GEd Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Davetiyesiz almanya vizesi zor , iş amaçlı kısımlar hariç ama onunda prosedürü vardır. Alırsan nasıl aldığını bizlede paylaş, davetiye olaylarıyla uğraşmayız.
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 turist vizesiyle de gidebilirsin illa davetiye sart degil. belki davetiyeyle daha az zorluk cikarirlar, bi tek o var. bi de bilet istemeleri cok sacma gercekten de sadece bilet ayirtirsan da kabul ediyorlar.
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Turist vizesi zaten davetiyeyle alınmıyor mu?
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 hmmfs evet karistirmis olabilirim, emin olamadim bi an. alala herkes farkli birsey söylüyor ya, bütün vize cesitlerine davetiye lazimmis dedi simdi birisi de. o kolpa sanki. illa davetiyesiz alinan turist vizesi vardir bence, herkesin almanyada tanidigi yok ki.
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 hayır ticari davetiyeyle alınıyo vanil sen de ne rüzgar nerden eserse oraya egilirimci bi tipimişin ne kadar kendinden emin degil vs... kın kın kınadım
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Orada davetiye yollayacak birileri olmadığında turist olarak gidemiyor muyum Almanya'ya yani ? Turist olucam lahn.
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 malgear6 said: hayır ticari davetiyeyle alınıyo vanil sen de ne rüzgar nerden eserse oraya egilirimci bi tipimişin ne kadar kendinden emin degil vs... kın kın kınadım kes ya cankan jr. emin olmadigim birseyi niye savunayim?
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Turizm büroları üzerinden falan gelen duydum ama konsolosluğa gidip turistim ben gidicem diyipte vize alanı hiç duymadım.
suvras Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 vaniLLe said: malgear6 said: hayır ticari davetiyeyle alınıyo vanil sen de ne rüzgar nerden eserse oraya egilirimci bi tipimişin ne kadar kendinden emin degil vs... kın kın kınadım kes ya cankan jr. emin olmadigim birseyi niye savunayim? neyi savundun anlamadım. cankan jr haklı gibi sanki.
dory Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 bu gunlerde de ortamda basarisiz ayar vermeler moda anacim deniyo iste arkadaslar ya tutarsa mantigi, cok da kinamamak lazim. cankan jr'a rep verdim, kullanacagim.
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 emin olmadigim seyin arkasinda durmam demek istedim, savunmaktan kasit da buydu. bu mudur kendinden emin olamamak? hakliliktan ziyade, gereksiz bir argüman vize topiginde.
shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 valla ben de yeni vize başvurusu yaptım ispanya için, yarın için gelin demişlerdi bakalım çıkmış mı noolmuş görücez. Davetiye aranmıyodu. baya bişey götürdüm yalnız, şöyle şeyler (not: belgeler farklılık gösterebilir, zira babam karşılayacak demiştim masraflarımı) : öğrenci belgesi nüfus cüzdan fotokop pasaport fotokop ikametgah tapu ruhsat babamın banka hesap hareketleri vukuatlı nüfus kayıt örneği babamın dahil olduğu şirketle ilgili bisürü belge istediler. vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazetede kuruluş ilanı falan. maaşlı çalışanlardan da ona göre belge istiyorlar. uçak bileti (ben refundlı aldım bileti, e-bilet olduğundan netten çıktısını alıp götürdüm) dil eğitimine gideceğim kurstan kabul belgesi, makbuz falan felan hatırladığım kadarıyla bunları götürdüm. gidiş amacına göre ve çalışma durumuna göre istedikleri belgeler değişiyodur muhtemelen fakat aşağı yukarı bi bilgin olmuştur sanırım. olmadı konsolosluğu ariycan artıkın.
Korax Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Turistik vize icinde davetiye istiyolar.Amcami halami arkadasimi görucem, diyerek gitmekte turistige giriyo.Ozamanda diyoki davetiye getir bana.Yok kafama esti ben gezip görucem diyosan anca otel rezervasyonu ve bilet olayi isler.Yani ben gezicem görucem diyerekten gidiceksen, bence bi turistik burodan falan yardim al, herseyi hallediyolar, hatta senin yerine basvuruyolar bile vs. O rezervasyonlari falan hepsini yapiyolar. Tek olay schengen vizesine ilk defa basvuruyosan bireysel olarak basvuru yapman lazim.Onun disinda hangi belgeler lazim konsoloslugun sitesinde yaziyodur, yazmiyosa bile kesinlikle arayip falan onlari önceden tamamlayip git, eksik gidersen hem aldigin randevudan olursun, hemde olumsuz olur.Ama pasaportta amerika vizesi olayi varsa daha rahat alirsin almanyadan. Calisan olarak, ögrenci olarak, turist olarak vs. basvuru sekilleri var.Sadece istenen belgeleri tamamlayip götur, zaten ne gerektigi tam olarak yaziyodur.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Turistik vize icin davetiye istemiyolar. Turistik vize dedikleri iste ben gezcem diyende dahil. Eger otel rezervasyonu yapmicaksan davetiye istiyolar. Yane ozetle adamlar sen nere yasican arkadas bana kanitla diyolar. Ben sonunda bi davetiye ayaladim otel ve ucak rezervasyonuna gore cok daha kolay oldugu icin tercigim bu oldu.
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Ben turistik vize için başvurmuştum zamanında, davetiyem de vardı, sie dediler bana, ne evin var ne bişeyin, hemde öğrencisin..
KahnX Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 YA hazır görmüşken şu soruya da birisi bksın ben de tam almanya vizesiyle uğraşıyodum üniversite için gidicem fakat bu sağlık sigortası işini nasıl halledicem bi anlaştıramadım seyahat sağlık sigortası diyo vize belgelerinde, şimdi ben 4-5 yıl geçerli olucak sağlık sigortasını vize için taa türkiyeden mi yapıcam almanya için? almanyada yapılmıyomu
rahatsiz Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 ilk vizeyi dört beş yıl için vermezler zaten. kayıt süresine yetecek kadar verirler sonra almanya da oturma izni alırsın. o ilk süreye yetecek kadar sigorta yaptırman yeterli. öğrenci olunca zaten yaptıracaklar sigortanı.
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 cnm benim 4-5 yıllık sigorta diil de yıllık yapılıyo sigorta. o da 450-600 eur gibi bişi. dosya parası var bi 10--150 eur gibi.. sigortayı nerden yaptırıosun unuttum ama..
KahnX Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 öğrenci vizesi kaç haftada verilir peki alman konsolosluğundan istanbulda ? Eğer 6-7 haftayı buluyosa ... ohoo
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 ilk vizenden seyahat süren kadar verirler.. benim 6. vizemde 5 senelik vize verdiler ama alman lisesi mezunu olmamın büyük etkisi olabilir =)
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 5 senelik vize? Aufenthalterlaubniss 5 senelik ? Yoksa normal vize mi? Hangi şehir orası?
rahatsiz Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 isterse almanya 10 senelik vize versin, vize ile gidiyorsan senelik kalma süresi 180 günü geçemez. o yüzden gidip 1 senelik seyahat sigortasını buradan yaptırman biraz aptallık oluyor. hatta ben en son iş için aldığımda altı aylık verdiler ama seyahat sigortasını üç günlük yaptırdım. bundan sonraki gidişlerimde de yaptıracağıma dair bir kağıt imzalattılar. valla sen bir aylık yaptır, yetmez ise dışarı çıkar yaptırırsın bir iki haftalık daha. beş dakikalık bir iş zaten.
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Öğrenci olarak geliyorsa mutlaka sigortası olması lazım, burada zaten mutlaka yaptırıcak, sigortasız öğrenci kabul etmiyorlar. Sigortan yoksa kayıt yok :) Türkiye'den geçici sigorta yaptır , okul kesinleşince burda bir firmaya geç.
rahatsiz Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 ya ben de onu diyorum zaten. kayıt sırasında zaten almanya da sigorta yaptırmak zorundasın. öğrenci sigortasını buradan yaptırmanın bir alemi yok. ha öğrenci olarak giderken daha kayıt yaptırmadan konsolosluktan istiyorlarsa öğrenci sigortasını bilemem tabi. hatta konsolosluğun sayfasından: said: Bütün Schengen ülkelerini kapsayan ve Almanya’da yaptırılan öğrenci sağlık sigortasına (Studentische Krankenversicherung – üniversiteye kayıt yaptırılırken istenilmektedir) sahip olana kadar geçerli olan bir seyahat sağlık sigortasının ibrazı gerekmektedir. Bu seyahat sağlık sigortası en az 30.000 Avro değerindeki hasarı karşılayabilecek şekilde olmalı.
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 ha evet okudum şimdi düzgün. Yıllık sigorta yaptırma türkiye'den bencede. benim ilk Türkiye'den sigortam vardı , almanyada kaza yaptım arabaya girdim türkiyedeki sigorta mal mal polis raporu falan istedi hastane masraflarım için, bir yığın uğraştırıyor yani. En temizi geçici yapmak buraya gelir gelmezde Technische Krankenkasse aracılığıyla bir firma bulmak.
Öne çıkan mesajlar