Brigand Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Selamlar; C'nin header dosyalarını ve açıklamalarını arıyorum. Örneğin stdio.h standart input output, yazı yazma input alma ve file operations içeriyor. Bunun gibi tüm pre-defined headerleri Linux ve Windows için incelemek istiyorum hangi fonksiyonları var diye. Aradım lakin bulamadım. Şöyle güzel link bilen vardır heralde =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Anahtar kelime : reference =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 http://www.cplusplus.com/reference/ iyidir mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 http://gd.tuwien.ac.at/languages/c/cref-mleslie/FUNCTIONS/funcref.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Header olayi neydi tam olarak ? Onceden yazilmis seyleri bastan yazmadan kullanmani mi sagliyordu include ile ? Icindeki fonksiyonlar mi aliniyordu bu durumda ? math.h varsa mesela atan() fonksiyonunu tekrar tanimlamadan kullanabiliyorsun falan. Baska aksiyonlari var mi? Crash kurs versin biri :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 en tepeye #include yazıyorsun, kod sırasında atan() ı tanımlamadan kullanıyorsun güzellikle. atan ı tekrar tanımlamaya kalkarsan ne olur, bilemiyorum denemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 #include direk o header dosyasının içeriğini senin dosyana ekliyor aynen. hatta kazayla üstüste aynı şeyler include edilmesin diye header dosyaları #ifndef blabla #define blabla ... #endif şeklinde yazılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Yani önceki headerin icindekini belirli parcayi (?) ifndef ile silip define ile tekrar mi tanimliyorsun gerekiyorsa ? Dogru mu anladim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 hayır, header dosyasının tamamı o bloğun içinde oluyo. mesela #ifndef math_h #define math_h buraya math.h'nin içindeki tanımlamaları yapıyosun. #endif çok sayıda dosyadan oluşan bi projede her dosyada sağdan soldan bişeyler include ederken include'lar iç içe geçebiliyo, aynı headerı birden çok kere include edebiliyosun farketmeden, yani aynı fonksiyonları birden çok kere tanımlamış oluyosun sorun oluyo. öyle dalgınlıkları engellemek için bunu kullanıyosun bi kere tanımlanmasını garanti ediyosun baştan. ifndef = if not defined gibi düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 http://www.cplusplus.com/ candır.. Her sayfanın dikkatle incelenmesi ciddi bir zorunluluktur:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar