi. Van daki adam izmirde paşalar gibi yaşar da, izmir dekini van da "yaşatmazlar".
Mesaj tarihi:
Ahah abi harika bi şekilde doğu düşmanlığına kaymış topik yani. Biz batıda oturan insanlar yaşatmıyor bu ülkeyi sadece abi farkında misiniz? Senin veya benim o vatandaştan, vatandaşlık hakları olarak bi farkımız yok. Eğitim öğretim, iş, varlık, vs bunlar farklı olabilir. Bunların bazıları doğuştan farklı olan şeyler zaten. Ama hak hukuk dersen, kusura bakmayın ama kimsenin o gelmesin bu gitmesin demeye hakkı yok.

Bu adamlar durduk yere köylerini bırakıp gelmiyor abi. Hiçbiri istanbulun çilesini çekmeye hevesli değil. Adam yasayamiyor köyünde, biz vize tartışıyoruz. Sen adama iş imkanı sağla geldiği yerde, çocuğuna eğitim imkanı sağla, köyüne kasabasına bi yol çek, öyle düzenlemeler yap ki turist aksın oraya, adam gelmez ki istanbula, ne yapacak senin havası solunmaz, suyu içilmez memleketini.

Keyfimiz nasil daha iyi olur, biz nasil rahatlariz üzerine kurulu bi fikir bence bu; almayalım, biz doğma büyüme istanbullu kişiler olarak oturup yaşayalım, kimse girmesin doğudan insan gelmesin, köylü girmesin falan denmiş yani. Ben 11 sayfa topikde bunu anladım, bilmem başkaları ne anladı.

Sorunu kökten çözmek yerine böyle basit önlemler alırsan hiçbir zaman düzelme olmaz. Zaten şu anki duruma gelme nedeni de bu ki. Çok farklı bi durum ortaya çıkmayacak vize olunca bence.

Yani özetle, sen adamın köyündeki kasabasındaki şartları iyileştirmeden, onların geçimini orada sağlayabileceği işler yapmadan düzelme bekleme batıda. Ama emin ol, onlar istanbulun denizi boğazı, karisi kızı için gelmiyor istanbula.
Sen ona imkan ver, o sen söylemeden gider zaten.
Mesaj tarihi:
Valla bütün topic'i okumadım ama ne değerli İstanbulunuz varmış arkadaş, heralde Türkiye'de gördüğüm en kötü şehir İstanbuldu =P tabii zevkler ve renkler tartışılmaz.

İstanbullulara vize uygulansın başka şehirlere giremesinler lol.
Mesaj tarihi:
aquila said:

konuya uydum.
iyi de burda senin hakkında tartışmıyoruz.. karıştırmışssın..

ps: keşke gece görseydim, millet bu kadar ayar görmeye meraklıyken ayarın allahını da görmüş olurlardı..
---

şurda tartışılan şeye bak, bir de senin sölediin saçmalığa bak
aquila said:

istanbulu izmiri yunanistana verelim, turkiyeyi begenmiyosunuz madem.

11 sayfa topikte bi kişi söle, tek bi yazı söle veya benim tek bi yazımı söle türkiyeyi beğenmioruz diye. ama işte insan böylesi saçmalamaya kasınca, ne diyeceğini şaşırıyo. bak ben sana sölim yazıyosun bişiler ama ne yazdıını ne dediini sen de bilmiyosun. maksat yazı olsun post olsun post kasılsın.. ben (hatta biz) diyoruz göç engellensin. sen diosun istanbul izmit unana verin. eh be salak (ama hakettin yani bu lafı) istanbul izmir kıymetli demekki bizim için biz böle bişiden bahsedioruz sen diosun verin yunana. yani sölediin saçmalıı bi yerinden tutiim diorum ama neresinden tutsam dökülüyo.. ha bu arada nedense hala ankette evet diyenler çoğunlukta.. bi daha bi topiğe bişi yazıcaan zaman önce o topii oku, postları gözden geçir. sonra yazdıın şeyi 10 ker oku, 3 kişiye okutup fikir al ondan sonra gönder tmm mı. hadi bakim..
Mesaj tarihi:
Vize uygulaması saçma, zamanında devletin üst kademelerindeki bazı yetersiz insanların ortaya attığı bir fikirdi. Arada birde ısıtıp önümüze koyarlar.
Mesaj tarihi:
ilk mesajı okudum, dedim darbe oldu heralde

