Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dos oyununda elle sound config yapmak?


Sam

Öne çıkan mesajlar

şimdi arkadaşlar, elimde bir dos batch dosyası var lakin parametreleriyle ne kadar oynadıysam da oyunun seslerini çalıştıramadım. oyunun sound config utility'si yok, mecburen böyle yapılacakmış demiş gavurlar. ses kartım sb16 emulation'a sahip sb live! biliyordur sahibi olanlar çatır çatır oynatır eski oyunları. oyun syndicate, batch doyasının orijinal içeriği şu:

main.exe >nul: /iirq5 /idma1 /iio$220 /c0

sb16 emulation'ın my computer'dan çıkan zıttırıbuteları şunlar:

sb port: 220
mpu 401 port: 330
adlib port: 388
irq: 7
8 bit dma: 1
16 bit dma: 5
allow lpt interrupt sharing: tick'li

şimdi ben batch'deki iirq'yu 7 yaptım ama bana mısın demedi, c parametresi de dil seçeneğini ayarlıyor anlaşılan, 1 yaptım fransızca oldu oyun. ben şimdi ne halt yiyeyim de kulaklarım midilerle bayram etsin, 10 yıllık oyunun minigun seslerini duyayım? imdadıma gark oluverin bi zahmet.. persuadertron kullandırmayın bana.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kartı sound blaster 16 değil de, sound blaster pro ya da o da olmazsa sb compatible diye tanıt oyuna.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehe tanıtma olayı yok demişsin pardon.

şimdi orda
main.exe >nul: /iirq5 /idma1 /iio$220 /c0
demiş ya, ordaki >nul çıktıyı ekran da dahil hiçbiyere verme demek sanırım. o >nul'u çıkararak dene, hata mesajı falan verirse anlarsın belki.

o da olmazsa vdmss diye bi program var, tam bu sorunlar için.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok nul'u çıkarmak da işe yaramadı.. hata mesajı da vermiyor, oyun gene ses olmadan açılıyor..

şu vdmss neymiş bir arattırayım bakayım, bir-iki yerde bahsinin geçtiğini görmüştüm sahi..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sam, tavsiyem vdmss (tam adını hatırlamıyorum bu olmayabilir search yapacaksan) kurmak yerine abandonloader kurman. çünkü vdmss biraz zahmetli ve ayarlarını yapmak işkence. oysa abandonloader vdmss de dahil herşeyini kendisini hallediyo.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

setblaster komutunu batch'e mi ekleyeceğim? başına ekleyince hata çıkıyor, sonuna ekleyince program kapadıktan sonra çalışıyor. ms-dos prompt'a girince bad command çıkıyor..

şu zed'in dediği olaya bakayım bir taraftan belki çözümü odur..

ekleme: iyi o halde abandonloader'a bakayım.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.

[Bu mesaj Sam tarafından 30 Mayıs 2004 19:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dos oyunlarını oynamak için feci şekilde dosbox öneriyorum.
bu adresten indirebilirsiniz. süfer. özellikle mesela bazı oyunlar işlem hızıyla sürelendirme yapıyolar, bizim bilgisayarlar da o işlemleri çok hızlı yaptıı için oyunda problem çıkıyo. o oyunları oynayabilmenin tek yolu yani.[signature][hline] WARNING! In the considerations of safety, you should NEVER let a male dolphin attempt anal sex with you!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tek yolu değil horas. abandonloader da yapıyo onu. dosbox daha iyidir belki bilmiyorum. denemedim hiç.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu abandonloader'ı bulamadım, homepage'i de cannot be found çıkıyor. ama ararken advanced game loader diye bişi buldum onu indiriyorum galiba aynı işi görüyormuş. dosbox'a da bakıyorum sağol horas kardeş..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dosbox ne öyle ya, zilyar tane hede fırladı önüme aman sessiz dayanırım onların hepsini kurcalayacağıma, bu ömürde dos'la 5 satırdan fazla işim olmasın.. :)

vdms olayı da millenium edition'da çalışmıyor gördüğüm kadarıyla, birileri bişiler yazmışlar da şöyle bir baktım da fare labirenti yazdıracaklar bana.. :-p

şunu çalıştırmış kimse yok mu hayrt bişi, eski oyun delisi bu kadar insan var kimsenin oynamamış olacağını düşünemiyorum.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla azmo güzel anlattı, dosbox'tan çalıştırdım oyunu filan lakin gene ses yok hiçbir şekilde. ah be bullfrog bir sound utility yapsaymışın ya..

başka fikri olan yahut oyunu sesleriyle çalıştırabilmiş bir allahın kulu ya da euro-corp ajanı varsa beri gelsin, derdime derman olsun.. :)

off manyak grafikler, bunun sesleri de hastaydı, içimde kaldı nasıl böyle oynuyorum ama tatsız.. :([signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

azmo anlattı nasıl yapacağımı, işte çalıştırdım dosbox altından ancak olmadı..

fakat tonla yabancı forum karıştırdıktan sonra sorunun kaynağını tespit ettim sanıyorum ki akla gelmeyecek kadar basit bir cevap: ses ve müzik dosyları çıkarılmış benim indirdiğim sürümden. :) ben 6,5mb'lik bişi indirdim ama kazaa'da 12mb'lik bir sürüm var. fakat indiremiyorum habire sıraya alıyor beni. nerede aradıysam da bulamadım oyunu başka yerde..

neyse biraz daha arayayım da olmazsa bişi düşünücem..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehe inanırım valla, 50 tane site baktım sadece abandonia diye bir yerde bulunca atladım üzerine. underdogs'da filan hiçbir yerde bulamadım başka. hani ilk baştan şüphe ettim ama sound, music adı taşıyan birkaç dosya var, o yüzden o ihtimali baştan elimine ettim ve aklıma gelmedi sonra. fakat bir forumda "böyle böyle ben de indirdim ses ve müzik dosyaları yokmuş" deyince biri kafama dank etti çünkü adamın biri de benim yaptıklarımı yapıp süper çalıştırdım w98'te..

neyse gene arıyorum.. :hmm:[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hah hah haa!!! münasebetsiz bir yerimi yırttım saatlerce ama değdi buna.. 8-) çözümü kısaca izah edeyim belki başkasının da işine yarar:

kazaa'dan ses-müzik dosyalarını içeren syndicate full version adında başka bir dosya indirdim 12500 küsur kb'lik. bunda ses vardı lakin oyunu daha açarken command overflow tarzı bişi olup göçeriyordu oyun. gittim dosbox'la çalıştırdım ama o kadar yavaş ki, sesler bile hani yavaş çevirilince bant lapa olur ya, oynanması filan imkansız halde. ne skipframe ne cpu cycle arttırımı para etmedi. readme'de dediği gibi cpu kullanımını %100'e kadar getirdim (25000 cyclee filan athlon 600) ama yok, oynanamıyor ve ses de abidik zaten. üstelik windowed kaldı öyle. neyse aklıma forumlarda gezerken gördüğüm bir başlık geldi:

http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=418&highlight=syndicate

burada demişler ki dizindeki dos4gw adlı dosya haysiyetsizlik yapıyormuş, 225kb'lik bişi. 260kb'lik bulmuşlar, onunla çökmesiz mökmesiz çalışıyormuş. bu dosyanın (dos memory extender'mış efenim) çeşitli sürümleri de şu başlıkta:

http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=214

bundan çıkan en güncel (259kb) dos4gx dosyasını değiştirdim orijinal oyunla beraber gelen ile, şimdi müthiş çalışıyor. dosbox'a filan da gerek yok, masaüstüne shortcut koyacağım ohhh 2004 yılında cyberpunk takılacağım.. 8-)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öyle tabii ama ben 95'te oynadığım syndicate'i dün bütün gün deli gibi oynadım çok zevk alarak. peter molyneux tabii gene zamanının ötesinde bir oyun yapmış. oynanabilirliği de gayet iyi halen..

gerçi 95'te 1-2 ayda alaska'ya zor ulaşmışken 2003'te kolombiya'ya 24 saatte ulaşınca işin havasıbiraz dağıldı. :-p eskiden ingilizce pek olmadığında drug ayarı filan nedir bilmiyordum, kendim manuel hepsini yönetince de her bölüm zorlu geçiyordu. şimdi panic mode neymiş öğrendim, sokuyorum panic mode'a en zorlu durumlarda bile canına okuyorlar bölümün..

gerçi kolombiya'ya geldim ve bölümdeki yapay zekada bir sorun var, (npc'nin ambulansa binip bir yere gitmesi gerek ama binmiyor salak) geçemiyorum. öyle kaldı.. :hmm:[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...