Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eu2 ve saldırı - başkent alma


WhiteDagger

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar forumda bir mesajda vardi ilk okumamda rastlamistim ama simdi bulamadigimdan soruyorum ( sonra search etsene gibilerinden bir yakşlasima giripte kendinizi yormayin diye ben boyle bir acıklama yaparak bastan kendimi yoruyorum ) Sorunum su bir ulkeye savas ilan ettim.Basladık savas ılk kısımda kaleye saldırı assoult felan 3 secenek ın oldugu ekran.Bunu kazanıorum ve baslıorum sehrı kusatılmıs tutmaya.Ben bu sekılde sehırlerı (ozellıkle baskentlerı alamıorum ) alamıorum.Anca adam bana barıs teklıf edecek o barıs teklıfınde bak barısalım sana su kadar para bıde su toprakları verem dıor felan filan.Bu sehırlerı savasarak ele gecırme boylemı oluor hep yoksa 23 yıl kusattıgım trabzonu nasıl amadım anlamadım yanı.Baskent dıyemı ? lımanı var dıyemı ? 200 k adam gıttı en asagı..[signature][hline]icq: 60174325 http://web.icq.com/whitepages/message_me?uin=60174325&action=message
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fort level başına 5k adam gerekir en az kuşatmanın sürmesi için, rakibin kalesinde ne kadar adam varsa o kadar adam bulundurmalısın siege cycle'ın ilerlemesi için. ama prov'un supply limit'ini aşma ki attrition olmasın. prov'un üzerine tıkladığında yazar kaç k adamın attrition'a uğramadan durabileceğini..

yani 4k adamla 5000 kişilik fortu kuşatırsan 200 yılda alamaman mümkün.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şehirlerin üzerine tıkladığında suply limit diye bi şey yazıyor
mesela orda 26 yazıyorsa o şehir en fazla 26k askeri barındırabilir
fazlasını götürürsen att yerler ve 26 ya inene kadar ölürler orda kaldıkça
mesela bi ülkeye savaş açtın
samin dediği gibi yeterli asker sayısıyla gidip kuşattın şehirlerini
bi süre bekliyosun
adamın defansı -7 veya daha azalıyor
o sıralar şehir düşmek üzere demektir
şehir düştüğü zaman kontrolü sana geçiyor ve adam o şehri kullanamıyor
istediğin şehirleri aldıktan sonra barış anlaşması ekranında belli bi yüzde yazar adamı ne kadar domine ettiğine bağlı bu
mesela savaşarak ordusunu yenersen artar yada şehirlerini kuşattığında artar
bu yüzdeyi geçmeyecek bi teklif sunuyorsun adama(mesela istediğin provların toplam yüzdesi 40 tuttu, ama orda 35 yazıyor.muhtemelen kabul etmeyecektir o yüzden gidip bi kaç şehrini daha almalısın)
ülkenin başkentini isteyemiyorsun
diğer tüm şehirlerini aldıktan sonra sadece başkenti kalırsa ancak annex edebiliyorsun(yani ilk savaşta tüm şehirlerini alırsın, sonra bi savaş daha açıp başkentini tekrar kuşatıp annex edersin)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hee bu arada bıseyı daga hatırlatalım benımde basıma gelmıstı kuşatma sırasında suvarı bırlıklerı sayılmıyor sadece pıyade ve siege weaponlar sayılıyor yanı 30.000 suvarıyı dayasan en kıytırık sehre gene sehrı alamassın cunkı suvarılerın etkısı yok kuşatmada[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

annexleme kesın cozum ama dıyelım adamın başka toprakalrıda varsa en mantıklısı adım adım ılerlıyıp baskentıne gırmek toprak koparıp barış yapmak ve bu cemberı tekrar etmek en son adamın tek topragı başkenrı oluncada annex ı basmak en kotu olay kolonı devletlerı ıcın mısal bır ıngıltere yı annexlemek cok zordur cunkı ana toprakalrını alıp baskente gırınce bıle somurgelerını almadan ulkeyı ortadan kaldrımak ımkansız gıbı oluyor oda somurgelerın hepsı şehırse eger kolonı veya trade postsa otomatık sana gecıyo[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

madem konu war bundan devam edelim aylık kazancınız kaç oluo sizin yani başlarda kaçtı benim şu anda 3 flm gibi bişi treasure ye ayırdım biraz bole yaptım cok az dimi great campaign de daha 1426 dayım

Tamam yanlış yazmışım wurma suratıma :)

[Bu mesaj bravecik tarafından 31 Mayıs 2004 19:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol treasure yaparsan enflasyon cozutuyor,isvecle ben surunuyorum gerci,rusya gibi serefsız bır ulkenın yanında oynanmıyor[signature][hline]|apache the taksimetre|
have no fear,vlad is here! -vlad
adama küfür ediyorum 'ohhh ohhhğssss' dio.-blackchaos[/i]
allah allah deyip geçer genç osman..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olabilir kötü zamanında müttefik yapıp gemilerle başkente çıkarma yapana saygım olmaz,danimarka en kadim dosttur..[signature][hline]|apache the taksimetre|
have no fear,vlad is here! -vlad
adama küfür ediyorum 'ohhh ohhhğssss' dio.-blackchaos[/i]
allah allah deyip geçer genç osman..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

süvari siege yapabilir, siege cycle'ın geçmesi için sayılır süvari. ama assault yapamaz süvari..

enflasyonu 100'e filan çıkarıyordu ilk yamalarda yapay zeka, 200 yıl boyunca tek bir tech lvl atlayamamak mümkün enflasyonu köklersen. oyunu ok ve yayla biirebilirsin napoleon ordunu yönetse bile.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

viktor kaledeki düşmanın attrition yemesi zaten siege cycle'ın ilerlemesinden kaynaklanıyor, assault etmezsen olay o zaten. kaleyi kuşatıp içindekileri açlıktan öldürmek. süvariler de piyadeler de aynı işi görüyor siege cycle'ın ilerlemesi için, zaten assault alternatif bir durum, normalde province böyle ele geçiriliyor.. bir yazı vardı siege hakkında onu resmi forumlardaki faq bölümünde bulabilirsiniz..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar enflasyonu artırmak demek
kendi mezarınızı kazmak demektir
kesinlikle artırılmamalı
eğer ki yıllık gelir yetmezse
ordular disband edilmeli, orduya ödenen para düşürülmeli

Başka bir insan (AI değil yane - öf ifade edemedim) a karşı savaş yapmıyorken, ve savaşda ciddiye binmeden kesinlikle treasury epara çekmeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde kolonizasyon ile ilgili sorunlarım var
portekizle oynuyorum
maya ve aztecleri annexledim
güney amerikanında çoğunu açtım
ama orta taraflar açılmıyor conq girmiyor oraya nedense
çoğunlukla kıyılar ve biraz yukarıları açıldı ortası kaldı güneyin
nedne böyle bu oraları nasıl açacağız?
bide önce lvl 1 trade post dikip sonra sürekli kolonist yollayıp city mi yapmak lazım?
yoksa trade postu lvl10 yapıncada city oluyormu
bide arada bi native ler saldırıp alıyorlar provu geri hasta oluyorum
askerlerle bölgedeki tüm native leri öldürürsem bunun önüne geçebiliyormuyum?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...