Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bas Gitar

elazulruby

Öne çıkan mesajlar

Uzun zamandır yeni bir bas gitar almayı planlıyordum ve sonunda bir şey buldum ama yine de bir sormak istedim bilene.Ben genelde punk, rock arada sırada da jazz çalmaya çalışıyorum.Bulduğum gitar ise Fender Deluxe active Jazz Bass.Genelde Passive tone kullanıyorum ve merak ediyorum, eğer kullanan veya denemiş olan varsa ve bilgilerini paylaşırsa güzel olur.Gitarı deneme şansım yok çünkü sipariş vereceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Passive tonda kullanıyorsan gitarı aktif/pasif bir alet daha fazla para vermenin anlamı yok. Ha tonum geniş olsun yarın öbürün farklı tarzlarda işime falan yarar diyorsan bir şey demiycem. Geçen bir arkadaşım bahsediyordu fender deluxe jazz basslardan, baya beğenmiş aletleri ama o ilk deluxelardan denemiş 2001 di galiba denediği. Baya başarılı bulmuş aleti ki deneyen arkadaş iyi bir basçıdır. Herhangi bir gitarın denenmeden alınmaması taraftarıyım ben, hele de marka Fender'se. Biri diğerini tutmuyor açıkcası. Ha birde Korax var forumda, oda iyi bir basçıdır, başlığa yazacaklarını ciddiye alabilirsin.
Kolay gelsin..
Sosyal ağlarda paylaş

Dene diyorsunuz da ben bu gitarı Türkiye'den almaya kalksam %50 belki daha da fazla bir fiyat verecem.Benim için önemli olan faktörlerden biri de tellerin perdelere olan uzaklığı.Uzak olması benim için daha iyi.Benim şu andaki gitarımda ne yaparsam yapıyım telleri perdeden istediğim uzaklığa getiremedim
Sosyal ağlarda paylaş

işin ekonomik kısmına denecek bir şey yok tabi, ama tünelde veya ulaşabileceğin herhangi bir yerde varsa eğer aradığın model, git dene. alman şart değil sonuçta. kaşıkçı elması değil sonuçta, illa ki denemene izin verirler eğer "vandalım ben" intibası bırakmıyorsan.

tel yüksekliği konusunda herkesin tuşesi de aradığı da farklı olduğu için biri sana gelir bu süper der, sana gitmez sonra. denemek lazım işte, öteki türlü içine sinmesi çok daha zor.

pasif/aktif konusunda da insanları dinleme, gitarın tonlarını dinle daha çok :P
Sosyal ağlarda paylaş

elazulruby said:

Dene diyorsunuz da ben bu gitarı Türkiye'den almaya kalksam %50 belki daha da fazla bir fiyat verecem.Benim için önemli olan faktörlerden biri de tellerin perdelere olan uzaklığı.Uzak olması benim için daha iyi.Benim şu andaki gitarımda ne yaparsam yapıyım telleri perdeden istediğim uzaklığa getiremedim

Sirf pasif kullanacaksan, fazlasini ödemeyipte deluxe active almana gerek yok.Ama ilerde alternatif olsun baska tonlarda kesfetmeye calisirim dersen dursun elbet.Onun disinda "tellerim 2 parmak uzak olsun klavyeye" demiyosan tel yuksekligini biraz sap ayarindan birazda alt esikten ugrasaraktan halledebilirsin.

Not: Tercih meselesi elbet ama,tellerin okadar yuksek olmasinin pek bi anlami yok aslinda, hem aceliteni hemde tuseni baya bi etkiler, bi artisi yok tellerin cok yuksek olmasinin.

Not2: Adaminbiri hortlatma su efsane gitar basligini,sansini ebay'de dene :)
Sosyal ağlarda paylaş

elazulruby said:

Sap ayarını kaçırırsam klavye kırılmasın? Alt esikten sonuna kadar getirdim ama banamısın demedi gitar.Ya bana öyle geliyor ki tellerin yüksek olması passive sese daha bi renk veriyor sanki.

Kirilmaz yahu, kocaman truss rod var icinde.Hem zaten telleri kaldirmak istedigine göre truss rod'u acman lazim. Sikarsan truss rod'u telleri iyice yapistirirsin klavyeye. Acarsanda sap biraz daha öne gelir,havuz yani, alt esiktende baya bi kaldirirsin. Sapi biraz öne almazsan alt esikten nekadar kaldirirsan, sag elden calim okadar zorlasir.

Yuksek tel tonu bi nebze etkiler evet, ama dedigim gibi aceliteyi cok dusurur, rahat bi tusesi olmaz aletin.Bence olay böyle alistigindan dolayi. Bende ilk basladigim zamanlarda telleri cok indirdigimde baya garip gelmisti ama calim acisindan cok daha rahatti.Telleri indirdikten sonra alismak zaman aldi vs. daha sonra tusem oturdu.Sonrada kafamdaki, istedigim tonu nasil elde edebilecegimi cözdum. oldu bitti gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

sapın öne gelmesi yada arkaya gitmesi
akor ayarında oynamaya yapmazmı ya

entonasyon ayarini diyosun, sadece sapla ilgili bi olay degil o, inanilmaz farkedilebilecek bi olayda degil.Cok abarti farkederse oktava bakarak ve duyarak alt esikten hafif oynamalar yaparak entonasyon ayarini yapabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

soulberry said:

tünel'deki zuhal'de pedal gitar prosesör falan ne varsa denetiyolar. başında bekleyip kıllık da etmiyolar. orda deneyebilirsin.

boss'un bass overdrive 3 (ODB3 diye geçiyor) pedalından aldım 2 gün oluyor, 112$ falan olması lazım, nakite 154ytl verdim. 3 birbirinden bağımsız arkadaşın tavsiyesizyle aldım ve ben de ilk denememde baya hoşnut kaldım. tavsiye edebilirim sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...