Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soner Yalçın


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar


1875 yılında başlıyor hikayemiz. Bir ailenin hikayesi bu.Ama ardındanbir ülke gizli bu hikayenin. Soner Yalcın, Efendi adlı yeni çalısmasında,bir ailenin köklerini araştırıyor,bunu yaparken de Türkiyenin geçmişindekigizleri ortaya çıkarıyor ister istemez. Çünkü bu ailenin de var gizleri var.
Evliyazadeler İzmir in seçkin ailerinden, Kitap onların soyağacıyla başlıyor. Ailenin üyeleri bu ülkenin kaderini belirlemiş insanlar çoğunluyla, İçeriğinde siyaset adamları da var, futbolcu da, guzellik kraliçesi de, yazar da... Evliyazedelerin soağacı Adnan Menderes e kadar uzanıyor. Hikayenin en önemli kısımlarından biride biri de bu zaten, Efendi yi okurken Türkiye nin farklı bir yüzüne tanık olacak, gizli kalmış gerçekleriyle yüzleşeceksiniz. Yalçın ın araştırması,tarihin derinlerine inmek,gündemde olan konulara bir de tarihin gözünden bakmak için kaçırılmaz bir fırsat,Üstelik bir roman akıcılığında.
[hline]

" Soner Bey beni arıyormuşsunuz! Tanışmamız telefonda bu cümleyle başladı. Tarih 16 haziran 1999."
Torun "Yakub Cemil" yurtdışında katıldığı silahlı operasyonları ve dedesi, İttihat ve Terakki Cemiyeti nin ünlü fedaisi Yakub Cemil le benzerliklerini anlattı...
"30 Ekim 1984. İstanbul Çınar Oteli ndeyiz. Odada, subaylıktan ayrılma Yılmaz ve MİT ten emekli Mehmet Ali Ağabey de var. Bir de Akrep! Planı ezberlekdik. Birer gün arayla inecektik Atina ya..."
"Kelle alana, yani tetiği çekene biz Teğ-Men veya Çiftçi derdik. Bu şifreler bize, İttihat ve Terakki Cemiyeti nin silahlı müfrezesi Teşkilatı Mahsusa dan mirastır. Teşkilatı Mahsusa nın baş harfleri, T ve M nedeniyle Teğ-Men şifresini kullanıyorduk. Çiftçi de, bu özel örgütün amblemindeki çift ay dan kaynaklanıyordu...."
"Beyrut benim ilk işimdi. Sıcak ete ilk orada sıktım..."
"1983 yılının 15 nisanı. İki komportıman çalışacağız. 1-2-3 ve 4-5-6. Ben 4 üm! Liége-Brüksel ve Rotterdam--Abnham hattı bizimdi..."
"Operasyondan sonra elerimizi kolonyalı mendillerle sildik. Paris-Orly Havaalanı yolunda otomobil değiştirdik, dörtlülerini yakmış bir diğer taksiye bindik..."
"PKK lı Abdullah Öcalan la da, MLSPB li Şemsi Özkan la da aynı okulda okudum..."
"1979 yılının bir mart günü Ankara dan ayrıldım. İzmir yakınlarında Amerikalılardan kalma bir yerde aylarca eğitim gördüm, gerilla gibi yetiştirildim."
"Bu kavgada bizim iki sadık dostumuz vardı: biri hayat, diğeri ölüm!.."
Sistemler, rejimler değişti, teşkilat hep aynı kaldı. Fedaileri dün Dede Yakub Cemil di, bugün Torun "Yakub Cemil."
İki Silahşorun Gerçek Yaşamöyküsü...
[hline]

Reis, Gladio nun Türk tetikçisi, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı nın yaşamöyküsü. Neler yaptı, nerelerde nasıl saklandı, kimlerin koruması altına girdi? Susurluk bağlantıları ve Susurluk olayına karışanlarla ilgili belgeler, bilgiler... Emin Çölaşan, Hürriyet Reis, Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul tarafından yazılan ve Türkiye nin son 20 yıllık yakın tarihinin en önemli referans kitaplarından biridir. Sedat Ergin, Hürriyet Doğan Yurdakul ve Soner Yalçın ın Reis adlı yeni çıkan kitabından öğreniyoruz ki, 70 li yıllarda Çatlı ve arkadaşları sahte mahkeme kararları yazarak cezaevlerinden insan kaçırıyordu... Bu kitap Abdullah Çatlı nın hayatı ve maceraları üzerine yazılmış ilk gerçek derleme. İçindeki bilgiler hep bir kaç kaynaktan kontrol edilmiş, örneğin Çatlı nın eşi Meral Çatlı belli ki uzun bir söyleşi yapılmış. Hiç tanımasak da hepimizin hayatına şu veya bu şekilde değen, etkileri olan Abdullah Çatlı nın kim olduğunu, nasıl birisi olduğunu merak ediyorsanız, Reis i elinizden bırakamayacaksınız... İsmet Berkan, Radikal Abdullah Çatlı nın yaşamını ele alan bu kitap, salt biyografi değildir. Çatlı dan ve çavresinde meydana gelen olaylardan yola çıkarak, Türkiye nin yakın tarihinin belli bir kesitini ele almaktadır... Cumhuriyet Kitap ... Kitabın iki yazarı Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul daha önce de çeşitli başarılı gazetecilik ürünlerinin altına imzalarını koymuş iki meslektaşımız. Ama bu kez çok zor un altına girmeyi göze almışlar. Kitapta Abdullah Çatlı nın yaşam öyküsü ekseninde bir dönemin fotoğrafı sergilenirken tam 745 ad geçiyor... Anlaşılan bu kanlı mozaiğin raporlar, kitaplar, belgeler, tutanaklar, ifadelerden oluşan parçalarını biriktirmeye bir süre daha devam edeceğiz. Mozaik tamamlandığında Yalçın ve Yurdakul un kitabı, tablonun en göz alıcı taşlarından biri olarak ışıldayacak.
[hline]

Elinizde tuttuğunuz bu kitap, Türkiye nin son elli yıllık tarihinin bir bölümünü deyim yerindeyse "büyüteç altına almaya" çalışmaktadır. Reis kitabında, devletin kullandığı bir tetikçinin yaşamöyküsünü anlatırken, bir yandan da ona ve onun gibilere ihtiyaç gösteren tarihsel ortamı ortaya koymaya çalışmıştık. Şimdi de, aynı olaylar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Soner Yalçın son zamanlarda özellikle Kurtlar Vadisi adlı diziye yaptığı danışmanlıkla bayağı ismi duyulan bir yazar.
Var mı yukarıda ismini verdiğim kitaplarından veya yazdığı kitaplardan diğerlerini okuyanlar yorum yapacak olanlar.
Açıkcası ben kitaplarını merak ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilinen eserleri:
1. Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı
2. Binbaşı Ersever'in İtirafları
3. Behçet Cantürk'ün Anıları
4. The Özal Bir Davanın Öyküsü
5. Bay Pipo Bir MİT Görevlisinin Sıradışı Yaşamı
6. Hangi Erbakan Milli Nizam'dan Fazilet'e...
7. Behçet Cantürk'ün Anıları: Beco
8. Binbaşı Ersever'in İtirafları
9. Reis Gladio'nun Türk Tetikçisi
10. Teşkilat'ın İki Silahşoru
11. Behçet Cantürk'ün Anıları
12. Hangi Erbakan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Soner Yalçın son dönemde ilginç bir şekilde öne çıkan bir yazar aslında.tamam belki daha önce de biliniyordu ama son dönemde sanki kasıtlı olarak birilerini(ya da biryerleri) deşifre ediyormuş gibi.ne bileyim ilginç geliyor.bence son dönemi yorumlayabilmek adına takip etmekte fayda var yani.[signature][hline]*!Birde bakar ki kimseler kalmamış...*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bay pipo ve reisi okudum daha sonra kurtlar vadisinde(ilk bolumden beri kacırmadan izlerim) de danısmanlık yaptıgını duyunca pek de sasırmadım kitaplarını okuyanların cogu reis ile kurtlar vadisinin bi kac bolumunun kesistigini cok rahat gorebilir...[signature][hline]Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk siyahın yanına beyazı koyduk yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!!!

[Bu mesaj _Tora_ tarafından 05 Mayıs 2004 03:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse tekel olmamalı ve gizlilige bile karşı birileri savaşmalı ki ortada kalanların haklarıo yenmemeli. Bir meclis secip başa getiriyorsun onlar birilerini seciyor secilenler birileri onalar başkalarını seciyor ve bu böyle uzayıp gidiyor sonda birileri kimsenin bilmediği şekilde seciliyor ve senin ve benim uzerimde yetkilerle at koşturuyor. Birilerinin de bunları takip etmesi gerek ve ortaya koyması. Her devlet birbirine oyun oynarken bizim de bunun duışında kalmamız tabii ki söz konusu değil ama benim sectigim adamın adamının adamının adamının adamının adamı bana kursun sıkmamalı, sıkıyorsa da bunu da birileri ortaya koymalı

Sonuç olarak Gerçeklere dayanıyorsa karşı değilim ama komplo tearilerine dayalı işkembeden sallama metodunda yazıldıysa tamamen sömürüdür karşıyım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ekşi sözlükte yazar ve Kurtlar Vadisindeki kitap reklamı ile ilgili bir yazı dikkatimi çekti. Siz de okuyun diye c/p yapıyorum.
[hline]

film içi reklam olaylarının son yıllardaki bariz artışını yerli dizilerimiz şimdiye kadar sadece yayınlandıkları kanalın reklamları, o kanalın içinde bulunduğu medya grubuna ait gazetelerin reklamları ve varsa gsm şebekesi reklamlarıyla yansıtmışlardı tv lere.

fakat kurtlar vadisinin son yayınlanan bölümünde soner yalçın'ın kendi kitabına "ey mafyatik, komplo teorisi seven, delikanlı türk gençliği! alın bu kitabı hikmetiniz faziletiniz artsın" diye bas bas bağırırcasına yaptığı reklam gibisini görmedim. "ohaa be kardeşim" lafı az kaçıyo.

lakin teorik olarak hakikaten etkili bir reklam. bi düşünün kaç kişi azınlık raporunda en az beş kere göze sokulan bvlgari saatleri görüp de saatçilere koştu ya da şöyle diyelim akşam gazetesi deliyürek ve bu dizinin hayranları sayesinde tirajında artış elde ettimi? bence hayır. ama eminimki dizinin hayatında kitapçı yüzü görmemiş birçok hayranı sabah erkenden kalkıp aramaya başlayacaktır kitabı. bu reklamın teorik olarak başarısını açıklıyor.

fakat hesaplama hatası şurada gerçekleşiyor, bu bahsedilen hayran kitlesi, orjinali 25 milyon olan bu kitabı sanıldığı gibi kitapçılardan değil yol kenarındaki tezgahlardan 5-10 milyona alacaktır ve soner yalçın ertesi bölümde polat'a korsan kitap tezgahlarını parçalattırmassa ya da korsan kitap olayını konsey toplantılarına taşıyamassa cebine o umduğu paralar giremeyecektir.

bu olayın tek kâr ettirici tarafının delikanlı kabadayı gençliğimizin bu vesileyle kitap kapağı açmasını ummak olarak görüyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bir söz vardır ve tam özetleyici bir söz olucak bu EKşi ahalisine

''Burası er meydanı değil chat meydanıdır!''

Yani ordan klavye başından türk gençliği böyle şöyle diye ahkam kesme halleri kolay ama o kendisi milleti için ne yaptı?
Açıkcası ben kınıyacak bir yan göremiyorum oldukça güzel bir yazar.Efendi kitabını aldım okuyorum.

Ekşi ahalisinde gördüğüm tek ahkam yanları bu değil bir sürü böyle ego tatmini ve iç savaş halleri olan chat insanlarının ezeriz yaparız ederiz görüşleri ile dolu bir yer...

Kendileri türk gençliğini eleştirirken ''ot ve onun gibi yan ürünlerle cebelleşirken daha sonra kendi müziginden uzak şeyler dinlerken gelip böyle ahkam kesmelerine tekrarlıyorum bu sözü!

''Burası ER MEYDANI DEĞİL!CHAT MEYDANI!!!''
NOKTA![signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Teşkilatın İki Silahşörü
Kitap gayet kolay okunur bir dilde yazılmış. Hiç bir şekilde zorlamıyor. Konu olarak 10900lü yılların başında İttihat ve Terakki adına tetikcilik yapan Teşkilatı Mahsusadan Yakub Cemil' in ve yıllar sonra 1980li yılların başında hbu sefer TC adına cinayetler işleyen Teşkilatı Mahsusadan Yakub Cemil' in torununun yaptığı işler detaylarıyla anlatılıyor. Bu olayların olduğu ortama ise bize tarihimizdeki olayları daha yakından inceleme başka bir gözden bakma fırsatı veriyor.

Reis: Gladio' nun Türk Tetikcisi
Bu da Ülkücüler arasında Reis diye tanınan Abdullah Çatlı' nın bir biyografisi. Bu kitap tam bir araştırma yazısı şeklinde ilerliyor. Çeşitli röpotajlar, yerli ve yabancı basın haberleri, sorgu kayıtları gibi delillerle Abdullah Çatlı' nın hayatını anlatırken özellikle 1974-1996 yılları Türkiyesine Çatlı çevresinden hareketle ışık tutuyor. MHP' nin kuruluşu yapısı, Türkeş ve Hitler benzerliği, Ülkücülerin ülkeyi kaosa sürüklemesi, solcu sağcı savaşları, 80 darbesi, ASALA problemi, Papa Suikasti vs. gibi konuları objektif bir gazeteci gözüyle görmenizi sağlıyor. Özellikle 80' li yılları görmemiş ve Askeri Darbenin geliş nedenini tam bilemeyen kişiler için kesinliklikle okunması gereken bir kitap.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...