Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tax refund olayi

Mille

Öne çıkan mesajlar

hızlıca anltayım olayı,

öncelikle alışveriş yaptığın firmada tax free, tax refund gibi bir amblem olmalı, sonra sen dicen ki ben vergimi geri isterim arkadaş :) sana bir form doldurup verecekler, sana verdikleri form hangi kuruma ait ise, dünyanın her hangi bir yerinde ki (amerika, tr farketmez ama bence amerikadan hallet) ofisine giderek paranı gere alabilirsin ve bu işi genellikle gümrükten geçmeden önce hallediyorsun, hava alanında check-in'in oralarda gişeleri oluyor, bazı yerlerde şehir içinde de oluyor, mesela viyanada 1. viyananın göbeğinde gişe mevcut ;)
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

ama bi seyden supheliyim
tax free alinca pasaportuna isliyola rmi isliyolarsa
turkiyeye girerken
gumruk vergisi vermiyo musun

pasaportuna isliyorlar cunku taxfree formu doldururken bildigin pasaport numarani adresini vs her seyi yaziyorsun. ama vergi muhtemelen belirli bir limitten sonra oluyordur. ya da mesela ben 22' lcd almistim, gerci taxfreesiz aldim ama durdurmuslardi. sonra adam demisti 22' ustu olsaydi gumruk keserdim neyse dedi. bunun tarzi bir sistem olabilir.

ya bu konuda finlandiya'dan ben bir kac sey almistim. bulari taxfree almistim ama baktim bantladilar ustunu ve bantlarda fln iste yaziyor acmayin. tabi geri donmeme aylar vardi actim dogal olarak. sonra da ugrasmadim ofise fln gidip.
Sosyal ağlarda paylaş

bir bantlama olayı yok, direk kutuyu alıp evine gidiyorsun :) 20 kere tax free ile alışveriş yaptım, pasaporta işleme olayıda yok (yani pasaportun üstünde ki değerli maddeler bölümüne bişey yazmıyor kimse) ama pasaport numaranızı alıyorlar ki gerçekten turist olduğunuzu ispatlayabilin diye. 1 de 3 ay içinde ülkeden çıkacak olmanız gerekiyor tax free için

sadece verdikleri formu ofise verceksiniz :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...