Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doktorlarin tum gun calismasi

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

Mitzi said:

barnacle said:

en zor meslek makina mühendisliği bi kere hasta ölürse kaderi buymuş dersin ama makina bozulursa senden bilirler.

Ölen insanı da makina gibi yeniden yapabiliyolarsa seni baştan yapsınlar bence.

makinalar ele geçircek dünyayı bigün. o değilde yapay organ filan yaparlar yakında zaten. sylon gibi bişiler olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

ben bugüne kadar testlerle birlikte oradaki doktorun yazdığı haricinde bana birşey söyleyen doktor görmedim.Testi yaptırıyorsun teste sonuç kısmında ne yazıyorsa testi göstermeye gittiğim doktorda aynısını söyledi senin heden hödö olmuş iyi güzel git hede hede al tamam da ben eczacıya gitsem raporun üstünü okuyup benim hedem hödö olmuş ilaç ver desem yine aynı şeyi vericek.

cerrahları vs bir kenara ayırırsak geri kalanlarının pek bir nanesi yok.Zaten oyüzden hergün gazetede 10 sene doktorluk yaptı kimse farketmedi vs diye bir haber çıkıyor.

öte yandan otopedist ürüloji bilmez ürolog beyin cerrahisi bilmez ama ben şirket nasıl birleştirilir onuda bilmek zorundayım hayvan rehni nasıl yapılır onuda bilmek zorundayım o benim konum değil deme gibi bir şansım yok benim beynimdeki gereksiz bilgilerden 5 tane doktor çıkar be

Off işte bahsettiğim "dışardan bakıp görünen şekillerle bilmeden cahilce yorum yapmak" olayı buna yakın bir şey.

Bir kere o doktor testlerden çıkardığı uzun sonuçları sana zaten söylemez. Söylemek istese de senin dilinden söyleyemez, ancak o test sonucunda yazan kısa sonuç gibi bir şey söyleyebilir. Ayrıca tüm anladığını sana söylediğini varsaysak da sen bir şey anlamazsın. Dolayısıyla "doktor teste baktı bir şey söylemedi o yüzden cerrahlar dışındakiler bir şey yapmıyor" diyen adam benim gözümde ilkokul mezunu bile olamaz. İlkokul mezunu adam bile böyle kara (tehlikeli) cahil yönelime girmez yani, tamam der geçer sorgulamaz. Tehlikeli derecede bilgisiz bir sorgulama olmuş yani. Tamamen hatalı.

Ayrıca "eczacıya gidip rapor sonucu okuyarak ben şu ilacı alıcam" diye bişey yok, hele hele hangi ilacı alacağına eczacı hiç karar vermiyor, sen de veremiyorsun. O kararı verebilmeye tıp bilgisi deniyor zaten. Öyle kolay değil.

Bu alıntı mesajdaki en talihsiz cümle de beklendiği gibi "cerrahları vs bir kenara ayırırsak geri kalanlarının pek bir nanesi yok" gafı olmuş. Aksine teorik bilgi açısından bu söylediğinin tam tersi geçerli. Mikrobiyologlar cerrahlara çok fena ayar verir mesela teorik anlamda. Hatta cerrahlara yol gösterenler de dahiliyeciler olabilir bazen. O küçümsemeye çalıştığınız "sadece test sonucunu okuduğunu zannettiğiniz" dahiliyeciler tıbbın 1/3'üne sahip. Bunu da bilmeden "cerrahlar dışındakilerin nanesi yok" demek cahillikten öte "kara cahillik" boyutuna giriyor.

İkinci büyük gaf da şurası olmuş:

"öte yandan otopedist ürüloji bilmez ürolog beyin cerrahisi bilmez ama ben şirket nasıl birleştirilir onuda bilmek zorundayım hayvan rehni nasıl yapılır onuda bilmek zorundayım o benim konum değil deme gibi bir şansım yok benim beynimdeki gereksiz bilgilerden 5 tane doktor çıkar be"

Komple cahilce olmuş bu kısım.

Tüm tıp mezunu doktorlar bu dalların tüm temel bilgilerini bilmek zorundadır. Biz tıp eğitimi alırken her dalın stajını yaparız. O uzman olmayan pratisyenler günlerce adli tıp stajında kadavra kesiyor beyin cerrahlığı yapıyor dermatolojide günlerini geçiriyor ve bu bilgilerden sorumlu olarak mezun oluyor. Ancak uzman olan biri kendi dalının detaylarını diğerlerine göre daha iyi bilir. Diğer dalların detaylarını da bilmez ama bu diğer dalların temelini bilmediği anlamına gelmez. Öyle "ortopedist üroloji bilmez" dersen bi taraflarıyla gülerler sana hastanede.

Neyse bence sen bu cehaletle hayvan rehni yapmaya devam et derim, umarım bigün "hayvan rehniyle şirket birleştirerek 5 doktor olabilen" bir doktora hayatını teslim etmek zorunda kalmazsın lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

su patide kac kisiyiz?

kac tane doktor/tip fakultesinde okuyan var?

yok, olanda giremiyor

kac muhendis var?
elimi sallasam en az 20 muhendis toplarim

demekki doktor daha zor
yada doktor adam forumda zaman oldurucek kadar bos olmuyor muhendisler gibi adsfasdfadsfadsf

tamamen doktorların kız çevresiyle alakalı durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

su patide kac kisiyiz?

kac tane doktor/tip fakultesinde okuyan var?

yok, olanda giremiyor

kac muhendis var?
elimi sallasam en az 20 muhendis toplarim

demekki doktor daha zor
yada doktor adam forumda zaman oldurucek kadar bos olmuyor muhendisler gibi adsfasdfadsfadsf

Mühendis bütün gün pc başında çalışıyor arada forumada girer işini yapıyorsan, nasıl doktor arada hemşiresiyle konuşuyorsa mühendiste çevresi erkek olduğu için kız aramaya forumlara giriyor.

Hayatı pcyle geçiyor zaten eğer proje mühendisi falansa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...