Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yoklama kaçaklığı ve af durumu

Vingthor

Öne çıkan mesajlar

08/06/2008'de okuldan kaydım silindi. sonra af çıktı. dilekçe verdim, kabul oldu. 7-8 şubat 2009 gibi kesinleşti dilekçemin kabulu ve okula kaydımın yapılacağı. fakat şöle bir durum varki sene ortasında kayıt yapılmadığından dolayı 2009-2010 birinci dönem kayıt tarihlerine kaldım. şu anda öğrenci değilim yani fakat elimde okuldan gelen kayıt-kabul belgesi var.

şöleki bugün öğlen eve polis geldi. yoklama kaçağısın seni askerlik şubesine teslim etmem gerekiyor dedi. dedim böle böle af olayı var okuldan bana hiçbir işlem yapmama gerek olmadığı söylendi (ki öyle dendi 20 kere sordum heralde öğrenci işlerine askerlikle alakalı başım belaya girmesin diye)

polis dediki git yarın okula belge iste askerlik şubesine götür tecilini alabilirsen getir bana.

şimdi birincisi eylüle kadar kaydım yapılamayacağından öğrenci belgesi alamicam. ve af kanununda 'tecilden kaydı yapılanlar yararlanabilir'. yazıyor. yani tecil ettiremeyecek miyim?

durum böle olursa beni kolumdan tutup askere mi götürecekler?
ilk yoklama 1-30nisan -- son yoklama 1 temmuz- 30 ekim

21 nisanda uçağa binerken fazladan kimlik kontrolü vardı izmir havalanında. hiçbirşey çıkmadı. bugün polis evime geldi ya eve geldi götürcem diye.

bu tip bir olayla alakalı kulak dolma değilde cidden birşeyler bilenler neler olacağını yada ne yapabileceğimi falan söyleyebilir mi acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

yoklama kaçağı mısın bakaya mı?

buraya sor bi de sorunu..
http://muratabi.blogspot.com/

askerlik şubenin telefon numarasını al, çekinmeden ara. olayın tam iç yüzünü öğren. yoklama kaçağı ise sadece yoklamaya gidip bir sonraki celbe ya da hangi celbe çağırıcaklarsa bi sor..

askerlik şubeni telden aramakla kötü bişi olmaz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi öncelikle polis geldi benim kapıya da çok önemi yok onun adam durumu öğrendikten sonra belgeyi al getir deyip gitti zaten zorla götürmüyor :)

şubeye gitmeden önce ben öğrenci işlerine uğrayıp bu ek2'ydi sanırım onu alıp götürdüm şubeye. öğrenci durum belgesi yani. şu sayılı af kanunundan yararlanmaktadır diye belirten belge. ama şubedeki görevli onu kabul etmedi, benim başvuru yaptığım tarihi ve okulun af başvuruyu kabul ettiği tarihi açık olarak gösteren bir belge istedi.

ben de okula gidip benim yazdığım dilekçenin, onların bana başvurumun kabul edildiğine dair yolladıkları kağıdın onaylı suretini (onayı öğrenci işleri şefi yapıyor bi imzayla aslı gibidir diye) ve öğrenci durum belgesi götürdüm.

biraz hık mık ettiler okul biz tecil etmeden nasıl kabul etmiş başvuruyu falan diye ama sonunda muayeneye gönderip tecil işlemini yaptılar. adamın dediği mayıs ayına kadar tecil yapıyorum sonrasını okul halledecek şeklinde. ama sonrasını iplemiyorum pek artık. sınavlardan sonra hallolur bi şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

Olivies said:
Buyse said:
aynı durum benim de başıma geldi öğrenci işlerinden senin verdiğin af başvurunun dilekçesinin fotokopisini, onların kabul ettiğine dair yazı ve durum belgeni onaylı olarak götürüp tecil ettirebiliyorsun.

bunu normalde okulun kendisi yapmasi gerekmiyor mu?

valla sen uğraşmazsan öğrenci işlerinin haberi yok dünyadan.
Sosyal ağlarda paylaş

eet okula güvbenmeyin
öğrenciyken normalde okul tecil ettiriyo diye bilirdik
arkadaşınki arada kaynamış polis aynı geldi kapıya götürcek
sonra dedi yarına kadar işte belge melge al getir
arkadaş gitti öğrenci işlerine öğrenci işlerindeki adam olmaz öyle şey biz hallettik diyo
arkadaş ya polis niye geldi bi bakın emin olun dedi
sonra öğrenci işlerindeki adam baktı felan "aa seninki arada kaynamış" gibi bi laf söyledi çıldırdı arkadaşda dghas
Sosyal ağlarda paylaş

aradım askerlik şubesini. anlattım durumu şu şekilde al okuldan belgeni gel dedi. bakalım yarın öğrenci işleri-rektörlük gidip gelicem. her zamanki gibi itlik yapacaklar çünkü öğrenci işlerinden bir kere kasmadan ağlatmadan randuman alamadım.

hala totom seksenüç falan atmıyor değil. insan korkuyo nolursa olsun. tecil onaylanmadan bana rahat yok galiba.

hayatım boyunca 1 kerede askerlik şubesinden içeri girmedim. noob bi soru sorucam şimdi. bedelli viking olduğumdan saç sakal karışık biraz. kessem mi lan sakalları?
Sosyal ağlarda paylaş

yaw ben gittiğimde aşırı uzun değildi saçlarım ama uzundu.. hiçbir sıkıntı olmaz. hatta askerlik şubesinde çalışanların genelde çok anlayışlı insanlar olduğunu bile söyleyebilirim.

hele ki eğitimli birileri geldiğinde çok fazla yardımcı olmaya çalışıyorlar.

çekinmeyin yani. ben giderken falan korktuydum çok
Sosyal ağlarda paylaş

kesme abi bişey olmaz. tutup götürmüyor adamlar seni :). bana çatanlar hep kibar yardım için uğraşan adamlardı biri dışında. şubedeki askerler falan iyidir yani. komutan var orda onay yapan ondan korktuydum yalnız. adam bir imza eksik mi değil mi diye 30 tane belgeyi kontrol etti bir eksik buldu geri yolladı dosyayı.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm komutanlar öle.. daha doğrusu askeri personel sinir edebiliyor. ses etmiyoruz tabii :) ama diğer sivil görevlilerpek bi şukela.

onay imzasında adam bana bayağı garip sorular sormuştu. elindeki kağıtta tüm veriler falan varken, evraklar tam iken bayağı sıkıntı yarattılar.

dahası, sağlık problemi sebebiyle askere gitmeyen 200lık kalas gib, komando gibi body öküzü adam 10sn içeride durmadı. jet gibi girdi çıktı.

neyse sivilleri iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...