Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türev ile ilgili site bilen var mı ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tam nereye açayıım bilemedim buraya açtım, ben en son türev gördüğümde lisedeydim üzerinden yıllar geçti, 1. sınıftaki math101 dersinde de ya görmedik ya ben hatırlamıom ancak şu an lazım :)

bana şöle en basit olayları anlatabilecek bir adres verebilir misiniz türevler hakkında gençler ? çok şatafatlı olması gerekmio,

x = 100a + (3/2) (b^2)

falan gibi bir formülü anlatması yeterli olacaktır. yapıoyorum yapmasına ama emin olamıyorum.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Mesaj tarihi:
evet .. yani aslında f(x) diye yazmam gerekirdi, f(x)' ı bulacaz ordan da ... ki zaten dediğim gibi amaç buraya bir eşitlik yazıp beyler bu doğru mu dedirtmek deil, işin fandimentılını (ntv-nba maçları sağolsun :)) hatırlamak, yani 100Q türev alınca 100 olur çünkü vs. vs. vs. gibi anlatacak adam ... bilmem anlatabildim mi ? ..[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Mesaj tarihi:
bu arada diferansiyel mi, turev mi ? Fizban diyince farkettim, cidden pek turevlik bisi yok orda.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Mesaj tarihi:
şimdi o zaman örnek vereyim ben de neyden bahsettiğimi anlamaz oldum, basit düşüneceğiz arkadaşlar :) :

misal:

1000 + 30Q => 30
eywallah hatırlıyorum .. değişkenler 1, sayılar 0 olarak döndüğünden kelli 1000 0 oluyor, 30Q da 30 oluyor ...

150Q - 3Q^2 => 150 - 6Q

bu da tamam, 150Q 150 oldu, Q^2 deki iki başa geldi 6Q olarak kaldı bu da eywallah ...

120Q - (3/2) Q^2

şimdi bunun da aynı mantık silsilesi ile,

120 - 3Q olması lazım. ancak sanki toplama, çıkarma, çarpma iyi hoştu ama bölme olunca bir yanma dönme oluyordu diye hatırlıyorum ... yoksa değil miydi ? (yaşlandık yaw vallahi küt pat yapardık bunları ..)[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Mesaj tarihi:
babacım biraz ileri bir micro dersi, geçen sene vermemişlerdi bu sene alıom. en maşşaklı denklem 80 - 5/2 Q^2 falan oluyor :) ancak beynimin bir yerleri yaw bu iş bu kadar basit deildi demişti .. sanırım senin bahsettiğin yerleri işaret etti bana :)

yani işin özü benim anladığım ve hatırladığım, eğer ki iki tane değişken yoksa denklemde,

- sayılar => 0
- değişkenler => 1
- üstleri başa al ...

olayını uygulayacağız yukarıdaki verdiğim örneklerdeki gibin değil mi ?

sizi de yordum yaw gece gece ... yumurta kapıya dayanınca böle oluo biraz :P[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Mesaj tarihi:
çarpma, bölme derken eğer çarpıp böldüğün hede hödöler türevini aldığın değişken barındırıyosa işler karışıyo yok barındırmıyosa yani, sabitseler çarpım değilde değişkenin katsayısı oluyo.
misal x.2x => iki tane x çarpıyosun x.2x'+x'.2x yaparsın
ama 2ab.(x^2) ise direk 2ab bi sayıdır dersin ona göre alıp 4abx bulursun
Mesaj tarihi:
Bu arada chain rule her türevde alınır ama iç içe iki fonksiyon olmadığı zaman genelde değişkenin kuvveti 1 olduğu için türev 1 verir.
yani x^2 yi (x)^2 olarak alıp önce f(x)=x g(x)=f(x)^2 die alırsanız türevi g'(x).f'(x)=2(f(x)).1 olur
chain rule hep alınmakta ama dediğim gibi genelde tek kuvvetlerde atlanıyor.
Mesaj tarihi:
link
Türev integral differansiyel her şey var burada ama inglizce. BEn differansiyel sınavına buradan çalıştım azeri prf. lardan daha iidir.[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
oxxx[==============>

• Yeni Oluştur...