baya bildiğin faşizm yapmışsınız. başka bi konuda da vardı bu tarz muhabbet. o zaman sen de senden daha elitlerin olduğu yerlere gidemezsin almak istemezlerse dediğimiz zaman cevap çıkmıyodu.
Mesaj tarihi:
Birde vize uygulansa sanki çare, yine gariban fakir fukara tipler torpili parası olmadığı için vize alamayacak, diğer tarafdan dayısı olanlar vize alacak. Vize bu yüzden yalan olur, yani uygulamada hiçbir yerde olmayan eşitlik vize olayında da sağlanamayacak.

Ayrıca uygulanacak vize bu seferde diğer illere göçü artırır, istanbul yeteri kadar bozuldu, şimdi birazda diğer iller bozulsun mantelitesi ortaya çıkacak. Çözüm üretmez vize.

Yapılacak en mantıklı şey, doğudaki sosyal yapıyı dönüştürmek. Buda ancak eğitimle ve uzun vadede olacak birşey.
Mesaj tarihi:
kalan 11 sayfayı da okudum. felaket saçmalamalar olmuş.
yaşadığı devletin, istediği şehrine özgürce girememek insan haklarına aykırı değil filan denmiş. yapmayın abi böyle şeyler. bi kere pratik olarak olmasa bile teknik olarak o adamın verdiği vergi de istanbula aktarılıyor. vergiyi toplayamayısan, yatırımı istanbula değil başka yere yapamıyosan köylü/dağlı nın bunda bi suçu yok. devlet kavramı tam oturmamış kafalarda.

bi de hala 150 sene öncesinin "insan devlet içindir" mantığı var. atatürk kıçını yırttı bunun tam tersi olduğunu anlatabilmek için. yapmayın etmeyin
Mesaj tarihi:
Toplam 114 oy var.
Evet 63 55%
Hayır 51 45%

An itibariyle şu 63 kişiye vize uygulaması getirecen, bi de verecen sopayı, verecen sopayı...B)-

Şaka bir yana göçü azaltmanın en insani yolu, göçü yaratan koşulları ortadan kaldırıcı çözümler üretmek bence.
Mesaj tarihi:
Göçle gelip gelip sokak çocuğu olan, gecekondularda falan yaşayan, her türlü pis işin arkasından çıkan gereksiz insanlar var. Kendi şehirlerinde eğitilsinler, eğitim onlara gitsin onlar buraya gelse de suç işliyorlar.
Mesaj tarihi:
Oha sakamisiniz siz ya.. adam oturmus ciddi ciddi yazmis bide vizeli girilsin falan diye.. Senin orda oturma hakkin varsa geri kalan herkesin var..vize koyup adam basina polis yapacagina doguya yatirim yaparsin gelmezler..kimse yerini yurdunu bedavaya birakmiyor.. dragonmax i sonsuz kinadim su an.. ciddi ciddi yazmis..isin kotu kismi vize olayina evet diyenlerin cogunlukta olmasi..yuh yani yuh!..bu sirada bende izmirdeyim yanlis olmasin hakkaride yasamiyorum.Lan nasi ya...
Mesaj tarihi:
Tamam işte doğuya yatırım yapsın da önce büyük şehirlerde huzuru sağlaman lazım. Huzur sağlanırsa ekonomik büyüme gelir. Ekonomik büyüme gelirse doğuya yatırım yapabilirsin. Doğudan gelenlere burda nasıl bir imkan sağlanıyor? Tinerci, gaspçı adında devlet memurluğu mu var büyük şehirlere özel? Huzurumuzu bozuyorlar, hakkımızla kazandığımızı çalıyorlar, canlarımızı alıyorlar ve ellerini kollarını sallaya sallaya girecekler öyle mi? Kendi şehrinde kalsın, devlet yardımcı olsun eğitsin iş sahibi yapsın. Buraya sokmasın çünkü sokulanların ne halt yediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz yani "eşitlik" "özgürlük" diye konuşmaya gerek yok, bizim yaşama özgürlüğümüze kast ettikleri yerde bitiyor gelip gaspçı olan şerefsizlerin özgürlüğü
Mesaj tarihi:
Ya ledzeplin soylediginde ciddi anlamda mantik yada erdem gorebiliyormusun..Bu ayrimciliktir bu fasizmdir bu bolunmenin baslangicidir.Ben gideyim doguda daglarda ac susuz pkk li avliyim kursun yiyim mayina basayim..sonra istanbula geleyim bana sinirda desinler 'yok bilader giremezsin' bunun icinmi olduk bunun icinmi sakat kaldik.Ne farki var Osmanlinin son donemlerinden,kucuk istanbulumuz bizim olsun gerisi kaka pis ne olursa olsun..
Hadi bunu gectim..yarin bi gun kalktin Diyarbakirda yasamaya gittin..Ordakiler 'girme' derse ne yapican..Zaten 20 tane doguruyo adamlar 5 yilda asimile olur Turk dedigin kesim.

Aklin yolu sudur: Doguya fabrika hastane okul is imkani hazirliyorsun..Batida bulamayan adam diyosun bak orda is var..doguya gocu sagliyosun yada batiya gocu kesiyosun bu sekilde..silah ucuyla is yapilmaz..

Nefret ettim patiden:(
Mesaj tarihi:
Abi ben de iş imkanı sağla diyorum. Kendi haline bırakın mı diyorum? Ama her gün daha fazla doğulu gaspçı, tinerci, sokakçocuğu, torbacı falan görmekten bıktım. Bunun önüne geçilmeli. Budur yani. Yoksa tabii ki iş imkanı sağlansın, eğitim sağlansın.. Ama hayır eğitim verirlerse oy alamazlar, kuklaları olmaz çünkü..
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar elbette herkes bir şekilde yorum yapıyor ve yapacak ona birşey demiyorum. Ama yorum yaparken öyle bir çözüm getirmeye çalışın ki, herkes mutlu olsun ve herkes için bir çözüm üretsin.

Aklınıza ilk gelen şeyleri sesli düşünüyorum babında buraya aktarırsanız, kendinizi ele verirsiniz sadece.
Mesaj tarihi:
Yahu ben de diyorum eğitim verilsin, iş imkanı sağlansın diye. Üstüme gelmeyin..

@fede: Zaten o yüzden göç tamamen yasaklanmıyor, vize getiriliyor. Kapkaççı olmayacak, iş kurabilecek ya da yapabilecek adam vizesini alıp yerleşebilir. Geri kalan kapkaççı adaylarına kendi şehirlerinde başarılar dileriz
Mesaj tarihi:
Yahu doğudan gelmeyen tinerci, gaspçı var mı? %0.5 falandır belki.. Neyimi ele verdim? Devletin suçu hepsi? Kendi pisliklerini temizlemeleri lazım. Zamanında onlar doğuya yatırım yapmadı eğitim vermedi diye biz ödeyemeyiz onların hatalarının bedelini.. Faşist de, ırkçı de ne dersen de ama gelip de burada benim malıma, canıma kast edeceğine sadece gerçek ve yasal iş yapabilecek insanlar alınsın. Zaten nüfus olmuş 17 milyon, adım atacak yer bulamıyoruz daha hala ne göçü..
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...