Brigand Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Selamlar; Vista x64 çok tartışıldı ama Linux x64? Amd x64 destekli bir işlemcim ve 4gb ram olan laptopum var. Genellikle C, C++, Java, Php, Html tarzı diller ile uğraşacağım. Bu dillerde yardımcı olacak editorlar yükleyeceğim. Sizce Linux (ubuntu tercihen) x64 kullanmalı mıyım? Mesela Windowsta olduğu gibi x64 üzerinde x86 programlar çalıştırılabilir mu linuxta? (Windowsta WoW (windows on windows) emülatörü var onunla çalıştırılabiliyor.) Mesela flash player için x64 yok, alternatif birkaç şey varmış galiba flasha onlar ile çalıştırılıyormuş. Bunu gördükten sonra ileride çok daha sorun yaşayabileceğim aklıma geldi. Sizce x86 daha mı sorunsuz olur? Programlar ile fazla sorun yaşamak istemiyorum Linux'ta zaten yeterice sorunlular... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 linux 64 kullandim hatta evimde hala kullanyorum, programlarda sorun olmuyor, 64 bit cikisi olmayan kutuphane/aplikasyonlari bile 32 bit uygulamalari calistiran paketi yuklersen sorunsuz calistirabiliyorsun. Ama ben dusuk seviye yazilimla ugrasiyordum ve 64bit makina kodu farkli o yuzden virtual-box tarzi bisey kullanmak zorunda kalmistim. yazdigin kodu birde 32-bit icin derleyip calistirirsan iyi olur senin icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Ubuntu'nun x64 performansı daha iyi, özellikle derleme, resim işleme gibi CPU invensive işlerde iki kat üstün performans bile gösterebiliyor bazen. Flash player da var. Adobe'un kendi sitesinden indirip kurarsan çalışıyor çok güzel. 64 bitin asıl olayı Arch gibi kendin derle kendin kullan dağıtımlarda hala bence ama. Bu arada Wine'ı 32 bit yüklemelisin, 64 bit yüklersen 32 bit Windows programları çalışmaz. Zaten 64 bit Linux'e 32 bit Linux programı yükleyebilirsin 32bit bağımlılıklarını yüklersen. Arch'da oluyor en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 VirtualBox yerine chroot da kullanabilirsin aslında. 64bit Linux içene aynı dağıtım 32 bit versiyonu kurulabilir. Arch'ın desteği çok iyi bu konuda, Ubuntu için de kolaydır herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 chroot ile ilgili degildi abi benim problemim, libc nin kac bit icin derlenmis olmasi, gcc nin kac bit kod uretmesiyle, gdb yada binutils ile ilgiliydi (gerci parametreyle 32bit de uretebiliyor), chroot komple izole bir ortam saglamiyor sana. benim icin yeni bir sistemin baslamasi gerekliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 yanlis bilgilendirmiyim simdi kontrol ettimde, bende chroot kullanmisim, baska bi proje icin virtualbox kullanmisim haklisin Gerge. 64 bit iyi yani neticesinde, daha performansli bazi yerlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 JAVA JM'de sorun yasayabilirsin (yasadim). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Flash player çektim adobe'dan architect i386 dedi hata verdi ? :S Bir de linux için open source flash player yerine geçecek birşey kuruldu otomatikmen firefox plugin manager tarafından. Hatırlamıom şimdi eve gidince bakarım ne olduğuna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Evet şu anda ATI driverını yüklediğim ve sorunsuz çalıştırdığım halde (appearence efektleri sorunsuz çalışıyor) Swfdec tarafından sağlanan flash desteği aşırı derecede kasılıyor youtube'dan normal bir videoyu bile izleyemiyorum. Flash player'ın .deb dosyası "Error: Wrong architecture 'i386'" hatası veriyor. Ne yapabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Flash player 10 x64 Linux Alpha release'ini yükledim, şu an güzel çalışıyor ama halen bazen videolar kasılabiliyor. Bir flash performans sorunu hala mevcut. Önerisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Adobe'un sitedekinden başka tek yapabileceğin uyumluluk katmanı kullanmak. Ubuntuforums'da konusu vardı: http://ubuntuforums.org/forumdisplay.php?f=343 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 linux x64 ben de denedim, gayet güzel oluyor, flash hariç herşey çalışıyor, bir tek flash 64 bit için yazılmadı zaten hala.. 32 bit şeylerde çalışır, eğer kodladığın şeyin 32 bit olmasını istiyor isen, 32 bit olarak da derleyebilirsin ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Flash'larin makinanizi kasmasi konusunda yapabileceginiz birsey yok. Flash blocker yukleyip istediginiz flash'lari calistiracaksiniz ustune tiklayarak. 64 bit olayi icinde sunu yapiyorsun -yanlis hatirlamiyorsam; Gidip firefox plug'ini aliyorsun 32 bit paketteki. Onu ilgili klasore atiyorsun. Firefox gorup otomatik load ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar