Gazanfer Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 vmware ile arada farkli isletim sistemleri kurup denemeyi kurcalamayi seviyorum. bununla ugrasirken aklima soyle bisi geldi, ama verimli olur mu bilemiyorum: - bilgisayara format atilir, performans koklenicek sekilde configure edilir, hersey kapatilir. - vmware kurulur, icinde istedigim isletim sistemleri kurulur. - ana makina olarak vmware icinde calisan oslardan birisi kullanilir. sorular: - verimli olur mu? performans kaybi beklenen bisi zaten, ama cok mu kastirir? - donanimsal problem cok yasar miyim? vmware sagolsun pek bi sorun yasamadim hicbiseyle, ama yarin bi flashdisk takinca begenmedim der mi? yarin obur gun external harddiskime "printer bu" der mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 devamli kullanmak icin gereksiz bir kayip yaratirsin. yani para verdigin donanimdan %20 bile taviz versen, bence pek anlamli degil. ama ne yapabilirsin. normalde kullanacagin bir isletim sistemini yuklersin. bu senin standart islerini yaptigin seydir. fakat sanal makinelerle bazi ozel islerin icin diger isletim sistemlerini kullanirsin. atiyorum, sorf icin linux mint yuklersin. her isini mintle yapiyorsundur. fakat sanal makinende xp de vardir, istediginde acarsin takir takir oyun oynarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 sanallaştırma çözümleri genelde serverlarda kullanılıyor. senin pc istediğin performansı verir mi bilmiyorum. bir de sanallaştırma olayı işin içine girince ekran kartı vs olaylarına bakmak lazım. donanımın sanallaştırma destekliyor mu mesela? öyle bi durum var, donanımsal destek olarak sanallaştırma var. sana sanal bi ekran kartı yaratmıyor, gerçek ekran kartı performansı alıyosun gibi bişe oluyo. benim de çok fazla bilgim yok ama sanallaştırma işini araştırırsan sorularına cvp bulursun. :D benim tavsiyem uğraşma böyle takıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 yaklaşık 2 yıldır vmware workstation kullanıyorum makinamda. bunun yanında sunucularımız da çoğunlukla vmware esx. makinanın kaldırmaması gibi bir problem olmaz donanımsal olarak, sanmıyorum. bunu çok teknik olarak söylemiyorum (zira arkada nasıl çalışıyor o kadar da bilmiyorum) ama şu ana kadar bende hiç problem yaşatmadı. kişisel olarak ana makinanı vm kullanmanı tavsiye etmem. reel olarak geçtim, psikolojik olarak bile aynı konforu yakalayamazsın. ama sık kullanmadığın bir sürü iş için vm kullanabilirsin. ben öyle yapıyorum, her şeyi aktif işletim sistemime kurup ortalığı kirletmemek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar