sys64738 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 bu random fişleri gidip bi merkezzden alırsan olabilir, sandık(cihaz) başında hile hurda olmaz en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 paranın sahtesini yapan adam fişi mi kopyalayamayacak. -007- said: Ya avrupadaki otomatlara euro yerine YTL atıp bug sömürmüş bi milletiz, bunun da illa ki bi bugını bulurlar. Daha normal seçimi beceremiyoruz kağıt oylara sahip çıkamıyoruz dijital veriye mi sahip çıkıcaz bu sistem işi kolaylaştırmaktan çok sadece verilerin daha kolay değiştirilebilmesini sağlar. Şu anki oyların saklanmasının diğerine göre daha kolay olduğu sistemde bile olaylar çıkıyosa diğerinde seçim yapmak imkansız olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 merkezde her fişin numarası olcak mesala 43543534 numaralı fiş verildi, 2345346 numaralı verilmedi diye. ha eet biri verilmiş numarayı random olarak tutturur ve kopyalama olur ama milyonda bir. sayısal loto kuponu gibi sahteciliği olmayan bişilerde yapılabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Joker said: elm said: Peki senin bu sisteminde oy vermemiş insanları oy vermiş gibi gösterirlerse ne yapıcaksın. Geçen seçimde ankaranın bazı ilçelerinde %100 hatta %120 oy verme oranları çıktığını yazmıştı basın, böyle bariz hileler değil ama ufak çapta bir oynamayla oy vermeyen insanlar yerine hile yapılırsa bunu nası ortaya çıkarıcaz. bu güzel soru, heralde herkezin oy vermesi gerecek, oy sisteminde boş oy diye bi seçenekte olabilir. şimdilik alternatif çözüm gelmedi aklıma ama düşünülerek mükemmeleştirlebilir sistem.. Güzel soru çünkü çözüm bulamazsın :D Ama önerin gene de güzel en azından kendi verdiğim oyun gerçekten işe yarayıp yaramadığını görebilirim. Benim ise daha farklı bir önerim var; internet, teknoloji bu kadar gelişmişken ne gerek var milletvekillerine verin hepimize bir iphone tarzı bişi yasaları biz oylayalım. Sonuçta muhalefet ne derse tersine el kaldıran akp vekillerinden ne eksiğimiz vardır ki. Koyarsın 10 tane bilgili adam onlar hangi yasaların oylanacağına karar verir ve yasalar hakkında bilgilendirici bloglar yazar, sende günde 2 saatini ayırır , yasalar hakkında yorumları okur oyunu verirsin. Mis gibi temsili değil gerçek demokrasi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 elm said: Koyarsın 10 tane bilgili adam onlar hangi yasaların oylanacağına karar verir ve yasalar hakkında bilgilendirici bloglar yazar olay burda patlıyo işte :) Teknokrasiye soğuk bakan biri değilim, bana kalsa proflar yönetsin ülkeyi. Ama o 10 adam nasıl gelecek işte, orda fikir ayrılıkları oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 O adamlar için belli yetkinlik sınırları geliştirirsin, o yetkinlikleri sağlayanlar içinde de seçim yaparsın. Ayrıca o insanlar gündemi belirlemek ve gündem hakkında bilgilendirmek dışında bir görevleri olmayacağını düşünürsek şu an ki yönetime göre çok daha kısıtlı bir yetkileri var. Ayrıca gündem hakkında bilgilendirmek kısmında da tekel olmaktan son derece uzaklar. Ne olursa olsun şu an ki demokrasiye göre çok daha katılımcı bir sistem olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 elektronik seçimlerede hile karışıtırmak gayet kolay ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 hiç düşündünüz mü acaba benim doğudaki köylüm elektronik dijittronik sistemde oyunu nasıl atar? Henüz daha oy pusulasına bile sicimle oy bastırılıyor. benim 75 yaşındaki cevriye ninem sandığın başına geldiğinde mouse'mu klikleyecek? yine de kağıda yazıp bilgisayar fanından monitörün aralığından falan içeri atar. Ülke standartları dahilinde bireylerin tek başına halledebileceği kolaylıkta bir sistem olması gerekir öncelikle oy verme sisteminin. Türkiye şartlarında o sebepten dolayı dijital oylama falan yapmak çok mümkün değil. "Dur teyzeciğim şuraya tıklayacaksın yardım edeyimcilerin önünü tutamazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 elektornik sisteme hile karistirmak daha kolay ölmus onceden yasamis insanlarin adina oy verip numaralari gecerler al sana hile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 ginaly said: şu andan itibaren dünya değişti.zuhah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 türkiye'de en büyük sorun ikamet. evet, ikamet. son 6 senedir ikametgahla bir işim olmadı. yeminle en son nerde kaldı benim ikametgahım bilmiyorum. atıyorum, şehrin birisinden birisine taşındın. evinin anahtarını alabilmek için önce ikametgahını gerekli yere aldığını ispatlayacak bir sistem yap. gerisi çok kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaap Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Joker said: -007- said: ginaly said: şu andan itibaren dünya değişti. gereksizlilik babadan oğlamı geçiyor sizin ailede? "Joker" said: Yukarda yazılanların TAMAMI hayal ürünüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 gerçekten çok güvenliymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 heroescular belli oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Estel_Anorien said: hiç düşündünüz mü acaba benim doğudaki köylüm elektronik dijittronik sistemde oyunu nasıl atar? Henüz daha oy pusulasına bile sicimle oy bastırılıyor. benim 75 yaşındaki cevriye ninem sandığın başına geldiğinde mouse'mu klikleyecek? yine de kağıda yazıp bilgisayar fanından monitörün aralığından falan içeri atar. Ülke standartları dahilinde bireylerin tek başına halledebileceği kolaylıkta bir sistem olması gerekir öncelikle oy verme sisteminin. Türkiye şartlarında o sebepten dolayı dijital oylama falan yapmak çok mümkün değil. "Dur teyzeciğim şuraya tıklayacaksın yardım edeyimcilerin önünü tutamazsınız. Heh harbiden bu kadar teknoseksüel bir öneri olamazdı sdfd Ayrıca internet diye güvenli mi olacak illa? Bu verilerde bir veribankasında tutuluyor sonuçta oraya erişimi olan insanlar olacak, hatta erişimi olmayan insanlar belki heckleyip girecek. Çözüm olmaktan çok uzak bir öneri onun yerine sandıkları adam gibi korusanlar heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 tıklamadan ziyade benim önerdiğim gibi bi ekranda dokunmatik parti logoları olur, fişini okutursun(barkod gibi), parmağınla seçersin. ama evet ağ güvenliği biraz sıkıntılı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Joker said: seçimler digital ortamda olsa ve verdiğiniz oy karşılığında size sizin verdiğiniz parti'nin kaçıncı oyunu sizin verdiğinizi yazarsa böylece hile ihtimali sıfırlanır. ayrıca birde ip numarası tarzında kod çıkarır. böyle kontrol etmeside kolay olur. atıyorum A ve B partileri var. ben A ya verdim. 1 numaralı oy benim. böyle böyle ilerler sonra 59.130.146 oy verildi diyelim. en az bu sayıya kadar numara verilmesi lazım. birde ip gibi kodlama yapılır.. xxx.xxx.xxx.xxx şeklinde şehir/ilçe/sandık/kişi böylece bir kişiye çift oy verilme olayıda kontrol edilmesi kolaylaşır.. - her yerde bilgisayar yok. - herkes internet erişimine sahip değil. - herkes bilgisayar kullanmayı bilmiyor, oy pusulasına bile damga vurmaktan aciz kişilerden bahsediyoruz. bunlara birisi mi kullandırcak? - elektrik kesildiği zaman çok problemler çıkacaktır. - sen oylarken başka birisinin tam o sırada araya girip kendi oyunu vermesi çok kolay. - bu hazırladığın sistem kolayca heklenip "atılan her 2 chp oyundan biri akp haline döüşsün" sistemi koyabilir. - hazırlanan sistemin kodlarının arasına çok tuhaf özellikler yerleştirilebilinir. Buna %100 güvenli seçim fikri diyorsun ya sadece gülüyorum. Seçmenlerin gizli pusulaya damga vurduğu ve pusulaların sayılıp "dijital ortamda" ana sunucuya gönderildiği bir sistemde bile çok problem çıktı. Elektrikler kesildi, sunucularda oy sayıları değiştirildi, olaylar çıktı... Bir de sen bunu %100 dijital yapalım diyorsun. Yeme de yanında yat. di said: Dijital sistemler ve yontemler ustune egitimin bilgin nedir acaba ? Millet olmaz dedikce inatla olur demenin, kanit olarak getirip qmatik diye bilinen cihazlar koymanin sebebi nedir ? Belli bir dayanagi yoksa bi yerinden yontem uydurmak oluyor iste bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 ya ayrıca diyelim ki bu sistemi kurduk fişlenmedik etmedik herşey düzgün işliyor(ütopya) oyumuzu verdik a partsiine, sonra ip gibi olan numaramızı seçim sonunda kontrol ettik ki b partisine vermiş gözüküyoruz! ee şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz, ben a'ya verdiydim desen kim sallayacak seni, yahut nasıl ispatlayacaksın? çöplerde oy yakılan 100 kişiden 120 oy çıkan ve iptal falan olmayan seçimler görüyoruz. bu kadar abesle iştigal olan şeylerde bile seçimlere yapılan itirazlar sonuç getirmiyorsa, sen tekil olarak ne dersen de hiçbir şey yapamazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Ekrana dokunursun, o sana fis verir. Iyi de bu soyledigi ABD'de kismen uygulaniyor zaten. Niye bu kadar gucunuze gitti ki? Gidip ekrana dokunmak, damga basmaktan daha kolay olur eminim. Kimse oy veremezse, o bolgede secimler tekrarlanir. Soylediginiz sorunlarin hepsi bu gectigimiz secimde de yapilabilirdi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 ordakiler amerikalı orda çakallık yapacak derecede kafası çalışan adam toplum genelinde az bulunur, burdakiler Türk, her türlü çakallık mevcut. O yüzden burda olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Arkadaşlar, Fikirler süper ama malesef maliyet kısmına pek muvaffak olamamışsınız. Bahsi geçen sistemin en az maliyeti sandık başına 5000 usd olsa, ve ana server maliyeti, enerji maliyeti vs sandık başına 500 usd olsa son seçimdeki sandık sayısı olan 172.143le çarpılınca 946 milyon 951 bin 500 dolar ediyor. Açıkçası internet gibi paket transferi bazlı bir ortamda bu kadar harcama yapılır ve başbakan "Fenasi Kerim" seçilirse hiç şaşırmam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 -007- said: ordakiler amerikalı orda çakallık yapacak derecede kafası çalışan adam toplum genelinde az bulunur, burdakiler Türk, her türlü çakallık mevcut. O yüzden burda olmaz. Bu da gelmis gecmis en buyuk hurafelerden biridir. Kac sene Amerika'da yasadinda bu sonuca vardin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Ramocan said: Arkadaşlar, Fikirler süper ama malesef maliyet kısmına pek muvaffak olamamışsınız. Bahsi geçen sistemin en az maliyeti sandık başına 5000 usd olsa, ve ana server maliyeti, enerji maliyeti vs sandık başına 500 usd olsa son seçimdeki sandık sayısı olan 172.143le çarpılınca 946 milyon 951 bin 500 dolar ediyor. Açıkçası internet gibi paket transferi bazlı bir ortamda bu kadar harcama yapılır ve başbakan "Fenasi Kerim" seçilirse hiç şaşırmam... Sana birakirsak her sandiga raid de uygularsin sen... :) 5k'lik makinalara gerek yok bu is icin. Sandik basina maliyetin $500- olur, daha fazla degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 olm windowsu 1 günde kırıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2009 riglous said: Ramocan said: Arkadaşlar, Fikirler süper ama malesef maliyet kısmına pek muvaffak olamamışsınız. Bahsi geçen sistemin en az maliyeti sandık başına 5000 usd olsa, ve ana server maliyeti, enerji maliyeti vs sandık başına 500 usd olsa son seçimdeki sandık sayısı olan 172.143le çarpılınca 946 milyon 951 bin 500 dolar ediyor. Açıkçası internet gibi paket transferi bazlı bir ortamda bu kadar harcama yapılır ve başbakan "Fenasi Kerim" seçilirse hiç şaşırmam... Sana birakirsak her sandiga raid de uygularsin sen... :) 5k'lik makinalara gerek yok bu is icin. Sandik basina maliyetin $500- olur, daha fazla degil. ne 500 u ya bilgisayar bile koymana gerek yok. 50$'ı geçmicek bi donanım yaparsın. daha az önce tv kartı satın aldım 10$'a, bu sistem tv kartının 1000/1 i kadar bile komplex değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar