Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

online uçak bileti alırken...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet, bu konuda kulağıma daha önceden çalınan ama bir türlü işin iç yzünü öğrenemediğim bir sorum var. Kredi kartıyla onlinebilet alırken kredi kartı sahibinin aynı zamanda bilet sahibi olması gibi bir zorunluluk var mı?

THY uçuşlarında böyle bir durum var gibi şeyler duymuştum arkadaş arasında. THY ile hiç denemedim fakat yurtdışında uçarken böyle bir şeyle karşılaşmadım. En azından Ryanair böyle bir saçmalık uygulamıyor biliyorum. Bu durum hakkında net bilgisi olan var mı?
Mesaj tarihi:
atlas jetten antalya uçağı için ayrı ayrı bilet alıyoduk birisi babasının kartını kullanıcaktı şurayı okuyunca sıkıntı olmasın diye tek karttan hallettik ama alsaydık kimlik de gösterin falan diye sıkıntı çıkarmıydı bilmiyorum

sözleşmeden bir kısım

WEB SİTEMİZDE KULLANDIĞINIZ KREDİ KARTINIZ VEYA JETMIL KARTINIZ BERABERİNDE, GEÇERLİ BİR KİMLİK BELGESİNİ UÇAĞA BİNİŞ İŞLEMLERİ SIRASINDA İBRAZ ETMENİZ ZORUNLUDUR. ÖDEME İÇİN KULLANILAN KREDİ KARTI BAŞKA BİR KİŞİYE AİT İSE, CHECK-IN İŞLEMLERİ ESNASINDA YA KART SAHİBİNİN YANINIZDA BULUNMASI YA DA ŞAHSINIZA AİT BİR KREDİ KARTI İBRAZ EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR, AKSİ HALDE UÇUŞA KABULÜNÜZ MÜMKÜN OLMAYACAKTIR. Genel kurallar ve koşullar ve ortaya çıkabilecek herhangi bir ihtilaf Türk kanunlarına tabi olup, ihtilafların çözümünde İstanbul mahkemeleri münhasıran yetkilidir. ATLASJET web sitesinde mevcut olan bilgilerin tamlığı ve doğruluğu hakkında herhangi bir taahhütte ve beyanda bulunmamaktadır ve bu bilgileri güncelleştireceği hususunda da bir taahhütte bulunmamaktadır.

Mesaj tarihi:
Atlasjet sözleşmesinde açık bir şekilde belirtmiş en azından. Uçacağım havayolu Baboo airlines olunca pek kolay bilgi alışverişi de yapamıyorum. Bakındım websitelerinde ama bulamadım bu konuda bir bilgi. Böyle bir uygulama olmaması lazım bana göre de ama en sağlıklısı kendilerine danışmak sanırım

bourbon: Bu uygulamayı neden yapıyorlar hiçbir fikrim yok ama bunu gerektiren havayolu da çok yok sanırım. Zaten kart sahibi yanındaysa sorun değil. Belki senin durumunda öyledir diye söylüyorum.
Mesaj tarihi:
Atlas jetle uçmadım hiç.Thy ye olsun pegasus olsun artı birçok yabancı hava yolu şirketiyle uçtum ama hiç böle sorunla karşılaşmadım hepsindede biletleri online aldım.Belki biletleri hep annemin kartıyla aldğım için hiç sormadılar bile(soyadlar aynı olduğundan dolayı)ama çok saçma geldi bana.Sonuçta internetten alışveriş yaparken başkasının kartını kullanabiliyorsun bilet alırken niye zorunlu ??
  • Yeni Oluştur...