Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba, Gümrük Sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam

şimdi yeni bir şey öğrendim arkadaştan sormak istedim sizlere.Şimdi 2 sene öncesinde canadaya amcamın yanına gittim.Orda 2. el oto aldı kendisi bana ve araba orda ben burda :).Arabayı buraya getirebiliyormuşum gümrükten 6 aylık bir belge imzalıyarak.6 ayda bir araba gümrükten geçme zorunluluğu olarak.Böyle bir şey varmı ?
Mesaj tarihi:
Bildigim kadariyla tuzuk degisti bu konudaki, aracin alindigi ulkenin gumrugune girmen gerekiyor. yani oyle yunanistana bulgaristana girdi cikti olmuyor eskisi gibi ama daha detayli bilen birinin cevabini beklemek akillica olur tabii.
Mesaj tarihi:
Aynisi ben yapicaktim, arabadan daha masrafli hale geldi.
1. modeline ve uretim yilina gore gumruk bedeli var
2. bide luks yada koleksiyonluk gibi biseyler var

anladigim sekilde soyle oluyor, hani x5 in filan varsa daha fazla vergi oduyosun ya, aynen oyle arabaya bagli olarak degisiyor.Kaldiki shipping 1000dolardan cok daha fazlaya patlar
Mesaj tarihi:
Okuyoruz yazılanı.

6 ayda bir Kanadaya gitme derdi olmasa bile 1000 dolara getirmek zaten mümkün değil.

veya

2500 dolara getirsen dahi 6 ayda bir Kanada'ya gitme derdi olacak.
Mesaj tarihi:
Seyde yapabilirsin aslinda; aileden, yada cevrenden birinin sirketi varsa ticari araba yada sirket arabasi diye getirebilirsin ama olabilirliginden pek emin degilim
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
soyle dusunun. distributorden daha hesapli olsaydi, sokaktaki simitci bile getirirdi, bir kac ozel ithalat belgeli galeri yerine herkes getirir satardi.

astarindan pahaliya gelecektir.
  • Yeni Oluştur...