Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya hatta sengen vizesi icin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Davetiyesiz almanya vizesi zor , iş amaçlı kısımlar hariç ama onunda prosedürü vardır.

Alırsan nasıl aldığını bizlede paylaş, davetiye olaylarıyla uğraşmayız.
Mesaj tarihi:
turist vizesiyle de gidebilirsin illa davetiye sart degil. belki davetiyeyle daha az zorluk cikarirlar, bi tek o var.

bi de bilet istemeleri cok sacma gercekten de sadece bilet ayirtirsan da kabul ediyorlar.
Mesaj tarihi:
hmmfs evet karistirmis olabilirim, emin olamadim bi an.
alala herkes farkli birsey söylüyor ya, bütün vize cesitlerine davetiye lazimmis dedi simdi birisi de. o kolpa sanki.
illa davetiyesiz alinan turist vizesi vardir bence, herkesin almanyada tanidigi yok ki.
Mesaj tarihi:
malgear6 said:

hayır ticari davetiyeyle alınıyo
vanil sen de ne rüzgar nerden eserse oraya egilirimci bi tipimişin ne kadar kendinden emin degil vs...
kın kın kınadım

kes ya cankan jr.
emin olmadigim birseyi niye savunayim?
Mesaj tarihi:
vaniLLe said:

malgear6 said:

hayır ticari davetiyeyle alınıyo
vanil sen de ne rüzgar nerden eserse oraya egilirimci bi tipimişin ne kadar kendinden emin degil vs...
kın kın kınadım

kes ya cankan jr.
emin olmadigim birseyi niye savunayim?

neyi savundun anlamadım. cankan jr haklı gibi sanki.
Mesaj tarihi:
bu gunlerde de ortamda basarisiz ayar vermeler moda anacim
deniyo iste arkadaslar
ya tutarsa mantigi, cok da kinamamak lazim.
cankan jr'a rep verdim, kullanacagim.
Mesaj tarihi:
valla ben de yeni vize başvurusu yaptım ispanya için, yarın için gelin demişlerdi bakalım çıkmış mı noolmuş görücez. Davetiye aranmıyodu.
baya bişey götürdüm yalnız, şöyle şeyler (not: belgeler farklılık gösterebilir, zira babam karşılayacak demiştim masraflarımı) :

öğrenci belgesi
nüfus cüzdan fotokop
pasaport fotokop
ikametgah
tapu
ruhsat
babamın banka hesap hareketleri
vukuatlı nüfus kayıt örneği
babamın dahil olduğu şirketle ilgili bisürü belge istediler. vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazetede kuruluş ilanı falan. maaşlı çalışanlardan da ona göre belge istiyorlar.
uçak bileti (ben refundlı aldım bileti, e-bilet olduğundan netten çıktısını alıp götürdüm)
dil eğitimine gideceğim kurstan kabul belgesi, makbuz falan felan

hatırladığım kadarıyla bunları götürdüm. gidiş amacına göre ve çalışma durumuna göre istedikleri belgeler değişiyodur muhtemelen fakat aşağı yukarı bi bilgin olmuştur sanırım. olmadı konsolosluğu ariycan artıkın.
Mesaj tarihi:
Turistik vize icinde davetiye istiyolar.Amcami halami arkadasimi görucem, diyerek gitmekte turistige giriyo.Ozamanda diyoki davetiye getir bana.Yok kafama esti ben gezip görucem diyosan anca otel rezervasyonu ve bilet olayi isler.Yani ben gezicem görucem diyerekten gidiceksen, bence bi turistik burodan falan yardim al, herseyi hallediyolar, hatta senin yerine basvuruyolar bile vs. O rezervasyonlari falan hepsini yapiyolar.

Tek olay schengen vizesine ilk defa basvuruyosan bireysel olarak basvuru yapman lazim.Onun disinda hangi belgeler lazim konsoloslugun sitesinde yaziyodur, yazmiyosa bile kesinlikle arayip falan onlari önceden tamamlayip git, eksik gidersen hem aldigin randevudan olursun, hemde olumsuz olur.Ama pasaportta amerika vizesi olayi varsa daha rahat alirsin almanyadan.

Calisan olarak, ögrenci olarak, turist olarak vs. basvuru sekilleri var.Sadece istenen belgeleri tamamlayip götur, zaten ne gerektigi tam olarak yaziyodur.
Mesaj tarihi:
Turistik vize icin davetiye istemiyolar. Turistik vize dedikleri iste ben gezcem diyende dahil. Eger otel rezervasyonu yapmicaksan davetiye istiyolar. Yane ozetle adamlar sen nere yasican arkadas bana kanitla diyolar.

Ben sonunda bi davetiye ayaladim otel ve ucak rezervasyonuna gore cok daha kolay oldugu icin tercigim bu oldu.
Mesaj tarihi:
YA hazır görmüşken şu soruya da birisi bksın

ben de tam almanya vizesiyle uğraşıyodum üniversite için gidicem

fakat bu sağlık sigortası işini nasıl halledicem bi anlaştıramadım

seyahat sağlık sigortası diyo vize belgelerinde, şimdi ben 4-5 yıl geçerli olucak sağlık sigortasını vize için taa türkiyeden mi yapıcam almanya için? almanyada yapılmıyomu
Mesaj tarihi:
ilk vizeyi dört beş yıl için vermezler zaten. kayıt süresine yetecek kadar verirler sonra almanya da oturma izni alırsın. o ilk süreye yetecek kadar sigorta yaptırman yeterli. öğrenci olunca zaten yaptıracaklar sigortanı.
Mesaj tarihi:
isterse almanya 10 senelik vize versin, vize ile gidiyorsan senelik kalma süresi 180 günü geçemez. o yüzden gidip 1 senelik seyahat sigortasını buradan yaptırman biraz aptallık oluyor. hatta ben en son iş için aldığımda altı aylık verdiler ama seyahat sigortasını üç günlük yaptırdım. bundan sonraki gidişlerimde de yaptıracağıma dair bir kağıt imzalattılar.

valla sen bir aylık yaptır, yetmez ise dışarı çıkar yaptırırsın bir iki haftalık daha. beş dakikalık bir iş zaten.
Mesaj tarihi:
Öğrenci olarak geliyorsa mutlaka sigortası olması lazım, burada zaten mutlaka yaptırıcak, sigortasız öğrenci kabul etmiyorlar.

Sigortan yoksa kayıt yok :)

Türkiye'den geçici sigorta yaptır , okul kesinleşince burda bir firmaya geç.
Mesaj tarihi:
ya ben de onu diyorum zaten. kayıt sırasında zaten almanya da sigorta yaptırmak zorundasın. öğrenci sigortasını buradan yaptırmanın bir alemi yok. ha öğrenci olarak giderken daha kayıt yaptırmadan konsolosluktan istiyorlarsa öğrenci sigortasını bilemem tabi.

hatta konsolosluğun sayfasından:

said:
Bütün Schengen ülkelerini kapsayan ve Almanya’da yaptırılan öğrenci sağlık
sigortasına (Studentische Krankenversicherung – üniversiteye kayıt
yaptırılırken istenilmektedir) sahip olana kadar geçerli olan bir seyahat sağlık
sigortasının ibrazı gerekmektedir. Bu seyahat sağlık sigortası en az 30.000
Avro değerindeki hasarı karşılayabilecek şekilde olmalı.
Mesaj tarihi:
ha evet okudum şimdi düzgün.

Yıllık sigorta yaptırma türkiye'den bencede.

benim ilk Türkiye'den sigortam vardı , almanyada kaza yaptım arabaya girdim türkiyedeki sigorta mal mal polis raporu falan istedi hastane masraflarım için, bir yığın uğraştırıyor yani.

En temizi geçici yapmak buraya gelir gelmezde Technische Krankenkasse aracılığıyla bir firma bulmak.
  • Yeni Oluştur...