Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

simulasyon oyunları


alperozg

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...
Bir flight sim kadar detaylı değilmiş onu biliyorum ama yinede sağlam bayağı diyorlar denemek lazım. PS2 gamepade bir dönüştürücü alıp pcde kullanırım artık o şekilde bir oynayayım.


F16 aggressor diye bir oyun vardı. Oda bayağı zordu hatta http://www.youtube.com/watch?v=9jwaeIt-Dac link verdim hatırlamanız için, onu oynayan var mı ? Hani falcon ile karşılaştırma yapmanız için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Falcon 4.0 allied force son patchinide kurup oyuna başladım.

Klavye+mouse combom ile oynuyorum bu arada. İlk görev basic handling, hemen sizi havada başlatıyor işte sağa sola dönmeceler felan, nasıl gaz verilir felan kendi başınıza öğreniyorsunuz. Tutorialde bir açıklama yok. 716 sayfalık manuelin ilk 20 sayfasını okuyarak uçağı nasıl uçmaya hazır hale getirip, piste çıkmaya ve havalanmaya dair herşey orda. Okumadan olmuyor. Diğer kısım işin teknik detayları yani dogfight, radarlar vs.

Zorluk seviyesini olarak uçuş dinamiklerini realistic yaptım. İkinci görev Take off, üç adımda oluyor. Ramp (harekete hazır hale gelme), taxi (yer hareketleri piste çıkma) ve kalkış.

Ramp bölümü için bayağı bir okumanız gerekiyor manueli, 40 küsür belki dahada fazla tuşu felan aktif hale getirip, check işlemleri ile beraber bir çok ekranı ve uyarıyı kontrol etmeniz gerekiyor 15 dakika felan sürüyor galiba.

Akabinde taxi bölümüne geçip piste çıkıyoruz. Daha sonra kalkış. Bir inmeyi deneyeyim dedim kalkdığım piste ve ilk seferinde inince şaşırdım açıkcası. Zorlukda realistic olmasına rağmen oyunun iniş kısmı bana çok kolay geldi, hatta ilk göz ağrım f-16 agressorda inmek için saatlerce çaba harcadıkdan sonra.

Neyse ilk izlenimim keyifli bir oyun klavye+mouse ikilisi ile iniş+kalkış ve uçmak çok rahat. İlerde dogfight kısmına geçince yeterli olmaz gibime geliyor. Açıkcası zaten en keyifli kısım ramp yani uçağı aktif hale getirdiğimiz kısım, sonra iniş ve kalkış, dogfight zaten çok sevmem açıkcası.

Kısaca tavsiye ediyorum similasyon fanlarına.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...