eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 link YÖK bölüm seçme serbestisi sisteminin adaletsiz olduğunu söylemiş ve ya tüm üniversitelerde aynı şeyi yapalım ya da burada da kaldıralım demiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 ankete 3.şık eklensin, eğitime taşınsın olsun o da. bakalım kaç kişi onu seçicek NİAHİAPOEHAMHAPOMEH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 vardı başlığı ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 insanlari zorla abiduk gubidik bolumlere yoneltmek yerine istediklei seyleri okuma sansi verdgi surece ayakta alkislarimw alla sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 sağa sola saldırdılar sıra sabancı'da. saldırın saldırın rahatlayın. satılmış krolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Sabancıdaki olay çok daha mantıklı elbette.Sırf bu yüzden Sabancıyı yazan çok insan vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Tüm üniversitelere aynı şeyi yapsın ama nerde onda o vizyon. Anca olanı bozarak hepsini eşitler kendi kafasınca. Yaparsa tükürdüğümü yalamaktan zevk duyarım ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Sistem genelde olmayıp sadece sabancı üniversitesinde olursa bence de adaletsizliktir. Bana göre olması gereken her üniversitede bunun uygulanması. Bazı öğrenciler kazandıkları bölümleri okurken "büyük hata yapmışım" kıvamına gelebiliyorlar. Bu durumda iş bitmiş olmadan farklı bölüme geçebilmeleri güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 said: Şimdi bunun sakıncası siz Eşit Ağırlıkla düşük puan gerektiren bir yere giriyorsunuz. Bir sene okuyorsunuz, sizden 30 puan daha yüksek veya sayısalla öğrenci alan bir bölüm gösteriliyor. İlginizin o bölüme olduğunu düşünüyorsunuz. Sizi o bölüme geçiriyorlar. Sonra ne oluyor? Siz 30 puan farkı bir anda kapatmış oluyorsunuz. Sınav türü değiştiriyorsunuz. Eşit ağırlıktan sayısala gidiyorsunuz bizim itiraz ettiğimiz kısım bu. Ya herkese bu sistemi verelim ya da hiç kimseye vermeyelim.” Mantığa bak lan.. Hocam aynı şeyi yapmışız arkadaşla niye o 95 aldı da ben 90 aldım. Eğer o üniversite bünyesinde barındırdığı öğrencileri hangi bölüm ya da puan olursa olsun genel olarak adam edebiliyorsa sorun nedir? Asıl ÖSSnin yarattığı adaletsizliği ve saçmalığı düzelten bir sistem bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 _Mikael_ said: Sabancıdaki olay çok daha mantıklı elbette.Sırf bu yüzden Sabancıyı yazan çok insan vardır var baya evet kaldrılmasın da diğer ünivlerde de olsun.ne güzel sistem yani.S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 okanda da aynı sistem var diye duymuştum doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Horizon said: Sistem genelde olmayıp sadece sabancı üniversitesinde olursa bence de adaletsizliktir. Bana göre olması gereken her üniversitede bunun uygulanması. Bazı öğrenciler kazandıkları bölümleri okurken "büyük hata yapmışım" kıvamına gelebiliyorlar. Bu durumda iş bitmiş olmadan farklı bölüme geçebilmeleri güzel olur. Tek bir soru, farz edelim ki her üniversiteyi o hale getirme şansları yok. O zaman sabancı gibi üniversitelerin kalmasını mı istersin yoksa diğer üniversitelerin sistemine mi geçmelerini istersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 YÖK her zaman yÖk tür. Kimin yönettiği genel mantğını değiştirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Ardeth said: Tek bir soru, farz edelim ki her üniversiteyi o hale getirme şansları yok. O zaman sabancı gibi üniversitelerin kalmasını mı istersin yoksa diğer üniversitelerin sistemine mi geçmelerini istersin. Açıkçası böyle birşey olmasını istemem , ama bir yandan da o üniversiteye giremeyip bu avantajı kullanamayan öğrencilerin yerine kendimi koyduğumda hakatten haksızlık olduğunu düşünürüm. Bana göre bu tarz bir konuda kimsenin kimseden avantajlı olmaması lazım. Aksi taktirde öğrenciler üniversitelerin bağlı olduğu milli eğitim veya yök'e kardeşim bunlar böyle yapabiliyor biz niye yapamıyoruz diye isyan ederler haklıdırlarda. O yüzden olması gereken bu sistemin genele yayılması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Ülkemizden ziyade dünyada adam gibi eğitim yok bana kalırsa.O güzel güzel sınıfların hiç kimse hakkını veremiyor çok fazla işe yaramıcak ayrıntılarla resmen beyin manipülasyonu yapılıyor.Başka amaçlarda kullanılabilecek o taze beyinler yok olup gidiyor dünyadaki mevcut eğitim sistemi petrol kuyularının üzerini kapamaktır.Eleştirel sorgulayıcı üretime yönelik hiçbir şekilde bir öğretim yok.O beğenmediğimiz medreselerde veya hristiyanların okullarında 7/24 kitap okutuyorlardı tartışmalar eleştirel düşünceler söyleşiler vb leri bu işler böyle olur.Dünyadaki mevcut eğitim sistemi insanı salak yapar hiçbir şekilde dünyanın geleceği ile ilgili tek bir toz zerresi kadar katkı yapamayız bize verilen ile geçinir "karnım doyuyor ya" der geçer gideriz.Dünya insanalrı olarak şu an üretimde bulunduğumuz tek konu sanayi düşünce anlamında manevi anlamda insanoğlu şu an resmen ortaçağ ı yaşıyor.Aynı gaddarlık aynı vahşilik aynı hayvanilik şu an mevcut biz bunu yok edemedikten sonra bize ipod ların xboxların havada uçan suda yüzen karada koşan arabaların hiçbir faydası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 rage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Horizon said: Ardeth said: Tek bir soru, farz edelim ki her üniversiteyi o hale getirme şansları yok. O zaman sabancı gibi üniversitelerin kalmasını mı istersin yoksa diğer üniversitelerin sistemine mi geçmelerini istersin. Açıkçası böyle birşey olmasını istemem , ama bir yandan da o üniversiteye giremeyip bu avantajı kullanamayan öğrencilerin yerine kendimi koyduğumda hakatten haksızlık olduğunu düşünürüm. Bana göre bu tarz bir konuda kimsenin kimseden avantajlı olmaması lazım. O yüzden olması gereken bu sistemin genele yayılması. Ne kadar haksızlık onu bilemem ama bu ülke için faydalı oldukları kesin. O sistem olmasa belki o üniversitelere giren öğrencilerin %50si falan bölümünden soğuyacak başarısız olacak vs. Bence okumuş genç nüfus açısından bu ülkenin kaynak kaybetmesini engelleyen bir sistem. Şimdi diğer insanların da bu noktada oturup bencillik yapmak yerine ülkeyi düşünmesi lazım, kimse oturup ağlamasın. Sonuçta ben de liseyi özel okulda okuduktan sonra üniversitede özel okula gitmek istemedim istediğim bölüme girememiş olmama rağmen. Ama sonra çalışıp yatay geçiş yaptım. İnsanlar ağlayacaklarına biraz çalışsınlar bence, lisansta olmazsa lisansüstünde vs bir şekilde hallederler. Ha tabi ben de böyle kalması yerine her okulun o sisteme ya da boğaziçi sistemine (nerdeyse rahatça her bölümden ders alabiliyorsun, tabi danışmanın gıcık değilse) geçmesini tercih ederim ama insanlar mızmızlanıyor diye olanlar kapatılır da çukurun en dibine düşersek yine görürüm ben onları. Geçiş dönemleri bunlar. Zaten her okul birden o sisteme de geçemez. Önce boğaziçi gibi belki bol ve rahat seçmeli sisteme izin verilebilir. Ama YÖKteki düşünce özürlü insanlar seçmeli ders sayısını ve ders serbetliğini arttırmak için başvuran boğaziçine bile zorluk çıkarıyor. Bu malcana zihniyete bürünmüş insanların bu sisteme geçişi desteklemesine şaşırım. Öte yandan tabi aynı zihniyette rektörler de var, bürokratik işler kolay olsun, değişik hocalar gerekmesin diye bölümlere çok az seçmeli veren (yerine göre hiç vermeyen). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 pozitif ayrımcılık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 YÖK'e kafamı iletiyorum, çekemeyenler utansın. Modern bir sistem getirdik ya haşa din elden gider falan, aman ilerlemeyelim di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Devlet gereken vizyona sahip değilken, geriye doğru durmak yok yola devam modundayken vizyon sahibi insanların bu ülkeye belli bir ücret karşılığında iyi bir hizmet sunma ve donanımlı, işinden tatmin olan genç bir nesil yetiştirme çabalarını da engelliyor. Kimse de ayrımcılık falan diye savunmasın şu YÖK'ü. Devlet vizyon sahibi değilse aman ayrımcılık olmasın diye ülke vizyon yoksunu okullarla ve işinden tatmin olmayan ya da beceremeyen mutsuz ve becereiksiz insanlarla mı dolsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wakeful Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 istemediği bölümü okuyan, kendini üniversite bitirmek zorunda hissettiği için ilgi alanıyla hiç bir alakası olmayan yerlerde olan çok öğrenci var. onların üniversite bitirmesi ne işe yarar ki kendini veremedikten sonra ne kadar nitelik kazandırabilir ki kendine. Adam memnun değil amacı sadece bitirmek ve diploma almak oluyo sonra iş hayatına atıldığında hayatı zindan oluyo sevmiyo çünkü işini . Sabancının yaptığı çok güzel bişey bence istediğin bölümdesin, mutlusun işini seviceksin ilerde ona göre insanlara verdiğin hizmetin, memnuniyetin değeri yüksek olucak..Öbür türlü başına kakmıcaksın insanların yaptığın işi sen mutlu değilsen başkalarını da mutsuz etme gibi bi lüksün yok herkes üniversite bitirmek zorunda değil ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 valla sefiilikte eşitlik bana saçma geliyor. "biz başka yerlerde yapamıyoruz; oyüzden sizde bizim dandik sistemi kullanın" filan... hep özenmişimdir sabancı nın sistemine. ben kendi adıma "bizde olmuyosa onlarda da olmasın" demedim hiç bir zaman. o yola girdin mi sonu yok zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 eğitim öğretim kaldırılmalı bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Adam gibi 2-3 tane okul var zaten şu ülkede, onlarla uğraşmayı bıraksınlar da şu sistemi düzeltmeye çalışssın. allam yarabbim yeaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eight Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Horizon said: Ardeth said: Tek bir soru, farz edelim ki her üniversiteyi o hale getirme şansları yok. O zaman sabancı gibi üniversitelerin kalmasını mı istersin yoksa diğer üniversitelerin sistemine mi geçmelerini istersin. Açıkçası böyle birşey olmasını istemem , ama bir yandan da o üniversiteye giremeyip bu avantajı kullanamayan öğrencilerin yerine kendimi koyduğumda hakatten haksızlık olduğunu düşünürüm. Bana göre bu tarz bir konuda kimsenin kimseden avantajlı olmaması lazım. Aksi taktirde öğrenciler üniversitelerin bağlı olduğu milli eğitim veya yök'e kardeşim bunlar böyle yapabiliyor biz niye yapamıyoruz diye isyan ederler haklıdırlarda. O yüzden olması gereken bu sistemin genele yayılması. O kadar avantajlıysa sabancıya girersin tutan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar