Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

II. Viyana kuşatmasında Şehir alınsaydı ne olurdu?

batuhan

Öne çıkan mesajlar

Viyana'yı alıyormuşuz diye duydum, orduya kayıtları kaçırmadık inşallah...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru haklısın biz lise sıralarında milliyetcilik yapan insanlarız koçum baksana sen kendi kendine hayal dünyanda benim yaşam tarzımı annemi babamı paramı harşlığımı okulumu işimi nerden biliyorsun öle bi yazış tarzın varki herkesde para bok akıyor anne baba sevgi saçıyor eve gidiyorum yiyor içiyor sıçıyorum başka bi bok yemiyorum sende orda acıların çocuğu emrahsın bu ülke bu devlet bu millet sana çok acı çekdirdi anneni sürdü babanı katletti sanki ortada böyle bir durum var gibi konuşuyorsun bu ülkede en zor durumda yaşayan insan sen değilsin senden çok çok daha kötüleride var merak etme ama özentilik nedir yanlış açıklamışsın senin sölediğin şey örnek almakdır senden iyi olanı tabiki örnek alcaksın ama özenip tamamen benliğini kaybedim orda burda kendi ülken,milletin alehine laflar konuşmuycaksın kendi milletine kin kusmuycaksın satılmışlık yapmıcaksın onlar yapabiliyorsa bizimde yapabilceğimize inancaksın bir zamanlar yapdığımız gibi gene üstün olabilceğimize inancaksın ve bunun için çalışcaksın ha inancın yoksa bana bölesi daha kolay ben KENDIMI SATARIM BENGILIMI HICE SAYARIM VATANIMI MILLETIMI S... diyorsan sende bir problem vardır çık git çok sevdiğin avrupa ülkelerinde amerikanda yaşa bişeyleri yapabilceğine inanmak sana göre hayaldir ama başlangıçta herşey hayaldir hayaller olmadan gerçeklerde olmaz ama senin o taş kafan hala aynı şeylerde ısrarla devam edicek satılmışlığını göstericek senin soyundan artık şüphe etmeye başladım bir insan ne olursa olsun benliğini bu kadar kaybedipde satılmışlığın hat safhalarına ulaşamaz.
Boşver sen boş bi insansın yıllarca burda sana bişeyler yazsak gene aynı yolda gidersin çünkü almışlar bi kere....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bither, 12 Mayıs 2004 22:09 tarihinde demiş ki:
Doğru haklısın biz lise sıralarında milliyetcilik yapan insanlarız koçum baksana sen kendi kendine hayal dünyanda benim yaşam tarzımı annemi babamı paramı harşlığımı okulumu işimi nerden biliyorsun öle bi yazış tarzın varki herkesde para bok akıyor anne baba sevgi saçıyor eve gidiyorum yiyor içiyor sıçıyorum başka bi bok yemiyorum sende orda acıların çocuğu emrahsın bu ülke bu devlet bu millet sana çok acı çekdirdi anneni sürdü babanı katletti sanki ortada böyle bir durum var gibi konuşuyorsun bu ülkede en zor durumda yaşayan insan sen değilsin senden çok çok daha kötüleride var merak etme ama özentilik nedir yanlış açıklamışsın senin sölediğin şey örnek almakdır senden iyi olanı tabiki örnek alcaksın ama özenip tamamen benliğini kaybedim orda burda kendi ülken,milletin alehine laflar konuşmuycaksın kendi milletine kin kusmuycaksın satılmışlık yapmıcaksın onlar yapabiliyorsa bizimde yapabilceğimize inancaksın bir zamanlar yapdığımız gibi gene üstün olabilceğimize inancaksın ve bunun için çalışcaksın ha inancın yoksa bana bölesi daha kolay ben KENDIMI SATARIM BENGILIMI HICE SAYARIM VATANIMI MILLETIMI S... diyorsan sende bir problem vardır çık git çok sevdiğin avrupa ülkelerinde amerikanda yaşa bişeyleri yapabilceğine inanmak sana göre hayaldir ama başlangıçta herşey hayaldir hayaller olmadan gerçeklerde olmaz ama senin o taş kafan hala aynı şeylerde ısrarla devam edicek satılmışlığını göstericek senin soyundan artık şüphe etmeye başladım bir insan ne olursa olsun benliğini bu kadar kaybedipde satılmışlığın hat safhalarına ulaşamaz.
Boşver sen boş bi insansın yıllarca burda sana bişeyler yazsak gene aynı yolda gidersin çünkü almışlar bi kere....

ne diyosun sen beeeeeeeeeee. adam gibi konusamiycaksan hic konusma.

daha turkce konusmayi bilmeden turk miliyetciligine cikmissin baslarim senin milliyetciligine de milli anlayisina da

ozenme mozenme ozentilik ornek cart curt bzrut.

konusamiyorsan niye tartismalara giriyorsun[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

kısaca tarihte olaylar birbirlerine bağlıdır.Ben hırsızım evi soyarken yakalandım sonra hapise attılar hapiste dayak yedim sonra millete dalaştım hapiste beni öldürdüler.Eğer yakalanmasaydım ne olurdu desem sizce bu olay bitermi daha gencim daha ömrüm var foruma her gün 5 sayfalık yazı yazardık:D[signature][hline] =Nothing For Everything=
Sosyal ağlarda paylaş

harşlık.. heh
Eski günlere dönmek gibi düşüncesizce edilmiş laflardan kaçınmalı.[signature][hline]unity100, 12 Mayıs 2004 22:19 tarihinde demiş ki:
senin getirdigin arguman karsi arguman olarak antitez sundugun argumanin antitez olarak ortaya atildigi tartismanin ilerleyisi acisindan alakasiz olmus.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç bir noktalama işaretinden kaçınmak gibi bi amaç içerisinde değilim,noktalama işaretlerimle milliyetciliğimi karşılaşdırmak nasıl bir mantıkdır zaten onu çözebilmişde değilim.

Unity daha Türkçe konuşmayı bilmiyorsun demiş ama okumuş anlamış ve orda yazanlar tamamen Türkçe nick'in gibi ingilizce kelimelerde içermiyor tamamen türkçe bir yazı ve çok güzel örnekler içeriyor biraz sinirle yazdığım için noktalama işaretlerine dikkat etmedim ama arkadaşın vericek cevabı bile kalmamış hede,hödö geçirmiş çünkü gerçekler acıdır.Zaten tartışmayı uzatmanın senin taş kafana bir etkisi olcağını zannetmiyorum.
Rahatsız olan arkadaşlardan özür diliyorum ama artık patladım dayanamadım kendini bilmez bu insanın forumlarda takındğını Türk düşmanlığına.
Sosyal ağlarda paylaş

bebe kimliginle ortaya sactigin zirvalara cevap mi vericez.

konusacak kadar kafan olsaydi, noktasiz virgulsuz sacmaladigin pisliklerde zirvaladigin seylere daha onceki sayfalarda 3 sayfa dolusu detayli aciklama getirilmis oldugunu gorurdun.

ama, olay baba parasiyla rahat lise sirasindan bol keseden otmek olunca, tabi insan goremez.

ben de hak veriyorum aslinda sana. bugun ben de baba parasiyla guzide okullarda okuyor, hayatim rahat olsa oyle bir milliyetcilik yaparim ki nihal atsizin ruhu sad olur.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bıshop, 13 Mayıs 2004 22:49 tarihinde demiş ki:
ekonomikman sıkıntıda olmak , baba parası ile okumamak bi insanın vatan sevgisinimi azaltır? tr de metropollerde yaşıyanlar haric kimse sevmez o zaman bayragını

ekonomikman sikintida olmamak, baba parasi ile okumak, hayatin guvende olmasi, kisinin gormedigi ve bilmedigi zorluklarin varligindan bihaber olarak bol keseden rahatca ahkam kesmesine olanak saglar.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

neden gerginsin
bu ülkenin durumunu cugumuz biliyoruz yazmaya gerek bile yok. herkez iyi yaşamak ister, yurtdışında olanlara özenir ki bunda haklıdır kim istemez üniversite okuma zorumlulugunun olmadıgı sanatını zırtını pırtını rahat yapabilecegi bi ülke? kimsede cıkıp diyemez "vatanı satıyorsun" diye. ama içinde yaşadıgın toplum içinde pure-karmasar düşünmenin bi manası yok. herkez böyle düşünürse o ülke ne kalkınır ne mesut olur.[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Sosyal ağlarda paylaş

estagfurullah ne gerginligi, surda guzel guzel konusuyoruz. bak bihter ne kadar sakin konusuyor, ben ne kadar guzel yanitlar veriyorum. gerginlikten eser yok.

hayat maalesef belki de olmamasi gerektigi kadar pratik.

biz ne kadar sevgiyle yaklassak, icinde bulundugumuz toplumun eksiklerini sirf icinde yasadigimiz ve kabullendigimiz icin gormezden gelmeye calissak da, yanlislar hala yanlis olarak kaliyor.

bir de bilmek var 'bilmek' var. ben de afrikadaki kitlik ceken insanlarin acilarini 'biliyorum'. bihter de ornegin, lise siralarinda olmasina ragmen disarida hayatin ne kadar zor oldugunu 'biliyor'. ama iste sen ben, bunu 'bilmiyoruz' ama, biliyoruz.

iste senin bana getirdigin argumani ben daha uzun sekilde 3 ayri postta yazmis olmama ragmen birisi cikip da goya 'bilerek' butun bu sorunlari yukarida ornegini gordugumuz gibi 'neseli, ilim dolu' bir arguman getirirse, haliyle bize de 'cosku icerisinde', 'ilim askiyla' yanitlamak duser.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Unity hala ısrarla devam ediyorsun benim lisede okuduğuma ve baba parası yediğime nerden kanaat getirdin anlayabilmiş değilim,insanlara böle yakışdırmalar yaparak olmayan şeyleri var göstererek kendini haklı çıkarmak çok doğru bir davranış demi?
Şundan emin ol ki senden çok çalışıyor baba parası yemiyorumdur,ama baba parası yemekde bir zaaf yada eksiklik değil her insanın babası bakar,bakmak zorundadır belli bir yaşa kadar ama seninki bakmadıysa bilemiyorum o sizin sorununuz ama pardon unuttum senin babanı devlet sürdürmüşdü çok acılar çekdirdiler sana 4 yaşında mendil satarak çalışmaya başladın.

Yazdığım hiç bir şeye cevap alamadım sadece konuşuyorsun sorulanları okuyup cevap vermekden bile aciz bi insansın.

[Bu mesaj Bither tarafından 14 Mayıs 2004 12:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

senin olmadigini soyledigin pozisyonda olmayan kisi, daha onceden onca tartisilmis olmasina ragmen AYNI seylere, TEKRAR, senin cosku dolu postunda gorulen polemigi sanki topice atilan ilk postmus gibi yazmaz.

evet, muneccim degiliz. bu nedenle kisileri konusma tarzlari, getirdikleri argumanlar ve tartisma sekilleriyle degerlendiriyoruz.

lise sirasindan bol keseden milliyetcilik yapmayan, lise sirasindan bol keseden milliyetcilik yapanlar gibi konusmaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 14 Mayıs 2004 14:43 tarihinde demiş ki:
simdi milleyetciligi kucuk dusurucu konusmalarda bulunmayalim. lise siralarindan yapilan o tarz konusmalari milliyetcilik degil hayalcilik olarak nitelendirmek daha dogru olur.

mantikli dusunen bir insan milliyetci olamaz diye bir sey yok

zaten tartisma 1 sayfadir bu baz uzerine ilerliyor.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...