Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi kartı yıllık aidatı kaldırıldı

Redo

Öne çıkan mesajlar

TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülen kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısında kredi kartlarından aidat alınması düzenlemesi çıkarıldı.

Tasarı Genel Kurul'a içinde kart aidatları ile ilgili bölüm olmadan kabul edildi.

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan kredi kardı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı bugün Komisyon'dan geçerek Genel Kurul'a gönderildi.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan AKP milletvekilleri, tasarının son halinde kredi kartlarından yıllık aidat alınmasının olmayacağını ifade ettiler.

Tasarının önceki halinde, kart aidatına ilişkin, 3 bin 500 TL’ye kadar kullanım limiti kredi kartları için 35 TL’ye, 3 bin 500 TL ve daha fazla bir tutarda kullanım limitli kredi kartları için limitin yüzde 1’ini geçmeyecek şekilde bankaların tutar belirlemesi öngörülüyordu.

Bu hükümetten bankacılık sektöründe hiç beklemediğim reformlar görmek çok şaşırtıcı oldu benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

Bankanıza gidip, "Ben bunu ödemek istemiyorum. İptal edin kartımı" dediğiniz anda bankasına göre ya anında bu ücreti iptal ediyorlar ya da belli bir süre içinde belirli bir limiti aşmanız halinde halinde bunu iptal edeceklerini belirtiyorlar.

Bende 2 tane, annemde de 3 tane kredi kartı olmasına rağmen yıllardır aidat ücreti vermiyoruz bu sayede.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
yanılmıyorsam ilk önce kaldırılacaktı sonra kredi kartı borçuları ile birlikte çıkıcak yasa ile 3.500 limitli kartlar için 35 ytl ve 3.500 limitin üzerindeki kartlar içinse %1'i aşmayacak şekilde bi tasarı hazırladılar. kredi kartı borçluları ile ilgili olan yasa bugün meclis'ten geçti ancak yıllık aidat bölümü çıkarılarak kredi kartı yıllık aidatı kaldırılmış oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...