Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gitar, serçe parmak ve yanındaki parmak

soulberry

Öne çıkan mesajlar

bu iki parmağı verimli kullanamıyorum. daha doğrusu birbirinden ayrı hareket ettiremiyorum pek. önceden böyle olan var mıydı aranızda? egzersizlerden sonra açılabilir mi yoksa fiziksel bi engel mi bu?

bi de 1-2-3-4 egzersizi her gün yapıldığı takdirde gerçekten de işe yarıyo mu? parmak egzersizi konusu olsun diyorum bu tek bi sorudan ziyade. tavsiyeler falan da iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

eet başlarda olur baya uğraşmak lzm
gitar çalarken değil de
normal hayatta, derste otobasta falan

elini avuç aşada şekilde koyucan bi yere
tek tek parmaklarınla zemine vurucan
gittikçe daha sert vurmaya başlıcaksın böylce parmaklar da güçlenecek bi yandan.

sonra mesela 2şer 2şer vurucan
kombinasyonlar yapıcan

serçeyle mesela işaret parmağını tek hamlede kaldırabilmen lzm çalışa çalışa(diğer ikisi hareket etmicekler hiç onlar kalkarken dene bak olmucak:))
ya da diğer 2 parmak.

öyle öyle olur
gitarla çalışmak haricinde tabii.

anlatabildim umarım:)
Sosyal ağlarda paylaş

bunun için en verimli alıştırmalardan biri parmaklarını kaldırmadan 1234 yapmak tüm tellerde sonra geri çıkarkende 4321 filan. yani ilk 1234 ü yaptın alt tele geçiceksin sadece işaret parmağını kaldırıcaksın diğerleri aynen yukarda durucak sırayla indiriceksin çook yavaş başla buna önemli olan doğru yapmak. bu ayrıca parmaklarını klavyeden çok açmanıda engeller özellikle küçük parmak uçar havada genelde onun içinde birebir.
Sosyal ağlarda paylaş

benim yazdığım alıştırmayı çok yavaş yapmalısın zaten ilk başta aşırı zor gelir söz geçiremiyosun parmaklara üst teldekiler havaya kalkıyo filan birini alta geçirirken. en önemli nokta o hiç kalkmıcak diğer parmaklar sadece hareket ettirdiğin oynıcak. azar azar hızlanıcaksın 70-80 de 4leme filan yapsan bi kaç hafta çalıştıktan sonra mükemmel olur. uyum içinde bi ton parmak alıştırması var işte gamlar filan inip çıkçan. tabi sırf sol eli hızlandırmak için hammer on pull off çalışmaları çok önemli sağ elle bi kere vurcan gerisini sol elle gidiceksin filan araştır o tarz bi ton alıştırma vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi aklıma geldi bide çin işkencesi bi alıştırma vardı buldum fotosunu koyayım. bu hem dayanıklılık hemde parmakları ayrı hareket ettirebilmene yarıcak. 6 dakika boyunca hiç durmadan yapıyosun:D hareket etmeyen parmakların hep basılı kalıcak işaretle orta yani. düzenli yapınca çok büyük faydasını görürsün.

Sosyal ağlarda paylaş

bence serçe parmak sorunu için
1-3-2-4 diye inip sonra 5-3-4-2 diye çıkman yani kaydıra kaydıra gitmen her zaman. çıkarken hep serçe parmakla başlayacağın için, gayet leziz olur.
onun dışında biri demiş de gitar yokken bile orda burda elinle çalışman güzel olur.
mesela ben 1h3h4 çalışırken boş boş gezerken bile yapıodum ama deli diebilirler..

sol el-sağ el arasındaki ilişki bence spesifik bi egzersizden çok zaman ile alakalı bi konu. gitar dahil her enstrümanda, hiç bişi yapmadan bile enstrümanla zaman geçirmek çok önemli.illa bi alıştırma yapiim, bi şarkı çaliyime gerek yok. otur sallıya sallıya çal bişiler.hem böylece sen fark etmeden hangi perdeden hangi ses çıktığını öğrenirsin hem de sağ-sol koordinen artar.

edit: hız için de oturup kasma. bence egzersizlerde ritmi kaçırmamak hızdan çok ama çok daha önemli bir konu! her vuruşunda ritmi kaçırmaman lazım."aman önemli değil" deme, çünkü önemli.

mesela o 1-3-2-4 egzersizinde özellikle serçe parmağı problemse büyük ihtimal son tele gelip yukarı çıkarken yani 5'e basarken büyük ihtimal tekliyceksin. işte bütün egzersizin ritmini o teklemene göre ayarlaman lazım. yavaş yavaş o tekleme azaldıkça ritmini arttırırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Bloodless said:

Peki sağ ve sol el uyumu için bir alıştırma var mı? sol elim sağa göre yavaş kalıyor haliyle saçma sapan sesler çıkıyor hızlanayım derken :)

Metronomla çalışıcaksın. 60 la başlicaksın çalışmaya atıyorum şarkı 120 bpm mi, sen 200 e kadar deniceksin.
Bunun için en kral egzersiz de glass prison(dream theater) in başındaki arpejlerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

işin özü şu; yıllarca kulaktan gitar çaldım. gayet de iyi çaldım, ama artık teknik öğrenmek istiyorum. yani kasılmadan çalabilmek istiyorum, bütün parmaklarımı en uygun şekillerde kullanarak. bikaç senemi alsa bile o seviyeye gelmek istiyorum. ayrıca istemekle de kalmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...