Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kardeşe matematik çalıştırmak


DoruK

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Hayır!

Bana gelip anlat şunu kardeşine dediklerinde tek dediğim bu oluyor. Kendisi gelip abi şu soruyu çözemedim derse herşey hoş ama anne-baba zoruyla karşıma oturtulunca maffediyor beni. Öğretmenine ne yapımadıysa abidir, susar, çeker diye yapıyor. Ben de çekiyorum tabii, şimdi anneme söylesem olmaz, asla ailemize gitmeyiz aramızdaki sorunlar için kız 5 yaşlarına geldiğinden beri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bir de ilkokuldayken öğretmenin öğretmediği şeyleri öğretme sonra sınıfta sıkılıp uyukluyorum diyordu, çıldırıyordum. Ne işte güzel, uyu sınıfta diye bağrıyordum ne biçim öğrencisin sen diye kızıyordu. Neyse ki 5. sınıfa geçince aptallığının farkına vardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Reksa said:
çalıştırıyorum da, bizim zamanımızdaki çözüm yöntemleri baya değişmiş. eski yöntemle anlatmaya çalışıyorum zor oluyor.

ilköğretim müfredatı değişti zaten. artık ezbere öğretimemeye çalışılıyor bazı şeyler(uygulanabilirse tabii). yani o eski yöntemleri anlatıp çocuların kafasını karıştırmayın...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kafayı çalıştırmadan demeyelim, aslında şimdi kafalarını çalıştıran şeyler yaptırılıyor, en azından yapılması gereken bu.
örnek vereyim. diyelim ki kesirlerde çarpma anlatılacak. kurallar verilmiyor önce. problemler soruluyor çocuğun çözebileceği düzeyde. örneklerden sonra çocuk bazen kendisi farkediyor iki kesri çarpmanın aslında kesrin kesrini almak olduğunu v.s. ayrıca modellemeler de önemli artık...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dersin nasıl işlendiği önemli bu noktada. mesela problem çözümü yapılırken ideal olanı önce sorunun anlaşıldığından emin olunması, çocuklara problemin ne sorduğunu anlattırmak v.s. daha sonra da çözüm yolları üretmeleri, ama makbul olan farklı çözüm yolları olabilecek problemler sormak. bir derste onlarca problem çözüleceğine amacına uygun 2-3 problem çözülmesi daha anlamlı...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çalıştırılan kardeşte oldum çalıştıran ablada oldum. en iyisi hiç bulaşmamak.
ablam seviyeme inemezdi (ortaokulda tübitak klübündeydi hayvan karı) aramızda 4 yaş var. bi soru sordummu 10 soru oluşurdu kafamda.
kardeşime bunu yapmamaya çalıştım hep en yalın şekilde anlattım o da hiperaktif sıfır konsantre bi mahlukat olduğu için zevzek zevzek lafa tutar dinlemezdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...