b1vRiP Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 zamanda yolculuk konusu bilindiği üzere çok konuşulan, filmlere-dizilere bir çok kez konu olmuş korkunç derecede kafa karıştıran bir konu. ben de kendimce biraz kafa patlattım bu konuda herkes gibi. genelde çoğunluk zamanda yolculuk diyince geçmişe dönmek istediğinden -hepimizin pişmanlıkları var ne yazık ki :)- geçmişe yolculuk konusunda çok kafa patlatıldı. şu an bir çok bilim çevresi zamanda geriye yolculuğun imkansız olduğuna kanaat getirmiş durumda ki ben de bu kişilere katılıyorum.ama benim merak ettiğim geçmişe yolculuk değil. kuantum fiziği ve dolayısı ile olasılık ve istatistik'te bilinen, belirsizlikten yola çıkarak şöyle bir şey düşündüm; iki tane zaman makinemiz olsa ve bunu benle beraber bir kişi daha kullansak.aynı anda 2 sene ileriye yolculuk yapsak; -büyük ihtimalle ikimiz de farklı geleceklere yolculuk edeceğiz. -dolayısıyla aslında aynı süreyi ilerlesek bile birbirimizi göremeyeceğiz. -çok küçük bir olasılık da olsa aynı gelecekte aynı yerde olur ve birbirimizi görebiliriz. yani ben aslında olası bir sürü geleceğin olduğunu ve geleceğe gitsek bile olası geleceklerden birine gidilebilceğini düşünüyorum. yani geçmişe dönmek mümkün olsa, 2 sene ileriye gidip geri dönüp -bu geriye dönüşte olası paradoksları yok saysak- bir daha geleceğe gitsem, göreceğim geleceğin ilk gördüğümden farklı olacağını düşünüyorum. özellikle bu konuyla ilgili fikirlerinizi merak ettim. daha önce bu konuyla ilgili bir makale falan okuduysanız da buraya paylaşırsanız sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 zamanda yolculuk yok bunun için kuantumu falan karıştırmaya gerek yok , çünkü ZAMAN diye birşey yok . O akreple yelkovan sadece insanların varsayımı , seneler ne çabuk geçti hede hödösü o yüzden yani beyin yeri geldiğinde yıllar önceki bir olayı 1 dakika önce olmuş gibi algılıyabiliyor , olay tamamen algı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 sabahtan beri arıyodum buldum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 kazım said: zamanda yolculuk yok bunun için kuantumu falan karıştırmaya gerek yok , çünkü ZAMAN diye birşey yok . O akreple yelkovan sadece insanların varsayımı , seneler ne çabuk geçti hede hödösü o yüzden yani beyin yeri geldiğinde yıllar önceki bir olayı 1 dakika önce olmuş gibi algılıyabiliyor , olay tamamen algıtek postumla bitirdim lan topacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Senin bahsettiğin şey zamanda yolculuk değil. Zamanı ileri-geri almak. Which is lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 ....ve kazım (td) Biz o akreple yelkovanı yaratmasaydıkta senin vücudun "zaman" la değişicekti. Akrep yelkovan sadece ona gösterge olsun diye konuldu. Senin vücudun için değil tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 vücud değişir ama zaman yine yok , sadece değişim aşamaları var ama algı olarak zaman yok.Bir adam diğerinde hızlı yaşlanıyorsa o zaman her birinin zamanı farklı olurdu senin dediğin örnekle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Eski haliyle yeni hali arasında değişen şey ne o zaman ? Zaman kelimesinin sözlük anlamını bilmeyen biriyle konuşuyorum. Tamam abi yok zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Lütfen bana 5 milyon sayfalık bi makale yazarmısın. Fazla "zaman" ını almaz. Ne de olsa yok. Zaman sen o makaleyi yazarken geçen şey işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 eski haliyle yeni hali arasındaki farkı söyliyim , eski halinde zaman geçip giden bir dalgalanmaydı ama yeni halinde geçip giden bir dalgalanma yok sadece değişim var , değişim için tutulan varsayım yok çünkü o insanın uydurması , zamanda yolculuk falan hikaye o yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 geçen şey zaman değil yine değişim ama o değişimi ölçen zaman denilen kavram kişinin algısıyla ilgili bir varsayım , evet yazarım ve yeterince algımı odaklarsam bir dakika geçmiş gibi gelebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 dünyanın konumuna göre ve eksenine göre zaman denilen varsayım oluşturuluyor ama o varsayım sadece biz öyle algıladığımız için var , mesela günlerce meditasyon yapanlar o dalgalanmayı kırıyorlar , zaman kavramının dışına çıkıyorlar . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Ama ölmüş olursun. Senin algının dışında bişeydir zaman. Gerçeklik senin algılarından bağımsız olduğu varsayılan şeydir. Zaman bir gerçekliktir ve insana göre görecelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 zaman nedir ? Dünyanın kendi eksenine göre dönüşünde her açının değişimi için oluşturulan varsayımsal düzen , peki sen bunu böyle algılarken , neden bazı zamanlar yavaş geçerken , mesela güzel bir film bir solukta biter ? Çünkü o filmi izlerken algın sadece filme odaklanıyor zaman kavramını siliyorsun ve sonuç olarak algına göre yeni bir zaman şekilleniyor.O meditasyon yapanlar ölmüyor , senin yaşadığın günler ona bir dakika gibi geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 -Dark_Angel- said: Zaman bir gerçekliktir ve insana göre görecelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 zaman sen onu düşündüğün süre boyunca vardır mutlak olan değişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 niye kendinizi alıntılayıp duruyorsunuz lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Göreceli olduğunu söyledim zaten neyini anlatıyosun sen bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 -Dark_Angel- said: -Dark_Angel- said: Zaman bir gerçekliktir ve insana göre görecelidir.nasıl kanıtlıyacaksın bunu bana ? Algılayışa göre göreceli olduğunu idda edebilmen için görecesiz mutlak algılayışta zamanı tadman lazım ki karşılaştırma yapabilesin .Buda imkansız , yani neymiş zaman göreceliliğin kendisiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 bi yerde okumustum sanırım zaman da quantized(turkcesi ne lan bunun)mıs.. 10^-42 lik paketler halinde geliomus =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Bişeyin göreceleği olduğunu kanıtlamam için onun görecesiz gerçeklikte nasıl bişey olduğunu bilmem gerekmiyo. Kendinde dediğin gibi kişiler farklı algılayabiliyosa bu görecelidir.Güzellikte görecelidir sende görecelisin. Ve göreceli olan herşey gerçekliktir. Çünkü göreceli demek algıya göre değişen demek buda asıl hali algılardan bağımsız demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 -Dark_Angel- said: Bişeyin göreceleği olduğunu kanıtlamam için onun görecesiz gerçeklikte nasıl bişey olduğunu bilmem gerekmiyo. Kendinde dediğin gibi kişiler farklı algılayabiliyosa bu görecelidir.Güzellikte görecelidir sende görecelisin. Ve göreceli olan herşey gerçekliktir. Çünkü göreceli demek algıya göre değişen demek buda asıl hali algılardan bağımsız demek.Bu ne saçma bir teori ya, tabiki kanıtlaman için onun görecesiz halini bilmen gerekiyor. Görecelilik bir kıyaslamadır , neyin kıyaslaması ? Görecesizliğin. aynı ; ışık olmadan karanlık , karanlık olmadan ışığın algılanamaması gibi ,e sen mutlaka ulaşamıyorsan nerden bilicen seninkininde onun var olduğunu , vahiy mi geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 O zaman sen hiç bi duyunun olduğunu kanıtlayamazsın. Çünkü hepsi göreceli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 hayır kanjıtlarım duyular herkesde aynı sistemde çalışır her insan koklar , duyar , görür , hisseder . eğer her insanın algılayışı da aynı olsaydı o zaman senin dediğin mutlak zamana ulaşırdık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Bana zaman algılayışındaki görecelilikle koku almadaki görecelilik arasındaki farkı söyle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar