Mille Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 daha once gordugume eminimde nedense bulamadim aramayla.Bu tax refund olayi amerika icinde gecerli mi, gecerliyse parayi amerikadaki havaalanindan mi, turkiyeden mi aliyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 wat? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 avrupa ulkelerinde, alisveris yaptigin magazada tax refund amblemi var ise, gumrukte yaptigin alisveris uzerindeki vergi miktarinin bi kismini iade ediyorlar.Ondan var mi amerigada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 hızlıca anltayım olayı, öncelikle alışveriş yaptığın firmada tax free, tax refund gibi bir amblem olmalı, sonra sen dicen ki ben vergimi geri isterim arkadaş :) sana bir form doldurup verecekler, sana verdikleri form hangi kuruma ait ise, dünyanın her hangi bir yerinde ki (amerika, tr farketmez ama bence amerikadan hallet) ofisine giderek paranı gere alabilirsin ve bu işi genellikle gümrükten geçmeden önce hallediyorsun, hava alanında check-in'in oralarda gişeleri oluyor, bazı yerlerde şehir içinde de oluyor, mesela viyanada 1. viyananın göbeğinde gişe mevcut ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 yalniz bir de bildigim, eger tax free alirsan urunu aldigin ulkeyi terk etmeden o urunu acmaman lazim. bantliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Cok saolun amerikada olmasi iyiymis bilsem daha once yapardim ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Sereglin said: yalniz bir de bildigim, eger tax free alirsan urunu aldigin ulkeyi terk etmeden o urunu acmaman lazim. bantliyorlar. ole bisi hic duymadim yaw ben ama bi seyden supheliyim tax free alinca pasaportuna isliyola rmi isliyolarsa turkiyeye girerken gumruk vergisi vermiyo musun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 oyle bi olasilikda varsa cok sacma olur ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Sereglin said: yalniz bir de bildigim, eger tax free alirsan urunu aldigin ulkeyi terk etmeden o urunu acmaman lazim. bantliyorlar.öyle birşey yok, ben gayet her yerde açıp kullanıom, sonra paralarınıda alıom :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 BonePART said: ama bi seyden supheliyim tax free alinca pasaportuna isliyola rmi isliyolarsa turkiyeye girerken gumruk vergisi vermiyo musun pasaportuna isliyorlar cunku taxfree formu doldururken bildigin pasaport numarani adresini vs her seyi yaziyorsun. ama vergi muhtemelen belirli bir limitten sonra oluyordur. ya da mesela ben 22' lcd almistim, gerci taxfreesiz aldim ama durdurmuslardi. sonra adam demisti 22' ustu olsaydi gumruk keserdim neyse dedi. bunun tarzi bir sistem olabilir. ya bu konuda finlandiya'dan ben bir kac sey almistim. bulari taxfree almistim ama baktim bantladilar ustunu ve bantlarda fln iste yaziyor acmayin. tabi geri donmeme aylar vardi actim dogal olarak. sonra da ugrasmadim ofise fln gidip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 zgrw said: öyle birşey yok, ben gayet her yerde açıp kullanıom, sonra paralarınıda alıom :D e neden bantliyorlar o zaman hehe. ofise gitmedim iste o yuzden tam bilmiyorum. bekleme surem cok fazlaydi sonra da ugrasamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 bir bantlama olayı yok, direk kutuyu alıp evine gidiyorsun :) 20 kere tax free ile alışveriş yaptım, pasaporta işleme olayıda yok (yani pasaportun üstünde ki değerli maddeler bölümüne bişey yazmıyor kimse) ama pasaport numaranızı alıyorlar ki gerçekten turist olduğunuzu ispatlayabilin diye. 1 de 3 ay içinde ülkeden çıkacak olmanız gerekiyor tax free için sadece verdikleri formu ofise verceksiniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 ne kadarını geri veriyorlar peki? avusturya için mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 hmm avusturyada, ben fotoğraf makinası almıştım, 150€ fln dı sanırım, 15-20€ bişi vermişlerdi gibi hatırlıyorum, ama bu 3 yıl önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 ulkedeki tax oranina bagli degil mi iste ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 evet ülkedeki tax oranına bağlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 peki ben 1 yil ogrenci vizesiyle kaldim amerikada 20 gun sonra filan doncem bu 20 gun icinde tax freeden bisey alsam benim vize gecerli oluyo mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 geçerli olur tabi neden olmasın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 3 ay felan demissin ya ondan seetim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2009 aldığın tarihten sonra 3 ay içersinde çıkman gerekiyor :) yani 1 yıldır orada olman sorun değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar