cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 nutella yarimciğim adam çıkıp bu ülkede hepimiz ermeni diye bağırılıyor, kimse başka dinin kitabını ezmiyor diyor ya, onun üstüne söylüyorum.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Redeagle said: Bu arada: "hepimiz Ermeniyiz" dendi allahtan. Bin kez hangi amaçla denildiği anlatıldı hala insanlık suçuymuş gibi düşünülüyor sdf. İnsanlık suçu anlamında söylemedim. Bugün Yunanistan'da Türk katledilse herhangi bir Yunan çıkıp bağırmaz "Hepimiz Türk'üz!" diye. cogitoz: Konuyu çarpıtmanın anlamı yok, bir devlet eliyle yapılan "Polisin kutsal kitap yakması" var! Bir de bundan bağımsız olarak toplum tepkisi var. Toplum tepkisi Türkiye'de olmaması gerektiği kadar aşırı demokratik, diğer ülkelerde devlet eliyle yapılan şerefsizlikler de Türkiye'de sivilin masum adamın kutsal kitabının yakıldığı düzeyde değil. Diğer olaylarla bunu bir tutamazsınız o olaylarda dine ya da kişisel değerlere durup dururken saldırı yok. O bahsettiğiniz olayların iç yüzünde derin bilmediğiniz sebepler var. Modern demokratik sistemi oturmuş Avrupanızda kutsal kitaplar yakılıyor!
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 cogitoz said: nutella yarimciğim adam çıkıp bu ülkede hepimiz ermeni diye bağırılıyor, kimse başka dinin kitabını ezmiyor diyor ya, onun üstüne söylüyorum. tamam ben de diyorum ki dogru soyluyor
Starscream Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Sam said: türklere bir zarar ziyan gelmez inşallah. :/ diğerleri gebersin? ırkçılığın son noktası
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 "Türklere bir şey olmasın" demek diğerleri gebersin demek değildir. Paralel mantık: Türkleri sevmek diğer ırklardan nefret etmek demek, ya da ırkçılık demek değildir.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 -007- said: Diğer olaylarla bunu bir tutamazsınız o olaylarda dine ya da kişisel değerlere durup dururken saldırı yok. O bahsettiğiniz olayların iç yüzünde derin bilmediğiniz sebepler var. Hadi be yemin et. Boşver şimdi Avrupa'yı falan da; bu Türkiye'nin kanlı tarihini böyle mi aklıyorsun. Arkasında bilmediğiniz sebepler var. Ben o sebeplerden dolayı rahatsızım zaten. Maraş olaylarını iyi oku, 6-7 Eylül olaylarını iyi oku. Sonra konuşalım bu ülkede başka dinlerin kitapları eziliyor mu, azınlıkların hakkı savunuluyor mu... Başlığa geldin abi, Yunanistan'ı tartışırken "demokrasiyi bizden iyi uygulamaya çalışan bir ülke yok sanırım" gibi abuk bir cümle kurdun. Damarım attı valla konudan saptık ama.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Bir takım gruplar haksızlık yaşadıysa bu ülkede bu keyfen olmamıştır! Senin hiçbir zaman bilemeyeceğin devlet sırrı denilen türden sebepleri vardır! Yunanistan'daki polisin keyfen adam öldürmesi, keyfen kitap yakmasıyla nasıl bir tutarsın!
