Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Salyangozları yiyen bir tatlı su akvaryumu balığı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Akvaryumu ufak ufak salyangozlar bastı bunlardan kurtulmak için doğal çözümler arıyorum fikri olan varmı?
(camdakileri elimle eziyorum ama ertesi gün yine çıkıyolar lavuklar)
Mesaj tarihi:
pek anlamam tamamı ile sallıyorum ama çöpçü bi balık vardı böyle büyük çirkin bişey belki o halleder.
öte yandan anlamadım ki nasıl çıkıyorlar ertesi gün hemen bu kadar çabuk mu ürüyorlar[signature][hline]Aynı pencereden dışarı bakan iki adamdan biri sokaktaki çamuru,diğeri ise gökteki yıldızları görür. Frederick Langbridge
Mesaj tarihi:
Lan bunlar nası oluşmuştur aceba çok ilginç yani kamerayı bırak bigün önünde nette yayınla bizde bakak :)[signature][hline]
Spermen, 12 şubat 2003 14:33 tarihinde demiş ki:
Sol kulağını kapatırsan sağ duyulu olabilirsin.
Mesaj tarihi:
Amip mi lan bu? :)[signature][hline]Yazılarımın hepsi SADİST01 a.ş ne aitdir.
İzin almadan kopyalayanlar hakkında hukuksal işleme başvurulacaktır.
Başvuru için; İcq:236537112 (Anlayışınız için teşekkürler.)
Mesaj tarihi:
ahhaa ben onlardan ankara hayvanat bahçesinde görmüştüm.. akvaryumlar berbattı orada koca koca salyangozlar vardı eueueuheuehu[signature][hline]yaşasın bambular...
Mesaj tarihi:
onlar olur, onlar olmasa biz de olmazdık aslında gibi bir durum var ... su hayat demektir .)

ve de evet vatos al, bir yada büyüklüğüne göre iki tane; ve daha da önemlisi ışığını değiştir, düz beyaz ışık yosun yapar kenarlarda ve canlıların gelişmesi için gereken şey oluşur yanı sıra ... bir akvaryumcu ile konuş, akvaryumlarda deişik ışık kullanıormuşunuz de, 15-20 milyon arası bişi olması lazım ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Tıklayalım yardım edelim ...
Mesaj tarihi:
ısı yayamyan beyaz ısıklardan al[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Mesaj tarihi:
Evet aydınlatmada sorun var bi ara değiştiricem
Ama yosunlar balıklar içinde faydalı
pirhana benim diğer balıklarıda yer ama öneri için sağol ;)
Vatozlar salyangoz yemiyorlar bildiğim kadarıyla bitkisel besleniyorlar(yosunlarla ve onların bitkisel ağırlıklı yemleri var özel dip yemleri)

Ya acayip hızlı ürüyorlar hayret edersiniz görseniz.Şu an yaklaşık 20 tane falan görüyorum camlarda
Şimdi kasıp ezsem hepsini yarın 20 tane daha gelir hehe
Ya kumların kayaların arkasında falanda varlar onlar çıkıyor yada her gün ürüyorlar belli bi oranda
Acayip bişey
Çok büyük değiller karınca kadar falan ama camlardakiler rahatsız ediyor
(akvaryum 1metre bu arada sanırım 2 tane grolux florasan yeterli olur bi deneyeceğim)
Mesaj tarihi:
Botia macracantha adli balik bu konudaki tek silahtir. Ama etkili oldugu salyangoz yuvarlak olanlardir minare seklindeki salyangozlara karsi etkili degildir.[signature][hline]"Fear can hold you prisoner, hope can set you free."
Mesaj tarihi:
çöpçü balığı denilen balık halleder . siyah bişey git ondan al bi - iki tane[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar .
Bense Ötesinde Bir Av Yaparım .
[Bu imza zgrw tarafından 02 June 2004 09:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
elleme birader yesin işte heheh
Botia macracantha
bu balığın latince ismimi?
yoksa nece ismi :)
yani piyasada ne olarak geçiyor
abi bana bi botia macracantha desem adam hö demezmi :P
Mesaj tarihi:
said:
FRP_Master, 02 Haziran 2004 10:48 tarihinde demiş ki:
said:
Ra_d, 02 Haziran 2004 10:31 tarihinde demiş ki:
abi salyangoz yenirmi be.
ne midesiz balıkmış.git adam gibi yemini ye dimi.

+1 :) , ağız tadından anlamıyor hehe.
[signature][hline]Hayat acıdır,biberde acıdır,öyleyse hayat biberdir.
Noir UO Shard
Mesaj tarihi:
said:
zgrw, 02 Haziran 2004 10:07 tarihinde demiş ki:
çöpçü balığı denilen balık halleder . siyah bişey git ondan al bi - iki tane

copcugu balıgının sıyahı olmaz anca sıyah beneklerı olanı olur en azından ben gormedımsenın dedıgın vatostur kesınlıkle[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Mesaj tarihi:
ayrıca az önceki mesajımdada söylediğim gibi o balıklar mecbur kalmadıkça etçil beslenmiyorlar(mecbur kalmadıkça diyorum, çünkü bazen ölen balıkların karınlarını deştiklerine şahit olunmuş aç kaldıklarında hehe(belkide onlar öldürmüştür hatta :P))
Mesaj tarihi:
bence sen o arkadaşın dediği latince isimli balıktan al bi dene.
yada tüm balıkları başka bir yere aktar, sonra iyice temizle akvaryumunu. =P[signature][hline]böhüüü :( haziranda geldi sonunda ve kaldı 18 gün..
Mesaj tarihi:

Bilgisizce yazmışsınız yapmayın bu canlı hayatı arkadaşlar.Çöpçü kesinlikle salyangoz yemez.Hatta açlıktan ölür yinede yemez.Vatozda kesinlikle etçil beslenmez.sadece ve sadece yosunlar ve alglerle beslenir.Zaten salyangozu yiyecek ağız yapısı yoktur vatozlarda.
Salyangoz sorununa gelince..
ilk önce akvaryumunun boyutlarını ve içinde yaşayan balıkları ve boylarını söylemen lazım.Sana önereceğim balık akvaryumundaki balıklarla yaşayamayabilir.
Amerika Chiclid'lerinden herhangi bi tür bu tür salyangozlarla beslenebilir.
Örnek Zebra (Convict) Chiclid, Ateş Ağız, Jack Dempsey.
Afrika türünden malawi gölü kökenli hiçbi chiclid salyangoz yemez.Ancak Afrika tanganika gölünden Frontosa salyangoz yiyebilir.Bu balığında 5-6 cm boylarındakileri 20-25milyon tl dir.35cm e kadar büyür.
Sana son tavsiye edeceğim balık kendi beslediğim ve her türlü canlı yaratığı afiyetle midesine götüren Astronotus ocellatus.
Akvaryumcularda Oscar ya da Astronot diye bilinir.
Benim kendi astronotlarımdan bi tanesinin fotografını koyayım tanırsın kolayca.Ama dikkat et akvaryumunda Lepistes Molly gibi ufak balıklar varsa onlarıda afiyetle hüpletecektir.
[signature][hline]i love this game!
tractor pulling

ZFD.

Mesaj tarihi:
Gromy tam aradıın balık.....
sinek kelebek bile yer[signature][hline]FENERBAHÇE CUMHURİYETİ
Nüfus: 26.000.000
Başkent:Kadıköy
Rakım:6

• Yeni Oluştur...