Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Skoda Octavia


Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar..
Şimdi arkadaşlar araba almak niyetindeyim ve ilk aşama bir ön araştırma yapıyorum. Tabiki bu arada çevremdeki araba konusunda ciddi bilgi ve deneyime sahip arkadaşlarımdan da yardım ve tavsiyeler aldım. Hemen şunları söliim, 2. el alıcam kesinlikle, otomatik ve konforlu bir araç istiyorum yoksa istanbul trafiğinde otobüse metrobüse binerim daha iyi. Fiyat olarak da tavanım 26.000 TL..

Bu noktada yakın bir arkadaşım bana direk Octavi al babalar gibi bin dedi. Tabi ben süper bilgili olmadıım için oha skoda almam ezik arabası dedim :P neyse arkadaşım bana sabırla skodanın öle olmadıını falan anlattı. Üstüne de passat ve A4 parçalarının aynısı var arabada dedi. Ben yine inanmadım. Üstüne araştırdığım zaman direk g.t oldum. Hakkatten öleymiş o.O dedim..

Sonuç olarak 2. el skoda octavia 1.6 fsi elegance: fiyatı 24.000 ile 35.000 arası. modell olarak 2005 ve üstü düşünüyorum artık ne bulursam. Tiptronik vites bakıyorum. Ve bana gayet makul göründü. Şöle ufak bi örnek mesela:



Neyse octaviayı tavsiye eden arkadaşımda da octavia var ve arabanın süper olduuna inandırdı beni. "ben deli gibi basarken, yanımdaki kız kaçla gidioruz die sordu, 230 dedim, hmm dedi" dedi mesela. artı arabanın içi dışı özelliklerini vs saydı çok hoşuma gitti.. Eniştem 2001 octavia aldı 2 sene önce. arabasına aşık resmen.. araba zerre sorun çıakrtmadı ve çıakrtmıyo diyo. modelini yükselticem inşallah diyo, başka bi marka istemiorum asla dio vs..

fakat!!...

başka bir arkadaşım var. adam modifiyeci vs. astrası vardı sattı civic aldı vs. arabalarla çok ilgili. skoda çok iyidir dedi. babasına superb alıcakmış sonra iyice incelemiş gitmiş passat almış. okadar da kaliteli diil dedi. bir de sürekli gittiği servisi ona skoda hakkına şunu sölemiş: 1.6 motorlardan çektiimiz kadar hiçbişeyden çekmedik demiş. rezilik ötesi demiş skoda için. bir de skodanın vitesi için arkadaş şöle söledi, artık vw nin kullanmadıı eski model bi vites. sorunlu bişiy. vw 6-7 yıldır başka sistem kullanıyo tavsiye etmiorum skoda tiptronik dedi. bir de o arkadaşın arkadaşı olan başka bi servis sahibi octavia alcam vs demiş. bu alma vs demiş. adam gitmiş almış. ve çocuk yemin edio 1 ay olmamıştı satılığa çıakrttı, lanet olsun dedi dio. ayrıca nette biraz bakındım, skoda iyi güzel araba ama servislerine satış sonrası hizmetine lanet olsun, köpek muamelesi yapıolar bi daha da olsa gelmem davosa, almam skoda demiş herkes.



şimdi ben çok arada kaldım. bu araba iyimi değilmi?? ben konfor istiyorum. ama çok param yok. bu paraya alınabilcek en üst seviye konforu almış olucam octavia elegance ile biliyorum. ama arkadaş motor b.ktan diyo konfor olsa noolur dio. yol tutuş ve fren de iyi değil dio. fakat diğer yandan başka arkadaşlar da octavia süper dio. en sonunda artık bu işi ancak pati patinaj çözer dedim.

farkındayım çok uzun yazdım kusuruma bakmayın. umarım yardımcı olabilirsiniz. çok çok teşekkürler öpüyorumm:)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.6 fsi motor vw gamının ödüller felan almış gayet güzel bi motorudur. vw butun markalarında kullanır, audi vw seat skoda gibi. yani 1.6 fsi motor iyidir.
otomatik vites evet eski teknoloji olabilir, ama 6 ileri olduktan sonra hic uzmez seni. sadece cift kavrama dsg zart zurt degildir ki 26 milyara da oyle bi vites bekleme hicbi aracta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayni anda iki zit fanboi un arasinda kalmissin gibi geldi bana.

vw 1.6 blogu hakkinda burda cok sey yazildi tartisildi. ama sonucta cok eski bi motor oldugu icin , gerek tuketim gerekde guc acisindanda yeni bir cok motordan geri kaldigi icin eskisi kadar seveni yok haliyle. bunu birde otomatik vitesle dusununce olayin rengi daha bi koyulasiyor.

skoda ya gelince, octavia kendi fiyat araliginda iddiali bi aractir ne olursa olsun.ama ne oyle dendigi gibi muazzam kaliteli, nede oyle muazzam dengesiz bi arac degildir. yuruyen aksami ayni olan araclardan birinin frenine, yol tutusu gibi bir iddiasi olmayan aracin yol tutusuna laf atmak ise bence oldukca komik.

tahminim paramecium un sevdigi bi arac oldugu icin soyleyecegi baya bisey vardir. Ayrica belki diger arkadaslardan da akla yatan alternatifler gelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Resimdeki aracın şanzımanı DSG. Onu görüp heveslenmeyelim :)

Skoda da her araç gibi seri üretim olduğu için sahibine olasılık hesabına göre süpriz yapabiliyor. Önemli olan tüm Octavia'larda kronik olan problemin ne olduğu. Ali'ye olan Veli'ye olmaz misâl.

Aracın içi geniş, bagaj hayvani. 1.6 için kimse sorunlu diyemez. Çünkü motor bunca senedir üretildiğinden tam kıvamında, gözü kapalı VW ustaları tarafından didiklenebilecek bir halde. Çok tüketir, hantaldır falan ama sorunlu lafı çok komedi. Yurdumda satılan VW'lerin yüzde kaçı 1.6 8V motor sahibi sence? FSI motor ise ustalar için biraz daha gizemli bir olay ;)

Bence ideal bir araç. Yol tutuş, konfor, kalite, performans gibi dallarda iddialı değil ama her klasmanda iyi denebilecek bir skoru tutturduğuna inanıyorum.

Senin de kalite, performans ve diğer benzeri konularda araçtan ne beklediğin önemli. Gidip de bir 3 serisi kalitesi bekleyemezsin veya performansı. Ne kadar ekmek, o kadar köfte sonuçta. Bence 1.6FSI+otomatik güzel bir kombinasyon olur o araç için.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Sonuç olarak 1.6 FSI tu kaka bir motor değilmiş, bunu çıkardım söylediklerinizden. Ayrıca octavia gayet iyi bir arabadır diyorsunuz, bu da içimi rahatlattı.

Şu an kafama takılan çok ufak bir iki şey kaldı.

1- octavia güvenlik opsiyonlarının birçoğunu barındırmasına karşın bu donanımları kalite bakımından vasat mı yoksa bir passatta kullanılan malzemenin kalitesine denk midir ?

2- araç çok yakar mı? otomatik şanzıman özellikle? tüketim bilgileri sitesinde yazıyor ama malumunuz bana istanbul trafiğine göre bir tüketim bilgisi gerekli.

3- bir de bu aracı alınca elimde kalır mı? satmak istesem satamam veya satsam da motorsiklet fiyatına gidermiş gibi geldi, nedersiniz ?

tekrar teşekkürler öpüyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...