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 cogitoz said: -007- said: Diğer olaylarla bunu bir tutamazsınız o olaylarda dine ya da kişisel değerlere durup dururken saldırı yok. O bahsettiğiniz olayların iç yüzünde derin bilmediğiniz sebepler var. Hadi be yemin et. Boşver şimdi Avrupa'yı falan da; bu Türkiye'nin kanlı tarihini böyle mi aklıyorsun. Arkasında bilmediğiniz sebepler var. Ben o sebeplerden dolayı rahatsızım zaten. Maraş olaylarını iyi oku, 6-7 Eylül olaylarını iyi oku. Sonra konuşalım bu ülkede başka dinlerin kitapları eziliyor mu, azınlıkların hakkı savunuluyor mu... abi iyi soyluyorsun hoş soyluyorsun da en yakını 25 sene once kaldı o dediginin su andan bahsediyoruz tamam cok kanlı tarihimiz biliyoruz
Starscream Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 -007- said: "Türklere bir şey olmasın" demek diğerleri gebersin demek değildir. Paralel mantık: Türkleri sevmek diğer ırklardan nefret etmek demek, ya da ırkçılık demek değildir. abi şimdi burda özne yüklem tümleç dersi vermeyelim lütfen şu bu demek değildir filan türklere bişey olmasın demek çatır çatır ırkçılıktır ama türkiye zaten ırkçılığın son kalesi oldugu için "buda mı ırkçılık yapmayın yahu" denmeside gayet normal sözümü geri alıyorum
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Sen cümledeki anlamı açıklamama Türkçe dersi gözüyle mi bakıyorsun. O mesajın yazılmasında herhangi bir Türkçe dersi verme amacı yok. Bariz cümleyi yanlış yorumlamışsın. İstediğine sor: "Türklere bir şey olmasın" demek ırkçılık değildir. Düşünce sistemin yanlış yani. Irkçılık diğer ırklara düşmanlıkla olur. O cümlede de düşmanlık anlamı olmadığı sürece ırkçılıktır diyemezsin. Türkçe kuralı bile değil bu, "doğru düşünmek". cogitoz said: Başlığa geldin abi, Yunanistan'ı tartışırken "demokrasiyi bizden iyi uygulamaya çalışan bir ülke yok sanırım" gibi abuk bir cümle kurdun. Damarım attı valla konudan saptık ama. Benim Yunanistan'daki demokrasi anlayışını "Türkiye örneği vererek" eleştirme hakkıma laf mı ediyorsun? Bu forumun kurallarında kullanıcıların forumu kullanmasında zorluk çıkarmak yasak diye biliyorum.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Yahu Zirve yayınevi baskını ne zaman oldu? Hrant Dink ne zaman öldürüldü? Geçen youtube karıştırıyorum, Bursa ülkü ocakları kitap fuarında incil satan adamlara sözde "demokratik" dayılanıyor. Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız diye. Sürekli bir korku, baskı. Bu mu demokrasi edit: yok konudan neden saptığımızı anlattım. http://www.youtube.com/watch?v=feDDrF2PvUU
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 cogitoz said: Yahu Zirve yayınevi baskını ne zaman oldu? Hrant Dink ne zaman öldürüldü? Geçen youtube karıştırıyorum, Bursa ülkü ocakları kitap fuarında incil satan adamlara sözde "demokratik" dayılanıyor. Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız diye. Sürekli bir korku, baskı. Bu mu demokrasi http://www.youtube.com/watch?v=feDDrF2PvUU cok enteresan adamsın,ülkenin kanlı tarihi falan diyorsun anlıyorum 80 oncesini kastediyor haklı diyorum,simdi de video koymussun,abi benim tarihim mi o 2 tane lisede ulku ocagına gidip gaza gelen taksici kılıklı tiplerin yedigi bok,benim onuruma milletimin iradesinde yapılan zulumler leke surer banane lan bunlardan
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Eh her yerde böyle olaylar yaşanıyor. Bunu demokratik bir ülkede yapamazsın. Ama bizim "demokrasi" anlayışımız o kadar doldurma ki. Bunu da 301'lerden, Askerlikten soğutma yasasından falan görebilirsin. Sana kanlı tarihimizin hala devam ettiğini söylüyorum. Azınlıklara karşı işlenen örnek verdiğim iki olay da bunun en büyük göstergesi. Adam hala çıkıp bu ülke demokrasiyi en iyi uygulayan ülke falan diyorsa, komiktir abi bu yani körlüktür. Evet eskisi kadar kanlı değil ama gerek de yok zaten. Ermeniler falan hep asimile edildi, 70bin kaldılar gerek yok yaşasın onlar da.
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Avrupada cami yapımını kesiyorlar.Caminin önüne 1000 kişi yürüyebiliyor.Almanyada türk evleri çok güzel kundaklanabiliyor.Avrupalının yaptıklarını niye dile getirmiyorsunuz?Ayrıca burda da başörtüsüne laf edenin kafasını keserim diyenler oluyor ve kesiyorda o konuları hiç gündeme getirmiyorsunuz ama :) Ayrıca laiklik denilmiş laiklik devlet yönetim işlerinin din etkisi altından kaldırılmasıdır.Yunanistanda müslümana zülm etti diye yunanistana karşı biz laiğiz canlarına okuyun diyebilecek bir durum mu var.Laiklik öyle birşey değil.Laikliği dinsizlik sanan akılsızlar var tabiki ülkemizde laiklik sadece edebpli olmaktır.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 -007- said: Tenekeadam said: Ya 007 faşiksin ırçcısın. Kişisele niye vuruyosun ki "Türklere bişey olmasın" diyen ben miyim? Ben sadece cümleden anladığımı söylüyorum. Benim bu konuda tarafım belli. Yunanistan'da polisin yaptığını yanlış buluyorum, Türkiye'de de bunun olmadığını söylüyorum. Bunu söylemek de ırkçılık değil. Sizde size ters gelen insanlara anlamını bilmediğiniz etiketleri alakasızca yapıştırma eğilimi var. Bari önce anlamını öğrenin. Ya sen beni ciddiye mi aldın şaka yapmıştım ben.Kusura bakma.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Forumda şaka maka buna çok maruz kalındığı için insan abzürtlükleri de ciddiye almak zorunda kalabiliyor maalesef. Kusura bakma cevap için :P cogitoz said: Eh her yerde böyle olaylar yaşanıyor. Bunu demokratik bir ülkede yapamazsın. İncil satıyor diye eleştirme hakkın yoktur. Ama bizim "demokrasi" anlayışımız o kadar doldurma ki. Bunu da 301'lerden, Askerlikten soğutma yasasından falan görebilirsin. Sana kanlı tarihimizin hala devam ettiğini söylüyorum. Azınlıklara karşı işlenen örnek verdiğim iki olay da bunun en büyük göstergesi. Adam hala çıkıp bu ülke demokrasiyi en iyi uygulayan ülke falan diyorsa, komiktir abi bu yani körlüktür. Bak ben konuya bizimle alakalı örnek verirken amacım iki ülke arasında karşılaştırma yaparak Yunanistan'a laf etmekti. Ancak sen ısrarla örneğimi konudan bağımsız olarak deşip ayrıntısına girerek konuyu saptırıyorsun, yeri bu başlık değil yani. Eğer istersen ayrı başllıkta konuşabiliriz. Konunun sapmaması için tekrar ediyorum: Bu ülkede kutsal kitaplar keyfen yakılmıyor. Bu ülkede dini azınlıklara saygı duyuluyor. O yüzden Yunanistan o açıdan bizden daha ilkel.
sys64738 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 007 ye katılıyorum.O cümlede kesinlikle ırkçılık adına birşeyler göremedim. TDK da ırkçılığın tanımı
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 siz önce hangi incil olduğu konusunda aranızda bir konsept kurun Ülkücü gençlik bilim sahalarında tokatı vuracak artık. CcC
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 cogitoz said: Eh her yerde böyle olaylar yaşanıyor. Bunu demokratik bir ülkede yapamazsın. İncil satıyor diye eleştirme hakkın yoktur. Ama bizim "demokrasi" anlayışımız o kadar doldurma ki. Bunu da 301'lerden, Askerlikten soğutma yasasından falan görebilirsin. Sana kanlı tarihimizin hala devam ettiğini söylüyorum. Azınlıklara karşı işlenen örnek verdiğim iki olay da bunun en büyük göstergesi. Adam hala çıkıp bu ülke demokrasiyi en iyi uygulayan ülke falan diyorsa, komiktir abi bu yani körlüktür. Ülkemizde hiç kimse hiç kimseyi azınlık olarak görmüyor sadece batı uygarlığı ülkemizden taviz elde etmek istediği sırada azınlıklar diye bir kart sürüyor ortaya ve uydurma 1001 senaryo ile herkesin aklını çelebiliyor.Sen git bakalım fransada yaşayan ermenilere azınlık filan de dilini koparırlar adamın.Ama buraya gelince herşey mübah oraya gelince 50 sene öncesindeki adam bile fransız üniter yapıya girebiliyo ama biz 1000 sene önce geldiğimiz yerde üniter yapıyo giremiyouz birileri kendini azınlık olarak tanımlayınca şeker yiyebilecek diye :)
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 cogitoz said: Eh her yerde böyle olaylar yaşanıyor. Bunu demokratik bir ülkede yapamazsın. İncil satıyor diye eleştirme hakkın yoktur. Ama bizim "demokrasi" anlayışımız o kadar doldurma ki. Bunu da 301'lerden, Askerlikten soğutma yasasından falan görebilirsin. Sana kanlı tarihimizin hala devam ettiğini söylüyorum. Azınlıklara karşı işlenen örnek verdiğim iki olay da bunun en büyük göstergesi. Adam hala çıkıp bu ülke demokrasiyi en iyi uygulayan ülke falan diyorsa, komiktir abi bu yani körlüktür. cok uç dusunuyosun,demokrasi hic bir zaman tam olarak hic bir toprak parcası hic bir irade tarafından uygulanamaz uygulanamayacak da,turkiye tabiki bir cok alanda oldugu gibi bu alanda da cok geri,fakat bir fransa da topluma acık alanlarda fransızcadan baska dil konustun mu insanlar zombiymisin gibi bakıyor,bir fransız ingilizce bilse de kendi topragında bir ingilizle kendi dilinden baska dille konusmuyor,amerika da insanların cogu avrupa kıtasının nerede oldugunu bilmeye ihtiyac duymayacak kadar nasyonalist,bu gibi seyler sadece bizim ulkemizde olmuyor,her gelene buyur edip acmak yabancıya domalmak insanı demokratik yapmıyor
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Yahu dostlar bu ülkede sermayenin Türkleşmesi ve müslümanlaşması için az mı şey yapıldı? 6-7 Eylül olayları yani bunun direk örneği. Bu ülkede azınlıklara karşı hoşgörü duyuluyor diyemezsiniz ya tarih çarpar yüzünüze. Şimdi nutella yarim senin görüşüne göre bunlar yaşanmış şeyler fakat şu anda böyle bir şey yaşanmıyor. Eh abi Ermeni ya da Hristiyan nüfus az da ondan. Bugünkü tartışma da Kürt sorununda yaşanıyor mesela. Bir arkadaş Fransa'da ermenilere azınlık diyemezsiniz demiş. Keşke Türkiye'de de böyle bir durum olsa. Ben bunun aksi bir şey söylemiyorum. Ayrıca Yunanistan'da Türk milletvekilleri var, Türkçe eğitim konusunda önerge falan verebiliyorlar araştırın bulun. Kabul edilir, edilmez orası ayrı mesele. Ama TÜrkiye'de azınlıklar böyle bir hak aradıkları zaman olay oluyor.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Starscream said: Sam said: türklere bir zarar ziyan gelmez inşallah. :/ diğerleri gebersin? ırkçılığın son noktası başına birşey gelmez inşallah. şimdi bu dünyada senin dışında herkesten nefret ettiğim manası çıkıyor değil mi?
Öne çıkan mesajlar