Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

%100 güvenli seçim fikri

Joker

Öne çıkan mesajlar

aquila said:

oyu veren de sayan da insan oldukca 100% guvenli bisey olmaz. dijital oy verme olayini keske once bi googlelasaydin.

abi ne oy sayması yahu.. digital olarak sayılıyor. off.. sadece check ederken kendi numarana ve kod numarana bakıcan. herkez 1 numarayı check etçek.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

abi ne oy sayması yahu.. digital olarak sayılıyor. off.. sadece check ederken kendi numarana ve kod numarana bakıcan. herkez 1 numarayı check etçek.

Ya insan faktörünü 0'layamazsın diyor. İlla o veriler bi yerden başka bi yere insanlar tarafından aktarılmayacak mı..

illa ki bi yerde patlar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Dijital sistemler ve yontemler ustune egitimin bilgin nedir acaba ?

eğitimimde bilgimde gayet yeterli rahat ol o konuda. birileri yazdığım yazıyı anlamaktan çok uzak cevaplar atınca qmatikleri koydumki buna benzer bi sistem olacak gibisinden. resimli anlatayım dedim. ama onu bile anlamakta zorluk çekiyorsunuz. bilmem daha ne diyim.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Joker said:

Ya insan faktörünü 0'layamazsın diyor. İlla o veriler bi yerden başka bi yere insanlar tarafından aktarılmayacak mı..

illa ki bi yerde patlar yani.

yahu ne birisi ya. sen amerikadan müzik çekerken birisinin o mp3 leri cd ye basıp türkiyeye getirdiğini filanmı sanıosun?
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:
birde ip gibi kodlama yapılır.. xxx.xxx.xxx.xxx şeklinde şehir/ilçe/sandık/kişi böylece bir kişiye çift oy verilme olayıda kontrol edilmesi kolaylaşır..

Kişiye kadar IP verilmesi ne demek? Evden oy atmak olarak anlıyorum ben bunu. Başka bir izahı varsa anlat.

Senin dediğin sandık olayında kişiye kadar IP veremezsin.

Joker said:

eğitimimde bilgimde gayet yeterli rahat ol o konuda. birileri yazdığım yazıyı anlamaktan çok uzak cevaplar atınca qmatikleri koydumki buna benzer bi sistem olacak gibisinden. resimli anlatayım dedim. ama onu bile anlamakta zorluk çekiyorsunuz. bilmem daha ne diyim.

Joker said:

yahu ne birisi ya. sen amerikadan müzik çekerken birisinin o mp3 leri cd ye basıp türkiyeye getirdiğini filanmı sanıosun?

denmek istenenle alakası yok.

Seçim sonuçlarını takip eden ekip insan, denmek istenen bu. O ekipten o verileri bir yere aktarıp değerlendirecek olan da insan, o verileri medyaya duyuracak olan da insan, o sistemi kuracak adam da insan.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

abi adam IP gibi kodlama yapilir demis, kicinizdan anlamaya ugrasmadikca kicinizdan anlamaniz mumkun degil yani bunu.

ahah harbiden. adam gayet normal anlatmış, ben de öyle anladım. olayı yazanlar karıştırmış gibi.

seçim sistemleri ve geniş çaplı ağlar konusunda bilgi sahibi olmadığımdan konu hakkında yorum yapmaktan kaçınıyorum.

ayrıca bu saatten sonra bu konu da yalan olur. çok kafam karıştı yazılanları okuyunca dsf.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kimlik numarası ayrı bi olay.

"Kişi boyutunda IP gibi kodlama yapmak" sandık başında olmaz.

Ha fişleme falan gibi bişeyse o kişi boyutunda olabilir onun IP'yle hiçbir alakası yok. O sandık aynı ağa bağlı. IP GİBİ DİYEMEZ YANİ ONA anlatmaya çalıştığım bu. IP GİBİ diyosa akla evden oy vermek gelir o ilk mesajın üstüne bu da gayet normal fakat bazı arkadaşlar algılayamıyor neden bu bakış açısının yanlış olmadığını.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

abi adam bence bilerek yapıyo, .aşak geçiyo heralde. bi insan bu kadar anlama özürlü olamaz. başka topic'te diğerinin kafasındaki bira kutusunu vurmaya çalışan adamalr bile çoktan anlamıştı.

Ya senin ne anlatmaya çalıştığını anlamayan biri yok bu topikte. Gelip anlatmaya çalıştığın meseleden alakasız bağlar kurarak anlatmaya çalışınca karşı tarafa anlamıyo deme gibi bi hakkın yok sonuçta konu hakkında bilgin yok kişisel loglara IP gibi falan diyosun sonra da anlamıyo edebiyatı yapıyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

seçimler digital ortamda olsa ve verdiğiniz oy karşılığında size sizin verdiğiniz parti'nin kaçıncı oyunu sizin verdiğinizi yazarsa böylece hile ihtimali sıfırlanır. ayrıca birde ip numarası tarzında kod çıkarır. böyle kontrol etmeside kolay olur.

atıyorum A ve B partileri var.

ben A ya verdim. 1 numaralı oy benim.
böyle böyle ilerler sonra 59.130.146 oy verildi diyelim. en az bu sayıya kadar numara verilmesi lazım. birde ip gibi kodlama yapılır.. xxx.xxx.xxx.xxx şeklinde şehir/ilçe/sandık/kişi böylece bir kişiye çift oy verilme olayıda kontrol edilmesi kolaylaşır..

fristayl mı bu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...