Fistan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 zaten var olan şeyi tekrar icat etmişsin aşşa mahalledeki mucittin dayı hesabı. tebrikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 aquila said: oyu veren de sayan da insan oldukca 100% guvenli bisey olmaz. dijital oy verme olayini keske once bi googlelasaydin. abi ne oy sayması yahu.. digital olarak sayılıyor. off.. sadece check ederken kendi numarana ve kod numarana bakıcan. herkez 1 numarayı check etçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Fistan said: zaten var olan şeyi tekrar icat etmişsin aşşa mahalledeki mucittin dayı hesabı. tebrikler. eğer varsa böyle bişey o zaman dicek laf yok :) çok başıma gelen bişi akıl ettiğim şeyler genelde başkası tarafından bulunmuş oluyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Dijital sistemler ve yontemler ustune egitimin bilgin nedir acaba ? Millet olmaz dedikce inatla olur demenin, kanit olarak getirip qmatik diye bilinen cihazlar koymanin sebebi nedir ? Belli bir dayanagi yoksa bi yerinden yontem uydurmak oluyor iste bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Joker said: abi ne oy sayması yahu.. digital olarak sayılıyor. off.. sadece check ederken kendi numarana ve kod numarana bakıcan. herkez 1 numarayı check etçek. Ya insan faktörünü 0'layamazsın diyor. İlla o veriler bi yerden başka bi yere insanlar tarafından aktarılmayacak mı.. illa ki bi yerde patlar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 di said: Dijital sistemler ve yontemler ustune egitimin bilgin nedir acaba ? eğitimimde bilgimde gayet yeterli rahat ol o konuda. birileri yazdığım yazıyı anlamaktan çok uzak cevaplar atınca qmatikleri koydumki buna benzer bi sistem olacak gibisinden. resimli anlatayım dedim. ama onu bile anlamakta zorluk çekiyorsunuz. bilmem daha ne diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 -007- said: Joker said: abi ne oy sayması yahu.. digital olarak sayılıyor. off.. sadece check ederken kendi numarana ve kod numarana bakıcan. herkez 1 numarayı check etçek. Ya insan faktörünü 0'layamazsın diyor. İlla o veriler bi yerden başka bi yere insanlar tarafından aktarılmayacak mı.. illa ki bi yerde patlar yani. yahu ne birisi ya. sen amerikadan müzik çekerken birisinin o mp3 leri cd ye basıp türkiyeye getirdiğini filanmı sanıosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 tamam dayı bilginden projenden eminsen bu kadar bizi niye ikna etmeye çalışıyon? hazırla planını projeni, git ilgili bakanlığa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Joker said: birde ip gibi kodlama yapılır.. xxx.xxx.xxx.xxx şeklinde şehir/ilçe/sandık/kişi böylece bir kişiye çift oy verilme olayıda kontrol edilmesi kolaylaşır.. Kişiye kadar IP verilmesi ne demek? Evden oy atmak olarak anlıyorum ben bunu. Başka bir izahı varsa anlat. Senin dediğin sandık olayında kişiye kadar IP veremezsin. Joker said: eğitimimde bilgimde gayet yeterli rahat ol o konuda. birileri yazdığım yazıyı anlamaktan çok uzak cevaplar atınca qmatikleri koydumki buna benzer bi sistem olacak gibisinden. resimli anlatayım dedim. ama onu bile anlamakta zorluk çekiyorsunuz. bilmem daha ne diyim. Joker said: yahu ne birisi ya. sen amerikadan müzik çekerken birisinin o mp3 leri cd ye basıp türkiyeye getirdiğini filanmı sanıosun? denmek istenenle alakası yok. Seçim sonuçlarını takip eden ekip insan, denmek istenen bu. O ekipten o verileri bir yere aktarıp değerlendirecek olan da insan, o verileri medyaya duyuracak olan da insan, o sistemi kuracak adam da insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 abi bu kadar dusundun de, herkein kimlik nosuyla oy vermesi aklina gelmedi mi? neden ip veriyosun? ve buna nasil hala 100% guvenli diyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 abi adam IP gibi kodlama yapilir demis, kicinizdan anlamaya ugrasmadikca kicinizdan anlamaniz mumkun degil yani bunu. yapiliyor zaten amerika'da buna benzer iste secimler. keske boyle olsa ama boyle olursa demokrasi olmaz AKP 40% oy almaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Joker said: xxx.xxx.xxx.xxx şeklinde şehir/ilçe/sandık/kişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 abi sen de anlamamak icin mucadele veriyosun yani, helal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Kimlik numarasıyla verilirse fişleme olur.Kod verme amacı fişlenmemek adamın.ip ile alakası yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 kodu veren kime verdigini takip edemez mi zannediyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Penthesilea said: abi adam IP gibi kodlama yapilir demis, kicinizdan anlamaya ugrasmadikca kicinizdan anlamaniz mumkun degil yani bunu. ahah harbiden. adam gayet normal anlatmış, ben de öyle anladım. olayı yazanlar karıştırmış gibi. seçim sistemleri ve geniş çaplı ağlar konusunda bilgi sahibi olmadığımdan konu hakkında yorum yapmaktan kaçınıyorum. ayrıca bu saatten sonra bu konu da yalan olur. çok kafam karıştı yazılanları okuyunca dsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Ya kimlik numarası ayrı bi olay. "Kişi boyutunda IP gibi kodlama yapmak" sandık başında olmaz. Ha fişleme falan gibi bişeyse o kişi boyutunda olabilir onun IP'yle hiçbir alakası yok. O sandık aynı ağa bağlı. IP GİBİ DİYEMEZ YANİ ONA anlatmaya çalıştığım bu. IP GİBİ diyosa akla evden oy vermek gelir o ilk mesajın üstüne bu da gayet normal fakat bazı arkadaşlar algılayamıyor neden bu bakış açısının yanlış olmadığını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 LAN IP GIBI BI SISTEM DIYO OFFFFFFFFFFFFF Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 ABI TAMAM DEDIGINE SAYGIM SONSUZ AMA IP KULLANILAMAZ IMKANSIZ YANI EVDEN OY MU VERILIR? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 aquila said: kodu veren kime verdigini takip edemez mi zannediyosun? Ben bu sistemi savunmuyor.Ama zorlarsan takip işini ancak itiraza bağlarsan falan.Ama olmaz bencede.Çok zorlama bir sistem olur. Sadece ipye açıklama getirmek istemiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 abi adam bence bilerek yapıyo, .aşak geçiyo heralde. bi insan bu kadar anlama özürlü olamaz. başka topic'te diğerinin kafasındaki bira kutusunu vurmaya çalışan adamalr bile çoktan anlamıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 neyse, Joker sen en iyisi mevcut sistemlere bak, nasil neler yaptiklarini iyice gor, hatalarini olabilicek yanlislari ogren, ondan sonra biraz daha dusun. ama naparsan yap 100% hatasiz diye bisey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Joker said: abi adam bence bilerek yapıyo, .aşak geçiyo heralde. bi insan bu kadar anlama özürlü olamaz. başka topic'te diğerinin kafasındaki bira kutusunu vurmaya çalışan adamalr bile çoktan anlamıştı. Ya senin ne anlatmaya çalıştığını anlamayan biri yok bu topikte. Gelip anlatmaya çalıştığın meseleden alakasız bağlar kurarak anlatmaya çalışınca karşı tarafa anlamıyo deme gibi bi hakkın yok sonuçta konu hakkında bilgin yok kişisel loglara IP gibi falan diyosun sonra da anlamıyo edebiyatı yapıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 biz hep anladik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Joker said: seçimler digital ortamda olsa ve verdiğiniz oy karşılığında size sizin verdiğiniz parti'nin kaçıncı oyunu sizin verdiğinizi yazarsa böylece hile ihtimali sıfırlanır. ayrıca birde ip numarası tarzında kod çıkarır. böyle kontrol etmeside kolay olur. atıyorum A ve B partileri var. ben A ya verdim. 1 numaralı oy benim. böyle böyle ilerler sonra 59.130.146 oy verildi diyelim. en az bu sayıya kadar numara verilmesi lazım. birde ip gibi kodlama yapılır.. xxx.xxx.xxx.xxx şeklinde şehir/ilçe/sandık/kişi böylece bir kişiye çift oy verilme olayıda kontrol edilmesi kolaylaşır.. fristayl mı bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar