SwZ Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 ortalık kızıştı *!Kaçar*[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize Kız Duası Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim AMİN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Bir üstteki mesajı quote etmenin yasak oldugunu sana "dişlerim nasıl beyazlıcak fırçalasamda sarı kalıyor " topicinde uyarı olarak belirtmişlerdi ve sende kusura bakmayın bilmiyorum diye savunma yapmıştın fakat görüyorum ki balık hafızalıymışsın Bana adam ol diyebiliyorsun? Kimsin sen ? lafına dikkat et. Türkçeyi güzel kullandıgımı söyledigimi hatırlamıyorum fakat böyle uyarı yaparken bir insan türkçeyi yanlış kullanıyor , yanlış yazıyor ise gerekli uyarıyı alıncada kusur abakmayın hatalıymışım deyip susmasını bilmesi gerekmekte Kavga etmeye geldi isen yanlış adres[signature][hline]Grandmaster Hamburger irc.quakenet.org // #gecevardiyasi Paticik unofficialdc++ hub adresi: paticik.no-ip.org:411 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L0cksmiTh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 said: Diablo, 03 Haziran 2004 12:20 tarihinde demiş ki: nikinide çilingir fln yapsaydında derdik ozaman hakkaten adam yabancı dil kullanmıo fln die de nie locksimit yapma geregi duydun ozaman çünkü bu nick bana ait değil..[signature][hline]Dilimize sahip çıkalım yabancı ülkeler bize sahip çıkmadan !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 neye göre doğruyu anlatmaya çalışıyosun ben o kısmını anlamadım herseyi olduğu gibi kullanmamız gerektigini neye dayandırıyosun ? bi yerde eksiklik görülmüs, begenilmemis ki degistirilmis, farklı bir kelime kullanılmaya baslanmıs. seni rahatsız eden ingilizceden alınması veya kelimenin ingilizce okunuşunun türkçeleştirilmesiyle her dönemde ihtiyac duyulan kelime tek bir dilde yoksa dominant olandan alınır, bu zamanında arapçaydı sonra fransızca simdi de ingilizce iste .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 üslubunuza dikkat edin lütfen, forum burası. Aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz, ama eleştiri ile hakaret farklı şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 said: L0cksmiTh, 03 Haziran 2004 12:22 tarihinde demiş ki: çünkü bu nick bana ait değil.. çünkü bu takma isim bana ait değil[signature][hline]Grandmaster Hamburger irc.quakenet.org // #gecevardiyasi Paticik unofficialdc++ hub adresi: paticik.no-ip.org:411 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L0cksmiTh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 ya anlamıyorsun galiba bu takma isim bana ait değil.. ayrıca ben buraya kavga etmeye gelmedim gerçekleri söylemek için geldim.. kavgayı sen ve sizin gibiler çıkardı neden bana karşı geliyorsunuz yani kullanalımmı yabancı kelimeleri türkiye nin dili ingilizce vs. mi olsun ?[signature][hline]Dilimize sahip çıkalım yabancı ülkeler bize sahip çıkmadan !!! [Bu mesaj L0cksmiTh tarafından 03 Haziran 2004 12:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Pardon tabi dilimiz yokoluyor tartışma başlığında senin fikirlerine herkes +1 +1 vere vere 30 mesaj atmalıydı degil mi? karşı gelmeyecektik degil mi? Karşıt fikirlerimizi söyledik diyede sen kendinde karşındakine adam ol önce diyerek üstüne vazife olmayan hakaretleri etme cesaretini bulucaktın degil mi? ah pardon pardon ben çok yanlış anlamışım olayı... Bu günlerdede kim türkçe olmayan bir rumuz la türkçeyi güzel kullanalım konusunu dile getirse hemen bu rumuz benim degil demekte.[signature][hline]Grandmaster Hamburger irc.quakenet.org // #gecevardiyasi Paticik unofficialdc++ hub adresi: paticik.no-ip.org:411 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 bak mesela bu yaptığına slippery slope denir, tr karşılığını bilmiorm istersen araştırıp bulursun; dilin disardan kelime almasıyla devletin resmi dilinin degismesi arasında olabilecek n tane farklı adımı atlayıp direk bu olursa bu olur diyosun .. once argumanlarını duzenle sonra savun neyi savunacaksan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 o zaman sana tavsiyem değişime kendinden başla kendine ait, Türkçe olan bir takma isim al öncelikle, dil sadece kelime ile yaşamaz dilbilgisi de önemlidir, onlara da dikkat et, "de" ve "ki" leri doğru kullanmaya başla[signature][hline]karakedi, 30 Mayıs 2004 14:28 tarihinde demiş ki: hayatınızı paylaşmak, sohbet etmek istiyorsanız her akıllı insan gibi forumları kullanın. bir kaç yıl sonra geçmişe bakıp vay be geçmişte bunları yaşamıştık deme şansınız olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L0cksmiTh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 siz benim ne demek istediğimi anladınız. Umarım siz değişirsiniz.....[signature][hline]Dilimize sahip çıkalım yabancı ülkeler bize sahip çıkmadan !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SwZ Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 1 2 3 muahuahahuauhauahua[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize Kız Duası Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim AMİN [Bu mesaj Zed tarafından 03 Haziran 2004 13:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 ne bu şimdi annamadım ben??[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L0cksmiTh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 takılıyo arkadaş komiğine gitti..[signature][hline]Dilimize sahip çıkalım yabancı ülkeler bize sahip çıkmadan !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 said: L0cksmiTh, 03 Haziran 2004 12:38 tarihinde demiş ki: siz benim ne demek istediğimi anladınız. Umarım siz değişirsiniz..... umarım seni de değiştirebiliriz, bu gidişle Türkçemizin yok oluşunu bile göremeyebilirsin[signature][hline]karakedi, 30 Mayıs 2004 14:28 tarihinde demiş ki: hayatınızı paylaşmak, sohbet etmek istiyorsanız her akıllı insan gibi forumları kullanın. bir kaç yıl sonra geçmişe bakıp vay be geçmişte bunları yaşamıştık deme şansınız olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SwZ Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 smith imzan binim lafıımmm quote ederek yass :-P[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize Kız Duası Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim AMİN [Bu mesaj SwZ tarafından 03 Haziran 2004 12:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L0cksmiTh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 merak etme türkçemiz duyarlı insanlar varken yok olmaz ama senin yok olman yakın demekki..[signature][hline]Dilimize sahip çıkalım yabancı ülkeler bize sahip çıkmadan !!! http://www.ryano.net/iraq/?1236491 [Bu mesaj L0cksmiTh tarafından 03 Haziran 2004 12:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 bizim duyarlı olmadığımızı nereden çıkardın? bak bakalım şu mesajındakilerini sana söyletecek ne demişiz biz ne diyoruz sen ne yapıyorsun dilbilgisine de dikkat et madem, "demekki" yerine "demek ki" yazmasını öğren diyoruz sen gelmişsin elim sende oynar gibi laf sokmaya çalışıyorsun[signature][hline]karakedi, 30 Mayıs 2004 14:28 tarihinde demiş ki: hayatınızı paylaşmak, sohbet etmek istiyorsanız her akıllı insan gibi forumları kullanın. bir kaç yıl sonra geçmişe bakıp vay be geçmişte bunları yaşamıştık deme şansınız olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L0cksmiTh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 bak abicim ne laf sokması ya ben sadece duyarlı olalım diyorum.[signature][hline]Dilimize sahip çıkalım yabancı ülkeler bize sahip çıkmadan !!! http://www.ryano.net/iraq/?1236545 [Bu mesaj L0cksmiTh tarafından 03 Haziran 2004 13:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Locksmith, laf atıyosun abi duyarlı olalım demekle kalmıyosun. Arada fark var, yazdıklarını bi daha oku ondan sonra konuş.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raptor_Skeleg Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 said: Popeye, 03 Haziran 2004 12:05 tarihinde demiş ki: önce arapça kelimeler kaldırılsın sonra dünyada çogu kişinin konuştugu ingilizce kelimelere gelir sıra Popeye çok iyi bir noktaya değinmiş...[signature][hline]icq:163404139 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 İki post üst üste olcak ama şimdi aklıma geldi... Ayrıca dilimizin yok olduğuna kesinlikle katılmıyorum, yani zamanında osmanlıca varken türkçe yok mu olmuş? Hayır, varlığını devam ettirmiş ve çok dar bi kesim dışındaki halk kitlesi türkçeyi kullanmaya devam etmiş. Ettirmeseydi bugün türkçe değil arapça/farsça konuşurduk herhalde. Yani, türkçe bi yere gitmiyor, yok olmuyor. Dilimize yabancı kökenli sözcüklerin girmesi de gayet doğal. Tam tersi de geçerli; türkiyede uzun süre kalmış bi yabancının bye bye diyeceğini güle güle dediğini kaç kere gördüm. Ee, şimdi adamı suçlayabilir misin? Olay tamamen kültürel iletişimden kaynaklanıyor, galiba birileri de bunu baltalamak istiyor ki "Türkçe elden gidiyor!!" diye olay çıkarıyorlar. Ha, ama ipin ucunu kaçırmamak lazım. Gazetelerde yukarıda birinin dediği gibi destinasyon gibi sözcüklerin kullanılması çok saçma, çok da kötü duruyor / gözüküyor ayrıca. Dilin kirlenmesi anca böyle şeylerde olur yoksa bye bye, ok gibi sözcükler Türkçeye ne bişey katar ne de bişey götürür. Kullandığımız dil hala türkçe, hala da sapasağlam duruyor. Dikkatli olmak ve ipin ucunun kaçırmamak gerek tabii, ama ortada abartılacak bi durum olduğunu zannetmiyorum.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards. [Bu mesaj Saendul tarafından 03 Haziran 2004 13:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Dil değişen birşeydir, diğer tüm herşey gibi, değişimin önünde durulamaz,çünkü değişmez ise, uyum sağlamaz ise kaybolur. Milyonlarca insanın, milyarlarca farklı düşüncenin, milyonlarca yeni olgunun sürekli etkilediği, kullandığı bir şeyin değişmeyip sabit kalması beklenemez. Bunu beklemeyi ummak bile sadece yok olup unutulmayı getirir sonunda. Bundan 50 sene önce kullanılan dil farklıydı şu anda kullanılandan; şu an kullanılan dil de değişiyor, 50 sene sonraki tamamen farklı olacak şu an kullanıdığımız günlük dilden. hiçbir kişi, hatta isterse robot/cyborg olsun yeni birşeyler öğrenebildiği sürece sözlük gibi konuşamaz, eninde sonunda yeni terimler eskinin yerini alır. Sadece bizimki mi değişiyor sanıyorsun ki? her sene ingilizceye 3000 ila 5000 arası yeni kelime ekleniyor mesela, sonra eski ingilizce var, yada en basiti tarihteki şehir isimlerine bakmak yeterli dilin nasıl evrim geçirdiğini görmek için. Hiçbir kişi, kurum vb dilimizi koruyalım hödödö diyip de aynı dili 200 sene boyunca aynen koruyacak güce sahip değildir çünkü. o insanlar ölür, başka insanlar gelir, düşünceler değişir. Ha bu olayı sürekli tekrar edip duranlar türedi son zamanlarda ve bıktırdılar artık, asıl bunlar beni kendi dilimden uzaklaştırdı, farkında bile değiller kendi mezarlarını kazdıklarının; onlara teşekkür ediyorum burdan, onların çok açılı düşünememesi sayesinde ingilizcem gelişiyor bu aralar. edit: ehue paldır küldür yazınca böle oluyor tabi :P They suck; I rule :)[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair [Bu mesaj Norak tarafından 03 Haziran 2004 13:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 "They sucks" olmaz "they suck" olur Onun dışında yazdıklarına katılıyorum[signature][hline]I am the "who" when you call, "Who's there?" I am the wind blowing through your hair I am the shadow on the moon at night Filling your dreams to the brim with fright [Bu mesaj Asteroth tarafından 03 Haziran 2004 13:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2004 Norak +1[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar