Loxias Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Şimdi benim abd'de okuyan bir arkadaşım var ancak 2 yıl içinde de dönemiyor 200-500$ arasında bir ürünü gift olarak bana kargolasa, burada sorun çıkma ihtimali var mı? edit: ne saçma biyere açmışım ya, ebay olayından giricektim sonra abd de arkadaşım olduğunu hatırladım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 problem cikma ihtimali yok, direk cikar. istisnasi bayram seyran, yilbasi, bazen insiyatifle alicinin dogum gunu gibi zamanlarda normal limit 100euro yu 300euro yapiyorlar fakat gondericiye para yollamamis olman, gelen yerin dukkan formatli olmamasi gibi kriterler var bildigim kadariyla. Gonderen arkadas turkse ad-soyad bakimindan bayram zamani problem cikmama olasiligi buyuk. onun disinda cogu gumruk meselesinde oldugu gibi insiyatif. gelen urune gore de degisir elbette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 ne yani gümrüktekiler hacılıyomu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 çok ciddi KDV vs alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 HAYIR gumrukte el koyuyolar sonra ustune gumruk vergisi stopaj depo masrafi zart zurt bin tane para aliyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 türkiye fiyatı neyse aldığın şeyin, gümrükte ona eşitlerler zaten ödediğin parayı :) hatta, gümrükteki amcanın o günkü mutluluk durumuna göre, lan türkiyeden alsam daha ucuza gelirdi böhüh de diyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Bu tabii ki 100euronun(dolar??) altindaki seyler icin gecerli degil dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 dolar degil euro evet. 100euro altinda (shipment ve sigorta dahil buna) eger fiyat saibeli bulunmazsa problem olmuyor. Ama eger tutupda 200 euro luk seye gumruktekiler enayiymis gibi 70 euro yazdirilirsa norak in dedigi hikaye devreye girip turkiyede ayni veya muadili urun fiyatindan vergilendirilir. Turkiyeden alacaginiz fiyatin ustune bi kat daha vergi oder shipment verir, bide garantisiz kalirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Bben amerikadan icinde kiyafetler ve ayakkabi olan buyukce bir kutu gonderdim 2.5 ay once. 300+ dolardi toplamda icindekiler. Buradan gonderirken bir forma, pakedin icindekilerin toplam ne kadarlik oldugunu yaziyorsun. Ben oraya 75 yazdim mesela. Hicbir sorun cikmadi. Ne gonderildigine de bagli bide sanirim. Arkadasin butun faturalari falan cikarsin icinden, oraya da gercek fiyati girmesin cok yuksekse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 takilirsa vergiyi falan gectim, direk paperwork parasi 100 euro cat, sonra vergiler cat cut baya kotu giriyo, takilmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 abi iste bazi killandirici seyler war mesela elektronik gorunce direk killaniyolar yada ne biliyim bole marka kiyafet gorduler mi ayni sekilde sansa bagli yane mesela biz kiyafwt yollaken hepsini paketten cikarip bi cantaya doldurup bole unutulmus canta modunda yollamistik takilmamisti diyorum ya tamamen sans Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 aynen sans. tamamen gumruk gorevlilerinin insiyatifine kalmis bisey. kilik kiyafet, turkiyede satilmayan seyler, tekil sayilarda hobi arac gerecleri gibi seyler genelde hem fiyat kestirmesi, hem turkiyede vergilendirmesi hemde herhangi bi sekilde gumrukte takilmasi sonucunda bi ise yaramayacagi icin genelde aliciya gonderiliyor. ama tutupda falanca yerden ederi ne olursa olsun elektronik esya, benzer donanim veya turkiyede distributoru olan bilinen markalarin urunlerinde ayni dusuk fiyat gostergesi cakalligini yemezler. Onlerinden gun asiri herseyin iyisi kotusu onlarca geciyor. Neyin ne kadar ederi vardir nerden ne kadara nasil alinmistir hepsinden haberdarlar. Eski saf gumruk gorevlileri yok. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar