Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 08/06/2008'de okuldan kaydım silindi. sonra af çıktı. dilekçe verdim, kabul oldu. 7-8 şubat 2009 gibi kesinleşti dilekçemin kabulu ve okula kaydımın yapılacağı. fakat şöle bir durum varki sene ortasında kayıt yapılmadığından dolayı 2009-2010 birinci dönem kayıt tarihlerine kaldım. şu anda öğrenci değilim yani fakat elimde okuldan gelen kayıt-kabul belgesi var. şöleki bugün öğlen eve polis geldi. yoklama kaçağısın seni askerlik şubesine teslim etmem gerekiyor dedi. dedim böle böle af olayı var okuldan bana hiçbir işlem yapmama gerek olmadığı söylendi (ki öyle dendi 20 kere sordum heralde öğrenci işlerine askerlikle alakalı başım belaya girmesin diye) polis dediki git yarın okula belge iste askerlik şubesine götür tecilini alabilirsen getir bana. şimdi birincisi eylüle kadar kaydım yapılamayacağından öğrenci belgesi alamicam. ve af kanununda 'tecilden kaydı yapılanlar yararlanabilir'. yazıyor. yani tecil ettiremeyecek miyim? durum böle olursa beni kolumdan tutup askere mi götürecekler? ilk yoklama 1-30nisan -- son yoklama 1 temmuz- 30 ekim 21 nisanda uçağa binerken fazladan kimlik kontrolü vardı izmir havalanında. hiçbirşey çıkmadı. bugün polis evime geldi ya eve geldi götürcem diye. bu tip bir olayla alakalı kulak dolma değilde cidden birşeyler bilenler neler olacağını yada ne yapabileceğimi falan söyleyebilir mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 aynı durum benim de başıma geldi öğrenci işlerinden senin verdiğin af başvurunun dilekçesinin fotokopisini, onların kabul ettiğine dair yazı ve durum belgeni onaylı olarak götürüp tecil ettirebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 elini ayağını öpeyimde bu işlem sırasında bana gerekenler nelerdir sadece o belgeler mi? kız arkadaşım avukat baya okula dava açmaya falan hazırlanıyor. kriz yaşıyoruzda biraz. tam olarak ne olduğunu nasıl olduğunu anlatabilir misin rica etsem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Sorun okuldan dolayi bazi okullar boyle es geciyor bu durumu. Canini sikma bisey olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 yoklama kaçağı mısın bakaya mı? buraya sor bi de sorunu.. http://muratabi.blogspot.com/ askerlik şubenin telefon numarasını al, çekinmeden ara. olayın tam iç yüzünü öğren. yoklama kaçağı ise sadece yoklamaya gidip bir sonraki celbe ya da hangi celbe çağırıcaklarsa bi sor.. askerlik şubeni telden aramakla kötü bişi olmaz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 abi herif kolumdan tutup götürüyodu yalvarmasam falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Buyse said: aynı durum benim de başıma geldi öğrenci işlerinden senin verdiğin af başvurunun dilekçesinin fotokopisini, onların kabul ettiğine dair yazı ve durum belgeni onaylı olarak götürüp tecil ettirebiliyorsun. bunu normalde okulun kendisi yapmasi gerekmiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 şimdi öncelikle polis geldi benim kapıya da çok önemi yok onun adam durumu öğrendikten sonra belgeyi al getir deyip gitti zaten zorla götürmüyor :) şubeye gitmeden önce ben öğrenci işlerine uğrayıp bu ek2'ydi sanırım onu alıp götürdüm şubeye. öğrenci durum belgesi yani. şu sayılı af kanunundan yararlanmaktadır diye belirten belge. ama şubedeki görevli onu kabul etmedi, benim başvuru yaptığım tarihi ve okulun af başvuruyu kabul ettiği tarihi açık olarak gösteren bir belge istedi. ben de okula gidip benim yazdığım dilekçenin, onların bana başvurumun kabul edildiğine dair yolladıkları kağıdın onaylı suretini (onayı öğrenci işleri şefi yapıyor bi imzayla aslı gibidir diye) ve öğrenci durum belgesi götürdüm. biraz hık mık ettiler okul biz tecil etmeden nasıl kabul etmiş başvuruyu falan diye ama sonunda muayeneye gönderip tecil işlemini yaptılar. adamın dediği mayıs ayına kadar tecil yapıyorum sonrasını okul halledecek şeklinde. ama sonrasını iplemiyorum pek artık. sınavlardan sonra hallolur bi şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Vingthor said: abi herif kolumdan tutup götürüyodu yalvarmasam falan. bi an düşündüm de çok kötü bi durum ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 okula güvenmeyin derim. okul işlemlerinizi yapsa bile şubenizi araın bi sorun.. max 7dk alır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Olivies said: Buyse said: aynı durum benim de başıma geldi öğrenci işlerinden senin verdiğin af başvurunun dilekçesinin fotokopisini, onların kabul ettiğine dair yazı ve durum belgeni onaylı olarak götürüp tecil ettirebiliyorsun. bunu normalde okulun kendisi yapmasi gerekmiyor mu? valla sen uğraşmazsan öğrenci işlerinin haberi yok dünyadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 buyse senin bu durum ne zaman oldu? yeni mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 evet mart ayında yaptırdım tecili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 yalnız askeriye de otomasyon olayı sanırım hala yok. çok feci bi durum. fax çekiliyor şubeye 2 saat cevap falan bekliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 eet okula güvbenmeyin öğrenciyken normalde okul tecil ettiriyo diye bilirdik arkadaşınki arada kaynamış polis aynı geldi kapıya götürcek sonra dedi yarına kadar işte belge melge al getir arkadaş gitti öğrenci işlerine öğrenci işlerindeki adam olmaz öyle şey biz hallettik diyo arkadaş ya polis niye geldi bi bakın emin olun dedi sonra öğrenci işlerindeki adam baktı felan "aa seninki arada kaynamış" gibi bi laf söyledi çıldırdı arkadaşda dghas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 pef benide korkuttunuz valla bende gidip gün alayım bari artık sonrada tecil ettiririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 aradım askerlik şubesini. anlattım durumu şu şekilde al okuldan belgeni gel dedi. bakalım yarın öğrenci işleri-rektörlük gidip gelicem. her zamanki gibi itlik yapacaklar çünkü öğrenci işlerinden bir kere kasmadan ağlatmadan randuman alamadım. hala totom seksenüç falan atmıyor değil. insan korkuyo nolursa olsun. tecil onaylanmadan bana rahat yok galiba. hayatım boyunca 1 kerede askerlik şubesinden içeri girmedim. noob bi soru sorucam şimdi. bedelli viking olduğumdan saç sakal karışık biraz. kessem mi lan sakalları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 askerlik şubesine giderken mi keseyim diyosun ? çok abartıysa kes yav insan kılığına gir de abartı değilse kalsın boşver bişi demiyolar yani bana demedilerdi zamanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 yaw ben gittiğimde aşırı uzun değildi saçlarım ama uzundu.. hiçbir sıkıntı olmaz. hatta askerlik şubesinde çalışanların genelde çok anlayışlı insanlar olduğunu bile söyleyebilirim. hele ki eğitimli birileri geldiğinde çok fazla yardımcı olmaya çalışıyorlar. çekinmeyin yani. ben giderken falan korktuydum çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 kesme abi bişey olmaz. tutup götürmüyor adamlar seni :). bana çatanlar hep kibar yardım için uğraşan adamlardı biri dışında. şubedeki askerler falan iyidir yani. komutan var orda onay yapan ondan korktuydum yalnız. adam bir imza eksik mi değil mi diye 30 tane belgeyi kontrol etti bir eksik buldu geri yolladı dosyayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 hmm komutanlar öle.. daha doğrusu askeri personel sinir edebiliyor. ses etmiyoruz tabii :) ama diğer sivil görevlilerpek bi şukela. onay imzasında adam bana bayağı garip sorular sormuştu. elindeki kağıtta tüm veriler falan varken, evraklar tam iken bayağı sıkıntı yarattılar. dahası, sağlık problemi sebebiyle askere gitmeyen 200lık kalas gib, komando gibi body öküzü adam 10sn içeride durmadı. jet gibi girdi çıktı. neyse sivilleri iyidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 yoklama kacagi demek gidip muayene olmamissin demek. ikamet adresine 2 ya da 3 kere yazili bildiri de gelmistir muhtemelen. muayene askerlige musait olup olmadiginin kontrolu. doktor olaylari filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 gittim okula bugün istedim belgeleri. dilekçe+kimlik fotokopisi+vesikalık istediler. verdim. anca salı çıkar dediler bakalım salı günü çıkacak artık çıkar mı tecil yoksa beni çoğaltırlar mı şubede bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Sen öğrenci değilsin yapmıor okulun. Bizim dandirik okul kaç senedir askeriyeye tek belge göndermemiş. Ahah okuyoruz ama asker kaçağıyız. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Bana muayenenin sonunda komutan vardi yanlis subeye gelmisim diye ayaga kalkip bagirmisti ne tirsmistim lan! Dedim yok olm askerlik bana gore degil daha burdan basladik azar isitmeye kesin dayak yerim askerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar