Bither Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Daha fazla uzatmaya gerek yok sana lise sırası bile desem lisedeki gençlere hakaret olur.Sen insanları eleşdırcek ve değerlendircek kadar büyük bir insan değilsin kendini fazla büyütme bence,kolay gelsin sana forumlarda yapmaya devam ediceğin satılmışlık için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 biz bize diger insanlari elestirip yorum yapma hakkini veren 'buyuk insanlik' beratini, sana belesten milliyetcilik yapma hakkini veren yerden aldik. ben sana da forumlarda bundan sonra yapacagin cahilce kafatascilikta basarilar dilerim.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2004 haaa ehehee simdi dikkatimi cekti, bi de 'satilmislik' var. sanki bir sozlesme yaptik da arkadasin 'tarafi'yla, bu 'taraf' sozlesmenin hukumlerine uydu da, biz 'şErRRRrrrefSizliK' yaptik da, satilmislik oldu.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Uzun zamandir tarih bolumune bakmiyordum , gorunuse gore Unity enerjisinden birsey kaybetmemis. Asil konuyla ilgili olarak dusuncem , Osmanlinin o donemde yonetici kalitesinin dusmeye basladigi , kusatmadaki basarizlik yetmezmis gibi avrupadaki topraklarinin ucte birini kaybettigi ve bunu durduracak gucu ve iradesi olmadigi , o olaylarin sonucunda padisahi tahttan indirmeye kadar gidecek bir ic dengesizlik icinde oldugu. Bu durumdaki bir ulke avrupanin tam ortasina kadar girseydi bile kalabilirmiydi ? Hayir kalamazdi. Iyimser ihtimal , ozamanlar guclu bir devlet olan Avusturyanin bu basarisizligi digerkilerinde gozunu korkuturdu ve birtakim baris anlasmalari , yagmalar vs o yillar icin gereken maddi ve manevi gucu Osmanliya saglardi ve birsure daha o civarda kalinirdi ama daha fazlasini umit etmek dunyanin gerceklerini kabul etmemeye calismak olur. Arti din cok etkili bir faktordu ki simdi bile etkili bir konu , hertarafi hristiyan ulkelerle ve daha onemlisi gitgide gelisen ve guclenen hristiyan ulkelerle cevrili bir musluman ulke daha onemlisi kendini dunyanin efendisi zanneden ve ben ona uyacagima o bana uysun diyen bir musluman ulke kisa zamanda ezilirdi ve nitekim oylede oldu.O yenilgiyle baslayan gerileme kurtulus savasina kadar surdu.[signature][hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2004 ne mi olurdu :) her şekilde belki biraz daha uzun sürsede yine yılkılırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokcan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2004 Bana göre yıkılmasının en büyük nedenlerinden biri de Avrupa'daki devletlerden hiçbirinin çıkarının Balkanlarda tek ülke hakimiyetine dayanan bi siyasi yapının oluşmasıyla uyuşmamasıydı.zaten bundan dolayı kendisinin yanında savaşacak gerçek bi müttefik bulamadı.o kadar güçlü devletlerin karşısında tek başına kalır ve zaten kendi içinde de bir milli birliği yoktu.Yani Kısacası yine de dağılırdı.Belki de daha hızlı bir yıkılmaya gidebilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UltraPsycho Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Bana göre tarih bir bütündür.''şu şöyle olsaydı'' demek ondan sonraki geçmişin kayması demektir...[signature][hline]C'mon baby light my fire Try to set the night on fire the doors Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ KADİR ÜLEAAYYYNNNN!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Evet dogru bir tek eyin değişmesiyle aslında tum dengeler değişecektir. Tum olan olaylar ona gore değişecektir. O yuden apayrı bir yerde olunurdu. Belki d burası ingiltere olurdu belki de Nazi almanyası belki de tüm avrupa Osmanlıgı imparatorlugu olurdu. BU tamemn varsayımsal bir durum ve sonuca ulaşmanın imkansız oldugu bir durum. Fakat gecenlerde biri bir yorumda bulunmuş onu okumuştum yarım yamalak ama olayın özü şuydu: Eğer viyanaya sefer yapmasaymışız o zman avrupanın yarısı hala bizim olurmuş. İlginç bir yaklaşımdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2004 tarihte birseylerin degismesi icin, ufak tefek olaylarin degil, dinamiklerin degismesi gerekir. cok istisnai olaylar disinda bu boyledir, istisnai durumlarda da zaten farkeden su ya da budur. yani ornegin denizlerde ustunlugu hollandalilarin degil ingilizlerin kazanmasi 3-4 deniz savasi sonunda. ne farkederdi kolonize eden guc ingiltere yerine hollanda olurdu. ama sadece ulkenin adi degismis olurdu bugun ingilizce yerine felemenkce konusuyor olurdu yabanci dil olarak insanlar. protestanlik ortaya cikmasa iste bu tarihin akisini degistirirdi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UltraPsycho Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 çok doğru bende bunu anlatmaya çalışıom..[signature][hline]C'mon baby light my fire Try to set the night on fire the doors Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ KADİR ÜLEAAYYYNNNN!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar