soulberry Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 bu iki parmağı verimli kullanamıyorum. daha doğrusu birbirinden ayrı hareket ettiremiyorum pek. önceden böyle olan var mıydı aranızda? egzersizlerden sonra açılabilir mi yoksa fiziksel bi engel mi bu? bi de 1-2-3-4 egzersizi her gün yapıldığı takdirde gerçekten de işe yarıyo mu? parmak egzersizi konusu olsun diyorum bu tek bi sorudan ziyade. tavsiyeler falan da iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 egzersizler açıyo ben koymuştum bi topice istersen atayım sana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mitzi Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 o egzersiz olmaz. 1 3 2 4 2 4 1 3 diye gidiceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Koordinasyonu, uyumlulugu arttirmak icin 1-2-3-4'ten sonrasinda farkli sekillerde gam inip cikmaya ugrasmak lazim ehah, serce parmagi kullanmamak zaten sorunlarin cogunu ortaya cikariyor gitarla cebellesen insanlarin yaptigi hatalar arasinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 egzersizin cozemeyecegi sorun yok. yapin, yaptirin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Bosuna demiyorlar prektis, prektis, prektis diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Lead Mechanics kitabının başlarında bi egzersiz var o 1234 veya 1324'ten daha çok işe yarıyor bence serçe ve yüzükparmağını bağımsız kullanmada. ÖSS'den sonra kitabı çıkartıp yazarım buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 petrucci'nin bi kitabından çalışıyorum şu an bende. adamın warm-up excircise bölümü bile piskopatça, klavye'ye zor yazıyorum şu an ellerim sol elim zangır zangır titrio, eldeki tüm kemiklerde inanılmaz ağrıyor. bu adamın kitabı sol eli açamazsa kimse açamaz heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 eet başlarda olur baya uğraşmak lzm gitar çalarken değil de normal hayatta, derste otobasta falan elini avuç aşada şekilde koyucan bi yere tek tek parmaklarınla zemine vurucan gittikçe daha sert vurmaya başlıcaksın böylce parmaklar da güçlenecek bi yandan. sonra mesela 2şer 2şer vurucan kombinasyonlar yapıcan serçeyle mesela işaret parmağını tek hamlede kaldırabilmen lzm çalışa çalışa(diğer ikisi hareket etmicekler hiç onlar kalkarken dene bak olmucak:)) ya da diğer 2 parmak. öyle öyle olur gitarla çalışmak haricinde tabii. anlatabildim umarım:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 1234 4321 1324 4231 1243 2134 olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 bunun için en verimli alıştırmalardan biri parmaklarını kaldırmadan 1234 yapmak tüm tellerde sonra geri çıkarkende 4321 filan. yani ilk 1234 ü yaptın alt tele geçiceksin sadece işaret parmağını kaldırıcaksın diğerleri aynen yukarda durucak sırayla indiriceksin çook yavaş başla buna önemli olan doğru yapmak. bu ayrıca parmaklarını klavyeden çok açmanıda engeller özellikle küçük parmak uçar havada genelde onun içinde birebir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 çok yoğun bi parmak egzersizi dönemine girdim bugün itibariyle. kendime sabır diliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Güzel bir alıştırma gerçekten özellikle ben küçük parmağı klavyeden çok uzaklaştırıyorum diye sıkıntı çekiyordum. Biraz bunu çalışayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 3 4 4 3 yap sadece ikisini çalıştır hatta 1 3 2 4 gibi de yapsan olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Peki sağ ve sol el uyumu için bir alıştırma var mı? sol elim sağa göre yavaş kalıyor haliyle saçma sapan sesler çıkıyor hızlanayım derken :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 varyasyonlarını deniyorum zaten. klavyenin çeşitli yerlerinde 4 parmak varyasyonları falan yapıyorum. o kadar acemi değilim gitarda, ama parmaklarımı açmaya çalışıyorum. bunca zaman hiç pratik yapmadığım için kendime sinir oldum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Ayrıca yüzük ve serçe parmağı geliştirmek için işaret parmağı ile tam bare basarak kalan orta yüzük ve serçe parmağı ile alıştırma yapmakta parmakları açıyor. Bare kısmı biraz ağrıya neden oluyor başlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 benim yazdığım alıştırmayı çok yavaş yapmalısın zaten ilk başta aşırı zor gelir söz geçiremiyosun parmaklara üst teldekiler havaya kalkıyo filan birini alta geçirirken. en önemli nokta o hiç kalkmıcak diğer parmaklar sadece hareket ettirdiğin oynıcak. azar azar hızlanıcaksın 70-80 de 4leme filan yapsan bi kaç hafta çalıştıktan sonra mükemmel olur. uyum içinde bi ton parmak alıştırması var işte gamlar filan inip çıkçan. tabi sırf sol eli hızlandırmak için hammer on pull off çalışmaları çok önemli sağ elle bi kere vurcan gerisini sol elle gidiceksin filan araştır o tarz bi ton alıştırma vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 şimdi aklıma geldi bide çin işkencesi bi alıştırma vardı buldum fotosunu koyayım. bu hem dayanıklılık hemde parmakları ayrı hareket ettirebilmene yarıcak. 6 dakika boyunca hiç durmadan yapıyosun:D hareket etmeyen parmakların hep basılı kalıcak işaretle orta yani. düzenli yapınca çok büyük faydasını görürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 bence serçe parmak sorunu için 1-3-2-4 diye inip sonra 5-3-4-2 diye çıkman yani kaydıra kaydıra gitmen her zaman. çıkarken hep serçe parmakla başlayacağın için, gayet leziz olur. onun dışında biri demiş de gitar yokken bile orda burda elinle çalışman güzel olur. mesela ben 1h3h4 çalışırken boş boş gezerken bile yapıodum ama deli diebilirler.. sol el-sağ el arasındaki ilişki bence spesifik bi egzersizden çok zaman ile alakalı bi konu. gitar dahil her enstrümanda, hiç bişi yapmadan bile enstrümanla zaman geçirmek çok önemli.illa bi alıştırma yapiim, bi şarkı çaliyime gerek yok. otur sallıya sallıya çal bişiler.hem böylece sen fark etmeden hangi perdeden hangi ses çıktığını öğrenirsin hem de sağ-sol koordinen artar. edit: hız için de oturup kasma. bence egzersizlerde ritmi kaçırmamak hızdan çok ama çok daha önemli bir konu! her vuruşunda ritmi kaçırmaman lazım."aman önemli değil" deme, çünkü önemli. mesela o 1-3-2-4 egzersizinde özellikle serçe parmağı problemse büyük ihtimal son tele gelip yukarı çıkarken yani 5'e basarken büyük ihtimal tekliyceksin. işte bütün egzersizin ritmini o teklemene göre ayarlaman lazım. yavaş yavaş o tekleme azaldıkça ritmini arttırırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mitzi Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Bloodless said: Peki sağ ve sol el uyumu için bir alıştırma var mı? sol elim sağa göre yavaş kalıyor haliyle saçma sapan sesler çıkıyor hızlanayım derken :) Metronomla çalışıcaksın. 60 la başlicaksın çalışmaya atıyorum şarkı 120 bpm mi, sen 200 e kadar deniceksin. Bunun için en kral egzersiz de glass prison(dream theater) in başındaki arpejlerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 işin özü şu; yıllarca kulaktan gitar çaldım. gayet de iyi çaldım, ama artık teknik öğrenmek istiyorum. yani kasılmadan çalabilmek istiyorum, bütün parmaklarımı en uygun şekillerde kullanarak. bikaç senemi alsa bile o seviyeye gelmek istiyorum. ayrıca istemekle de kalmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 yalnız bu parmak egzersizlerinde ellerdeki tüm kemiklerin ağrıması normal mi? Dün çok zorladım heralde hala ağrıyor sol elim :S petrucci'ye de sesleniyorum burdan, insan olsun biraz!! Bizde çalmak istiyoruz bizde insanız demi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 normaldir bence ilk zamanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 no pain no gain. normal ya başlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar