Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F ayarı hatası (Nikon)


Natanyal

Öne çıkan mesajlar

farklı farklı arattım da bulamadım,okulda bir arkadaş bu isimle bahsetmişti olaydan bana o yüzden başlığı da böyle koyayım dedim.

Bilenleriniz var Nikon D80 makinam var ve amatörüm daha,arkadaş geçen hafta bahsetmişti bana,onun D80'inde sık sık F ayarı bölmesinde manueldeyse ayarlar 22 değerini alıyor ve gösterge de - - gösterek ayar yapmanı engelliyormuş.İnternette araştırmış bunun üründe çok sık rastlanan birşey olduğunu öğrenmiş,servise falan gitmesi gerek demişler,

bende de o güne kadar bir kere olmuştu,sevindim yok diye fakat bir hafta anlattığı bu şeyden sonra son üç günde ki sonuncusu şuan olmak üzere 2 kere başıma geldi.

F ayarı kitleniyor ve değişmiyor.İşin garibi şans eseri fark ettiğim üzere bazen ters tutarken,bazen de çok hafif sallarken göstergelerde gösteriyor ve ayarlar kendine geliyor.

İçinde bir temassızlık durumu falan mı vardır ? Nedir bunun sebebi ? Bir süre böyle kullanıp mı servise götüreyim ? Ya da sorunu kendim Sirkeci'de ana merkezine vs. götürsem gözlerimin önünde yaptırsam hemen geri alsam falan ? Ne kadar tutar mesela özel olarak tamir ettirsem ?

Kısacası bu olayla ilgili herşeyi profesyonellerimizden öğrenmek istiyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sendeyken yapmıştı değil mi ?

ya bana da dedi arkadaş servise yollamak gerekiyormuş diye de ben yollamayacam diyordu.Bu ana merkezine götürsek kendimiz hemen düzeltip verebilirler mi ? Yani hemen dediğim en azından aynı gün içinde falan ?

edit : şuan makine babamın yanında o da uyuyor,gidip almayayım uyanırsa gece boyunca yatmaz bir daha,paso gelip laf atar asabi asabi bana sdafasd,lens sağlamdı bu arada,ben şu linki okuyayım asdfsd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu açtığını unutan genç modunda geri geliyorum :)

Lens kitle gelen standart lensi d80'in,roketadam'ın verdiği linkte yazdığına göre ki msn'de bayağı konuştuk,takıp çıkarınca geçiyormuş.Ayrıca anladığım kadarıyla da ve bir arkadaşın anlattığına göre lensin ağırlığını taşımıyor kit ve bir süre sonra sorun çıkarıyor.

Babama vermiştim aleti geçen hafta o kullandı ve bir kere başına gelmiş onunda,kendiliğinden geçti diyor.O zamandan beridir benim başıma da hiç gelmedi,umarımda gelmez :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...