Cons Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 askerlik yapmadan vatandaşlıktan çıkılmıyor.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Doğduğumuz ülkeyi seçebiliyor olsaydık keşke..
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: @scheriff: Ben mi kaldım onları eğitecek? O kadar vergi veriyoruz oğluna gemi alacağına gitsin öğretmen tutsun onları eğitecek.. Açıkta bekleyen bir yığın öğretmen var.. olayı siyasete mi indircez askerliği mi konuşcaz ona göre yaziim ben de? ewt sen kaldın ben kaldım kaç tane universite mezunu var bu ülkede hiçbirisi gitmesin askere orda lise mezunları birbirini eğitsin ben de körü körüne savunmuyorum askerliği ama sunduğunuz argümanlar yeterli değil
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Cons said: askerlik yapmadan vatandaşlıktan çıkılmıyor. bu doruysa saçma olmuş o ewt:)
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 @Scheriff: Siyaseti geçtim abi orda 10 tane üni mezununu doyurmaya harcadığı parayı tek bir öğretmene versin o öğretmen de eğitimi yapsın işte. Bence gayet mantıklı argümanım yani :D
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 devlet üniversitede okuttuğu her bireye yatırım yapmaktadır. hiçbir öğrencinin senelik öğretim bedeli yoksa 250 liralık harç değildir. Bu bağlamda dahi yatırım yapıp eğittiğin adamı ölüme yollamak kaynak israfıdır. Yoksa elitizm derdinde değilim.
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 gemileri unuttun bi anda:) versin abi kısılabilcek her yerden kısılıp eğitime harcansın para ben bundan bahsetmiyorum ki askerliği çıkaralım o zaman doğu hizmeti yazalım sana mesleğin ne olursa olsun git 15 ay 12 ay neyse doğuda çalış? var mısın buna bi ton argüman sunup hiçbirinde kendinize bir görev vermiyorsunuz devlet yapsın devlet etsin evet devlet sorumluluklarını yerine getirsin ama sen de sorumluluğun olduğunu kabul et lütfen ve yerine getir para-vergi vermekle olmuyor her şey...
superwiz Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 eğer,savaş meydanındaki askerler,o anda ne için savaştıklarının farkında olsalardı,dünya çok farklı bir yer olurdu gibi birşey söylemiş sun tzu,araştırın bakim,ama adam haklı,öldürmek yasak bütün devletlerde insanı ama savaşa gelince,yasal oluyor,bence insanın kendisini sorgulaması lazım,
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Devlet parasını verip o vasıfa sahip "gönüllü" insanları çalıştırmalı. Şu an aman doğuda da olsa olur diyen bir yığın aç öğretmen, doktor vs. var. Ver maaşlarını yolla oraya. Zorla güzellik olmaz. Yani.. :)
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 ve şunu ekliyim benim mi gözümden kaçıyor genelde bilmiyorum ama daha hiç universite mezunu birilerinin doğuda şehit olduğu haberine rastgelmedim ben veya geldiysem de tek tük çoğunluk yine lise-ilkokul mezunu erlerde?
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Sadece doğuda şehit olmak değil ki mesele. 1 seneyle ne fırsatlar kaçırabilir insanlar. 1 sene askerlik yapmak zorunda bırakılmasa belki o senede bir fırsat yakalayacak doktorlar vardı ve şu an 10 tane daha Mehmet Öz gibi dünyaca tanınmış doktorumuz vardı? Bırakın gönüllü olsun askerlik, doğuya da profesyonel ordu yığ. Amerika'nın yaptığı gibi lise önlerinde askerler çocukları askere gönüllü yazılmaya teşvik etsinler falan..
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 profesyonel ordu kuracak kadar paramız var mı acaba diye sormak lazım. ama tabi prusya doktirini de bu çağda bir yere kadar heh etten kalkan mı yapacaklar bu kadar askerle
Law Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 @ Zaten o 1 aylık traş aecmilik ile adamın eline silah versen operasyona götürsen ne olur. Pkk'dan daha çok tehdit oluşturur.
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: Devlet parasını verip o vasıfa sahip "gönüllü" insanları çalıştırmalı. Şu an aman doğuda da olsa olur diyen bir yığın aç öğretmen, doktor vs. var. Ver maaşlarını yolla oraya. Zorla güzellik olmaz. Yani.. :) tamam abi sen çalışma dizi izle maç seyret anladık derdini:) hala devlet parasını versin diyosun yok işte devletin parası yetmiyo çalıolar çırpıolar vs vs çalmasalar keşke napalım avukat ol çöz sorunu.. hala taktın gönüllüye gönüllüler yetmiyor ki bir şeyler zorunlu doğudaki ihtiyaç kadar gönüllü doktor öğretmen çıksaydı "zorunlu hizmet" diye bir kavram olmazdı hayatımızda
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Scheriff said: ve şunu ekliyim benim mi gözümden kaçıyor genelde bilmiyorum ama daha hiç universite mezunu birilerinin doğuda şehit olduğu haberine rastgelmedim ben veya geldiysem de tek tük çoğunluk yine lise-ilkokul mezunu erlerde? istatistiksel yaklaşımdan bir hata olabilir. lise-ilkokul mezunu üniversite mezunlarından çok daha fazla olduğu için bunu sayıyla ölçmek hata, oranla ölçmek lazım.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Parayı doğru harcarsan olur. Profesyonel ordu kur derken 1.000.000 kişilik ordudan bahseden de yok ki. Sübyan tipleri eline silah verip dağa yollamak yerine onların 3te1'i kadar iyi eğitimli askeri parasıyla yollarsın en azından aynı işi görürler..
Law Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: Sadece doğuda şehit olmak değil ki mesele. 1 seneyle ne fırsatlar kaçırabilir insanlar. 1 sene askerlik yapmak zorunda bırakılmasa belki o senede bir fırsat yakalayacak doktorlar vardı ve şu an 10 tane daha Mehmet Öz gibi dünyaca tanınmış doktorumuz vardı? Bırakın gönüllü olsun askerlik, doğuya da profesyonel ordu yığ. Amerika'nın yaptığı gibi lise önlerinde askerler çocukları askere gönüllü yazılmaya teşvik etsinler falan.. Aynı adam askerden sonrada yakalayabilir o fırsatları madem ihtimallerden hareket ediyoruz. Bu ihtimalide gözardı etmemek lazım.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Hayatından bir sene çalarak pek çok ihtimal çalıyorlar ama.. @scheriff: Derdim dizi maç izlemek falan değil abi, insan haklarına tamamen aykırı buluyorum bu uygulamayı. Şu devlet halkına mükemmel bir hizmet mi sağlıyor da hayatının 15 ayına falan el koyuyor? Köle gibi çalıştırıyor?
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 topiği ilkere fw'liyorum. fişlenin hepiniz hayınlar.
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Hayatından 15 ay çalmak değil, en verimli ve en önemli bir çağdan 15 ay çalınmak denebilir. Tam okul-iş hayatı arası olabiliyor mesela. Tüm planları sallamak olabiliyor.
cokiyi Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Zorunlu askerlik hakkatten sacma bir sey de Nileppezdel daha sacmaymis be arkadas.
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: Sadece doğuda şehit olmak değil ki mesele. 1 seneyle ne fırsatlar kaçırabilir insanlar. 1 sene askerlik yapmak zorunda bırakılmasa belki o senede bir fırsat yakalayacak doktorlar vardı ve şu an 10 tane daha Mehmet Öz gibi dünyaca tanınmış doktorumuz vardı? Bırakın gönüllü olsun askerlik, doğuya da profesyonel ordu yığ. Amerika'nın yaptığı gibi lise önlerinde askerler çocukları askere gönüllü yazılmaya teşvik etsinler falan.. fırsat her zaman çıkar senin askerlik yaptığın 1 yıllık sürede mi çıkacak illa 20 küsür yıl çıkmayıp sen universite boyunca çalışıp çabaladın çok çılgın iş teklifleri, burslar aldın da seni askere mi aldılar? kaç tane buna benzer örnek verilebilir? okul boyunca boş takıl derslerini geç sadece sora iş aramaya başlarken askere alınınca "yok hayatımın fırsatlarını kaçırdım da dünyayı kurtaracaktım da bla bla" çok çok iyiysen zaten 2 yıl hakkın var girersin işe, sen askere giderken de adamlar seni dönünce geri alır merak etme
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 şimdi şöyle bir örnek vereyim kendimden. 21 yaşındayım ve üniversite 1. sınıfı bitiriyorum (fransızca hazırlık 4 sene lise 1 zorunlu hazırlık falan filan) en iyi ihtimallerle 24 yaşında üniversiteden mezun olacağımı düşünürsek üstüne 2 sene yüksek öğrenim 2 sene de doktora gibi birşey koy 28 uygun tertibi bekle askere git gel 30 yaşında iş hayatına atılabilecek kıvama geliyorum. siz şirken yöneticisi olsanız 30 yaşında iş tecrübesi 0 bir adamı da işe almayı düşünür müsünüz? falan filan gibi.
Öne çıkan mesajlar