Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani retçiler vatandaşlıktan atılmayacak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya zaten her sektör özelleştirilmiş şu ülkede. Ben mesleğimi özel sektörde icra edebilirim. Rahat yaşayabilirim. Vergi de veriyoruz işte. O vergilerle memur çalıştırsınlar işsizlik sorununa çare olur, zorla insanları öyle çalıştıracaklarına.
Mesaj tarihi:
Arkasokak said:

askerliğin sosyal içeriğini kavrayamayan 15-16 yaş tayfasından uçuk kaçık mesajlar yağmakta, görüntü kirliliği yapmakta...

ağbiii anlat bana sosyalliği anlat
Mesaj tarihi:
benim gördüğüm istekler böyle (kötümden sallıyo da olabilirim hiç belli olmaz orası):

pro askerlik (ordu diyelim kısaca) olsun.

isteyen yağız delikanlılar da gönüllü askere alınsın.

istemeyen askere gitmesin, hayatından 1 seneyi vermesin, eğitim/iş yaşamı sekteye uğramasın.

deniyor değilmi?

Kendi şahsi görüşüm de genelde askere gitmiş olanlar (bunlar genelde uzun dönem yada ücra köşelerde askerliğini yapmış olanlar) istemiyor vidani ret işini. Biz gittik onlar da gitsin diyorlar..

Kendi izlenimlerim bu şekilde..
Mesaj tarihi:
Eğitim ve iş olanaklarını sağlayan devlet en başta. Nasıl devletin koynunda yaşarken onun size verdiği görevi inkar edebilirsiniz ?

Hayır birde savaş çıktı diyelim, ailenizle kaçarken siz bombalardan, bombalara koşan savaşan insanların hayatlarını, iş yaşantılarını, aktivitelerini ve ailelerini düşünmezmisiniz ?

Bir sorumluluktur askere gitmek. Gitmek istemiyorsanız, TC nüfus kağıdınızı ve vatandaşlığınızı iptal ettirebilirsiniz.

Özgürlük bir yere kadar.
Mesaj tarihi:
Savaş çıkarsa savaşmayız mı dedik?

İş olanağı sağlıyor diye gelmeyin hiç. Ekonomi yerlerde, hukuk yerlerde, sağlık sistemi yerlerde. Herkes borçlu doğuyor resmen. Bu devlete mi borcum var benim?

Ha eyvallah biraz hizmet ediyor, onun karşılığını da askerlik değil de başka türlü kamu hizmetiyle yapabiliriz. Neredeyse bütün büyük devletlerde böyleyken 3. dünya ülkesi modundayız hala.
Mesaj tarihi:
Türkiyenin jeopolitik önemi ve privacy hede hödö.

ben de pek sevemedim asker işini. vazifedir yapacağız gibi duruyor. öte yandan nilep dikkat et valla bülent ersoy gibi halkı askerlikten soğutmaktan dava açıverirler sana da.
Mesaj tarihi:
firatram said:

Eğitim ve iş olanaklarını sağlayan devlet en başta. Nasıl devletin koynunda yaşarken onun size verdiği görevi inkar edebilirsiniz ?

Vergi ödüyoruz bunlar için, saydıklarını devlet bedavaya vermiyor, karşılığını çatır çatır alıyor.
Mesaj tarihi:
said:
Herkes borçlu doğuyor resmen.

Herkes sorumluluklarıyla doğuyor.

said:
Bu devlete mi borcum var benim?

Evet.

said:
Ha eyvallah biraz hizmet ediyor, onun karşılığını da askerlik değil de başka türlü kamu hizmetiyle yapabiliriz. Neredeyse bütün büyük devletlerde böyleyken 3. dünya ülkesi modundayız hala.

Bütün büyük devletler diyorsunda çin'den tut diğer büyük devletlerin çoğunda askerlik ağır ve zorunlu.
Mesaj tarihi:
askerliğin sosyal yönü çok enteresan bence. mesela yıllarca özel okullarda okumuş, baba parasıyla hayatını yaşamış gençlerimiz askere gidince benzersiz bir deneyim yaşayacaklar diye tahmin ediyorum. ben istanbul'dan kocaeli'ye üniversite okumaya geldiğimde bile çok şaşırmıştım, haritada yerini dahi gösteremediğim illerde insanlar "yaşıyordu" "oha adamlar istanbula gelmemiş" lafını çok söyledi buradaki istanbullular. keza orası üniversite, belli bi seviyeyi aşan adamlar gelecek, askerlik çok daha genel, her yerden HER biçim insan gelecek, hayatında muhattap olmadığın insanlarla muhattap olacaksın.
yani çok değişik bir şey. adam ediyor diyorlar ya, gerçekten adam edecek diye düşünüyorum ben. bakalım gidince göreceğiz.
Mesaj tarihi:
firatram said:

Bütün büyük devletler diyorsunda çin'den tut diğer büyük devletlerin çoğunda askerlik ağır ve zorunlu.

Pfff

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Conscription_map_of_the_world.svg
Mesaj tarihi:
@firatram: Devlet bana olan insan gibi kaliteli hizmet borcunu ödesin, devletlik işini yapsın önce.

Sorumluluktan bahsetmiyorum devletin milyarlarca dolar olan borcundan bahsediyorum.

Çoğu büyük ülkede askere gitmezsen kamu hizmeti yapabiliyorsun aynı sürede evinde yaşayarak baskı olmadan mis :)

Ayrıca vergi almayı biliyolar, vergi vererek borç ödeniyo bence gayet. O vergileri cebe indiriyorlar bi de hani..

Bu şekilde savunmanızı anlayamıyorum askerliği.

Statü farkı olan insanları kaynaşytırmak daha mantıklı..

Eğitimsizleri eğitmek de bir yerde mantıklı ama köküne inmezsen sorun çözülmez. Hazır ünide okumuş eğitimli adamı askere göndermek de mantık dışıdır.
Mesaj tarihi:
Werewolf said:

firatram said:

Pfff

Rusya, çin, Almanya, Meksika.. Bunlar yetmez mi ?
Mesaj tarihi:
firatram said:

Werewolf said:

firatram said:

Pfff

Ortaya genelleme çakmadan önce az araştır, lafı çevirmek zorunda kalmazsın.
Mesaj tarihi:
firatram said:

Werewolf said:

firatram said:

Pfff

çin i geç.

sırf ekonomik bakımdan güçlü olmaları örnek alınmaları gerektiğini göstermez.
Mesaj tarihi:
ülkelerin gelişmişlikleri ekonomik seviyelerinin yüksekliği ile ölçülmez. ülkelerin gelişmişlikleri vatandaşlarına sundukları hizmetler, bu hizmetlerin kalitesi ve genel refah seviyesi ile ölçülürse daha bir manalı olur.
Mesaj tarihi:
askerlik "zorunlu" bir durum..

vatan borcu dediğiniz ise -başörtüsünü hatırlatan tarzda- güzel bi uydurma..

askerliğe illa ki gideceğiz, gideceksiniz ve gidecekler.

gel gelelim "zorunlu" tutma, o zaman görelim borcu, ne olduğunu?

vicdani ret olayının vatandaşlıktan çıkarma sebeplerinden çıkartılmaması elbette iyi bir adım. ancak sizin gerçekten idealist bir bakış açınız yoksa çekilir kahır değil.

özetleyelim;
1.askerlik zorunludur. zorunlu diye gidicez (nokta)
2.vatan borcu kavramı çok uydurma bi kavram (nokta)
3.buradakilerin %90'ı vicdani retçi değil. sadece askerlik olayının uzun süresinden ve bir dayatma ile gündelik hayatlarından vazgeçme fikrinden hazzetmiyorlar (nokta)

ben de bu grup içerisinde olsam bile paşa paşa gidicem vakti gelince. gittiğimde de bu olayı borç olarak gördüğüm için değil mevcut kanunlara göre zorunlu olduğu için gidicem. mevcut sistem neyi emrediyorsa o. ne eksiği ne fazlası.
Mesaj tarihi:
ben sevmediğim bir ülkeye, sevmediğim millete zorla hizmet sunmak zorunda değilim. olmamalıyım.

firatram said:

Özgürlük bir yere kadar.

bu ne lan hahahaha

bide meksika baya gelişmiş bir ülke evet. sen haritada kapladığı yere göre bakıyorsun sanırım gelişmişliğe.
Mesaj tarihi:
Mevcut sistem yanlışsa sistemi değiştirmek için çabalamak gerekmez mi? Mevcut sistem neyse o diyeceksek bir gün bir sistem getirirler seve seve uygulamazsak öyle uygularız işte mevcut sistem bu, kanun bu diye..
  • Yeni Oluştur...