Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tdk neferleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
onlar aramızdalar.. onlar her yerdeler.. onlar muhabbetimizin içine etmek amacıyla dünyaya bırakılmış gizli casuslar..

keşke topraktan kafalarını çıkarıp dursalar, çekiçle pat pat vursam gördüğüm kafaya.
Mesaj tarihi:
Ya de'leri ayrı yazsınlar gerisi hikaye. Ben de "çok güzel kokuyor" yazmıyorum buraya yazarken, daha çok konuşma dili kullanıyorum ama de ayrı yazmazsan, daha doğrusu olması gerektiği gibi yazmazsan cümle rezil oluyo
Mesaj tarihi:
"de" mevzusuna hakimim zaten. cümlelerini doğru dürüst yazana bi şey de demiyorum, ama kalkıp bana "yozlaşmış, çürümüş, ingilizce propagandası yapıyo" vs diyecek kadar uçmuş tipler de çıktı karşıma.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Ya de'leri ayrı yazsınlar gerisi hikaye. Ben de "çok güzel kokuyor" yazmıyorum buraya yazarken, daha çok konuşma dili kullanıyorum ama de ayrı yazmazsan, daha doğrusu olması gerektiği gibi yazmazsan cümle rezil oluyo

Cümle nokta ile biter.
Mesaj tarihi:
sizduzgunyazmayicabenokuyamiyorumhelebirdeiyerineIkullananlarvaryaonlarbeniolduruyorboyledeliriyorumkaldikicokbasitseyleribiledogruduzgunyazmamakyaacizlikyadabildiginartizlikvelhasilbildiginizgibiherikisindendebolcamevcutsizsizolunkayirinkendinizicokzordegilmumkunmertebeduzgunyazacaksinizolacakbitecek
Mesaj tarihi:
Bu arada konu cok sacma olmus. Olmasi gerekene inat surekli bildigin gibi yazip, sonra karisanlara TDK neferi demek yuzsuzlugun onde gideni.

Ha oyle duzeltilmesi gereken cok yanlisim yok, bilerek inat ederek yazmiyorum diyorsan ne diye gocunuyorsun diye sormak isterim.
Mesaj tarihi:
Özellikle bazen noktalama işaretleri öyle bi gerekli oluyor ki. Adam yazmış cümleyi, virgül yok hiç, ama çok gerekli yani. E özne tümlece girmiş, zarf tümleci nesneye atlamış, yüklem birdirbir oynuyor. Nasıl anlayabilirim ki ne anlatmak istediğini. "Oku baban gibi, eşek olma." muhabbeti oluyor yani.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Yazmayı öğrenin siz de be..

yani. birisi bir şey yazmıştı geçen gün. nokta yok, her şey birbiri içinde duruyor! ne dediğini anlayamıyoruz!!

siz yamuk yumuk yazın ben ısrarla düzelteyim, uyarayım.
Mesaj tarihi:
di said:

Bu arada konu cok sacma olmus. Olmasi gerekene inat surekli bildigin gibi yazip, sonra karisanlara TDK neferi demek yuzsuzlugun onde gideni.

Ha oyle duzeltilmesi gereken cok yanlisim yok, bilerek inat ederek yazmiyorum diyorsan ne diye gocunuyorsun diye sormak isterim.

benimkinden bile agresif bi mesaj olmuş. inat minat yok, her nasıl yazıyosam öyle yazıyorum. bi şeye inat olsun vs diye değil. ya da yazarken "acaba kurallara dikkat ettim mi?" diye kontrol etmiyorum. doğrusunu biliyorum, ama inadına eksik yazıyorum anlamına gelmez bu.
Mesaj tarihi:
neyse, tekrar alıntı yapıp bırakıyorum. umarım anlaşılır artık demek istediğim, çok açık ve net aslında da.. başka saçma yönlere çekmeye gerek yok. "chocux" türkçesini savunduğumu filan da sanmayın.

soulberry said:

"de" mevzusuna hakimim zaten. cümlelerini doğru dürüst yazana bi şey de demiyorum, ama kalkıp bana "yozlaşmış, çürümüş, ingilizce propagandası yapıyo" vs diyecek kadar uçmuş tipler de çıktı karşıma.
Mesaj tarihi:
arkadaşım size türkçeyi öğreten öğretmenin ben varya bilmem napayım
"bende" "sende" derken de bitişik yazılır
DAHİL ANLAMINDADIR ORDA "BENDE DAHİL YANİ"
BAĞLAÇ DEĞİLDİR
HAL EKİDİR VE BİTİŞİK YAZILIR.
BENİM İDDAAM BUDUR KARŞI ÇIKANINDA TA.
  • Yeni Oluştur...