Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Veya tam tersi mi demeliydim bilemedim baslikta, neyse mevzu sudur; Yazdigim bi survey in demosu icin python un esnekliklerini kullanarak aslen c ve java olan kodlari python ile yorumlayip gostermem gerekiyor. anlatim ne kadar dogru oldu bilmiyorum, zira algoritma python sytnax iyla tekrar yazilmayacak, hali hazirda yazilmis dildeki kod uzerine python ile yazilmis bi interface giydirilecek. veya boyle bisey. Vakip acisindan cok dar bi zamanda oldugum ve onumdeki 2 gun 3 sinavim oldugu icin yeterli arastirmayi yapacak vaktim yok maalesef o yuzden python ile gelistirme yapmis kisilerin yardimini istiyorum. nasil yapacagim adina en ufak bi fikir icin bile simdiden tesekkur ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 tkinter ile gui'yi ayarlayabilirsin.. Entegrasyon konusundaysa, python zaten C'nin indirgenmis hali. Kodu yeniden yazmazsin ama syntax'i az biraz degistirip C kodunu dogrudan python'da calistirabilirsin. Yok java olsun istiyosan o zaman jython kullan. Aynisi onda da gecerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 tam anlamiyla anliyamadim ama mevcut C kodunu python modulu olarak calismasi icin modifiye edebilirsin. http://python.net/crew/arcege/extwriting/pyext.html yada mevcut kodu C, C ye en yakin sekilde python icin tekrar yazmak icin ( ornegin C tiplerini kullanarak ) "ctypes" diye bir module var, onu kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Cevaplar icin tesekkur ederim, ayrica di de bi kac kaynak gosterdi onada tesekkur ederim. Mevzuyu tam anlatamamisim haklisiniz, aslinda survey sonrasi demo iceriginin boyle olmasi istenmesinin cikis noktasi suydu; bir cok kaynakta ve gelistirici tarafindan bahsediliyor elimin altinda en yakin kitap olan python in a nutshell den alinti yapayim; said: You can write special-purpose extension modules in lower-level languages to achieve maximum performance for small, computationally intensive parts that you originally prototyped in Python. You can also use tools such as SWIG to wrap existing C/C++ libraries into Python extension modules. Finally, you can embed Python in applications coded in other languages, exposing existing application functionality to Python scripts via dedicated Python extension modules. bu mantikla yola cikarak bahsettigim sey dilin bu implementasyon ve extesion guzelliklerini ozetleyecek ve farkli dillerde hali hazirda yazilmis olan programlara bile uygulanabilecegini gostermek. ornek olarak en basitinden c de yazilmis olan bi currency converter bile olabilir, bunun uzerine ise python embed edilecek alintida alti cizili yerde bahsedildigi gibi. c de yazdigimiz fonksiyonlar python da nasil cagrilir anafikirli bi kac kaynaga goz attim ama henuz tamamen uzerinde calisma firsati bulamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Bence bu konuda hatan son cumlede gizli. Python okuyup hatmedilecek bir dil degil. Elinin altinda dogrudan kullanabilecegin interpreter var. Acip deneyerek cok rahat bir sekilde neyin nasil calistigini cozebilirsin. Diyecegim o ki, kaynaklara bakarak degil, deneyerek ogren. Bunu soyledim ama bu demek degildir ki hicbir sey okumayacaksin; demek istedigim daha cok; -substr nasil calisiyordu yahu, once string'i girecem sonra ilk karakteri sonra da ne kadar uzun substr istedigimi mi, yoksa en son karakterin index'ini mi? -dene abi. Ac, import et, dene bakalim bi gor. Yukaridaki soruyu yazarken kullandigin karakter sayisi/zaman/dusunce gucunden daha kolaya cozumu bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 python içine c, c içine python yazılıyordu gerekli modülü bulursan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 aradigin sey bir serializer falan mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar