Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cumhurbaşkanı dava

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sincan ağırceza yargılamaya kalktı ne kadar komik deil mi
anayasa da vatana ihanet hariç yargılanamaz yazdığı halde, bu kadar alenen verilen kararlar gerçekten bayık
karar ile ilgili daha da usulusüzlükler vardı

bir de http://forum.paticik.com/read.php?13,4061530 ben böyle komik kilit görmedim
Mesaj tarihi:
Ben gördüm.

ilk 2 yorum konuyu bitirmiş özetlemiş,kapanmasa hata olurdu.

Abdullah hakkında bişi yazamıyorum, yazana dava açıyorlarmış.
Mesaj tarihi:
http://www.haberler.com/okulu-basip-ogretmeni-dovduler-haberi/

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=518523&Date=18.04.2008

http://secim2007.iha.com.tr/haber/Asayis/6453-H-735/Ofkeli-amca-okul-basip-ogretmen-dovdu

http://www.bizimhaber.com/haber-3-246287retmen-birden-d246vm252351-99927/

http://www.memurlar.net/haber/124322/

Böyle 200 tane haber koyarım buraya
Mesaj tarihi:
Evet, ne kadar komik di mi, evrakta sahtecilikle suçlanan ve zamanının 1 trilyon lirasını iç ettiği sabit görülmüş bir partide üst düey yetkili olan bir cumhurbaşkanımız var, çok komik yav, çok eğlenceli.

Haberin linkini koyalım, tam olsun:

http://www.nethaber.com/Toplum/102023/FLAS-FLAS-Sincan-Agir-Ceza-Mahkemesi-ABDULLAH

Bu da bilenden bir yorum:
"Burada mesele şurada çıkıyor. Anayasa’nın 105. maddesinin yorumu. Bu konuyla ilgili iki düşünce var.

Birincisi, göreviyle ilgili olmayan kişisel suçlarından dolayı, ki buradaki fiil öyle bir fiil. Bu durumda ceza kanunları herkese eşit uygulanır. Dolayısıyla cumhurbaşkanı da kişisel suçlarından sorumludur ve yargılanır. Bir grup bu sonucu çıkarıyor.

Bir diğer grup, anayasa’nın bu suskunluğunu cumhurbaşkanı’na saygıdan olduğunu savunuyor.

Milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili hükümler tatbik olunarak yürütülür deniyor.

Ben cumhurbaşkanı’nın kişisel bir suçtan dolayı, sıradan bir vatandaş gibi yargılanabileceğini düşünmüyorum. Milletvekilleri için ön görülen usulün geçerli olduğunu ve olması gerektiğini düşünüyorum açıkçası. Tabi ki aksi görüşte var."

MADDE 105. – Cumhurbaşkanının, Anayasa ve diğer kanunlarda Başbakan ve ilgili bakanın imzalarına gerek olmaksızın tek başına yapabileceği belirtilen işlemleri dışındaki bütün kararları, Başbakan ve ilgili bakanlarca imzalanır; bu kararlardan Başbakan ve ilgili bakan sorumludur.
Cumhurbaşkanının resen imzaladığı kararlar ve emirler aleyhine Anayasa Mahkemesi dahil, yargı mercilerine başvurulamaz.
Cumhurbaşkanı, vatana ihanetten dolayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az üçte birinin teklifi üzerine, üye tamsayısının en az dörtte üçünün vereceği kararla suçlandırılır.

Yorum sizin, ama gayet de Kenan Evren'in kendini sigortalama yasası gibi geldi bana.

Sivil anayasada bu maddeye güle güle deme dileğiyle.

Ayrıca okul basanın asker olması mıdır o haberde sizi cezbeden, yoksa okul basılıp çocuk dövülmesi midir?
üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi yani maksat?
Mesaj tarihi:
beni rahatsız eden topic kitlenmesi, seni rahatsız eden ne
içinde asker lafı geçmesi mi, münferitliği mi

http://www.nethaber.com/Politika/102265/Cumhurbaskani-Gul-Kayip-Trilyon-Davasinda-yargilanma-aciklamasi
said:
Cumhurbaşkanı Gül, 'Kayıp Trilyon Davası'nda yargılanma' açıklaması yaptı: 'KAYGIM YOK'
Kayıp Trilyon Davası'nda yargılanması gündeme gelen CUMHURBAŞKANI, konuyla ilgili ilk kez konuştu: 'Süreç neticelendiğinde yargılanmaktan, kaygım, endişem yoktur'...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hukuki prosedür neticelendiğinde eğer şayet bazılarının iddia ettiği gibi bir durum ortaya çıkarsa, bu konuda yargılanmaktan şahsı adına benim hiçbir şüphesi ve tereddütü olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Slovenya Cumhurbaşkanı Banilo Turk, yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

'Kayıp 1 trilyon' davasında Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin almış olduğu kararın zamanlamasına ilişkin bir soru üzerine Gül, "Zamanlama ile ilgili bir şey söyleyemem. Herhangi bir şey söylersem polemik olur. Bu yüzden hiç bir şey söylemek istemem" karşılığını verdi.

Dava sürecinin geçmişi hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül şunları kaydetti: "10 yıl önce o zamanki Refah Partisi'nin 10'un üzerinde genel başkan yardımcısı vardı ve ben de dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcısıydım. Mali konularda para işleriyle herhangi bir yetkim ve sorumluluğu olmayan bir kişiydim. Ama daha sonra bu konu mahkemelere taşındı. Ve mahkeme neticede partinin genel sekreteri başta olmak üzere bütün genel başkan yardımcılarını ve hatta mali işlerden sorumlu genel musahibini bu işlerden sorumsuz buldu yani beraat ettiler. Ben protokol listesinde bile en sonda gelen kişiydim ve hiç bir şekilde para işleriyle ilgisiz kişiydim. Ama milletvekili olduğum için biliyorsunuz yargılanmam sözkonusu olmadı. Hatırlarsınız ben bakanken, başbakan yardımcısıyken bu konu Meclis komisyonlarına geldiğinde bizzat gidip 'dokunulmazlığımı kaldırın' demiş bir kişiyim. Ama o günkü şartlarda dokunulmazlıklara farklı bakıldığı için bu gerçekleşmedi. Şunu da hatırlatmak isterim ki milletvekili dokunulmazlığı hukuk davalarında geçerli değildir. Dolayısıyla diğer genel başkan yardımcıları ile birlikte dava benim için de açıldı hatta mal varlığıma tedbir getirildi. Dolayısıyla bu dava yapıldı ve neticede bu dava hiç bir sorumluluğumuz olmadığı için reddedildi".

Gül, bu konunun bugün tekrar gündeme getirilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye'nin en yüce makamıdır. Cumhurbaşkanı Türkiye'nin birliğini, beraberliğini ve Türk milletini temsil eder. Benim açıkçası tek kaygım Cumhurbaşkanlığı makamının 'Dokunulmazlığı var mı yok mu' tartışmalarıyla zedelenmesidir. Bugün bunun yansımalarını Türkiye'nin içinde görmezsiniz ama Türkiye dışına çok daha farklı şekilde yansır. Ama şunu söylemek isterim ki hukuki prosedür neticelendiğinde eğer şayet bazılarının iddia ettiği gibi bir durum ortaya çıkarsa bu konuda yargılanmaktan şahsım adıma benim hiçbir şüphem ve tereddütüm yoktur. Bunu size açıkça ifade etmek isterim bu konuyla ilgili herhangi bir endişe duymadığımı da açıkça söylerim. Eğer hukuki prosedür neticelenir ve bunun neticesinde bazılarının iddia ettiği gibi bir durum ortaya çıkarsa o zaman tekrar söylüyorum şahsım adına herhangi bir kaygım, endişem sözkonusu değildir. Bunu açıkça bütün kamuoyuyla paylaşmak isterim".
Mesaj tarihi:
forgiver said:
beni rahatsız eden topic kitlenmesi, seni rahatsız eden ne
içinde asker lafı geçmesi mi, münferitliği mi

e her haber için topik açmayın denmiş. hele de şu ne idüğü belirsiz "faşistler kürt öğrenci bıçakladı" topiğinden sonra mantıklı.
Kaldı ki topiğin belli bi amacı veya tartışma ortamı da yok, çocuk dövmek yanlış ve , çıkıntı bi tip çıkıp konuyu ölümüne savunmadığı sürece, hep beraber topiğe girip uzman çavuşa giydireceğiz, o kadar.
Yani istediğiniz buysa buradan da yapabiliriz bunu.

Abdullah Gül de kendi yargılamasını yapmış, davayı bitirmiş, "ben suçsuzum ey halkım" mı diyor şimdi?

Kusura bakmasın da bunun kararını verecek olan halk veya nethaber mikrofonları değil, mahkemede kendisi hakkında konuyla ilgili bir beraat kararı olmadan ne derse desin fıs.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
forgiver said:

bir de http://forum.paticik.com/read.php?13,4061530 ben böyle komik kilit görmedim

+1

bir +1 de benden. Burada birsürü safsata gereksiz haber başlıkları alıp başını giderken , o konuya haber postu yapmayın şeklinde bir yorum ile kilit vurulması çok çok ironik.
Mesaj tarihi:
polis, polis kimliğiyle kendisine taş atan bir çocuğu dövdüğü için konuşmuştuk o kadar.

buradaki uzman çavuş, uzman çavuş olarak değil, gayet kişisel bir mevzuyla kalkışmış bu olaya.
bunda garipsenecek bir durum yok, ama ayıp mı, evet, ayıp ve yanlış.
Mesaj tarihi:
So what ? İronikmi geldi bunu dile getirmek ?

Üniforması ile okul basıp çocuğa tekme tokat ya da yumruk (her ne ise) ile girişip dövmek neyi nasıl haklı çıkarabilir. Dikkat edersen ben diğer konuda polisi de sonuna kadar eleştiriyordum buradaki çavuşu da aynı şekilde. Kısaca ironi yok.

Merak ediyorum yiyorsa sivil kıyafetle gidip o hareketi yapsaydı okulda öyle elini kolunu sallayarak millete rörörö yaparak çıkabilecekmiydi. Üniformaların sorumluluğu vardır. Kendi kişisel işlerine o üniformayı alet edemezsin.
Mesaj tarihi:
konu dağılmasa... anayasaya aykırı karar veriyor gibi mahkeme. dinlediğim kararıyla tüm hukukçular yanlış yapıldı diyor(erdoğan teziç fln) + yanlış uygulamlar varmış itiraz süresinden sonra başvuruda bulunulmuş ve normalde kişisel itirazlar kabul edilmezmiş fln.
zaten kararı veren de ergenekon iddianamesinde anılıyormuş fln. bana taraflı gibi geldi şu haberlerden sonra.
bir de cumhurbaşkanıda sorun değil yargılasınlar diyorda, adamın bulunduğu makama saygısızlık yapılıyor. beğenin beğenmeyin abdullah gül türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı! türk milletini temsil ediyor ve görevdeyken yargılanması hoş değil. görevi bittikten sonra yargılansın yargılanacaksa.
ayrıca cumhurbaşkanlığının açıklamasında vardı sanırım o partide maddi konularda her hangi bir yetkisi veya görevi yok. sorumluluğu yok yani çoktan boşuna bir dava olduğu belli. zaten ilk mahkeme fln reddediyor ama sonradan eski bir yatgıtay mensubunun kişisel şikayetini bu savcı kabul edip işleme alıyor. tahminimce yakında bir soruşturma açılır.
Mesaj tarihi:
E. Sorumluluk ve sorumsuzluk hali
MADDE 105.– Cumhurbaşkanının, Anayasa ve diğer kanunlarda Başbakan ve ilgili bakanın imzalarına gerek olmaksızın tek başına yapabileceği belirtilen işlemleri dışındaki bütün kararları, Başbakan ve ilgili bakanlarca imzalanır; bu kararlardan Başbakan ve ilgili bakan sorumludur.
Cumhurbaşkanının resen imzaladığı kararlar ve emirler aleyhine Anayasa Mahkemesi dahil, yargı mercilerine başvurulamaz.
Cumhurbaşkanı, vatana ihanetten dolayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az üçte birinin teklifi üzerine, üye tamsayısının en az dörtte üçünün vereceği kararla suçlandırılır.

alın bizzat anayasadan copy paste,

burda cumhurbaşkanı hiçbir suçtan yargılanamaz mı diyor?
Mesaj tarihi:
Horizon said:
So what ? İronikmi geldi bunu dile getirmek ?

Üniforması ile okul basıp çocuğa tekme tokat ya da yumruk (her ne ise) ile girişip dövmek neyi nasıl haklı çıkarabilir. Dikkat edersen ben diğer konuda polisi de sonuna kadar eleştiriyordum buradaki çavuşu da aynı şekilde. Kısaca ironi yok.

Merak ediyorum yiyorsa sivil kıyafetle gidip o hareketi yapsaydı okulda öyle elini kolunu sallayarak millete rörörö yaparak çıkabilecekmiydi. Üniformaların sorumluluğu vardır. Kendi kişisel işlerine o üniformayı alet edemezsin.

Hey allahım.Adam iş çıkışı falan gitmiştir.Sonuçta uzman çavuş sivil hayatta kim sallar uzman çavuşu?

Hadi yüzbaşı binbaşı olsa çocuğu dövüp müdür odasında çay içip dönse haklı olacasınız.

Bazen komik durumlara düşüyorsunuz agali.Ordu düşmalığı gözünüzü kör ediyor.
Mesaj tarihi:
Bir baba oğlunu döven cocugu gidip dövmüş. Bu TRde hergun 10 kere olan bir haber. Adamın asker olması ile ilgili herhangi bir yaptırımı yok hatta aksine normal vatandaş olsa haber dahi olmadan olay kapanacakken şimdi başına iş almış. Her önüne gelen haberi konudışına yazmayı forum kullanma olarak düşünmemek lazım. Tartışılcak herhangi bir yanı yok o yüzden kilitledim. Gazetelerin ilk 2 sayfasını foruma taşımanın hele de haber değeri tartışma değeri yoksa anlamı da yok.

Gğl konusunda ise görevdeyken denilen konular dışında dava açılamaz zaten diye biliyorum. Görevi bitince üstü örtülü kalmasın o zaman tartışılsın diye açılmış bir dava diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
absolut: toplum için yararı olan bir haberin kitlenmesi yanlış
ne kadar "sıradan" da olsa
----
karsus said:
E. Sorumluluk ve sorumsuzluk hali
MADDE 105.– Cumhurbaşkanının, Anayasa ve diğer kanunlarda Başbakan ve ilgili bakanın imzalarına gerek olmaksızın tek başına yapabileceği belirtilen işlemleri dışındaki bütün kararları, Başbakan ve ilgili bakanlarca imzalanır; bu kararlardan Başbakan ve ilgili bakan sorumludur.

alın bizzat anayasadan copy paste,

burda cumhurbaşkanı hiçbir suçtan yargılanamaz mı diyor?

herhangi bir suçtan yargılanabilir diyor mu
suçlanabileceği tek madde yazıyor orada o da vatana ihanet

said:
"Bireysel İtiraz Kabul Edilmemeliydi"
"Kayıp Trilyon Davası"nda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili kovuşturma açılmasına yer olmadığı yönünde karar verdi. Bu karara itiraz hakkı, söz konusu fiilden zarar gören Maliye Bakanlığı'na aitti. Bakanlık karara itiraz etmedi. İtiraz "Vergi veren bir vatandaş olarak zarar gördüm" diyen emekli Yargıtay üyesi Cahit Nalbantoğlu'ndan geldi.

Oysa hukukçulara göre mevcut yasalar, böyle bir karara karşı bireysel itiraz hakkı içermiyor. Bu gerçekten hareketle Ankara ve Sincan Cumhuriyet Başsavcılıkları, Nalbantoğlu'nun dilekçesinin reddini istedi. Sincan Ağır Ceza Mahkemesi ise savcılıkların isteğinin tersine, dilekçeyi kabul etti. Mahkemenin bireysel itirazı geçerli kabul etmesi, çok ciddi bir usül hatası olarak değerlendiriliyor.

"İtirazın Süresi Geçmişti"
Karara dair diğer eleştiri ise "itiraz vaktinin geçmiş olmasına rağmen" yapılan bireysel başvurunun kabul edilmesiyle ilgili. Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'na göre, itiraz hakkının kararın tebliğinden itibaren "15 gün içinde" kullanılması gerekiyor. Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın itiraz süresi 2 Haziran 2008'de başlayıp, 17 Haziran'da sona eriyor.

Emekli yargıtay üyesi Nalbantoğlu'nun karara itiraz ettiği tarih ise 15 Temmuz 2008. Yani sürenin dolmasından tam 28 gün sonra. Hukukçular bu durumun da yargılama usülü açısından görmezden gelinemez bir hata olduğuna dikkat çekiyor.

Ülkenin sosyal ve ekonomik sürec açısından kritik günlerden geçtiği bir dönemde, kamuoyu önemli problemlerin yerine hatalarla dolu olduğu öne sürülen bir mahkeme kararını konuşmak zorunda kalıyor.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Sincan’dan çıkan “Gül yargılansın” kararı değişmezse, Erdoğan’ın Gül sonrasında cumhurbaşkanlığı adaylığı da tehlikede

http://www.taraf.com.tr/haber/34235.htm
Mesaj tarihi:
anayasa mahkemesinin gözü bağlı adalet sembolünün gözünü neden açtığı belli oldu, sizin adamınıza yargı karar verince sorun yok, bizim adamımızıa yargı karar verince izin vermeyiz, aynen devam sevgili demokratlar
Mesaj tarihi:
o maddelerde cumhurbaşkanı hiçbir suçtan yargılanamaz yazısını gösterin camdan aşşayı atliyim direk.
görevde aldığı kararlar hiçbir yargı merciine götürülemez diyor, cukkaladığı trilyonları cumhurbaşkanıyken yapmadı
  • Yeni Oluştur...